imlardis2 14.11.06, 22:23 Wzięłam i złapałam :)))) Jestem pociągająca Uważajcie moi drodzy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 15.11.06, 06:09 Stanowczo za dużo się Ciebie wszystkiego czepia. Antybiotyki,ostatnio modna szczepionka i "RUMJANEK" postawią na nogi. Rum stary ,Janek młody i po grypie. Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Grypa szaleje! 15.11.06, 14:09 Ha ha ha, ale ani rumu ani żadnego Janka nie mam pod ręką :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marta979 Re: Grypa szaleje! 16.11.06, 06:25 Wiem cos o tym, niestety Rysiu moj rum jest mlody a "Janek" stary (hahahaha). Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 16.11.06, 08:42 A ja myślałem ,że znacie wesoły wierszyk o "RUMJANKU" i wymienionych w nim środkach pomocnych w grypie. Dlatego go użyłem ale nie odważę się go teraz zacytować. Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Grypa szaleje! 17.11.06, 19:24 Polepsza mi się!!!! Będę żyć (mam nadzieję) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 18.11.06, 06:33 Może Ci grypa szybciej minie. O Marzenie na wesoło.Z netu "Po inicjacji seksualnej często zmienia orientację seksualną. Starość spędza w miejskim autobusie razem z niebezpiecznymi psami. Marzena bardzo często organizuje strajki. Marzena uczy innych polerować bezwartościowe długopisy. Jej chłopakiem staje się bez powodu ekshibicjonista. Prawie zawsze ma poglądy jak świrnięta. Marzena - należy rozumieć dosłownie jako skrzyżowane królicze łapki. Jej pasja to śmianie się kiedy inni płaczą. Dziewczynka truje zwierzęta. Swoje otoczenie raczy niespodziewanym chrząkaniem i uważa to za powód do dumy." Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 18.11.06, 06:54 Nie wiem ,czy te można uznawać za "egzotyczne": Adamina ,Adelajda, Augustyna, Balbina, Benedykta, Bernardyna, Demetria, Euzebia, Eleonora, Filipina, Geraldyna, Hildegarda, Hermenegilda, Ignacyna, Ksantypa, Ksaweryna, Kunegunda, Konstantyna, Klotylda, Leopoldyna, Manfreda, Mechtylda, Minodora, Niegosława, Oswalda, Placydia, Potencjana, Pulcheria ,Scholastyka, Szczęsna, Toma, Ubalda, Wyszeniega, Zbyluta, Żegota. Z góry przepraszam którzy mają na imię jak tu, ale czy takie są egzotyczne? Przypadło mi do gustu - Potencjana albo Zbyluta. Zamiast Marzeny któreś z tych imion i z miejsca po grypie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Grypa szaleje! 18.11.06, 15:32 Nie no, te imiona są bajeczne!!! :) Ale chyba bym się powiesiła jeszcze w dzieciństwie, gdybym nosiła któreś z nich :)))) Chociaż, nie - Eleonora nie jest takie mocno "egzotyczne". A z kolei Konstantyna byłoby bliskie do Konstancji, a tak miała na imię moja prababka :))) Dzięki Rico Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 18.11.06, 18:33 Konstantyna - Konstantynka - a starsza Kostka, Kostusia czy Kostucha. Brr!!! U mnie też w pra-linii męskiej wystepuje to imię. Ale Potencjana - Potencjusia - Potencjanka - Potencjo ty moja,kochanie. Zbylutko - Zbylucio - Zbytko. Chyba dawniej kawalerowie szukali dziewczyny wg imion ??? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 02.12.06, 00:41 Sezon grypowy się zaczął. Czy macie Bliźniaki skuteczne środki z apteczki babuni,oprócz gorącego mleka z masłem,miodem i czosnkiem,czy płukaniem gardziołka słoną wodą albo herbatki po góralsku/spiryt w herbatce/?Jestjeszcze gorące rozpuszczone masełko w spirytusiku. Polecam,próbowałem - nie pamiętam czy się wyleczyłem, ale smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Grypa szaleje! 02.12.06, 15:22 Mój ojciec jako lekarstwo na zaziębienie stosuje syrop z cebuli (brrr...!) Smak jak z koszmarów sennych, ale pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika25lbn Re: Grypa szaleje! 02.12.06, 22:01 Syrop ale taki z cukrem?Bo ten to niebo w gebie-robie synkowi i tez moze go pic caly czas tylko pozniej troche cebulka jedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Grypa szaleje! 02.12.06, 23:41 Dokładnie, taki z cukrem. Dla mnie ohyda, tak jak mleko z miodem i czosnkiem, fe. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: Grypa szaleje! 03.12.06, 08:03 Czyli znowu wszystko bee i wracamy do rumianku /hahaha/. Co jest najlepsze na grypę? - Rumjanek! Rum się wypije, Janek wyrypie i po grypie. Odpowiedz Link Zgłoś