shatmach 20.11.06, 23:17 img110.imageshack.us/my.php?image=fashionjs6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragon_fruit Re: Nowy króliczek Playboya? 20.11.06, 23:20 ty jakis dziwny jestes Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch skoro już Edycia wypłynęła nam znów, polecam: 20.11.06, 23:41 Edyta Górniak – To nie ja [1994] Nie wiem ile piosenek w zestawieniu ma tekst autorstwa Jacka Cygana, no ale tak jak w „Klanie”, tak i w największej piosence NASZEJ EKSPORTOWEJ GWIAZDY maczał swoje cyganowe paluchy legendarny „Gipsy King”. „To nie ja” to przykład doskonałego warsztatu tekściarskiego, podpartego uważną lekturą wielu dzieł. Motyw biblijny, latania (chcę się wzbić ponad świat), papierniczy (jestem białą, czystą kartką), meteorologiczny (niebo wieje chłodem) czy pijacki (nie dodawaj mi win) - to musiało zadziałać. I zadziałało – widownia eurowizyjna, pełna wszak poliglotów, uhonorowała polskojęzyczną piosenkę Edyty drugim miejscem w prestiżowym konkursie. Potem było życie celebrytki, listy przebojów za granicą (a jej cover „One & One” słyszałem kiedyś na basenie w Czechach), zainteresowanie mediów, nagłośniony konflikt z ojcem (nomen omen – Cyganem). Spadła biedna Edyta na samo dno, kiedy w 2002 roku brawurowo wykonała hymn na Mistrzostwach Świata w Korei i Japonii. To niestety były OSTATNIE PODRYGI ZDYCHAJĄCEJ OSTRYGI, szczególnie, że Górniak wypowiedziała wojnę mediom, które zbytnio ingerowały w jej życie prywatne. Teraz jest kim? Chyba nikim, chociaż wystąpiła niedawno w Opolu prezentując nową piosenkę – „Cygańskie serce” (jezu, znowu ten wątek). Edytka, nie lepiej Ci było być tą Ewą? (kjb) www.screenagers.pl/index.php?service=articles&action=show&id=36 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: skoro już Edycia wypłynęła nam znów, polecam: 21.11.06, 08:44 jeszcze jak ja wyretuszuja to ujdzie ale na zywo - koszmarek Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Zawód 21.11.06, 10:29 A ja myślałem, że pojedziecie po niej, posmiejecie sie... NIE PODOBA MI SIĘ (na zdjeciu)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Zawód 21.11.06, 10:36 Shatmach-Edyta to wyeksploatowany temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Zawód 21.11.06, 10:39 nie trawie gorniak jest egzaltowana, glupia i nudna tak nudna ze nawet mi sie nie chce komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Zawód 21.11.06, 13:16 Wizerunek ma jaki ma czyli badziew ale szkoda , że ten image tandetny przysłania jej inne walory a najważniejsze jest to , że dysponuje dobrym głosem Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: Zawód 21.11.06, 14:13 o paprotka a czemu to sie na forum przyladkowym nei pojawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś