Dodaj do ulubionych

przepis na................ i to nie beda pulpeciki

28.03.06, 09:54
witajcie
dzisiaj gotujemy na obiadekmakaron z miesem milonym, brzmi nieco dziwacznie ale bardzo dobre, podajemy danie koniecznie z salatka jakas wg wlasnego upodobania
tak wiec jedziemy robale
makaron kolanka (wszyscy wiemy w jakiej ilosci)
sol, olej, duza cebula, zabek czosnku, mieso mielone, koncentrat pomidorowy, luzka ostrej paptyki, pol szklanki bulionu, smietana, koperek

gotujemy makarona
cebule, czosnek, siekamy drobno i do gara na szklenie, dodajemy do tego miecho, i smazymy tak dlugo az bedzie dobre :P, dodajemy okolo 3 lyzek koncetratu pomidorowego, papryke i dusimy to nieco
potem dodajemy bulion i smietanke i gotujemy do calosci (pascal:P) do tego wrzucamy nasz makarone, mieszamy na talerze ladujemy posypujemy koperkiem i uszy sie trzesa
smacznego i dzien dobry
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 10:02
      Dzięki na pomysł na sobotę :)
      To ja może zaryzykuję i podam przepis na kurczaka po chińsku..
      • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 10:06
        dawaj:))
        • chloe30 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 10:14
          Potrzebujemy:

cebulę dymkę
          czosnek (tak z pięć, sześc ząbków)
          kawałek świeżego imbiru
          2 marchewki
          sos sojowy
          orzechy nerkowca (takie opakowanie jak sprzedają w marketach wystarczy)
          2 piersi z kurczaka
          2 jajka (białka)

Piersi kroimy w kostkę, kropimy sosem sojowym i mieszamy z białkiem.
          Odstawiamy do lodówki.
          Marchewkę kroimy w słupki, dymkę na takie dłuższe kawałki.
          Podsmażamy marchew, dodajemy dymkę, po chwili zdejmujemy z patelni.
          Wrzucamy czosnek, podsmażamy, za chwilę to dodajemy imbir drobno poiekany.
          Dodajemy kurczaka, orzechy, marchew i dymkę.
          Smażymy aż orzechy będa miękkie.
          I smacznego :)
          • chloe30 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 10:19
            Do tego najlepiej podaz ryż po jakiemuś tam:

3 ząbki czosnku
            1 cebula
            szklanka ryżu
            bulion
            przecier pomidorowy
            łyżka masła
            zioła

POdsmażamy posiekany czosnek, dodajemy cebulę (posiekaną, nie całą :)
            Kiedy już nam to ładnie pachnie dodajemy ryż - nieugotowany. Kiedy każde
            ziarenko ryżu obtoczone jet w oleju wlewamy bulion (ze dwie szklanki)zmieszany
            z dwoma łyżkami przecieru pomidorowego i na małym ogniu pod przykryciem to
            trzymamy. Dodajemy jeszcze zioła.
            Kiedy ryż wchłonie bulion dodajemy masło, delikatnie mieszamy.
            I smacznego :)
            • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 14:03
              mmmmhhhh robie na sobote, opiniamy wymieniamy sie w poniedzialek :) pysznie sie czyta, pewnie i jesc bedzie przyjemnie mmmrrrauuuuu
    • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 10:12
      koluj przepisa
      a ja lece sprawdzic stan wiosny i wyplukac portfel na zakupach, wroce i dalej przepisimy:)))
      • sonrie Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:23
        Dajcie coś dla jaroszki!!
        • chloe30 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:31
          Hmmmm z karskich dań to jedynie znam sałatkę grecką, ale to chyba każdy zna.
          No i zupę pomodorową - chociaż nie wiem, bulion z kostki może być???
          • sonrie Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:34
            Wszystko może być: jestem jaroszką, nie wegetarianką :) Mięso czasami też zjem, byle dobre (polędwiczki w śmietanie z grzybami...).
            • chloe30 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:35
              sonrie napisała:

> Wszystko może być: jestem jaroszką, nie wegetarianką :)

Nie jestem ani mądra ani inteligentna - myślałam, że to to samo?????
              • katimai Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:38
                jarosz zje rybę, wegetarianin nie zje miesa ale zje nabiał, weganin nie zje
                mięsa i nabiału, tylko owoce warzywa, chleby etc. , a frutanin zażera się tylko
                owocami - to tak w skrócie

ja jestem wegetarianka ale jakis wymyslnych potraw nie znam , wszystko co można
                zjeśc z miesem mozna zjesc bez niego
                a co do bulionu - to sa tez buliony warzywne :)
                • sonrie Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 11:46
                  Ja nie mam żadnej ideologii - nie lubię mięsa, źle się po nim czuję; jem same warzywa; ale kiedy mam ochotę na mięso - zjem (gdzieś dwa razy do roku).
                  • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 14:01
                    szukam jaroszowych dan
                    beda zaraz lub za dwa zarazy:)
                    • sonrie Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 14:08
                      Hurra!
                      • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 28.03.06, 14:11
                        chyba jeszcze troche poczekasz,
                        obiecuje na jutro dostarczyc cos fajnego, ale teraz no coz trzeba mi pokurodomorzyc
                        ech w tym wieku jestem kura domowa co bedzie potem- babcia klozetowa???????????
                        • nane1 Re: przepis na................ i to nie beda pulp 29.03.06, 13:10
                          jeszcze trosze mam male zamieszanie
                          ale obiecuje zakodowalam i trwa search
                          • sonrie Re: przepis na................ i to nie beda pulp 29.03.06, 15:44
                            Obiecanki cacanki, a ja znów makaron z serem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka