Dodaj do ulubionych

Czy ja potrzebuje?

12.05.06, 04:25
Wizy do Polski do mojego polskego paszportu? Takiej z krzyzykiem bo orla ma chyba w pieczatce.

Pytam sie bo jak czytam to forum i gazety polskie to mis sie slabo robi nie wiem w co wierzyc. Na
dodatek wczoraj w hamerykanskiej telewizji widzialem sprawozdanie ze strajkow w Polsce z
komentarzem ze tam teraz fundamentalisci rzadza i nic nie ma? Normalnie w jednym szeregu: Irak,
Iran, Nepal, Darfur i Polska a potem dobre wiadomosci.

Drodzy wyborcy, rodacy w kraju pozostali czy wy wstydu przed swiatem nie macie?

Czy naprawde jest tak zle? Jak wyjezdzalem bylo biednie ale fajowo. Mowicie do czlowieka co w
kraju nie byl 6 lat.
Obserwuj wątek
    • monikaannaj Re: Czy ja potrzebuje? 12.05.06, 09:15
      no, skoro w hamerykańskiej Tv powiedzieli ze u nas fundamentalizm to na pewno
      tak jest. skoro powiedzieli że strajki to pewnie ja tylko myślałam ze strajk...
      To może ty sie wogole nie zastanawiaj nad krzyzykiem tylko lepiej wcale nie
      przyjezdzaj?
      Zwłaszca ze zaniepokojenie nowym polskim rządem wyraził kongres żydów
      amerykańskich. To chyba najdobitniej swiadczy ze nie ma po co tu wracac.

A ze z portalu gazety (mimo jednoznacznie negatywnego stosunku do obecnych
      władz) nie wynika az tak tragiczna sytuacja, to powenie dlatego ze dziennikarze
      gazety tez wstydu nie mają. tak jak my - wyborcy.
    • kora3 Re: Czy ja potrzebuje? 12.05.06, 11:56
      Crus....
      O tym, ze nic nie ma to ściema :)
      tylko kasy brak niektórym na to co jest:) a jest, jest ...
      co do "fundamentalizmu" .. Hmmm no wiesz ... być może w hamerykńskiej TV tak
      mogą uważać, bo w końcu tam wzystkie ogranizcenia zaraz się kojarzą .. U nas nic
      się takiego nie zdieje , serio .. Poza moze tym, ze teraz wystarczy, ze ktoś
      powie, że włazdy nie lubisz i cię speckjalna komisja zlustruje na okolicznosc
      nałogów, preferencji seksualnych, wyznania i stosunku do aborcji i prezerwatywki
      :) poza tym ... no cóz .. nic takiego .. Niedługo bedzie taki wszechpolski
      program nauczania w szkołach, ale w wyższych na rzie moze nie ... No i
      wicepremiara mamy po wyroku .. ale za to praktykujacy ... normalnie jest :D
      • crusader1 Re: Czy ja potrzebuje? 12.05.06, 13:00
        A to dzieki za wyjasnienie. Wolnosc u nas nadal jest, taka jak u naszego wschodniego sasiada. Jak to sie
        mowi niedaleko jablko od jabloni spada. Tak prostujac o tej hamerykanskiej telewizji, to mnie ona
        dlatego tak przerazila bo tu az tak liberalnie jak w zachodniej europie nie jest i telewizja hamerykanska
        pokazuje wiadomosci z innych krajow dopiero jak tam jest naprawde zle. Np. masowe mordy odkrywa
        dopiero jkies 6 miesiecy lub 2 mln ofiar za Euro TV.
    • fnoll różnie bywa... 12.05.06, 13:45
      ja mieszkam trochę na uboczu i parafialne bojówki co rusz mnie zlewają wodą
      święconą...

;)

a tak na serio: bracia Kaczyńscy chcą scentralizować władzę w Polsce i stworzyć
      wielką partię, która będzie w stanie rządzić samodzielnie, ma to się odbyć przez
      przejęcie wyborców LPR'u i Samoobrony - no i wdrażają ten plan

po co?

nie mam pojęcia... chyba dla własnej satysfakcji

wychodzi im średnio, ale się nie poddają skurczybyki
    • e_wok Troche to brzmi 12.05.06, 16:35
      jakby pensjonarka piszczala na widok myszy. Moze lepiej nie przyjezdzaj, bo
      jeszcze globusa dostaniesz, jak nieszczesna Korczynska.
      • stephen_s Re: Troche to brzmi 12.05.06, 16:38
        > jakby pensjonarka piszczala na widok myszy.

Nigdy nie rozumiałem, jak można piszczeć na widok myszy... Pająki, to są
        przecież straszne stworzenia :) Wpadam w panikę, gdy jakiegoś widzę :)

> Moze lepiej nie przyjezdzaj, bo
        > jeszcze globusa dostaniesz, jak nieszczesna Korczynska.

Tak przy okazji: czy wiadomo, co to był ten nieszczęsny "globus", na który
        cierpiała ta postać? Co to za choroba?
        • isma Re: Troche to brzmi 12.05.06, 18:40
          Psycholog, a nie wie, no ;-))).
          Globus histericus. Takie zaburzenie psychosomatyczne, zaburzenie polykania
          zwiazane z uczuciem ciala obcego tkwiacego w gardle. Czasami objawy sa podobne
          do objawow refluksu, a czasem do objawow niektorych schorzen laryngologicznych
          o podlozu atopowym (stad o tym wiem ;-))).
          • stephen_s Re: Troche to brzmi 12.05.06, 19:39
            Hmmmm, a to zaburzenie do tej pory występuje? Bo wygląda to na zaburzenie
            histeryczne w stylu XIX wieku...
            • crusader1 Re: Troche to brzmi 12.05.06, 23:57
              Wyglada na atak paniki z opisu...
              • stephen_s Re: Troche to brzmi 12.05.06, 23:58
                Choliba, chyba zajrzę do "Nad Niemnem" :))))
                • kochanica-francuza A to nie był ból łba? 13.05.06, 13:56
                  ten globus?
    • diabollo Re: Czy ja potrzebuje? 12.05.06, 18:31
      crusader1 napisał:

> Wizy do Polski do mojego polskego paszportu? Takiej z krzyzykiem bo orla ma ch
      > yba w pieczatce.
      >
      > Pytam sie bo jak czytam to forum i gazety polskie to mis sie slabo robi nie wi
      > em w co wierzyc. Na
      > dodatek wczoraj w hamerykanskiej telewizji widzialem sprawozdanie ze strajkow w
      > Polsce z
      > komentarzem ze tam teraz fundamentalisci rzadza i nic nie ma? Normalnie w jedn
      > ym szeregu: Irak,
      > Iran, Nepal, Darfur i Polska a potem dobre wiadomosci.
      >
      > Drodzy wyborcy, rodacy w kraju pozostali czy wy wstydu przed swiatem nie macie?
      >
      >
      > Czy naprawde jest tak zle? Jak wyjezdzalem bylo biednie ale fajowo. Mowicie d
      > o czlowieka co w
      > kraju nie byl 6 lat.

Już nie jest biednie, przez te 6 lat dochód narodowy wzrósł coś o ok. jedną
      piątą, gospodarka rozpędzona, sytuacja międzynarodowa i ekonomiczno-bytowa nigdy
      w historii państwa polskiego nie była tak dobra jak teraz.

Z drugiej strony Polska przechodzi największy po upadku komunizmu kryzys
      polityczno-społeczny.
      Załamały się bądź stracily na aktualności dotychczasowe strategiczne cele
      polityczne (NATO, UE, gospodarka rynkowa) realizowane lepiej lub gorzej przez
      zmieniające się konstelacje ostatnich 16 lat. Do władzy doszli populiści na
      krytyce owej polityce, no i jak się można było spodziewać nie potrafią
      zdefiniować żadnych innych celów strategicznych poza "twardą polityką w stosunku
      do Niemiec i Rosji" (efekty są takie że stosunki są najgorsze od 16 lat), powrót
      do tradycji narodowych oraz Polskę solidarną (co się tłumaczy na język polski:
      socjalizm) oraz wszelkiego rodzaje "wzmacnianie państwa", "rozliczenia",
      "lustracje", etc, etc. Żeby było śmieszniej owi populiści nazywają siebie
      "prawicą".

Jaka Polska pojawi się, po zakończeniu tego największego kryzysu
      społeczno-politycznego - pojęcia nie mam, tym bardziej, że chyba ten kryzys
      trochę potrwa.

A tak poza tym, to rzeczywistość to nie polityka czy kryzysy
      poleczno-polityczne, lecz ludzie których spotkasz w na miejscu.

Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka