doktor_kidler 07.02.06, 09:58 znalazłem na Onecie taki artykuł: film.onet.pl/0,0,1255545,wiadomosci.html Po prostu umarłem jak zobaczyłem kogo obwołali najlepszymi aktorkami - boki zrywać :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Najlepsi i najgorsi 07.02.06, 10:01 nie umieraj, co? wszak nie od dziś wiadomo,że ONET nie jest obiektywny... ba! nikt nie jest tak obiektywny JAK MY :-D) ciekawa lista zaiste Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Najlepsi i najgorsi 07.02.06, 10:05 to jest chyba wyjaśnienie tego wątku:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=36157143 Odpowiedz Link Zgłoś
paula245 Re: Najlepsi i najgorsi 07.02.06, 16:44 ciekawa jestem kto byl grupa sondazowa-wiek 18-35 wyksztalcenie wyzsze mieszka w duzym miescie-bo pewnie kto inny chodzi do kina wg tych sondujacych Odpowiedz Link Zgłoś
serencia Re: Najlepsi i najgorsi 07.02.06, 17:13 Wiadomości Paweł Deląg najlepszym i najgorszym polskim aktorem (FILM, Daga/7 lutego 2006 06:00) W rankingu sporządzonym specjalnie na zlecenie miesięcznika "Film" Cezary Pazura, Paweł Deląg i Bogusław Linda uznani zostali za najlepszych i... najgorszych polskich aktorów. Paweł Deląg /fot.Krzysztof Jarczewski, Film Media SA Firma Target Group przebadała na zlecenie wydawcy "Filmu" 500 Polaków. Respondenci typowali swoich kandydatów w 8 kategoriach: Najlepszego polskiego filmu Najgorszego polskiego filmu Najlepszego polskiego aktora Najgorszego polskiego aktora Najlepszej polskiej aktorki Najgorszej polskiej aktorki Najlepszego polskiego reżysera Najgorszego polskiego reżysera Jak się okazało zdania Polaków są bardzo podzielone. W grupie 5 najlepszych aktorów pojawiły się nazwiska Cezarego Pazury, Bogusława Lindy, Pawła Deląga, Michała Żebrowskiego i Janusza Gajosa. Co ciekawe, w grupie 5 najgorszych polskich aktorów, poza Arturem Barcisiem i Jackiem Fedorowiczem, respondenci wytypowali... Cezarego Pazurę, Pawła Deląga i Bogusława Lindę. Podobną sprzeczność można znaleźć w kategorii najlepszego i najgorszego reżysera. Tu powtarzają się nazwiska Andrzeja Wajdy i Jerzego Hoffmana. Krystyna Janda uznana została za jedną z najlepszych polskich aktorek (wyprzedziły ją Małgorzata Kożuchowska i Anna Mucha) oraz za najgorszą, po Jerzym Gruzie, reżyserkę. Za najlepszy polski film badani podali "Chłopaki nie płaczą", a za najgorszy - "Gulczas, a jak myślisz". Katarzyna Figura okazała się najgorszą polską aktorką. Eh... Jak dla mnie Żałosni ci ludzie co mówili w tej ankiecie... Odpowiedz Link Zgłoś