Dodaj do ulubionych

Fajnie jest, no nie? ;-/

11.01.06, 19:47
Znaczy sie w parlamencie. Jestesmy swiadkami nowej odkrywczej jakosci
politycznej, ktora daloby sie ujac w slowach "jak najlepiej wydymac
przeciwnika kosztem wszystkiego, co sie nawinie". PiS byl w tej konkurencji
niekwestionowanym prymusem, ale nauka nie idzie w las - pojetnych poslow
zesmy sobie wybrali i stara sie towarzystwo zasluzyc na swiadectwo z
czerwonym paskiem. Cale szczescie, ze od jakiegos czasu polska gospodarka
zdaje sie zyc wlasnym zyciem, niezaleznie, a nawet wbrew balaganowi
politycznemu.
Obserwuj wątek
    • stephen_s Ja sie już pogubiłem... 11.01.06, 21:33
      Co się tam dzieje, do licha???
      • e_wok A to znasz? 11.01.06, 22:49
        Pytanie: jakie jest najbrzydsze panstwo swiata?
        Odpowiedz: panstwo Kaczynscy

-Chcemy waszego dobra - powiedzial premier Marcinkiewicz do Polakow.
        Zaniepokojeni Polacy zaczeli ukrywac swoje dobra w bezpiecznych miejscach.
        • grzespelc Re: A to znasz? 12.01.06, 07:45
          > -Chcemy waszego dobra - powiedzial premier Marcinkiewicz do Polakow.
          > Zaniepokojeni Polacy zaczeli ukrywac swoje dobra w bezpiecznych miejscach.

:))))))))))
        • maria421 Re: A to znasz? 13.01.06, 11:01
          Jeszcze jedno- wlasnie przywiezione z Polski:

"Najnowsze polskie danie narodowe: kaczka z rydzykiem"
    • mamalgosia by the way 12.01.06, 11:51
      czy ogląda ktoś "Szkło kontaktowe" na TVN 24?
      • stephen_s Re: by the way 12.01.06, 13:19
        Nie, a co?
        • mamalgosia Re: by the way 12.01.06, 14:02
          wydaje mi się, że to taki programik w stylu e_wok. Jestem jego wierną fanką
          (Programu, e_woka zresztą też)
          • stephen_s Re: by the way 12.01.06, 14:04
            Program w stylu E_wok? To znaczy???
            • herbarium No właśnie... 13.01.06, 11:58
              Który to i w którym programie?
              Jeśli można spytać...
              • mamalgosia Re: No właśnie... 13.01.06, 12:13
                TVN 24, o godzinie 22.05 w dni powszednie
          • e_wok Ojojoj :-( 12.01.06, 20:21
            to niedobrze, ze tak wypadam w Twoich oczach :-( Szklo kontaktowe czasem
            ogladam i przewaznie wpieniaja mnie ci panowie, ktorzy sa tak strasznie
            zachwyceni tym, co mowia i tym, co za chwile powiedza i lada moment zaczna sie
            poklepywac po wlasnych plecach jacy to sa blyskotliwi i inteligentni, ja
            naprawde sprawiam podobne wrazenie? :-( Kiedys, po wyborach, zadzwonila do tych
            panow niejaka pani Jadwiga, ktora, jak wynikalo z wypowiedzi, byc moze nie
            stroni od wlochatych nakryc glowy. I nie podobal jej sie Tusk. A panowie na nia
            nakrzyczeli, ze brzydko mowi, fuj, nieladnie, ta biedna kobieta az sie
            poplakala do telefonu. A panowie - zadnej refleksji, nadal soba zachwyceni, ze
            dobrze jej powiedzieli. Sama mialam ochote zadzwonic i nawyzywac ich od
            palantow i ciagle zaluje, ze tego nie zrobilam. I potem sie tacy ludziska -
            wyksztalceni, oczytani, strasznie trendi i politically correct - budza z reka
            w nocniku, w szoku strasznym, ze jak to mozliwe, ze wynik wyborow jest taki
            jaki jest. Ano jest taki, bo wybory nie odbywaja sie na spotkaniach publicystow
            tylko wsrod zwyczajnych ludzi, ktorym obca, a moze nawet wroga jest najezona
            niezrozumialymi wyrazami elokwencja panow z telewizji, a w takiej sytuacji
            sztuczne powiekszanie tej przepasci - my tacy elitarni i blyskotliwi oraz oni -
            znajomi pani Jadwigi, znaczy sie ciemna masa, niczemu dobremu nie sluzy. Jest
            niczym innym jak tylko glupawym samozadowoleniem, ze ktos zyje skromniej i wie
            mniej, czyli jest zwyklym ciemnogrodem. To tak, jakby sie weszlo do przedszkola
            i rechotalo ze smiechu, ze dzieciaki nie wiedza, co to jest osmoza.
            • mamalgosia Re: Ojojoj :-( 13.01.06, 09:56
              e_wok napisała:

> to niedobrze, ze tak wypadam w Twoich oczach :-(
              Taaaak?
              Szklo kontaktowe czasem
              > ogladam i przewaznie wpieniaja mnie ci panowie,
              No coś Ty! A moim zdaniem po prostu z humorem ptrzą na otaczającą nas
              rzeczywistość społeczno-polityczną i wydaje mi się, że Ty też tak robisz.
              Przepraszam jeśli cię w jakikolwiek sposób uraziłam! NIE CHCIAŁAM!!!

pójdźmy i my...
              • stephen_s Re: Ojojoj :-( 13.01.06, 12:15
                A ja mam odczucia podobnego do E_wok... To znaczy: ci panowie są chyba
                przeświadczeni, że mówią super cool i śmieszne rzeczy - a mnie osobiście jakoś
                to specjalnie nie wzrusza...
            • gumpel Re: Ojojoj :-( 13.01.06, 15:42
              To ja miałem IDENTYCZNE wrażenie jak kilka razy swego czsu włączyłem się na TVN-
              ie na taki autorski program Sekielskiego i Morozowskiego (nie pamiętam tytułu,
              teraz już go chyba nie ma, leciał gdzieś o 20.30). Dokładnie to co
              napisałaś: "panowie, ktorzy sa tak strasznie zachwyceni tym, co mowia i tym, co
              za chwile powiedza i lada moment zaczna sie poklepywac po wlasnych plecach jacy
              to sa blyskotliwi i inteligentni". Tyle, że nie dzwonili do nich widzowie, ale
              przychodzili zaproszeni goście. Traktowali ich jako ilustrację do
              swoich "świetnych" dowcipów (zwłaszcza Morozowski). Dla mnie ponizej wszelkiej
              krytyki :-((
    • stephen_s Ale jazda... 12.01.06, 18:59
      ... posłowie okupują salę obrad, by Jurek jej nie zamknął???

Co tam się dzieje??? Ale się porobiło...
      • e_wok Az sie prosi 12.01.06, 20:36
        wystawic pikiete pod sejmem z transparentami "wypad stad wszyscy, ale juz!".Ja
        sobie akurat nie zycze, zeby sie bawili w palec pod budke za moje pieniadze.
        • stephen_s Re: Az sie prosi 12.01.06, 21:39
          Co to znaczy "grać w palec pod budkę"?
    • stephen_s Dogadali się... 12.01.06, 21:41
      ... i poszła plotka, że Lepper ma być wicepremierem.

Jeśli to prawda, to PiS skompromituje sie zupełnie...
      • grzespelc To nie plotka 13.01.06, 08:07
        U Lisa Lepper był tak wesoły, że...

- wicepremier, minister rolnictwa - Andrzej Lepper,
        - minister edukacji narodowej - Danuta Hojarska,
        - minister finansów - Renata Beger.

Takiego horroru to nawet Hitchcock by nie wymyślił....
        • e_wok Klara Varitas wymyslila :-)) 13.01.06, 09:29
          Jak ktos slucha RMF to wie, ze juz w srode rano byl o tym odcinek.
          • grzespelc Re: Klara Varitas wymyslila :-)) 13.01.06, 09:36
            Nie słucham.

Ech, po co polityka? Lepiej książki czytać, do kina iść, tańczyć piwo pić,
            dziewczyny pod...ee, tu już chyba za daleko się zagalopowałem....:))
        • a000000 Re: To nie plotka 13.01.06, 11:49
          chyba jednak plotka. Olejniczak z SLD wieszczył głosem grobowym, że jest
          koalicja SEJMOWA (nie rządowa), obliczał ilość posłów, i nadmienił w trybie
          przypuszczającym o ewentualnej rządowej. Dziennikarze usłyszeli co usłyszeć
          chcieli, i podali, że Lepper jest wicepremierem.
          A tymczasem, jak na razie, politycy przehandlowywują szczegóły budżetu, aby
          uchwalić cały.
          • stephen_s Re: To nie plotka 13.01.06, 12:16
            No ale podobno ceną za poparcie budżetu ma być wejście Samoobrony do rządu?
            • a000000 Re: To nie plotka 13.01.06, 13:01
              Nie wejście do rządu, tylko uwzględnienie samoobronowych poprawek w ustawie
              budżetowej.

Właśnie rząd wycofuje autopoprawki. Nie wiem czego dotyczyły więc nie wiem co
              jest grane.
              • stephen_s Re: To nie plotka 13.01.06, 13:08
                Z tymi autopoprawkami to w ogóle cyrk... Wpierw są aż tak ważne, że Jurek
                nagina regulamin Sejmu, żeby komisja je rozpatrzyła itd... dwa dni później -
                nie ma już autopoprawek, budżet się obejdzie bez nich...
                • a000000 Re: To nie plotka 13.01.06, 13:23
                  Własnie przed chwilą premier ogłosił, że wycofanie jest jedynie proceduralne,
                  aby sejm mógł odbyć drugie czytanie. Jutro w czasie drugiego czytania poprawka
                  powróci. Do trzeciego czytania i głosowania będzie około 10 dni, czyli zgodnie z
                  prawem. Tu chyba chodzi o to, że sejmowa komisja finansów nie wskazała źródeł
                  finansowania. A na to wskazanie ma 7 dni.
    • stephen_s Dorn w TVN24 12.01.06, 21:50
      Ja nie mogę...

Widzieliście, jak przed chwilą zachował się Dorn w TVN? Siedzi w studiu z
      Rokitą, Rokita mówi "PiS nas po raz kolejny oszukało"... dziennikarz
      (Rymanowski) tradycyjnie po dziennikarsku pyta Dorna "Panie premierze - co pan
      na to, czy PiS oszukało PO?"... i Dorn w tym momencie nadął się i zaczął
      mruczeć i strofować Rymanowskiego, że on na "niegrzeczne" nie odpowiada...
      Rymanowski zbaraniał...

Rany, Dorn wpada ostatnio w niezłą arogancję... Jest gościem w studiu i dyktuje
      dziennikarzowi, jakie pytania wolno mu zadać???
      • a000000 Re: Dorn w TVN24 13.01.06, 11:51
        Widziałam. Nie on pierwszy tak się chamsko zachowuje. Wielu polityków już
        pouczało i się obrażało.
        • stephen_s Re: Dorn w TVN24 13.01.06, 11:54
          Wiem, ale jednak to już było take ekstremum, że hej...

Było to też o tyle bezczelne, że minutę wcześniej Dorn powiedział siedzącemu
          obok Rokicie, że PO wpadła w "histeryczny infantylizm". Czyli, Dorn może takie
          teksty rzucać, a do niego trzeba na kolanach..?
          • grzespelc Re: Dorn w TVN24 13.01.06, 12:15
            Trzeba, bo inaczej w kamasze :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka