Dodaj do ulubionych

Wasz ascendent to...

19.06.06, 17:42
moj Waga, mozna sprawdzić jaki się ma na www.astro.com/ .
Obserwuj wątek
    • pieredaczi Re: Wasz ascendent to... 19.06.06, 23:25
      wlasnie sprawdzilem, moj to panna, a wiec wyglada na to, ze jestem bardzo,
      jesli nie najbardziej dwoistym z dwoistych.
      a tak serio, to dzieki za link. blizniak blizniakowi nie rowny, a ten ascendent
      bardzo wiele mi wyjasnil.
      • imlardis2 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 09:26
        Ojej, mój też panna!
        • tatianna1 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 13:41
          mój panna tez, jak juz zreszta wczesniej pisalam (witam w klubie :)
    • am98 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 00:00
      Byk pełną gębą ;-)
    • agrafek Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 10:14
      Powiedzieli iżem lew. Atletycznie rządzę. Prawdę mówiąc dostalem ataku
      chichotu:)
      • imlardis2 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 11:00
        hi hi hi - lew to nie jest zły znak!
      • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:08
        hmmm, skoro Lew, to gustujesz w paniach Wodniczkach może? ;)
        • agrafek Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:23
          anulenka7 napisała:

> hmmm, skoro Lew, to gustujesz w paniach Wodniczkach może? ;)

A czy to jakaś propozycja?;).
          Ja zdecydowanie gustuję w paniach:). A, że potem zwykle okazują się one
          wodniczkami, to już zupełnie inna i nieodmiennie zdumiewająca mnie sprawa.
          • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:39
            Ja jestem akurat Bliźniaczka z Ascendentem w Wadze. ;-)

Tak zapytałam, ponieważ jesli masz Ascendet w Lwie, to Descendent (związki,
            relacje z ludzmi) masz w Wodniku (zawsze Asc i Desc są w znakach leżacych
            naprzeciwko, a ponieważ znakow jest 12 i umieszczone są w kole to na przeciw
            Lwa leży Wodnik
            www.vulcan.edu.pl/biblioteka/inne/gazetki/gazetki024.html ), więc panie
            Wodniczki powinieneś przyciągać i w nich gustować. :-)
            • agrafek Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 14:20
              Najwyraźniej coś w tym jest. Ale pokonam złowieszczą moc gwiazd i zdobędę serce
              jakiejś bliźniaczki!;)
              • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 14:27
                Ponieważ Descendent to również obraz wrogów z Wodniczkami może być miłość lub
                nienawiść. A taka Bliźniaczka nigdy Cię nie zawiedzie. Poza tym Bliżniak
                Bliźniaka zanudzić nie może, prawda? ;-)
              • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 14:28
                A tak poza tym: skad jestes i czy do wzięcia? ;-)
              • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 14:37
                To niech jeszcze zgadne - jestes niebieskookim blondynem? Albo przynajmniej
                niebieskie oczy masz? Wygląd nieco majestatyczny? ;-)
                • agrafek Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 11:50
                  Eheheheh... Biźniak z bliźniakiem się nie zanudzi, to fakt, ale czy jeden
                  bliźniak dopuści drugiego do głosu?;).
                  Niebieskooki kiedyś byłem, ale od wpatrywania się w monitor więcej mam teraz w
                  oczach czerwieni niż błękitu:(. Majestatycznie zaś zacznę wyglądać w
                  przyszłości, gdy wychoduję sobie odpowiedni brzuch, bo na razie to szkoda
                  gadać;).
                  • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 12:23
                    Widzę to tak: 2 Bliźniaki, każdy jest jakby dwoma osobami idącymi w przeciwne
                    strony (bo chcą czegoś innego = serce w rozterce). A jak się spotkają takie
                    dwie podwójne osoby i kazda z tych 4 osób zechce pójść w innym kierunku? ;-)
                    • agrafek Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 12:44
                      anulenka7 napisała:

> Widzę to tak: 2 Bliźniaki, każdy jest jakby dwoma osobami idącymi w przeciwne
                      > strony (bo chcą czegoś innego = serce w rozterce). A jak się spotkają takie
                      > dwie podwójne osoby i kazda z tych 4 osób zechce pójść w innym kierunku? ;-)

Ale to nie jest złe, choć pachnie potężną awanturą;). Natomiast z pewnością nie
                      zabraknie pomysłów w tym tłumie;).
                      Ciekawuśne też mogą powychodzić rzeczy, jak ta poczworzona para znajdzie się w
                      sytuacji, w której każda z osobowości zacznie zmieniać zdanie co pięć minut:).
                      Jest taka powieśc, której tytułu, niestety, nie pamiętam, ale w której, na
                      samym końcu znajduje się podsumowanie losów wszystkich bohaterów. Każdemu z
                      nich poukładało się jakieś życie, dość dokładnie streszczone prezez autora. I
                      tylko odnośnie dwóch bohaterów podsumowanie brzmi: "Mieli ostatnio jakiś nowy
                      pomysł i znowu coś planują":)))

• anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 13:06
                        Znam jedną rodzinę, gdzie matka Bliźniak, ojciec Bliźniak, dzieci tez (mają
                        dwoje i co śmieszne są Bliźniakami spod Bliźniąt, wpradzie to koncówka znaku bo
                        21 czerwca ale jednak). Jak wpadam do nich w odwiedziny - hmmm, dopiero się
                        robi tłoczno... Poza tym ci bliźniakowaci Bliźniacy to moi b. dobrzy znajomi -
                        ja gadatliwa oni wiele nie mówią, także się swietnie uzupełniamy. ;-)
                        • agrafek Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 13:31
                          Ba, układ idealny, ale czy na dłużej? Wyobraź sobie taką scenę:
                          TY: dzień dobry kochanie, cudownie, że mogłam dziś wrócić wcześniej do domu, a
                          to dlatego, wyobraź sobie, że w pracy Marek, ten, wiesz, o którym opowiadałam
                          Ci wczoraj, że chyba ma jakieś problemy, bo ostatnio zrobił się taki dziwnie
                          milczący, to właśnie on zabarykadował się w gabinecie dyrektora, biorąc za
                          zakładnika twardy dysk dyrektorskiego komputera. No i zwolnili nas wcześniej,
                          bo teraz tam trwają ostre negocjacje, bo dyrektor ma na tym dysku wszystkie
                          sejwy z hirołsów... A co u Ciebie najdroższy?
                          ON: Ujdzie.
                          TY: Ach, a jakie mamy plany na dziś? bo, wiesz, przyszedł mi do głowy... - tu
                          kilka słów o repertuarze kin, teatrów i oper, tak, na jakieś piętnaście linijek.
                          ON: dobry pomysł.
                          TY: Ale który, kochanie? Bo wiesz... (fefnaście linijek przemowy)
                          ON: Którykolwiek. Może być trzeci.
                          TY: Och. - sześćdziesiąt cztery linijki tekstu o Twoich wątpliwościach na temat
                          jego zaanagażowania uczuciowego. Kończysz zawołaniem: "Czy Ty mnie kochasz?"
                          ON: No. Tylko nie chce mi się o tym gadać.
                          :).
                          • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 14:14
                            Nie no, wprawdzie gadatliwa jestem ale posiadam też podzielnosc uwagi, a
                            wygląda to tak, że ciągne temat głowny i jednoczesnie w trakcie rozmowy
                            wprowadzam 5 pobocznych. Rozmowca trochę się gubi i twierdzi, że go nie
                            słucham, a ja tymczasem mówię, że to najprawdziwsza nieprawda, bo nie dość, że
                            nie tracę zadnego z wątków to jeszcze dokładnie pamiętam to, co chciał mi
                            przekazać. ;-)
                            • agrafek Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 15:15
                              To znam aż za dobrze, sam nie wiem, kiedy popadam w dywagacje:).
                              Pytanie - czy wytrzymasz z małomównym facetem;).
                              • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 15:22
                                Szczerze mówiąc wolę gadatliwych, bo prowadzenie monologów mnie męczy, a tak
                                przynajmniej wiem, że spotkałam pokrewną duszę. A to ze ja ciągnę kilka tematów
                                jednoczesnie i ktoś też - nie przeszkadza mi, potrafię wyłapać interesujące
                                mnie informacje. ;-)
                                • agrafek Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 16:34
                                  anulenka7 napisała:

> Szczerze mówiąc wolę gadatliwych, bo prowadzenie monologów mnie męczy, a tak
                                  > przynajmniej wiem, że spotkałam pokrewną duszę. A to ze ja ciągnę kilka
                                  tematów
                                  >
                                  > jednoczesnie i ktoś też - nie przeszkadza mi, potrafię wyłapać interesujące
                                  > mnie informacje. ;-)

Popatrz, a my tu już trzeci dzień na jeden temat rozmawiamy;)
                                  • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 26.06.06, 17:31
                                    Podejrzane to jakieś... Zapewniam Cię - w realu tak nie potrafię. ;-)

Zresztą w międzyczasie gadam na kilku innych forach, mailowo i na gg, także
                                    wątki równoległe są. Może nie z Tobą ale jednak. ;-)
                                    • agrafek Re: Wasz ascendent to... 27.06.06, 08:19
                                      anulenka7 napisała:

> Podejrzane to jakieś... Zapewniam Cię - w realu tak nie potrafię. ;-)
                                      >
                                      > Zresztą w międzyczasie gadam na kilku innych forach, mailowo i na gg, także
                                      > wątki równoległe są. Może nie z Tobą ale jednak. ;-)

Ha, Prawda! Rzeczywiście, tez prowadzę kilka rónoległych dyskusji, choć
                                      wyłącznie na forach.
                                      Czyżby internet stworzono z myślą o bliźniakach?;)
                                      • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 27.06.06, 11:59
                                        Jasne, że tak, bo to miejsce, gdzie mozna się wcielać w rózne role, bez konca
                                        gadac głupoty, uwodzić na 101 sposobów, interesować się wszystkim po łebkach,
                                        popisywać elokwencją itd. ;-)
                                        • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 27.06.06, 12:00
                                          I oczywiście gromadzić informacje, także Bliźniak czuje się w necie jak Ryba w
                                          wodzie. ;-)
    • markizza Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:42
      mi wyszedl strzelec:))
      • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:46
        No to masz Desc w Bliżniaku.. Lubisz noże towarzystwo panów Bliźniaków? Ciekawa
        jestem jak to wygląda w praktyce ;)
        • markizza Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:57
          lubie praiw kazde meskie towarzystwo:) A o co chodzi z Descem????
          • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 13:01
            Przeczytaj sobie kilka postów wyżej.
            www.encyklopedia.drem.strefa.pl/D/descendent.htm
            Ogólnie mówiac Descendet symbolizuje relacje ze swiatem zewn., w tym relacje z
            ludzmi, partnerskie.
            • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 13:04
              Tu są ludzkie stosunki oparte na zasadzie dawania i brania, wymiany idei.
              Descendent związany jest ze wszelkiego rodzaju współzawodnictwem, rywalizacją,
              przeciwnościami, walką, wrogością, narzekaniem i karami pieniężnymi. Descendent
              opowiada też o obrazie partnera, charakterze małżeństwa, zewnętrznej
              działalności, charakterze porozumień i cechach wrogów.

To nie tylko obraz partnera jak się okazuje, również wroga.
              • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 13:08
                Znam jeden związek słonecznego Bliźniaka z Asc w Wadze (Desc w Baranie) z babką
                słonecznym Barankiem z Asc w Strzelcu (Desc w Bliźniaku), także oboje mają
                Słonca na swoich Descendentach, jak się okazuje dogadują się świetnie (są dla
                siebie niemalże stworzeni).
    • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:44
      I tak np. jesli się ma Ascendent w Wadze to Desc w Baranku, Asc w Pannie - Desc
      w Rybie (i odwrotnie bo Asc w Rybie to Desc w Pannie) itd.
      • imlardis2 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:53
        A nie znam żadnej ryby... :(
        • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.06.06, 12:59
          Jak widać nie zawsze to się sprawdza w praktyce. Ale np. mam kolezankę z Desc w
          Bliźniaku i co rusz dla jakiegos Bliźniaka głowę traci (a co pozna faceta i jej
          się spodoba - okazuje się byc solarnym (słonecznym) Bliźniakiem).
          • lemikki Re: Wasz ascendent to... 24.06.06, 03:24
            zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. w związkach i ważnych dla mnie
            relacjach przyciągam - choćby spod ziemi - same słoneczne i ascendentalne panny
            (nie chcąc się powtarzać, tylko wspomnę ;) mam Asc. w rybach, więc Dsc. w
            pannie) - albo takie osobistości, które mają mocno zaakcentowany ten element
            osobistymi planetami. warto też uwzględnić sąsiedni znak zodiaku jako Asc. i
            Dsc. jeśli znajduje się on pod koniec jednego ze znaków, np. ktoś z Ascendentem
            w końcówce lwa będzie też przejawiał cechy panny (tak jest chociażby z moim
            eksiem, ma Asc. w końcówce lwa i jest przy tym też bardzo panniasty - w sumie
            wspaniała i dynamiczna mieszanka :). pozdrawiam wszystkie/wszystkich
            panniaste/panniastych!
    • anulenka7 wklejam wiadomości o Ascendencie 23.06.06, 14:05
      Położenie Ascendentu w znakach Zodiaku określa sposób bezpośredniego
      postrzegania świata i rodzaj autoekspresji (samowyrażania); charakter
      pierwszego wrażenia, które człowiek wywierana świecie, a świat - na nim.
      Ascendent określa wizerunek człowieka w świecie zewnętrznym, wpływa na wygląd
      zewnętrzny, charakter i cały los człowieka. Ascendent określa także główne
      duchowe zadanie człowieka.

S. Arroyo wyróżnia następujące kluczowe znaczenia Ascendentu:

Asc. przedstawia taki wizerunek osoby, jaki jest dostrzegany przez innych.
      Pokazuje on to, co pozostali odbierają jako pierwsze wrażenie. Ten obraz może
      pokazywać cechy osobiste, które zdecydowanie różnią się od wewnętrznej
      orientacji człowieka.
      Asc. pokazuje sposób, w jaki człowiek włącza się w życie zewnętrznego świata,
      kiedy energia człowieka płynie swobodnie;
      Asc. symbolizuje ważny aspekt osobistego losu w tym sensie, że człowiek po
      prostu powinien żyć i wyrażać siebie w taki sposób, by czuć się swobodnym i
      jednolitym;
      Asc. (szczególnie w powiązaniu z żywiołem jego zodiakalnego znaku) pokazuje
      jakość strumienia energii, bezpośrednio ożywiającej fizyczne ciało i co za tym
      idzie - czy jest zauważalne przewodzenie spontanicznego przepływu energii
      witalnej (Woda lub Ogień) czy też silny opór (Woda lub Ziemia). Ta korelacja
      wyjaśnia, dlaczego tranzyty do Ascendentu silnie wpływają na witalność, wygląd
      zewnętrzny i stan zdrowia człowieka.
      Związek między Asc i ciałem fizycznym jest oczywisty również z innego powodu:
      faktem jest, że ciało stanowi najbardziej bezpośrednie fizyczne otoczenie; ono
      jest najbardziej odczuwalne natychmiast po urodzeniu, ale i później ciało jako
      fizyczny „nosiciel” zawsze zostaje bezpośrednią częścią otoczenia człowieka.
      Ciało ( i co za tym idzie, Ascendent) wprowadza otoczenie w życie dla nas,
      dlatego Asc obrazuje to, jak my widzimy nasze pełne otoczenie, i naszą pozycje
      w odniesieniu do zewnętrznego świata w późniejszym wieku;
      A. przedstawia najistotniejszy wymiar Ego. Gdy człowiek odczuwa zagrożenie,
      jest skłonny albo odejść od formy wyrażania, określanej przez Asc, do dającego
      większe nadzieje centrum indywidualności symbolizowanego przez Słońce, lub
      dalej akcentować cechy Asc, żeby zachować swoją indywidualność i zapewnić
      przetrwanie tego zagrożenia. Ponieważ Asc w naturalnym horoskopie odpowiada
      znak Barana, Asc zawsze pokazuje na sposób wyrażenia własnej indywidualności, w
      związku z tym - do pewnego stopnia - swojego Ego;
      ”Transcedentny” wymiar Asc można zobaczyć w tym znaczeniu???, że Asc pokazuje,
      jak my naturalnie i spontanicznie zlewamy się z życiem; to obraz życia i
      uczestniczenia, który jest poza zrozumieniem / w podświadomości/ Jeśli znak
      Słońca pokazuje jak mu „ rozumiemy” i przyswajamy doświadczenie, to Asc raczej
      ukazuje wyższy poziom spontanicznego świadomego usposobienia i działania .

www.encyklopedia.drem.strefa.pl/ Więcej możecie poczytać w IEA.
    • lemikki Re: Wasz ascendent to... 24.06.06, 02:54
      Rybki
    • biljana Re: Wasz ascendent to... 25.06.06, 16:10
      wodnik
    • mii.krogulska Re: Wasz ascendent to... 27.06.06, 01:39
      Witam,
      uprzedzam, że astro.com ma problemy z przeliczaniem czasu na czas polski,
      jeśli chcecie to wpiszcie w wątek lub mi na priv daty urodzenia z miejscem i
      godziną, a ja to braciom i siostrom Bliźniakom w wolnej chwili na 100% dobrze
      policzę.

Pozdrawiam, Mii
      • markizza Re: Wasz ascendent to... 27.06.06, 10:20
        ja poprosze:)
    • asia_nie Re: Wasz ascendent to... 21.07.06, 13:40
      ascendent Waga (niemaz jest Waga)
      descendent Baran (syn spod Barana)
      hmmmmmmmmm

J

------------------------------
      Quand le doigt montre le ciel,
      l'imbécile regarde le doigt.
      • asia_nie Re: Wasz ascendent to... 21.07.06, 13:42
        Jako ciekawostke dodac moge, ze moja najlepsza przyjaciolka ze studiow jest
        zodiakalna Waga z ascendentem w Bliznietach. Laczy nas kosmiczna empatia:)

J

------------------------------
        Quand le doigt montre le ciel,
        l'imbécile regarde le doigt.
    • sugarbox Re: Wasz ascendent to... 22.07.06, 12:04
      w takim razie jeśli mam ascendent w Scorpio, to desc??? ktoś mi kiedys wyliczyl,
      ze Wodnik, ale to w kontekcie tego co tu czytam chyba niemozliwe?

Pozdr
      Sugar
      • anulenka7 Re: Wasz ascendent to... 23.07.06, 22:02
        Ascendent i Descendet lezą naprzeciwko siebie, także jeśli masz Asc w
        Skorpionie to Desc w Byku.
        • sugarbox Re: Wasz ascendent to... 24.07.06, 11:39
          Dzięki...TO STRASZNE!!!!!!!!!!!!!!:))

Swoją drogą i tak BTW, żyjesz miesiąc do tyłu:))
          Tak sobie spojrzałam w date Twojego postu...:)
    • tusia364 Re: Wasz ascendent to... 22.07.06, 12:24
      Skorpion :)
    • piano_barti Re: Wasz ascendent to... 24.07.06, 13:33

LEW...wiedziałem:))
      ---
      ...życie zaczyna sie po 30-tce...
      gg 5831718

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka