Gość: meg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 09:13 zgłoście się! oczywiście chodzi o astrologiczną identyfikację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztof.r.m Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 09:21 28 kwietnia czyli Byk. Zglaszam sie astrologicznie. Partnerki? Powiem uczciwie. Preferowane Skorpion, Koziorozec. Kiedys fajny uklad Ryby. krm z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 09:25 delektujesz się życiem? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 09:26 Ono nie jest proste. Wiesz o tym i Ty. A jesli nie to czas pozwoli Ci wiedziec... krm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 09:29 zbyt proste byłoby nudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 195.116.253.* 11.10.01, 14:32 blisko, coraz bliżej, placuszki lubię, jazz sączę, i rybką jestem... pozdrawiam, monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikola Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 212.244.77.* 11.10.01, 09:35 Ja tam wole zwykłych ludzi-facetów kochani Panie i Panowie oświeceni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk Mikola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 09:37 A którzy to są zwykli, a którzy nie zwykli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikola Re: facet-ryby, skorpion albo byk Mikola IP: 212.244.77.* 11.10.01, 09:41 Gość portalu: meg napisał(a): > A którzy to są zwykli, a którzy nie zwykli? Zwykli sa ci, którzy sa ludzmi-facetami, a nie rybą, skorpionem czy bykiem (to sie nazywa chyba buhaj?). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: facet-ryby, skorpion albo byk Mikola 11.10.01, 09:45 No z tym buhajem to odrobinke przesadzasz. Jednak jak kazdy masz pelne prawo do wlasnych upodoban. Wydaje sie , ze ciesza Cie nurty zoologiczno - agrarne. To nie jest naganne, ale czy zwykle? Tu moznaby podyskutowac. I jak sie to ma do Twoich przekonan wyznaniowych? Mikola czy Ty siebie lubisz tak jak nas? Pozdrawiam z sympatia krm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikola Re: facet-ryby, skorpion albo byk Mikola IP: 212.244.77.* 11.10.01, 09:48 krzysztof.r.m napisał(a): > No z tym buhajem to odrobinke przesadzasz. Jednak jak kazdy masz pelne prawo do > > wlasnych upodoban. Wydaje sie , ze ciesza Cie nurty zoologiczno - agrarne. To > nie jest naganne, ale czy zwykle? Tu moznaby podyskutowac. Alez to nic dziwnego. To mój zawód, związany zreszta z podrózami... I jak sie to ma do > Twoich przekonan wyznaniowych? A jak ma sie mieć? > Mikola czy Ty siebie lubisz tak jak nas? Baaaaardzo! > Pozdrawiam z sympatia krm Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: facet-ryby, skorpion albo byk,,,...mikola 11.10.01, 09:39 Dzien dobry Mikola zwyklych znaczy jakich? Bez daty urodzenia to nie ma , a jesli juz taka date maja, to mozna lokowac ich w danych zodiakalnych znakach...zwyczajnie. Pozdrawiam Cie oswiecony krm ( dodatkowo oswiecony kapitalnym jesiennym slonkiem w znaku Wagi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str. Re: facet-ryby, skorpion albo byk,,,...mikola IP: *.wardynski.com.pl 11.10.01, 09:45 Ja bym się meg trzy razy zastanowiła zanim bym się wdała w układ z męską Rybą! Byk, skorpion - proszę bardzo, przynajmniej są witalni i zasilani testosteronem, ale Ryby!? Bez obrazy, ale bardziej niezdecydowanego, płaczliwego, wystraszonego i robiącego uniki osobnika ze świecą szukać. Wiem co mówię, sama jestem Rybką i czasem trudno mi samej ze sobą wytrzymać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: facet-ryby, skorpion albo byk,,,...mikola IP: 213.77.81.* 11.10.01, 09:48 sa roznice miedzy plciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str. Re: facet-ryby, skorpion albo byk,,,...mikola IP: *.wardynski.com.pl 11.10.01, 09:53 Gość portalu: . napisał(a): > sa roznice miedzy plciami Ano są. Niektóre nawet gołym okiem widać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 09:54 No, no, no, no, oslupialem . Miedzy plciami powiadasz roznice? Jak to zauwazasz? krm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 213.77.81.* 11.10.01, 09:55 krzysztof.r.m napisał(a): > No, no, no, no, oslupialem . > Miedzy plciami powiadasz roznice? > Jak to zauwazasz? > krm z wrodzona sobie dociekliwoscia ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk,,,...Str IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 09:53 no to Cię lubię Str, ryby są wrażliwe, sympatyczne, przyjacielskie, - i namiętne Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 09:57 1 marca. Ryba. I to taka typowa. Pozdrawiam tradycyjnym dla ludzi spod tego znaku plusnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 212.244.252.* 11.10.01, 10:28 Strzyga, ale ryby sa fajowe, przecież wiesz!!! Z moich przyjaciół prawie wszyscy są rybami! Coś mnie ciągnie do tego znaku. A jak była w liceum, to wśród przyjaciół miałam prawie same byki, też super znaki! Ciekawe, dlaczego to zalezy od wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 10:33 nie znam żadnej ryby, ale jakoś wokół mnie sporo skorpionów, to bardzo trudny znak, jednym tchem wymieniać go z rybą? Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 10:44 Ryba to ryba po trzech dniach!!! wiadomo co! Skorpion jest bardzo dobrym znakiem ...................., ale nie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 11.10.01, 10:49 hazir napisał(a): > Ryba to ryba po trzech dniach!!! wiadomo co! Skorpion jest bardzo dobrym > znakiem ...................., ale nie dla wszystkich. Raf, no musze zapytac; bo, ze nie dla wszystkich to zrozumiale, ale co oznacza ten wielokropek??? pozdr. m. Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 10:56 Jesli mozna sie wtracic, to chetnie bym sie dowiedzial co znaczy - 'ryba to ryba po 3 dniach. Wiadomo co.' Poniewaz mi nie wiadomo co, czy mozna prosic o eksplikacje. Ach, przepraszam, korzystajac z okazji musze zaprotestowac przeciw wszystkim komentarzom oczerniajacym ryby. Jestesmy bardzo mili, madrzy i urokliwi - jak jeden maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str. Re: facet-ryby, skorpion albo byk. Do Eor IP: *.wardynski.com.pl 11.10.01, 11:07 To nie oczernianie a patrzenie na całokształt. Bo Ryby mają to do siebie, że owszem, bywają bardzo miłe i urokliwe ale w chwilę potem odmienia im się o 180 stopni i nikt nie dlaczego (one same też nie). Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk. Do Str 11.10.01, 11:17 Bowiem kazda rybka w inna strone plynie. Mamy wiec wsrod ryb ludzi o skrajnie roznych charakterach. Bowiem w miare ksztaltowania charakteru jedna z nich wieksza sie staje i silniejsza, a druga tylko czasem daje znak o sobie. Wazne, zeby to ta, ktora z optymizmem do szczescia bezkresnego zmierza wzmacniana byla. I zgoda zdarzaja sie zmiany nastroju gwaltowne, ale odpowiednia reka wprawnego akwarysty potrafi bardzo szybko taka rybe na spokojniejsze wody wyprowadzic. A wtedy do rany przyloz. Ot, wezmy chocby mnie.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 11:09 eor napisał(a): > Jesli mozna sie wtracic, to chetnie bym sie dowiedzial co znaczy - 'ryba to > ryba po 3 dniach. Wiadomo co.' Poniewaz mi nie wiadomo co, czy mozna prosic o > eksplikacje. > > Ach, przepraszam, korzystajac z okazji musze zaprotestowac przeciw wszystkim > komentarzom oczerniajacym ryby. Jestesmy bardzo mili, madrzy i urokliwi - jak > jeden maz. Bardzo proszę. Ryba jak wiadomo jest wodnym stworzeniem i musi w owej wodzie przebywać niemal bez przerwy, ale po pozbawieniu jej warunków sprzyjających egzystencji, zaczyna się pewien proces (dotyczący zresztą wszystkich żyjątek), nieodwracalny poniekąd, nadający ww specyficzny i charakterystyczny zapach którego nie można pomylić z niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.swipnet.se 11.10.01, 12:38 Czyli intencja pierwotna bylo stwierdzenie, ze ryba jest tak nieprzyjemna jak jej ziemskie przyobleczenie wowczas gdy od 3 dni dusza jej w nirwanie po lakach zielonych hasa. Nie bylem pewnien, bowiem przekaz ten, jak kazdy dobry symbol operowal znacznymi skrotami, ktorych odczytanie nastreczalo mi trudnosci. Majac pelen obraz, raz jeszcze powyzszym powtorze - ryby sa cudowne i nawet po wielu, wielu latach poza woda swiezosc zachowac potrafia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 10:57 Interpretacja jest dowolna..............! Ale, ale kogo moje oczy widzą, jak tam nagroda, czy kotek przygarnięty jak prosiłem? Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 11.10.01, 11:06 hazir napisał(a): > Interpretacja jest dowolna..............! > Ale, ale kogo moje oczy widzą, jak tam nagroda, czy kotek przygarnięty jak > prosiłem? > > Raf czy Ty, Raf'ie aby taka 3-dniowa rybka nie jestes;-)))) - to za oplotkowanie mnie, wiesz, na ktorym watku;-) kotek (moj) pozostaje wolny i niezalezny. alesmy z Bizonem probowali wycyganic troche tortu od krm'a za sciagniecie jego kotki z firanki, ale ostatecznie chyba sama zeskoczyla. m. Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 11:14 Z przykrą-ością donoszę iż rybką nie jestem, a już taką 3 dniową? no wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 11.10.01, 11:43 no wlasnie, ja nie rybka, to nie wiem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 12:02 a dla kogo dobry jest skorpion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.olsza.krakow.pl 11.10.01, 12:16 Dla mnie . Ale Skorpion dziewczynka. Powiem nie dobry, a znakomity. To chyba jeden z ciekawszych i intensywniejszych ukladow- dziewczynka Skorpion chlopczyk Byk. krm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 212.244.252.* 11.10.01, 12:21 A dla mnie chłopczyk skorpion odpada... Przyktre doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 12:25 Źle się z nim obchodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 12:26 ale meg chyba chodzi o skorpiona-chłopczyka, a więc skorpion-chłopczyk jest dobry... dla siebie samego albo kogoś kto lubi skrajności, wiesz - raz super a raz totalna klęska, to bardzo dominujący i niebezpieczny znak, w tej sprawie jestem EKSPERTEM i wiem co piszę Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 12:32 Nigdy nie wiadomo o co komu chodzi a skorpion to skorpion jesteś z nim, albo z drogi. ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 12:37 możesz mi wyjaśnić co to znaczy "albo z drogi?" Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 12:43 Z drogi to z drogi a tak na serio to są bardzo zaborcze, albo jest się ze skorpionem albo przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wardynski.com.pl 11.10.01, 13:15 Gość portalu: Kasia napisał(a): > ale meg chyba chodzi o skorpiona-chłopczyka, a więc skorpion-chłopczyk jest > dobry... dla siebie samego albo kogoś kto lubi skrajności, wiesz - raz super a > raz totalna klęska, to bardzo dominujący i niebezpieczny znak, w tej sprawie > jestem EKSPERTEM i wiem co piszę Nie dość, że to dominująca osoba to jeszcze uwielbia doprowadzać swoich przyjaciół, bliskich czy nawet rozmówców na krawędź cierpliwości. Tak jakby sobie myślał "Ciekawe, ile jeszcze wytrzyma". Oczywiście kiedy się wpada w szał następuje odwrót i czułe przeprosiny ale następny raz i tak nastąpi bo skorpion- eksperymentator nie byłby sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 12:44 Gość portalu: krm napisał(a): > Dla mnie . Ale Skorpion dziewczynka. > Powiem nie dobry, a znakomity. To chyba jeden z ciekawszych i intensywniejszych ukladow- dziewczynka Skorpion chlopczyk Byk. a mnie gwiazdy zalecają ryby, skorpiona lub byka > Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 12:47 Zalecenia gwiazd są najważniejsze na świecie. Bież pierwszy z brzegu znak i spokój. Ważne żeby zalecenia gwiazd były wypełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 12:53 ...dlaczego pierwszy znak, może wolałabym byka...? Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 12:56 To bierz Byka, co to za różnica do wyboru-zalecane masz przecież trzy znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 13:12 Słuchaj hazir, a może by tak wszystkie trzy na raz...? Skoro zalecane mam 3-y, to po co z czegokolwiek rezygnować...? Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 13:15 Bież trzy, od przybytku głowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 13:17 Jak Meg to jest Mag a więc Mag kim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 11.10.01, 13:43 Gość portalu: meg napisał(a): > ...dlaczego pierwszy znak, może wolałabym byka...? mamy tu na forum i Byka-Krzysia i Bizona..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:18 a jaki jest twój znak? Hazir niech się nabija z tego jak chce, ale cos w tym wszystkim jest, skorpiona lepiej unikaj-chyba że sama jesteś skorpionem. Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 13:22 Skorpiona nie da się unikać. Jak mu wpadniesz w oko to już koniec. Trzeba go zabić bo inaczej się nie odczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:32 i widzisz meg, dlatego ci radzę unikać skorpiona, hazir-skorpion ma zupełną rację Odpowiedz Link Zgłoś
hazir Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 13:36 Od kiedy Hazir to skorpion? u wróżki byłaś Kasińko, czy jak Meg a może Mag w gwiazdach czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:39 zdradza cię twój temperament i wcześniejsze posty, prawda?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 10.0.126.* / *.centrala.pbk.pl 11.10.01, 13:47 jak Wam tak Skorpiony-mezczyzni nie pasuja, to ja ich biore, a w zamian oddam Wam Raki - ci to sa upierdliwi i ze sklonnoscia do tyranii. pozdr. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk m, kasia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 13:49 ja raków nie chcę, nie pasują do mnie Kasiu hazir przyczepił się do Ciebie i co teraz zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 11.10.01, 13:41 Gość portalu: krm napisał(a): > Dla mnie . Ale Skorpion dziewczynka. > Powiem nie dobry, a znakomity. To chyba jeden z ciekawszych i intensywniejszych > > ukladow- dziewczynka Skorpion chlopczyk Byk. > krm Zgadzam sie z przedmowca co do tego, ze dziewczyny Skorpiony sa najlepsze, a ukladu z Bykiem nie probowalam... za to z Rybami tak i to urodzonymi 8 marca, nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk 11.10.01, 13:51 Gość portalu: 2001 napisal (a): > Zgadzam sie z przedmowca co do tego, ze dziewczyny Skorpiony sa najlepsze, a > ukladu z Bykiem nie probowalam... za to z Rybami tak i to urodzonymi 8 marca, nie polecam... No prosze, a ja tyle dobrego o ukladach ryby-skorpion slyszalem. Nie spotkalem co prawda zadnej skorpionki, ale zawsze mi doradzano - kobiety-skorpiona, szukaj, skorpiona. A tu co? Prysly zludzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk eor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 13:53 dla Ciebie dobry jest skorpion lub rak Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk eor 11.10.01, 13:55 Uhm. Ale w kontekscie tego co napisala 2001 pocieszenia nijakiego w tym fakcie nie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: facet-ryby, skorpion albo byk eor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 13:57 OK, pocieszenie: z każdą inną skorpionką, niż 2001 na pewno Ci się dobrze ułoży Odpowiedz Link Zgłoś
eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk eor 11.10.01, 14:01 Od razu na duszy lzej. Pozwole sobie nawet quasi-poetycko nastroj swoj wyrazic - przepraszam, ze bez polskich trzcionek: Choc na dworze ziab i siapi Usmiech z ust mych nie ustapi Czego wszystkim zycze, wracajac do wytezonej pracy dla dobra ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: facet-ryby, skorpion albo byk eor IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 11.10.01, 14:10 Gość portalu: meg napisał(a): > OK, pocieszenie: > z każdą inną skorpionką, niż 2001 na pewno Ci się dobrze ułoży Czyzbys sugerowala, ze jestem wyjatkowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.polkowice.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 13:58 ryby-skorpion to chyba na zasadzie przeciwieństw, ale na wszystko jest sposób, co się tyczy hazira to raczej w sieci mi nic nie grozi...chyba:))) pędzę do domu, wrócę do was jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eor Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.swipnet.se 12.10.01, 15:49 Calkiem wczoraj zapomnialem, ze mam kolege byka i to we Wroclawiu. Gra na skrzypcach (ale marnie) gotuje, sprzata, uprawia sport i nie ma zielonego pojecia, ze go wlasnie obsmarowuje. Jak poszukiwania? Milego weekendu zycze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.ZXCVB Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: 213.134.143.* 13.10.01, 10:19 SKORPION - bardzo skorpion... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybek Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.ggb.pg.gda.pl 15.10.01, 17:34 Jestem. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escorpio Re: facet-ryby, skorpion albo byk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.01, 18:16 jestem skorpion...i jestem bardzo zadowolony ze swojego znaku, takze ze swojego charaktery (chociaz mam takze wady....kilka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś