chloe30 05.12.05, 12:28 Mikołaj??? U mnie był wcozraj już z pierwszą transzą prezentów, no ale jutro mam nadzieję na więcej :)) I mógłby wreszcie przestać mi podawać podarki przez bliskich, tylko raz na 10 lat zjawić się osobiście. A WY czekacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb Re: Przyjdzie do Was??? 05.12.05, 12:47 ja sobie sama zrobiłam imieninowo-mikołajowy prezent :) mikołaj zabiegany...wyręczyłam go Odpowiedz Link Zgłoś
annb niespodzianka :) 05.12.05, 12:50 ale taka milusia mieciusia i do pogłaskania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: niespodzianka :) 05.12.05, 12:52 Niespodzianka??? To znaczy zdradzisz jutro??? Czy nie umówiłaś się ze sobą, że do jutra nie pamiętasz co kupiłaś :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: niespodzianka :) 05.12.05, 12:54 zdradzę jutro bo jutro ciag dalszy realizacji zamierzenia miał byc dzisiaj ale przy porzadkach odkryłam ze mi jakiś ujek (kij mu w oko i posypac solą) wyrwał skobel od piwnicy nic nie ukradł bo były tylko puste pudła po przeprowadzce ale zniosłam doniczki z balkonu po pelargoniach i nie chciałabym aby dostały nóg...wiec musze dzisiaj odwiedzic castoramę i cos wymyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: niespodzianka :) 05.12.05, 12:56 Dobra. A ja idę szukajć ujka, bo chętnie komuś przysolę. Mogę załatwić to za Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
annb proszę bardzo 05.12.05, 12:57 a jak znajdziesz to mu upierdziel raczki przy samej duupie Odpowiedz Link Zgłoś
katimai Re: niespodzianka :) 05.12.05, 12:58 ja też już sobie zafundowałam kilka zawalistych ceramicznych doniczek, a moj dostał od Mikołaka TAKA wielką latarkę(apropo w Castoramie nazywa się to cudo szperacz halogenowy;) i cieszy się jak głupi Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: niespodzianka :) 05.12.05, 13:09 A ja mojemu kupiłam bokserki Hugo Bossa :))) Oczywiście za cnę 29 PLN to chyba koło Bossa nawet leżeć nie ma prawa, ale co tam, on się nie zna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: niespodzianka :) 05.12.05, 13:10 annb napisała: > ale taka milusia mieciusia i do pogłaskania > ;) > Annb, ale to chyba nie będzie pies? Wiem, że marzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: niespodzianka :) 05.12.05, 13:14 nie ale tez ma cztery łapy ogon i uszka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: niespodzianka :) 05.12.05, 13:18 annb napisała: > nie ale tez ma cztery łapy ogon i uszka ;) Kurde, królik, powiedz, że królik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Przyjdzie do Was??? 05.12.05, 13:09 do mnie zawsze przychodzi;) Bo ja jestem bardzo grzeczną dziewczynką;)) Odpowiedz Link Zgłoś
chinski.smok Re: buhahahaha 15.12.05, 20:53 Mikołaj mnie nie uwaza i od kilku lat skrzętnie omija, ale borsuka to chętnie zbuduję Odpowiedz Link Zgłoś
ulinha Re: Przyjdzie do Was??? 05.12.05, 17:07 Ja oczywiscie jak za starych dobrych czasow wypucuje i wyblyszcze obowie i zostawie na noc pod drzwiami;-) moze sie jakis Mikolaj zablaka w te strony.... W domu to sie ZAWSZE przyblakal, powaznie!!! Nietety jesli chodzi o mojego osobistegochrapiacegonasofiemikolaja to chiba nie ma szans... Ale za to dzis idziemy na "Olivier Twist" Polanskiego z grupa mieszanek port- pl, wiec juz sie ciesze i jakby co to to tez jest super mikolajowy prezent;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 14:41 jak przyszla do siebie do pracy to na stole stal swiateczny kubeczek a w srodku lakocie :-) nikt sie nie przyznaje...a mi jest tak milo :-) tu sie raczej mikolajkow nie obchodzi... ale ja mam szczescie do ludzi :-) zawsze poznaje samych milychi cieplych, co to nawet o polskich mikolajkach pamietac beda... jak nie mam zadnych talentow muzyczno-plastycznych, to chyba mam talent do poznawania dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 14:42 a jeszcze... ulinha ty bywasz czasem w lizbonie? czy zawsze tylko w porto? amoze viseu? bede w marcu w portugalii..lizbona a potem viseu, a potem mala wiocha niedaleko viseu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 14:43 andorinha napisała: > a jeszcze... ulinha ty bywasz czasem w lizbonie? czy zawsze tylko w porto? amoz > e > viseu? bede w marcu w portugalii..lizbona a potem viseu, a potem mala wiocha > niedaleko viseu :-) Kurka, nie rób smaka :((( Ja chcę do małej wiochy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 14:49 portugalska mala wioseczka na polnocy... domy z grubego kamienia... bieda straszna NIE MA OGRZEWANIA :-D pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 14:51 andorinha napisała: > portugalska mala wioseczka na polnocy... > domy z grubego kamienia... > bieda straszna > NIE MA OGRZEWANIA :-D > pomaga? Nieeeee!!!!!!!!!! Ja chcę do domu z grubego kamienia!!!!! I siedzieć z winkiem i zielonymi słodkimi oliwkami!!!!!!!!! (Oliwki do winka??? Aaa, co tam) Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:02 na oliwki to bedzie w marcu troche za wczesnie i raczej bede siedziec z kubkiem goracej herbaty :-) dziadkowi nie wolno pic (hehe), wiec pewnie winka zadnego tez nie bedzie co bedzie na pewno to ZIMNO (i nic nie napisze ze pojedziemy tez na poludnie portugalii, ale tego to sie naprawde nie moge juz doczekac...bo tu zima ze hoho, a ma byc od weekendu podobno -15!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:08 Aha, to marcu....to trochę mniej zazdraszczam, ale i tak!!!! Buuu... a ja nigdzie w w akacje przyszłe nie pojadę, ja to już wiem i cierpię :((( Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:24 ojej :-( no to bardzo mi przykro... ja tez nie wiem jak z wakacjami bedzie... bo chyba bede musiala wziac bezplatny urlop :-( Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:30 A mi urlop każą wykorzystać przed marcem - potem zacznie się budowa i nigdzie mnnie nie puszczą. DUPA po prostu dupa!!!!! A ja nad Solinę chciałam... Odpowiedz Link Zgłoś
andorinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:33 ja tez chcialam w okolice..w Bieszczady... :-) Bo moj maz jeszcze nigdy nie byl Ale on mowi ze musmy teraz jezdzic tam gdzie potem bedzie ciezko z dziecmi...ktore sa na jakims tam horyzoncie zdarzen :-D Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 15:43 U mnie tez na horyzoncie, tyle że ten horyzont to jest okolicach końca Galaktyki :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Przyjdzie do Was??? 05.12.05, 20:29 nawet zapomnialam... serio! mama jakos mi zapomniala przypomniec a w hiszp.nie ma tego swieta (przynajmniej nic o tym nie wiem). w kazdym razie, z tej okazji (nie wiedzac nawet o niej) kupilam sobie piekne ozdoby choinkowe! sliczne, takie slomkowe anioleczki do wieszania, i takie w sukieneczkach ze slomkowa glowa i skrzydelkami z drutu. pikne sa! i kupilam tez wielka, recznie malowana bombe z podstawka do postawienia na komodzie. bombka na pewno zachwyci wszystkich, bo tam nie ma takich cudow:):) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 08:43 A czy te aniołki ze skrzydełkami z drutu mają wiszące nóżki?? To ja tez takiego mam, pikny jest, w czerwonej sukience :) Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 21:52 tak, tak, tak. maja wiszace nozki i czerwone sukieneczki. a jeden ma biala. sa superanckie! a dzisiaj, dla poprawienia humoru w mikolajki poszlam do kosmetyczki i bylo bosko. a ze to moja kumpela, to podarowala mi bardzo fajny krem do twarzy:):) moge wiec powiedziec, ze ktos o mnie pamietal i to bylo mile! oprocz tego, kupilam kolejne ozdoby choinkowe: takie drewniane malutkie figureczki, zolnierzyki, koniki i inne fajniuskie male drewniane stworzenia. beda wygladac bosko na choince! acha, pol dnia robilysmy z mama lancuch na choinke z krepuly i slomy. wyszedl sliczny! jutro jeszcze bede robila takie kurczaczki. i to wszystko zamierzam zabrac do siebie, o!!! no mowie wam, dlatego wlasnie nie mam czasu na net:) Odpowiedz Link Zgłoś
ulinha Re: Przyjdzie do Was??? 06.12.05, 23:36 Wiec melduje: obudzilam sie znow niecenzuralnie pozno, bo po filmie trafilismy na polski bar, a potem bylo o czym gadac i nie tylko;-))) nio i Mloda (tak nazywam dziewczyne syna Luisa, ktora tez z nami mieszka) przyleciala do mnie od tego "bladego switu" z cukierkami, na mikolaja;-) kochana - pamietala... niom i wreczyla mi orginalna krowke-ciagutke made in poland... niebo w gebie;-) Andorinha, ano w okolicach Lisboa bywam, nawet czasem sie zdarza ze czesto i nawet na dluzsze posiedzenie, wiec nie wie nikt, moze sie przylacze do tego kubka herbatki rzy kamiennym domku:-) moze jakies porto przy okazji dowioze;-) Odpowiedz Link Zgłoś