chloe30 13.12.05, 08:31 Miejsce na opowieści o kocie :)) Żądamy codziennej porcji informacji - co jadł, jak miauknął, jak spał i co zmalował! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb no wiec 13.12.05, 08:34 moja kotka nie pije wody prosto z miseczki tylko moczy przednią łapkę i ją sobie oblizuje ciekawe czemu Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: no wiec 13.12.05, 08:57 Nie chce zamoczyć wąsików :) A może tak się pija wodę wśród kociej arystokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: no wiec 13.12.05, 11:29 a jaką wode? francuską a jak wygloda ten koci fenomen bo jakoś nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
annb on nie jest fenomenem 13.12.05, 11:34 r.kruger -on jest moj i to wystarcza :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: on nie jest fenomenem 13.12.05, 12:54 tak tylko posłodzić chciałam... no ale jak wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
annb no wiec part 2 13.12.05, 14:06 zadzwoniłam do hodowczyni i dowiedziałam się tak robiła jej mama i jej babka -łapka do miski i ze za chwilę będęmiec mały potop bo kot cały się tak bedzie mył :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_debiutantka Re: no wiec 13.12.05, 14:08 sądząc po moim kocurze, to robi to dlatego, że woda nie leci non stop w wannie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kangurzysko Re: Wątek specjalny dla Annb 13.12.05, 14:41 Chloe a jak mi Mikolajprzyniesie na gwiazdke żółwie to tez mi założysz wątek, zebym mogła o nich pisac? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Wątek specjalny dla Annb 13.12.05, 14:44 kangurzysko napisała: > Chloe a jak mi Mikolajprzyniesie na gwiazdke żółwie to tez mi założysz wątek, > zebym mogła o nich pisac? ;-) No pewnie!!! A sobie czemu ja nie założyłam?? Znaczy Leosiowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: Wątek specjalny dla Annb 14.12.05, 09:59 masz juz jeden. opiewajacy krolicze lapki, uszka, nosek i ogonek. nie wystarczy?? ach, te matki... wszystkie takie same... tylko roznie sie to objawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: ;) 20.12.05, 12:28 zdjecia niestety tylko komorką fajna ta moja kota :) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: ;) 20.12.05, 13:46 gabrysia to jak nam sie chce kota-jak się ją woła a reaguje na "gdziejestkot" wtedy wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
annb kota i obcy 21.12.05, 09:28 moj akota traktuje mojego slubnego jak obcego bawi się tylko wtedy kiedy go w domu nie ma jak przychodzi to jest obserwowany z bezpiecznej odległosci ale dzisiaj rano kota wykonała swoją przebiezkę w jego obecnosci-czyli już nie jest tak zle przebiezka to - fotel , biurko, monitor, stól drugi fotel :) ale nadal nie daje się mu dotknąć Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: kota i obcy 21.12.05, 10:02 a moze on ja wykorzystuje, co?:) i takie odruchy obronne w niej... hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: kota i obcy 21.12.05, 14:51 czy oni walczą o dominację w waszym stadzie? bo tak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
conejito13 Re: kota i obcy 21.12.05, 17:19 hehe... niech sobie walcza. i tak annb bedzie sobie po swojemu rzadzila:):) tak to juz jest... gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta! Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: :-) 21.12.05, 21:00 Dlaczego koty czują się bezpieczniej w towarzystwie kobiet niż mężczyzn ? Prawdopodobnie dlatego, że kobiety są po prostu o wiele milsze od mężczyzn. Genetyki i hormony czynią kobietę naturalną opiekunką. W genetyce i hormonach mężczyzn jest zakodowana potrzeba walki o pożywienie oraz dominację. Oznacza to, że mężczyźni mogą zachować się brutalniej wobec kota, zranić go czy nawet zabić. Tak samo jak u innych naczelnych osobniki płci żeńskiej są lepiej przygotowane biologicznie do opiekowania się innymi; dbają, pieszczą, wychowują. Robią to przez całe życie. Nawet, gdy mają własną rodzinę, tyle w nich ciepła i wspaniałomyślności, że poświęcają się opiece nad zwierzętami. Niektóre kobiety robią to, bo nie potrafią wytworzyć silnych emocjonalnych związków z ludźmi, natomiast większość po prostu postępuje zgodnie z instynktem. Właśnie dlatego trzy czwarte członków orgaznizacji zajmujących sie opieką nad zwierzętami to kobiety. Podobną liczbę stanowią wśród wegetarian. Kobiety o wiele szybciej od mężczyzn orientują się, że coś dolega ich ulubieńcowi. www.koty.gemapro.vip.alpha.pl/pytania.html Odpowiedz Link Zgłoś