Dodaj do ulubionych

Chcę być piękna.

28.04.06, 14:08
Jest taki program w telewizorni o nazwie jakże kuszącej "Chcę być piękna", na
wzór amerykańskiego "I Ty zostaniesz łabędziem" czy coś w podobie. Oczywiscie
nie wytrzymałam i obejrzałam z zapartym stolcem jeden odcinek. I refleksje
mnie naszły dwojakie. Bo raz - dość żałosne to wszystko i upokarzające,
mordęga okropna, te operacje, te opuchliny, to odsysanie kostek smalcu.. Z
drugiej strony recept na cudze szczęście nie mnie oceniać. No nie wiem co o
tym sądzić. Może sobie jednak coś zmniejszę? Ale czy nie lepiej kupić sobie
wycieczkę do ciepłych krajów? No i jak będę już piękna, to mam zaklepany seks
z procem.
Obserwuj wątek
    • grzesiowa_z_wsiowa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 14:22
      A ja to bym sobie zrobiła taką łoperację. U nas na wsi wszystkie takie same...
      Wszystkie w chustkach i w barchanach po kolana... Nie mamy szans na prawdziwych
      stolicznych chłopaków
      • procestofiut Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 14:55
        miia usmaz se cycka
        • procestocipa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:00
          Bo miia to nie Gabrysia, to Rysia, Ryszarda kurna Trzecia Waza, z baru ją
          wziąłem.
          • tercybiades Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:27
            Jaki piekny nikowy duet. Rodzinę możecie założyć, albo zwiazek partnerski.
            Wiecie jak się zejdzie "Idiotka" z "Kretynem"(Tuwim tak pisał żeby nie było, że
            kogoś zniesławiam), to jest duża szansa, że następne pokolenie będzie normalne:)
        • grzesiowa_z_wsiowa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 20:56
          A'propo cycków... To czytałam na słupie, że cycki też se można złoperować,
          prawda to czy fałsz?
      • justysbytomianka Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 14:59
        ale podobno nie ma brzydkich kobiet;)
        • procestocipa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:01
          Tylko wódki czasem brak, justys sciągnij ta gazmaskę i nie udawaj ze byłas u
          wizażystki:)
          • justysbytomianka Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:04
            a Ty załóż te denka od słoików i przestań udawac ,że nie masz wady wzroku :>
            boszeeee czy na pewno ja to napisałam ?:))) chyba jestem w determinacji:D
            • procestocipa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:07
              justys żeby uprawiać sex z takimi jak z tobą to należy zdjąc sobie okulary jak
              denka od słoikow bo wtedy tylko staje
              • magdajeden Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 21:20
                kurna chyba śnię, jedno przez drugie bełkocze - z tego chyba będzie seks -
                jusyts i proccipa wy widzicie swoją składnię?
            • miia1 Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:08
              Justyśku, w desperacji Ci do twarzy, a fiutki i cipki niech się w swoim sosie
              przeterminowanym wymlaszczają.
              • procestocipa Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 15:10
                Mlaskajcie pytonga babsztyle po plastycznych operacjach
    • wanda_rybka Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 17:22
      Ja tam nic nie zmieniam, wybieram dwa tygodnie na Hawajach.:)
      • tercybiades Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 17:32
        Wandziu weź mnie ze sobą, będę Ci napoje donosić, bez szemrania i utyskiwań.
        Dyskretnie żeby Adonisów nie płoszyć a trochę ciepła też mi się przyda... Tego
        słonecznego oczywiście;)
        • wanda_rybka Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 19:38
          Tercy,teraz Adonisi, to jacyś tacy wygodni się zrobili, nie dość ,że leniwe to
          takie, to tylko wymagania mają, a to marzą im się gorące klimaty, a to
          jakieś "zimne desery". Chyba masz nad nimi przewagę, bo i zadbasz o potzrby
          ducha i ciała (napoje).Zresztą weźniemy all inclusive, abyś daleko nie musiał
          latać.;)
          • tercybiades Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 21:47
            Ech, westchnę sobie Wandeczko, bo jak nie "prawie" to "chyba" i tak mną miotasz
            miedzy te "chybie" i "prawie". Nie żebym po adonisowsku był rozkapryszony, ale
            raz jeden poprosze "z pewnością". ;))

A ten program ogladałem. Jak dla mnie, zwyciestwo materii nad duchem
            (wyłączajac zabiegi stomatologiczne). Smutne, że czas taki mamy, w którym "mieć
            i wyglądać" ważniejsze jest od nas samych.
            • miia1 Re: Chcę być piękna. 28.04.06, 22:16
              Tercy, no ale jeśli ta materia jest przyczyną kulawego ducha... Może nie
              oceniać tak krytycznie? Chociaż mnie najbardziej mierzi ekshibicjonizm całego
              przedsiewzięcia.
              • tercybiades Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 00:38
                Miia, tak mi się wydaję, że wiekszość z tych uczestniczek to panie, które nie
                zgadzają się z upływem czasu. Nie dają sobie rady wewnętrznie z niespełnieniem,
                brakiem akceptacji, czasami okazywanej przez najbliższych. To przykre i smutne,
                ale w tym wszystkim może pomóc dobry terapeuta i wizyta w salonie odnowy
                biologicznej, fryzjera czy wizarzysty i miłość osoby z którą spedzamy życie. To
                w jej oczach odbijamy się co rano, w jej spojrzeniu szukamy obrazu nas samych.
                Wniosek; ile są warci ci faceci skoro pozwalają aby kobieta, z którą spędzają
                życie,tak się przy nich czuła?
              • sprawa7 Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 11:48
                Dla tych kobiet, miio, ekshibicjonizm jest ceną za piękno, musiały się na to
                zgodzić, widać jak są zdeterminowane w pogoni za szczęściem. To są kobiety,
                które żyją z dramatem swej brzydoty, każdego dnia obwiniając swoją fizjonomię za
                wszelkie życiowe niepowodzenia. Czy zmiana wyglądu im pomoże? Nie wiem, może być
                tak, że jeśli ich życie nie ulegnie poprawie, to wynajdą kolejne jakieś
                kompleksy w sobie i dalej będą nieszczęśliwe. Sztuka życiowego powodzenia polega
                na akceptacji siebie, ze wszystkimi mankamentami.
            • wanda_rybka Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 00:34
              tercybiades napisał:

> Ech, westchnę sobie Wandeczko, bo jak nie "prawie" to "chyba" i tak mną
              miotasz
              >
              > miedzy te "chybie" i "prawie". Nie żebym po adonisowsku był rozkapryszony,
              ale
              > raz jeden poprosze "z pewnością". ;))
              >
              >
              Tercy nie ma sprawy, mówisz i masz. Z pewnością wrócę za tydzień! Miłej zabawy
              życzę.
              • tercybiades Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 00:42
                Ech westchne sobie raz jeszcze. Jedz sobie. Zołza z ciebie;))) Ale i tak Cię
                lubię:)
                • nadziejkaa Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 13:09
                  Ten program zupełnie nie uczy akceptacji własnego ciała i urody. A wręcz
                  przeciwnie, udowadnia, że można zmienić swój wizerunek - ale kosztem czego...?
                  Mam świadomość, że ten program oglądają młode dziewczyny, które dopiero wchodzą
                  w wiek dojrzewania, pewnie zapatrzone w ten program i zaczynające żyć w
                  świadomości, że ich ciało jednak może być "piękne" Tylko czy tędy droga? Wydaje
                  mi się, że o niebo lepszy byłby taki program, który uczyłby kobiety dbania o
                  siebie, dostrzegania w sobie pozytywnych cech, promowania zdrowego trybu życia,
                  itp. Poza tym, "zmienić" ciało to jeszcze nic, za to z psychiką to już
                  gorzej...
                  • ruda_strzyga Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 13:25
                    Nadziejko, bo ten program nie ma zadań edukacyjnych, to czysta komercja. Ten
                    sam problem moim zdaniem dotyczy niezadowolonych z wyglądu kobiet, jak i
                    transwestytów. Zamiast udać się do kompetentnego lekarza od psychiki ludzie
                    wolą przerabiać się powierzchownie. Może to łatwiejsze, choć kosztowne:)
                    Natomiast takie programy utwierdzają ich w przeświadczeniu, że wszystko można
                    załatwić skalpelem i puszką olejnej;)
                    Mówiąc o komercji mam na myśli autoreklamę lekarzy, którzy biorą grubą kasę za
                    operacje, a przecież wiadomo, że nic nie trwa wiecznie i te "poprawki" również
                    ulegają zniekształceniom z czasem. I tak biznes sie kręci.
                    Gdyby taki delikwent zgłosił się do psychiatry to kasa ominęłaby lekarzy
                    plastyków, a tak zarabiaja i jedni i drudzy, bo wiadomo, że mocna ingerencja w
                    wygląd zewłoka odbija się na psychice. Ot taka transakcja wiązana;)
                    • nadziejkaa Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 13:37
                      Katju, podobno na te operacje dają gwarancję 10 lat... aż strach pomyśleć, jak
                      te kobiety będą wtedy wyglądać.
                      • ruda_strzyga Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 14:04
                        Nadziejko, ale nie jest tak tragicznie! Dla przykładu na nowe cycki dają
                        dożywotnią gwarancję. Dokładnie rzecz ujmując gwarantowane jest serwisowanie
                        takiego cyca dożywotnio. Wsad jest z soli fizjologicznej i jeśli pęknie,
                        przynajmniej nie zagraża życiu cyborga:) Taka amazonka udaje się po prostu po
                        nową część zamienną:)Ponoć w samolocie taki biust się unosi, ciekawe
                        doświadczenie. Wyobrażam sobie jak w trumnie leży taki pomarszczony zewłok a
                        cyce sterczą jak arbuzy. Całkiem mozliwe, że wzrośnie liczba zboczeń
                        wśród "upiększaczy zwłok" i innych "pogrzebaczy";)
                        • miia1 Re: Chcę być piękna. 29.04.06, 20:09
                          W kolejnym odcinku wystąpiła trzydziestolatka, ktorej usunięto 9 zębów!!! Jak
                          bardzo trzeba się starać, aby się tak zapuścić? < tu emotka oznaczająca
                          konsternację>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka