Dodaj do ulubionych

Co na trądzik?

17.09.06, 16:17
Hmm ja mam taki tradzik grudkowaty. Nie paprze mi sie to, nie jest czerwone
ale sa grudki drobne podskorne, od czasu do czasu wyskoczy mi taki bolacy
podskorny skur***czybyk;p ktory boli niemilosiernie, n p taki jak ten
dzisiaj:/ za nic nie moge sobie z nimi poradzić. Troche pomoglo stosowanie
GLyco A ale jak sie zbliza okres to po prostu puchne. Dzisiaj wlasnie
znalazlam taka stronke z roznymi przepisami na masci, warto wszystko
przeczytac żeby wiedziec o co chodzi i z czym nie przesadzac a na jakie rady
patrzec z przymruzeniem...ucha:p
www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm
Obserwuj wątek
    • normalna_ja Re: Co na trądzik? 17.09.06, 16:27
      mi też przed ciotą czasem coś wyskoczy, a tak to spokój. ale to dopiero jak
      zaczęłam brać piguły, to przestały wyskakiwać...
      a co do glyco-a to zadowolona jesteś z efektu? chyba kupię sobie jesienią i
      spróbuję
      • paenka Re: Co na trądzik? 17.09.06, 16:35
        zadowolona jestem choc oczekiwalam ze zlikwiduje m te grudki w wiekszym
        stopniu. SKora jest bardziej napieta, jedrna, ma ladniejszy kolor. Bylam
        przerazona recenzjami ktore czytalam w internecie na temat tego jak glyco
        dziala na inne dziewcyzny. Wedlug tych zlych opini skóa miala mi sie luszczyc,
        być zaczerwieniona i podrazniona. Bylo zupelnie inaczej. Nawet rzy stosowaniu
        dwa razy dziennie, nie schodzila mi skora z twarzy ani nie byla czerwona zato
        pory mi sie widocznie zwezily i mialam duzo gladsza skore - mimo ze grudki
        gdzieniegdzie byly to przy dotyku nie byly wyczuwalne. Ale to zapewne zalezy od
        rodzaju skory, ja mam skórę dosyć grubą i raczej z tych przetluszczajacych sie
        (ale nie swiecacych az, nie trzeba jej szczegolnie matowic;)) Przy nakladaniu
        oczywscie szczypie i piecze ale to uczucie mija po okolo 10 minutach:)
        • normalna_ja Re: Co na trądzik? 17.09.06, 16:50
          paenka, przybliż mi trochę temat tego glyco-a. jak go stosować, czy mozna sie
          wśród ludzi pokazywać, ile kuracja tym czymś trwa?
          • paenka Re: Co na trądzik? 17.09.06, 17:13
            Ja mogłam się pokazywać jak najbardziej:) Glyco A ma postac lekkiego kremu
            bardzo wydajnego. Jedna tuba spokojnie wystarcza na 2 miesiac e jezeli nie
            dluzej codziennego stosowania na cala buzie. Wieczorem po umyciu buzi
            delikatnym zelem smarowalam sie doslownie mala kropelka tego kremu. Mysle ze
            wazne jest aby zel byl raczej myjacy niz dzialajacy jakos przeciwtradzikowo bo
            wiadomo ze te drogeryjne zele zawieraja substancje wysuszajace a poc o
            dodatkowo stresowac skore ktora dopiero co sie przwyczaja do nowego kremu? Ja
            uzywam Zelu Ziaji z serii Calma.Rano po pzebudzeniu mylam normalnie twarz
            zelem,tonizowalam delikatnym tonikiem (tez nie udziwnionym) i nakladalam krem
            SVR z filtrem 50. Jesli porzebujesz to mozesz nakladac krem rano tak samo jak
            wieczorem ale jesli jest bardzo sloneczni eto lepiej ograniczyc sie jedynie do
            wieczorrnego smarowania aby uniknąć w pojawiajacych sie w przyszlosci plam.
            Wlasnie zacerwienieni, slady po krostkach tez mi sie rozjasnily, wygladzily i
            sa mniejsze. Stosujesz jak ci dlugo sie zachce, poki dziala. Mozesz sobie
            zrobic przerwe - :/ co prawda ja wlasnie mam przerwe i juz mi ten syf zaczal
            wychodzic takze zaraz pewnie wroce do kremu. Minimalnie zeby widac bylo jakie
            sefekty to okolo 2 miesiecy. Dodatkowo jesli skora rzeczywiscie zaczyna sie
            luszczyc to na poczatku, gdy skora zaczyna sie rpzwyczajac do tego kremu
            zalecane jest stosowanie kremu nawilzajacego np Physiogel albo pantenol w razie
            profilaktycznie :) Ja na poczatku,w pierwszych tygodniach systematycznie
            uzywalam tych nawilzaczy bo sie balam ze bede miala skorupe, jednak po okolo 3
            tygodniach odstawilam kremy nawilzajace i jest ok.
            Najwazniejsze to nie przesadzic, dostosowac czestotliwosc smarowania do potrzeb
            i wytrzymalosci skory. Gdy krem zacznie dzialac to same zauwazycie efekty skora
            jest jedrniejsza, bardziej spoista, pory sa wezsze a skora jest nawilzona. Tak
            dziala glyco A:) I szczerze to odradzam przekopywanie sie przez te wszystkie
            Fora internetowe bo po prostu robia tylko zamet w glowie i oglupiaja.
            Tutaj troszke o kwasach glikolowych:)
            www.kki.net.pl/~medea/glikol.htm
            Jakbym miala kase w nadmiarze to napewno bym sie zdecydowala na krem o wiekszym
            stezeniu np 15%. Glyco A to 12% stezenie kwasu. Dla porownania moja mama byla
            na kwasie glikolowym 10% u kosmetyczki i..... nic na niej nie zadzialalo a ma
            cienką i delikatna skore. Zero suchych strupow jak to niektorzy strasza na
            forach.

Dziewczyny z umiarem i powolutku zobaczyc ile wytrzymuje skora:)
    • katikot Re: Co na trądzik? 17.09.06, 16:49
      Mi najbardziej pomogły leki zapisane przez dermatologa-w wieku wczesnych nastu lat byłam pryszczata wręcz niewyobrażalnie i kremy/toniki/maseczki z drogerii nie pomagały. Teraz jestem nieco pryszczata, nie tak tragicznie jak kiedyś, ale dermatolog by się przydał, tylko kasy niet:/ A piguły w ogóle nie wywarły wpływu na moją cerę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka