janou21 24.11.06, 14:29 umarl najbardziej popularny francuski aktor Philippe Noiret,ciekawa jestem czy byl znany w Polsce i czy widzieliscie film z Romy Schneider (jego zona w filmie),Le Vieux Fusil,Stara Strzelba? czy tak byl przetlumaczony tytul? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutopia Re: wczoraj... 24.11.06, 14:38 janou21 napisała: > umarl najbardziej popularny francuski aktor Philippe Noiret,ciekawa jestem > czy byl znany w Polsce i czy widzieliscie film z Romy Schneider (jego zona w > filmie),Le Vieux Fusil,Stara Strzelba? czy tak byl przetlumaczony tytul? nie znam ale spytam Pana Googla Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia raczej go nie kojarzę:( 24.11.06, 14:39 www.spiegel.de/img/0,1020,207930,00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: wczoraj... 24.11.06, 14:43 ja go znam z "listonosza" jako pablo nerude. tzn. wiem, ze grywal w wielu innych filmach, ale jak zwykle nie pamietam tytulow. a te role pamietam dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
igua a on na pewno byl mezem... 24.11.06, 14:44 ...Romy Schneider? to jakis epizod w jej zyciu? bo mezow jej nie brakowalo, ale w koncu to byla babka z bogatym zyciorysem :D Odpowiedz Link Zgłoś
igua o ja analfabetka 24.11.06, 14:47 w filmie byl mezem, w filmie!!! takie to czytanie ze zrozumieniem :D wlasnie zajrzalam na film.onet.pl/0,0,1439210,wiadomosci.html i synapsy zaczely lepiej dzialac :D Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: o ja analfabetka 24.11.06, 15:17 ja tez czesto analfabetka:) akcja tego filmu to koniec II wojny swiatowej,niemieccy zolnierze wycofajac sie podpalaja malutkie miasteczko i zamek gdzie kryje sie zona Philipa Noiret,Romy Schneider z corka ,po ich okropnej smierci on zabija wszystkich niemieckich zolniezy w tym zamku. ps.Twoj syn ma na imie Mikolaj? a ja mam wnuka Nicolas(nikola) to tez Mikolaj ale po francusku:) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: o ja analfabetka 24.11.06, 15:22 janou21 napisała: > ja tez czesto analfabetka:) > akcja tego filmu to koniec II wojny swiatowej,niemieccy zolnierze wycofajac sie > > podpalaja malutkie miasteczko i zamek gdzie kryje sie zona Philipa Noiret,Romy > > Schneider z corka ,po ich okropnej smierci on zabija wszystkich niemieckich > zolniezy w tym zamku. > ps.Twoj syn ma na imie Mikolaj? a ja mam wnuka Nicolas(nikola) to tez Mikolaj > ale po francusku:) mój były szef to Mikołaj:D Mówilam na niego Miki albo Kolka:D Odpowiedz Link Zgłoś
janou21 Re: o ja analfabetka 24.11.06, 15:40 wydaje mi sie ze te imie od nowa modne,bo kilkanascie lat temu nie bylo Mikolajow kiedy mieszkalam w Bialymstoku rodzice mieli przyjaciela tez mowili Kolka a ja nie wiedzialam do dzisiaj ze to byl Mikolaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: o ja analfabetka 25.11.06, 08:17 > wydaje mi sie ze te imie od nowa modne,bo kilkanascie lat temu nie bylo > Mikolajow no wlasnie, troszke mnie bolalo, ze plan z dziecinstwa jest nieco spalony, bo imie zrobilo sie modne - i to w calej polsce, nie tylko na wschodzie. ale coz... wierna idealom... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
igua kola, kola :D 25.11.06, 08:15 tak, syn sie nazywa mikolaj i od zawsze mial sie tak nazywac. moze to glupio zabrzmi, ale juz w podstawowce wiedzialam, ze jesli kiedys bede miala syna, to bedzie mial na imie mikolaj, bo to imie po pradziadku, po ktorym mam mgliste, ale slicznie magiczne wspomnienia z pierwszych lat zycia. i pozniej postanowilam, ze bede mowic do niego kola (zreszta drugi syn mial byc konstanty, zeby mowic do niego kostek... ale kto powiedzial, ze bedzie drugi syn :D ). jak sie maly urodzil, to nie dosc, ze w ogole nie potrafilam mowic do niego po imieniu (mowilam caly czas "synku"), to jeszcze kola jakos nie wychodzilo. i stwierdzilam, ze jak bedzie psotnym 3-latkiem, to tak bede go wolac :) a poki co, czasem mowie do niego kolo-kola, bo fajny kolo z niego. i tylko przez moment bycia w ciazy pojawila sie obawa, ze to moze byc corka i dla corek nie mam imienia. wiec szybko wymyslilam jedno, ale zostalo na ewentualne pozniej (ale kto powiedzial, ze bede miec jeszcze corke :D ) Odpowiedz Link Zgłoś