sawyer1 01.03.03, 10:44 od 10.30 do ???? Czy wszyscy już wiosenne porządki robią, czy tylko życie porządkują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 10:49 To mnie absolutnie nie interesuje. Mam dosyć swoich spraw do uporzadkowania. Cudzymi nie chce mi się paprać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 10:53 Właśnie sie zastanawiałam, czy nie czas już uporządkować życie moim kwiatkom. Ciasno mają w doniczkach, i ziemia stara... Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 10:56 Nie jestem ogrodnikiem i jakoś nie znam się na przesadzaniu. Natomiast wedle mojej wiedzy może być jeszcze za wcześnie. I nie zapomnij bryły korzeniowej podciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 10:59 Ze mnie tez żaden ogrodnik, dlatego kwiatki mam takie, co wszystko przetrzymają, a zwłaszcza moje zabiegi pielęgnacyjne :)) Też myślę, że to za wcześnie, poza tym ziemi nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:00 Tak- człek bez ziemii biednym zda sie być. Mieszkasz może w wozie Drzymały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:10 Nie, jestem raczej mocno ukorzeniona. Życie nomady raczej nie dla mnie, bo nawet wozu nie posiadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:11 Wóz rzeczą nabyta. Można nawet wyleasingować. A mnie sie zawsze życie w taborze marzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:20 Tęsknota za wolnością i swobodą? Marzenia, by budzić się rano nie wiedząc, gdzie się kolejną noc spędzi, by nie liczyć się z czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:23 Marzenia o wyrwaniu sie z szarej codzienności, o poczuciu tchnienia wiatru na twarzy, o ogłuszającej ciszy wśród turni, o podaniu dłoni bliskiej istocie. To chyba nie dużo, a jednak nie jest to prawie możliwe do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:25 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:29 Dlaczego niemożliwe? Ano dlatego, że to prawie utopia. Jest przecież potrzebna ta druga osoba, która bedzie razem podzialała zapatrywania na sens i cel życia. A nie spotkałem jeszcze kobiety marzącej o taborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:32 Naprawdę? A mnie się zdawało, że jest ich tyle wokół, choć sama rzeczywiście do nich nie należę. Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:34 Bo tak naprawdę coraz mniej chyba jest kobiet marzących. Niestety codzienność sprawia, że coraz mniej w nich kobiecości i romantyzmu. Swój własny wóz Drzymały można przecież ustawić we własnym pokoiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 12:07 O, to już troszkę inne podejście do tematu, zdecydowanie mi bliższe, bo zawsze uważałam, że moja wolność tkwi we mnie. Zatem - jeśli tabor jest wyobrażeniem wolności, a nie jej konkretyzacją, to ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 12:10 Gość portalu: maryjo2 napisał(a): > O, to już troszkę inne podejście do tematu, zdecydowanie mi bliższe, bo zawsze > uważałam, że moja wolność tkwi we mnie. > Zatem - jeśli tabor jest wyobrażeniem wolności, a nie jej konkretyzacją, to ... > :)) Tabor, to rzeczywiście wyobrażenie kolorowej wolności. Jednak nawet jej nie należy naduzywać. Chyba lepiej jest powiedzieć , że należy z niej korzystać. Korzystać w ten sposób by móc byc szcześliwym i dawać szczęście innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.03, 11:00 Za wczesnie? Moje się zdecydowanie juz obudziły, więc się rzuce do przesadzania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:06 Witaj, Ronja! Wiosna nie tylko kwiatki zaczyna budzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:07 Oczywiście, że nie tylko kwiatki. Oprocz nich namiętnosci, uczucia. Dlatego kocham wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:21 A co z uczuciami w zimie? Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:24 No właśnie? Zamarzaja? Jednak wiosna nastraja jakoś dziwnie do miłości. Budzi sie przyroda, budzą sie nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 11:29 No właśnie, i tak niezmiennie od lat. Wygląda na to, że nie ma co z tym walczyć, ale czy poddawać się od razu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: wiosenne porzadki.., 01.03.03, 11:32 Wraz z upływem lat ponoć nie dostrzegamy już tej choroby. A może tylko antybiotyki aplikowane nam przez życie przeciwko tej chorobie osłabiają poziom percepcji i powodują uczuciowe odrętwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.03, 19:09 Sorki, maryjko, ze nie odpowiedziałam na przywitanie, ale ciasto poszłam piec i zapomniałam o necie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:19 Co się odwlecze, to się nie upiecze :)) Jakie ciasto upiekłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 slonce karpat z galaretka.................. 01.03.03, 21:23 mniam, mniam, caucescu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: slonce karpat z galaretka.................. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:26 Ble, caucescu źle mi sie kojarzy :( Będzie sie odbijać czkawką. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 ale jaka reklame, umial sobie zrobic............ 01.03.03, 21:28 bywalem tam, wtedy i widzialem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: ale jaka reklame, umial sobie zrobic......... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:34 Hi, ja też. Pobierałam kąpiele błotne w Eforie Sud, podczas których nasi południowi bracia w socjalizmie kradli mi suszące sie po wypraniu majteczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 no tam, to niestety nie bylem................. 01.03.03, 21:37 i blotnej maryjki, bez majteczek, nie widzialem:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: no tam, to niestety nie bylem................ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:40 A szkoda, bo 20 lat temu było na co popatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 zaluje....................... 01.03.03, 21:41 ja tez, mialem 20 lat mniej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: zaluje....................... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:44 No, to mogłam byc dla Ciebie łakomym kąskiem, tyle, że jeszcze nieletnim :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 na szczescie, ciezkim biznesem bylem zajety....... 01.03.03, 21:46 jak opchnac braciom rumunom, kawe inke i podrobke vegety, a sobie falszywych lei, nie dac wcisnac, nie bylo czasu, na przyjemnosci:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: na szczescie, ciezkim biznesem bylem zajety.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 21:52 Ja z kolei miałam przechlapane, bo odmówiłam szanownej rodzicielce sprzedawania wraz z nią kremów Nivea i papierosów Marlboro pod łaznią błotnego kąpieliska, przez co szanowna mamusia nie dopilnowała swoich rzeczy, co zaowocowało utratą biustonosza i lewego klapka. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 fajne czasy byly................ 01.03.03, 22:18 potem tylko dulary kupic, i wracal czlowiek, zadowolony do domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: fajne czasy byly................ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 22:23 Chyba, że się połaszczył po drodze na luksusy i zakupił od tubylców radiomagnetofon marki GRUNDIG, który tym sie charakteryzował, że posiadał samą obudowę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.03, 22:14 Ee, zwykłego murzynka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 22:18 Pełna podziwu jestem, mnie sie jeszcze nigdy nie udało zrobić murzynka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.03, 10:03 Ależ to zwykły murzyn z rodzynkami je, naprawdę!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 10:21 Ronja, nie dobijaj mnie, rodzynki to by mi już w życiu do głowy nie przyszły. Jak jeszcze dorzycisz czekoladowa polewę, to załamie się kompletnie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.03, 13:00 Dorzucę, jejku, ale świnia jestem!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 13:14 Czuję się znokautowana! Idę cierpieć w samotności :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.03, 14:15 No weź, bo pójdę i resztkę ciasta za okno wyrzucę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: wiosenne porzadki.., IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 17:30 Przemyślałam wszystko i jeszcze tym razem postanowiłam się nie załamywać tak kompletnie. Właśnie opraacowuje strategię, jak namówić sąsiadkę na upieczenie szarlotki i na oddanie mi co najmniej połowy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: wiosenne porzadki.., IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.03, 21:41 Maryjko, olej te wredne ciasta, robisz, a potem rodzina w ciągu pięciu minut zżera!!! za gorsz szacunku dla cudzej roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: Forum umiera 03.03.03, 10:40 Podrzuciłaś tylko wątek, albo masz jakieś wesołe skojarzenia, że się tak uwodzicielsko uśmiechasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Forum umiera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:55 Nie, nie miałam w tym momencie żadnych wesołych skojarzeń - chodziło tylko o podrzucenie wątku, bo właśnie wczoraj w okolicach godz. 21.30 trwała tu ostra walka z pewnym osobnikiem hurtowo zaśmiecającym Forum wątkami na temat orgazmu i wytrysku, spod których nie było już widać innych wątków. Pracowałam więc w pocie czoła razem z kolegami nad ponownym wyciągnięciem ich na wierzch. Zresztą dziś ten osobnik znów próbuje tego samego :( Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: Forum umiera 03.03.03, 20:57 Z doświadczenia mojego forum regionalnego wiem, że najlepszą metoda jest proste olewanie takich watków. A tak w ogóle - dobry wieczór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: Forum umiera IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 21:08 Dobry wieczór. Miło Cię znów widzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: Forum umiera 03.03.03, 21:14 Znów? Przecież nie jestem tutaj bywalcem. Raczej nieczęsto zdarza mi się zawitać w Wasze progi. Nie kryję jednak radości z powodu spotkania Ciebie znowu w tej jaskini lwów )) Odpowiedz Link Zgłoś
maryjo2 Re: Forum umiera 03.03.03, 21:46 Hmm... Może nie jesteś stałym bywalcem, ale pierwszy raz już masz za sobą, a to jest kolejny, co mnie bynajmniej nie martwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: Forum umiera 03.03.03, 21:49 Jestem bywalcem na moim forum regionalnym, a do Was tylko okazjonalnie zaglądałem. A pierwszy raz- tak , mam go już niestety za sobą, ale poznając Ciebie moge śmiało określić go jako "stety" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 P.S. 03.03.03, 21:50 Zalogowałaś się, a ja cały dzień w głowę zachodzę, czy Twój nick odpowiada też adresowi na gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjo2 Re: P.S. 03.03.03, 22:15 Odpowiada, a jakże. Najczęściej jednak piszę niezalogowana, bo nie lubię sytuacji, gdy system mnie wlogowuje, kiedy właśnie skończyłam pisanie dłuższego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: P.S. 03.03.03, 22:19 Takiej sytuacji jeszcze nie przezylem, ale chwała Twej bojaźni, bo dzięki niej poznałem i znalazłem możliwość napisania kilku słów do Ciebie, nie licząc sie z możliwością bycia podpatrywanym ))) Czy zezwolisz na taką ewentualność? Odpowiedz Link Zgłoś
sawyer1 Re: P.S. 03.03.03, 22:35 Azaliż tembr pisactwa mistrza Aleksandra - hrabiego jest mi niedościgniony, a wodze jego fantazji o wiele luźniejsze niźli moje, to może zdobędę się na śmiałość skreslenia kilku wierszy ku czci Waćpanny. ( z odzysku) :)) Odpowiedz Link Zgłoś