Dodaj do ulubionych

POMOCY - monitor

22.11.06, 22:07
Czy ma ktoś niepotrzebny, stary ale jary monitor komputerowy (kolorowy)?
Do oddania lub do wzięcia za małą kwotę.
Teren Warszawy :)

Byłbym zobowiązany.. mogę się odwdzięczyć w naturze (tylko bez zboczonych myśli :)) ... np. z zakresu informatyki, korepetycje .. itd.

Szubi
Obserwuj wątek
    • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:20
      a naprawiac kompy umiesz?
      • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:22
        naprawiać w sensie..?

technicznym - to nie za bardzo i w zależności jeszcze.. co padło (musiałbym znać mniej więcej objawy).

programistycznym - Tak
        • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:34
          zapewne padl bios na plycie :|
          • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:39
            nowy bios nigdy nie wgrywałem..

I raczej nie preferowałbyś raczej testów na Swoim sprzęcie (zarazem nie chciałbym Ci czegoś schrzanić)... więc nie mogę Ci pomóc w tej sprawie.
            • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:48
              czas sprobowac :D

tak wiec ja oddaje monitor "aoc 7n" a Ty sprobujesz cos zrobic z 4 kompami
              gdzie padly mi biosy i w zwiazku z tym stoja w kacie, ok?
              • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:59
                ... sprawdzę wszelkie Info na ten temat które znajdę w sieci, skontaktuję się z kumplami a potem ewentualnie zgłoszę się do Ciebie abyś podał mi parametry płyt/lub wpadnę samodzielnie je spisać. .. OK?
                Odezwę się.. tak wieczorem...jutro.
                aha.. i tak z ciekawości.. nie znalazłem tego modelu monitora w sieci.. na pewno "7n" ?
                • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 23:08
                  tak mi cos telepie sie w glowie ze 7n ale moze i 7f
                  generalnie plaski kineskop i chyba 17 cali.
                  a i dopiero bede mogl oddac w przyszlym tygodniu bo do konca tego mam urwanie
                  glowy
                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 23.11.06, 16:02
                    Zorientowałem się i wgram BIOS-y.
                    Dla pewności w ten weekend przetestuję wgrywanie BIOS-u na swoim komputerze i będziemy się kontaktować w przyszłym tygodniu.
                    Podaj parametry i nazwy płyt (powinny byc na dokumentacji zakupu).
                    • fantka Re: POMOCY - monitor 23.11.06, 16:55
                      Pomyśl!
                      Bardzo dawno Cię nie było.
                      Pozdrawiam Cię serdecznie :)))
                      • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 23.11.06, 22:50
                        a witam witam :)
                    • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 23.11.06, 22:52
                      plyta glowna k7vza o ile pamietam ale jeszcze spojrze w sobote oraz upewnie sie
                      co nie dziala. tzn przedstawie objawy (na moje oko to padniety bios)
                      monitor czeka jakby co :)
                      • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 23.11.06, 23:22
                        potrzebny mi model i producent płyty głównej.

jeśli nie da Ci się tego zrobić to zdiagnozuje się ją na miejscu.. tyle że to wydłuży sprawę o poszukiwania aktualizacji tego biosu w sieci i ew. inne nieprzewidziane sytuacje :)

> monitor czeka jakby co :)
                        wiesz jak zmotywować :))
                        • fantka Re: POMOCY - monitor 24.11.06, 17:22
                          hihihaha
                          dla mnie 15 % znaleźnego
                          za wykorzystanie forum
                          ;)))))))))))))))))))
                          • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 25.11.06, 17:14
                            ależ Fantko... oczywiście że Ci zapłacę.. co tylko chcesz to bierz :))
                            • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 09:18
                              Naprawdę mogę wziąść co tylko chcę?
                              Jesteś pewny?
                              • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:17
                                oczywiście :)
                                pomniejszając o cnotę i kilka materialnych aspektów bez których nie mogę się obyć... aha.. nerki też są im potrzebne :))
                                • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:28
                                  już sie wycofujesz?
                                  przecież powiedziałeś: wszystko
                                  i jak tu wierzyć mężczyźnie ;(
                                  • skorpionica11 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:29
                                    fantka napisała:

> i jak tu wierzyć mężczyźnie ;(

hehehe no własnie i jak tu im wierzyc ;P
                                    • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:30
                                      obiecują złote góry,
                                      a jak co do czego,
                                      to wycofują się rakiem ;)
                                      • skorpionica11 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:37
                                        bo faceci boja sie prawie wszystkiego ;P
                                        oni tylko umieja gadac i nic pozatym :))
                                        • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:39
                                          czasem nawet gadać się boją ;)
                                          • skorpionica11 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:40
                                            hehehe
                                            ale naszczescie rzadko sie tacy zdarzaja :P
                                            • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:42
                                              Szubrawiec
                                              ja jeszcze nie powiedziałam czego chcę,
                                              a Ty już krzyczysz że ja pazerna jestem :)
                                              • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:43
                                                a jak myślisz?
                                                w jakiej sukience mi lepiej?
                                              • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:49
                                                fantka napisała:

> Szubrawiec
                                                > ja jeszcze nie powiedziałam czego chcę,
                                                > a Ty już krzyczysz że ja pazerna jestem :)

Bo jak napiszesz.. daj chałupę.. to raczej masz nikłe szanse a łapiesz mnie za słówko "wszystko" :)

czym mogę służyć? w takim razie?
                                                • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:51
                                                  Szubrawiec
                                                  ja się zastanowię,
                                                  a co proponujesz?
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:52
                                                    zaproponuj coś konkretnie.. lub daj kilka opcji
                                                    ja mam szeroki wachlarz usług :))
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:56
                                                    co będę wymyślać sama,
                                                    bo nie wiem czym dysponujesz?
                                                    co to za usługi?
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:58
                                                    to jak Ty chcesz pobrać prowizję 15% jeśli nie wiesz co chcesz w zamian :)
                                                    sam mam Ci powiedzieć co ci dam?
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:00
                                                    15 % miało być od transakcji z Pomyślem ;)
                                                    To Ty chcesz mi dać to co tylko chcę ;)))
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:03
                                                    chyba nie dojdziemy do konsensusu :)
                                                    zostawmy to.. bo do transakcji i tak nie doszło na razie... więc nie dziel skóry na szubrawcu :))
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:07
                                                    tak szybko rezygnujesz?
                                                    zmęczyło już Cię to?
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:09
                                                    szkoda że o tych wąsach to żarty tylko ;))))
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:13
                                                    fantka napisała:

> szkoda że o tych wąsach to żarty tylko ;))))

mogę się wypowiadać jedynie w swoim imieniu a nie za wszystkich... a że nie ma prawdziwych badań na ten temat.. to musimy to potraktować jako żart i przypuszczenie :))
                                                    W każdym bądź razie.. pomysł z fotką i hasłem do niej jest super :))
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:15
                                                    dobrą linkę dałeś
                                                    ;)))
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:16
                                                    przecież ja o konkrety pytam...
                                                    co możesz zaoferować...
                                                    konkretnie
                                                    ;))))))))))))))))))))
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:17
                                                    fantka napisała:

> przecież ja o konkrety pytam...
                                                    > co możesz zaoferować...
                                                    > konkretnie
                                                    > ;))))))))))))))))))))

wino truskawkowe :)))))))))
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:20
                                                    no widzisz :)))))
                                                    cudownie !!!!!!!!!!
                                                    zachowaj flaszkę na moje odwiedziny u Ciebie....kiedyś ;)
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:23
                                                    tego nie mogę obiecać.. spóźnisz się na ostatni łyk.. Twoja strata :)
                                                    jest zbyt dobre aby na niego tylko patrzeć :)
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:27
                                                    znikający punkt .....
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:14
                                                    fantka napisała:

> tak szybko rezygnujesz?
                                                    > zmęczyło już Cię to?

poniekąd tak :) Przecież prawdziwi mężczyźni preferują konkrety :))
                                          • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:41
                                            fantka napisała:

> czasem nawet gadać się boją ;)

tutaj zgoda.. najczęściej aby nie narazić się na słowotok ze strony kobiety.. a to, a tamto, czy mi lepiej w niebieskiej sukience czy czarnej...
                                            sfiksować można..
                                        • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:43
                                          skorpionica11 napisała:

> bo faceci boja sie prawie wszystkiego ;P
                                          > oni tylko umieja gadac i nic pozatym :))

zmień podlotków na dojrzałych mężczyzn :)
                                          • skorpionica11 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:45
                                            szubrawiec76 napisał:

>> zmień podlotków na dojrzałych mężczyzn :)

heehe tak jest :P
                                            tylko wiesz czasem faceci którzy sa po 30 tak sie zachowuja ,naszczescie ja w
                                            takich nie gustuje ,bo ja mówie i działam i tego wymagam tez od faceta :))
                                            • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:46
                                              jak poznać że mężczyzna dojrzały jest?
                                              po wąsach?
                                              • skorpionica11 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:49
                                                fantka napisała:

> jak poznać że mężczyzna dojrzały jest?
                                                > po wąsach?

heehee
                                                raczej po zachowaniu :))
                                              • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:51
                                                fantka napisała:

> jak poznać że mężczyzna dojrzały jest?
                                                > po wąsach?

www.haneczka1950.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?1,1
                                                ps. fotka z wąsami :))
                                                • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:54
                                                  Szubrawiec ta dojrzałość
                                                  to te wycieraczki?
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:56
                                                    tutaj

haneczka1950.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?4,1
                                                    wąsy
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:57
                                                    teraz to wąsy byłyby trochę mniejsze...
                                                    taka moda ;)))
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:02
                                                    właśnie dlatego prawdziwy mężczyzna preferuje prawdziwe kobiety... a nie kobiety które wyglądają jak dzieci w miejscach intymnych :)
                                                  • fantka Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:03
                                                    to mówisz że w ten sposób mam test przeprowadzać na dojrzałość?
                                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 18:07
                                                    no nie... :))
                                                    napisałem w formie żartu... choć do końca nie wiem czy statystycznie to by się nawet nie pokrywało :)

każda kobieta ma przecież własną wizję mężczyzny i nie ma przepisu na idealną kobietę i faceta dla wszystkich.
                                  • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 26.11.06, 17:40
                                    fantka napisała:

> już sie wycofujesz?
                                    > przecież powiedziałeś: wszystko
                                    > i jak tu wierzyć mężczyźnie ;(

wszystko na co tylko mogę się zgodzić... nie bądź pazerna :)
                          • pomysl.po.wypiciu Re: POMOCY - monitor 27.11.06, 13:32
                            fantka napisała:
                            > hihihaha
                            > dla mnie 15 % znaleźnego
                            > za wykorzystanie forum
                            > ;)))))))))))))))))))

ech :/
                            jak ten materializm wychodzi momentalnie z kobiet
                            • fantka Re: POMOCY - monitor 27.11.06, 16:19
                              pomysl.po.wypiciu napisał:
                              > ech :/
                              > jak ten materializm wychodzi momentalnie z kobiet

szczerze mówiąc bardzo bym chciała
                              nauczyć się tego o co mnie podejrzewasz :)
        • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 22.11.06, 22:36
          aha.. stronki www, zabawa z grafiką itd też wchodzą w rachubę (w zależności od klasy monitora)..
          +
          oczywista... monitor wynoszę do siebie a nie na śmietnik.
          • wesola_kicia Prosze o podpowiedz 27.11.06, 13:34
            mam problem z monitorem,sam sie niekiedy wylącza,obraz sie przyciemnia ,i sam
            sobie zmienia parametry.
            Co z nim może sie dziać??
            • szubrawiec76 Re: Prosze o podpowiedz 29.11.06, 16:02
              1. sprawdź kable pomiędzy jednostką a monitorem.
              2. sprawdź czy karta graficzna jest dobrze wpięta.
              3. sprawdź sterowniki od grafiki
              4. przeskanuj antywirusem dyski twarde
              5. sprawdź czy inny monitor też tak się zachowuje wpięty do twojej jednostki
              6. inne propozycje po zastosowaniu się do powyższych punktów.

:)
            • szubrawiec76 pomyslpowypiciu 29.11.06, 16:03
              i jak tam sprawy.. będzie wymiana usług?
              • fantka Re: pomyslpowypiciu 29.11.06, 16:31
                myślę że napewno :)
                • szubrawiec76 Re: pomyslpowypiciu 29.11.06, 16:35
                  To w Twoim interesie fantka...
                  nie ma monitora.. nie ma prowizji.. nie ma zapłaty w naturze (wina) :)))
              • pomysl.po.wypiciu Re: pomyslpowypiciu 30.11.06, 13:39
                pewnie
                mozesz wpasc po monitor w niedziele wieczorem, albo w poniedzialek?
                • fantka Re: pomyslpowypiciu 30.11.06, 17:23
                  proszę mi się nie wykręcać -
                  moja prowizja (wino truskawkowe)
                  jest za użyczenie forum
                  na platformę dla dokonania transakcji,
                  i nie jest uzależniona od wyniku ;)))))
                  • szubrawiec76 Re: pomyslpowypiciu 30.11.06, 19:01
                    o ile się załapiesz na to wino :)
                    • fantka Re: pomyslpowypiciu 30.11.06, 19:27
                      Co wysłałeś ma meila,
                      bo nawet pusta koperta nie przyszła ;)
                      • szubrawiec76 Re: pomyslpowypiciu 01.12.06, 08:35
                        list do pomysl.po.wypiciu

nie bierz wszystkiego do siebie :)
                        • fantka Re: pomyslpowypiciu 01.12.06, 18:38
                          szkoda ;)
                • szubrawiec76 Re: pomyslpowypiciu 30.11.06, 19:00
                  Wysłałem już do Ciebie na gazetowy... e-mail.
    • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 10.12.06, 22:51
      monitor odebrany :))
      • fantka Re: POMOCY - monitor 11.12.06, 18:52
        brawo!
        to znaczy że transakcja pomyślnie dokonana...
        wypijcie za moje zdrowie to winko truskawkowe ;))
        • wesola_kicia Szubrawiec 11.12.06, 21:27
          wszystko było sprawdzone i jest tak jak powinno
          ale łajza co dwa dni zmienia nadal ustawienia
          nikt mi sie nim nie bawi bo nie ma jak i kiedy
          • szubrawiec76 Re: wesola_kicia 11.12.06, 21:56
            a czy zastosowałaś się do podpunktu o podpięciu innego monitora na próbę do swojego komputera? I jak wynik tej próby?
            • szubrawiec76 Re: wesola_kicia 11.12.06, 21:57
              ps.. MOIM też ostatnio nikt się nie bawi :))
              • wesola_kicia Re: wesola_kicia 11.12.06, 21:58
                tak i też tak się dzieje.
                • szubrawiec76 Re: wesola_kicia 11.12.06, 22:01
                  ale dzieje się z Twoim monitorem? Czy też z tym który na jego miejsce jest podłączany do komputera?
                  • wesola_kicia szubrawiec 11.12.06, 22:07
                    idź na @
                    • fantka Re: szubrawiec 12.12.06, 18:17
                      szubrawiec76 napisał:

> ps.. MOIM też ostatnio nikt się nie bawi :))

o biedny ;))))

a winko tylko wirtualnie skosztuję....
                      • wesola_kicia Re: szubrawiec 12.12.06, 18:22
                        Fantka,no wiesz:P
                        • fantka Re: szubrawiec 12.12.06, 19:08
                          wiem ;-P
                          • wesola_kicia Re: szubrawiec 12.12.06, 19:12
                            hehe dobrze,ze wiesz:P
                            • fantka Re: szubrawiec 12.12.06, 19:28
                              też tak myślę ;))
        • szubrawiec76 Re: POMOCY - monitor 11.12.06, 21:59
          fantka napisała:

> brawo!
          > to znaczy że transakcja pomyślnie dokonana...
          > wypijcie za moje zdrowie to winko truskawkowe ;))

rozumiem że nie reflektujesz na sesję degustacyjną :) ... w sumie nawet lepiej.. więcej dla mnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka