Dodaj do ulubionych

temat na pracę licencjacką?!:)

13.10.06, 08:56
Kobietki! W tym roku zaczynam pisać pracę licencjaką z zakresu prawa
cywilnego i mam przeogromny problem z tematem. Jutro mam seminaroium na
którym tematy będą już przyudzielane i zatwierdzane. Wolałabym sama jakiś
sobie wynmyśleć, niż żeby mi wybrali bo mogę się zdziwić. Tylko ze ja nie amm
pojecia jaki. Czy macie jakiś pomysł?? Poratujcie mnie proszę:))))))))
Obserwuj wątek
    • aiczka Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 10:13
      A jest w ogóle taka opcja, żebyś sobie sama wymyśliła i to z dnia na dzień?
      Praca licencjacka musi mieć opiekuna, musi być ktoś, kto się zgodzi prowadzić
      Cię z takim tematem. Może powinnaś była poszukać tej osoby przed seminarium?
      Myślę, że jeśli sama nie masz żadnego pomysłu, to lepiej się zdaj na propozycje
      wykładowcy niż na pomysły anonimowych koleżanek z internetu, bo dopiero się
      możesz zdziwić. ^_^ Ludzie prowadzący prace mają zwykle lepsze pojęcie na temat
      "o czym można ile napisać i co ma sens".
      • rasgeea Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 10:43
        tak, zgadzam się. Promotra oczywiscie mam. Jednak chciałabym aby te,at na który
        będę pisała mnie iteresował. Nie chciałabym się zmuszać i katować podczas
        pisania. Nie sądzę by propozycje kolezanek byly nie trafne czy takie po ktorych
        moglabym sie zdziwic. poza tym moze akurat ktoraś z nich rzuci takim tematem
        ktory mnie zaciekawi?? tak bylo na innym forum i juz mam nawet koncepcje. Ja
        pomysł mam, ale jest to temat "chodliwy" i obawiam się że może mnie ktoś ubiec.
        Więc muszę mieć alternatywę:)))))))))))
    • siula5 Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 11:20
      Mój temat brzmiał" Przykłady i kombinatoryczna interpretacja rekurencji
      dualnych" Na początku nie wiedziałam co z czym ale mój promotor był super i
      dzięki niemu udało się napisać tą pracę.
      • mama007 Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 11:33
        ja sie przymierzam powoli poki co do magisterki i nie mamy narzuconych tematow
        jak na razie. i wolalabym wybrac temat sama. nie wyobrazam sobie, ze ktos rzuca
        haslo i ja pisze, jak wypracowanie w liceum (chociaz wtedy tez byly 3 tematy do
        wyboru najczesciej...).
        z prawem Ci nie pomoge niestety - o moim rozwodzie mozesz napisac jak chcesz co
        najwyzej, bo na tym sie konczy moja przygoda z sadem poki co :DD

a tak w ogole wpadlo mi do glowy, zeby pisac o .. hmmm billboard'ach :) nie
        wiem czy promotor mi sie zgodzi, byc moze powie ze to za malo obszerny teamt,
        ale moze sprobuje. jak nie to talk-show'y mnie jeszcze zastanawiaja i pare
        innych pomyslow mam :) najgorsze, ze nie moge pisac z samych mediów, bo
        medioznawstwo jako takie samo w sobie nie sitnieje jako odrebna dziedzina
        nauki :( a poza tym musze jeszcze polaczyc to z jezykoznawstwem, eh...
        napisz w koncu co wybralas :)
        pozdrawiam
        • sumire Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 11:57
          ja sobie sama wybierałam tematy - uściślając, musieliśmy wymyślić trzy i
          promotor pomagał w wyborze tego najlepszego. też sobie nie wyobrażam odgórnego
          narzucania, bo niby czemu... i tym sposobem mało brakowało, a napisałabym mgr o
          reklamie japońskiej (bo ja też medialna) ;))

a te rozwody to może wcale niegłupi pomysł na pracę dyplomową, jakże nośny :)
          • rasgeea Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 12:09
            no więc ja myślę nad:
            1) Naruszenie praw autorskich w internecie
            2) Wady prawne i fizyczne oraz rękojmia i gwarancja wraz z prawami konsumenckimi
            3) Dowód z zeznań świadka w procesie cywilnym

:):):) Pewnie po drodze wymysle jeszcze inne ale nie wiem sama :)
            • mama007 rasgeea :) 13.10.06, 13:26
              ja bym chciala zebys pisala 2 - potem bedziesz sluzyla rada na forumie :)) i w
              ogole nie dasz sie nigdy wychu... eeee, no oszukac sie znaczy :D
              pozdrawiam

a u mnie billboard'y bylby temat pod katem jezyka w reklamie - dlatego nie wiem
              czy same billboard'y beda wystarczajace. ale kusi mnie temacik, kusi :)
            • cioccolato_bianco Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 14:01
              Prawa konsumenckie w Polsce przed i po akcesji do UE
              • rasgeea Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 14:55
                to chyba wezmę się za tych konsumentów:)))))
                • cioccolato_bianco Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 15:11
                  wez sie :) to sa dobre tematy. ciekawe i perspektywiczne. a pozniej mozna
                  zglosic sie z publkacja do uokik :)
        • rasgeea Re: temat na pracę licencjacką?!:) 13.10.06, 12:13
          mama007:))) wiesz, myslałam o tym by pisać własnie o rozwodach, o bilboardach
          tez myslalam, ale po ostatnich wydarzeniach i te pe jakoś mi sie odechciało:)
          nie wiem .... :) nie ma to jak być zdecydowanym :)))
          --
          "Decyzja oswojenia niesie w sobie ryzyko łez"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka