sweetassugar 06.04.06, 09:01 na czym polega? skoro tylu ludzi się nią delektuje? a może to po prostu przyzwyczajenie? taki codzienny rytuał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
villamos Re: fenomen kawy 06.04.06, 09:51 1. Uzależnienie 2. Smak 3. Walory towarzyskie :) a na serio [mówię jako nałogowy konsument kawy] uzależnienie jak każde inne, kawa po prostu jest nieodłącznym elementem dnia i warunkiem koniecznym dobrego humoru [choć nie wystarczającym]. Gdyby więcej pomyśleć, sporo uroku tkwi w jej zmienności - potrafi być odpowiednia i dla hardcore'owców pijących wyłącznie gęstą czarną smołę (ach, jaki ja jestem twardy ;>), i dla fanów zmysłowych doznań wzbudzanych przez wszelakie rodzaje kaw smakowych, z mlekiem czy innymi dodatkami [niesforne wiórki czekolady ;>], i dla (bez urazy) plotkarek jako cicha towarzyszka przydługich rozmów. W sumie niemal wszystkie zalety alkoholu czy papierosów, ale bez większości negatywnych skutków :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenny_ludzik A ja... 06.04.06, 09:55 czuję, jakbym kilka razy dziennie podskakiwała (ale nie nóżkami) do góry. Na chwilę, ale jednak :-) paradoksalne działanie kawy też lubię - gdy jesteś bardzo, ale naprawdę bardzo zmęczony i wypijesz, szybko zaśniesz. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab Kofi 06.04.06, 12:08 na mnie działa odwrotnie - jak środek usypiający. Uzależnienie? Nie wiem, ale lubię i smak i zapach. Tą gęstość w filiżance. I do tego książka. A czasem cygaro. Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab eeee czemu zaraz modna? 06.04.06, 13:04 Smaczna po prostu. Tak jak i herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: eeee czemu zaraz modna? 06.04.06, 13:15 ja nie lubię a piję ...nałóg :) Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: fenomen kawy 06.04.06, 13:11 myślę, że sweet chodziło o atencję, jaką okazuje kawie niemal każdy jej konsument czy wielbiciel, a to już jest troszkę fenomen Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: fenomen kawy 06.04.06, 13:19 ile herbaciarni uświadczysz na ulicach? a ile kawiarni? kawa towarzyszy wszechobecnej kawiarnianej modzie (na przekór nie odwrotnie) i wcale nie mówię, że to źle, albo, że mi się nie podoba choć ja tez lubię z kawą sam na sam albo w dobrym towarzystwie w domowym zaciszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak_75 Re: fenomen kawy 06.04.06, 13:33 a mnie w tej chwili naszło na gorącą czekoladę, i zaraz sobie zrobię :) Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful.day.monster Fenomen kawy jest taki, że ... 06.04.06, 13:57 musi być sweet as sugar. :) [czy mogę trochę Ciebie wsypać sobie do filiżanki. proszę] Odpowiedz Link Zgłoś
sweetassugar skoro musisz 06.04.06, 14:08 a myślałam że czarna "saute" jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: fenomen kawy 06.04.06, 19:26 przyznaje sie bez bicia...jestem uzależniona od kawy. mocna czarna to moja ulubiona używka. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy7733 Re: fenomen kawy 06.04.06, 21:05 domowo tylko czarna i gorzka kawiarniano slodka z wszelakimi smieciami ;) a fenomen? hmmm... w moim przypadku nie, ale milo wypic dobra kawke w milym towarzystwie :) Odpowiedz Link Zgłoś