Dodaj do ulubionych

Pytanie do bliźniaków:

19.01.06, 17:28
Czy macie tendncje do szukania bratnich dusz, drugich połówek i w ogóle
połówek?
ciekawi mnie to, bo ja chyba mam
okropną jestem idealistką
Obserwuj wątek
    • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 19.01.06, 23:18
      Nie jestem ideałem,ale lubię,chcę się "wymądrzać".Potraktuj to jako głos
      Bliźniaka w dyskusji.Przepraszam.
      Eponka! - Czy idealistka to dąży do ideału,czy szuka swojego ideału?Jeżeli
      dąży - to domena Barana.Jeżeli szuka to Bliźniaczka.
      Bliźniaczka szuka przyjażni,przyjaźn jest podstawą miłości.Jeżeli relacje z
      drugą osobą są dla Ciebie czymś ważnym i potrzebnym z wzajemnością, to masz
      szansę stworzyć udany związek.Jeżeli wiesz o swoim wyborze, to powinnaś wysunąć
      to na pierwszy plan.Myśl o spotkaniach i znależć czas dla tej jeżeli masz
      połówki i pierwszeństwo w kontaktach.Dwie dobrane połówki maja szanse na
      scalenie przyjaźni - każdej.Ale tylko niestety wzajemna szczerość buduje i
      wzmacnia przyjażń.Powodzenia.
      • epona1 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 10:33
        Zgadzam się;
        Ja bliźniaczka on baran; ja szukam gotowego ideału on stara sie go stworzyć z
        tego co ma. Idealizm polega na tym że nigdy ideału nie znajde bo taki nie
        istnieje (ideał czyli idealnie dopasowany do mnie) a czasem (ostatnio często)
        bardzo mi go brakuje. Jeśli chodzi o przyjaźń to zgodzę się że jest ona
        podstawą miłości, jednak przyjaźnić można się z każdym: facetem, kobietą,
        bratem, siostrą itd. jesli chodzi o związek to chyba powinno wystepowac tu cos
        wiecej...
        • imlardis2 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 11:00
          Eh, ja cały czas szukam...
          • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 16:47

Przepraszam że trafiłem w tego Baranka.Ale jak wiesz Baran ciągle się
            udoskonala ,narzuca swoje ja,arbitralny do granic wytrzymałości,jest
            zaprzeczeniem wiązania się z Bliżniakiem.Z pewnoscia sprawdziłas to we
            wspomnianej kiedyś stronie"numerycznej".I wiesz co tam doradzają.Ja bym sie
            kierował tylko serduchem "....tuturutu...."-łatwo powiedzieć.Na pewno jest
            Twój ideał,ale ile szukania a czas ucieka.pozdro!!1
            • ankasza Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 17:16
              Szukanie też może być przyjemne :))
            • epona1 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 17:41
              co? jaka strona "numeryczna"????????? może bym zajrzała, chociaż i tak
              ciekawość prowadzi mnie do piekła :(
              • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 20:29
                "mój horoskop nigdy sie nie sprawdza" epona1 17.11.godz15,15
                magia.onet.pl./numerologia.html/
    • koala1115 Re: Pytanie do bliźniaków: 20.01.06, 20:20
      Nie wyobrażam sobie związku z osobą na tyle mi znaną i sprawdzoną,że mogę ją
      nazwać swoim przyjacielem.Dla mnie taki związek to pogranicze
      kaziorodztwa.Myślę że druga połowa bierze się niewiadomo skąd i niewiadomo
      jak.Zamiast wtedy rozstrząsać i "szukac dziury w całym"trzeba zatracić się w
      miłości do granic rozsądku.A że czasem człowiek się zawiedzie?Nieważne.Ważne
      jest tylko to co się przeżyło i dla tego piękna...warto.Piszę to z własnych
      doświadczeń.Koala
      • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 21.01.06, 10:47
        2.06-skłaniałby w ostateczności raczej pod opiekunczrgo i troskliwego Byka,to
        co piszesz to pod Skorpiona czy Strzelca.Bliźniak jest w sumie rozsądny,żądny
        przygód,nowinek , ale nie myśli tylko sexem.Potrzebuje uczucia,przyjaźni a nie
        tylko zaliczania i szukania nastepnej ofiary by przeżyć piękno.Koala! może to
        nie być przyjaciel ale też szukasz ideału.
    • epona1 Re: Pytanie do bliźniaków: 23.03.06, 16:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=37906349&v=2&s=0
      ja to mam jakąś obsesję chyba
    • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 13.08.06, 18:24
      Jeszcze jeden stary temat zapoczatkowany przez Eponkę1,może znajdzie chętnych
      do dyskusji?
    • anatemka Re: Pytanie do bliźniaków: 14.08.06, 16:43
      oj, ja jestem niepoprawna naiwna idealistką. Jak miłość-to taka jak w
      serialu:)))
      Może dlatego biorąc ślub z pierwszym mężem twierdziłam, że rozwody sa po to
      żeby sie rozwodzić:)
      Ślubując drugiemu.... uwikłałam nas w moje ideały. Ciągle mam pretensję że jest
      normalnie a nie szaleńczo, buntowniczo, przygodowo. On to cholera jakiś taki
      rozmamłany bliźniak: piwo, tv, kanapa. A mnie w świat ciągnie... Ja Uduchowiona
      patrzę na Tatry a on liczy ile km do przejechania zostało... Szczęśliwie on
      zawsze wie co należy zrobić, bo ja decyzji podjąć z reguły nie potrafię.
      • ryszardo43 Re: Pytanie do bliźniaków: 14.08.06, 20:28
        O Boże!Tu trafiłem na bratnią duszę.Jak podróz poślubna to - Zakopane.A okazało
        się,że musiałem żywe ciałko Wagi znosić z Doliny Strążyska......aż do końca.
        Rico
    • v.2 Re: Pytanie do bliźniaków: 16.08.06, 20:02
      Tu znowu ruda. :) Owszem, jako zodiakalny Bliźniak, poszukuję bratniej duszy. W
      tę drugą połówkę to nie wierzę za bardzo. Zbyt banalne... Ale, jeśli chodzi o
      bratnią duszę to jak najbardziej. Ponad to jestem romantyczką, a oprócz świata
      rzeczywistego, żyję jeszcze w swoim własnym, wyimaginowanym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka