anulkina Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:17 ja nikomu :) szkoda mojej przestrzeni w glowie na zasmiecanie jej takimi historiami! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:17 anulkina napisała: > ja nikomu :) szkoda mojej przestrzeni w glowie na zasmiecanie jej takimi > historiami! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:22 gosiaqus napisała: a mnie smiech wział ,ze po takim czasie sobie przypomniała ,ze ją Lepper grzmocił:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:27 ja chyba też cierpiałąbym na zaniki pamięci po "takim kochanku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:31 gosiaqus napisała: > ja chyba też cierpiałąbym na zaniki pamięci po "takim kochanku" :) hahahha no wiesz co?:) Ja za nikim nie jestem , w ogóle nie lubie polityki ,ale jakby nie było w tej dziwnej sytuacji stawiam na Endrju:) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:26 gosiaqus napisała: >za taką polskość, to ja dziękuję :) "gorzki chleb to Polskość" jak to pisał poeta ;) Ja tez dziekuje, wole bez :P bede sie traktowac w kategoriach obywatelki Europy i swiata :] Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:20 wart Pac pałaca, jak dla mnie. partii politycznej pod wodzą rzeczonego nie wierzyłam nigdy i nie zamierzam, a występ tej pani w "Teraz my" moje baaardzo mieszane uczucia wzbudził. co nie zmienia faktu, że molestowanie seksualne jest powszechną praktyką i może taka burza coś zmieni na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:21 sumire napisała: > wart Pac pałaca, jak dla mnie. > partii politycznej pod wodzą rzeczonego nie wierzyłam nigdy i nie zamierzam, a > występ tej pani w "Teraz my" moje baaardzo mieszane uczucia wzbudził. co nie > zmienia faktu, że molestowanie seksualne jest powszechną praktyką i może taka > burza coś zmieni na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 15:56 nie, to niezupełnie tak, że żadnemu. przyznaję, coś dziwnego było w tonie tej kobiety i nie wykluczam podkoloryzowania całej historii, ale nie mogę pomyśleć o takiej sytuacji, że jest zupełnie nieprawdopodobna. poza tym statystyki przemawiają na jej korzyść. pan przewodniczący tymczasem wczoraj u Lisa zaprezentował się jakby trochę żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 16:12 chodzi mi o show ktore zrobila. o to jak upokorzyla reszte swojej rodziny przez to. smiac mi sie chcialo ze wystapila w programie "teraz my" - kasa kasa kasa. acha i jeszcze jedno.najpierw o spratwie dowiedzialy sie mediaa dopeiro potem prokurator. Molestowanie jest zle. i my musimy znac nasze prawa. ale napradwe postapilybyscie wtakim sposob. osmieszajac wrecz siebie i swoja rodzine. a co z corka?? jak jej bedzie ot tlumaczyc za 10- 15 lat??? ze chciala jej sie pozbyc??? Jesli faktycznie byla molestowama dobrze ze mowi o tym, nawet glosno.. tylko ze nie rozumiem dlaczego Ona z tego robi szopke?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:11 nikomu. sa siebie warci. ale moze wreszcie pajac przestanie zajmowac sie polityka, a ogolnie burzliwa dyskusja zmieni cokolwiek na plus wzgledem kobiet. chociaz calej formie tego cyrku sie dziwie - ze tez ta babka (prawda czy nie, nieistotne) na to poszla. szkoda mi jej dizeciakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:28 ja tez sie wto nie mieszam. ale przypuszczam ze lepper mowi prawde :) a ta kobotka klamie.bo wedlug mnie gdyby to byla prawda nie robila tego wtaki sposob : przez media. chodzi jej o kase :) zobaczymy... jak to sie wyjasni... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:51 dlaczego nie przez media? to akurat bardzo dobra sprawa do nagłaśniania - nieważne, czy prawdziwa, czy nie. można narobić ogromnego zamieszania. vide casus Clintona parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 jestem w szoku! 08.12.06, 15:03 Jestenm w szoku, jak lekko podchodzicie do tej sprawy! Molestowanie seksualne, czy wy wiecie co to znaczy? bo ja WIEM! I wiecie co? jesli ta kobieta mówi prawdę, a wierzę jej, nie bucom z samoobrony, to jest niezwykle doważną kobietą, która odwazyła się powiedziec o tym, co ją spotkało. O molestowaniu się nie mówi w naszym kraju. śmiechy, hihy i najlepiej - wina baby, nie? sama się pchała! ja do dziś nikomu nie mówię po tym, co mnie spotkało. Dlaczego?! Bo Polacy podchodzą do tego tak, jak posłanki Samoobrony, te niedouczone kretynki, dla których ta sprawa jest powodem do śmiechu, niektóre nawet zazdroszczą (o matko) Anecie, która była nagabywana. Naprawdę sądzicie, że tacy ludzie, jacy są w samoobronioe są godni zaufania? że można wierzyć lepperowi, który dziwi się "jak można zgwałcić prostytutkę"? Czy wy zdajecie sobie sprawę, coto znaczy być molestowaną seksualnie?? Nie jedna Aneta K mówi, że była molestowana, to co, wszystkie nagle postanowiły zniszczyć Samoobronę? NIE! One mają odwagę MÓWIĆ, bo czuja, że nie są same! Matko boska, dla kasy to robią, jakiej kasy? Co one z tego będą mieć? Dla rozgłosu medialnego? Chciałybyście takiego rozgłosu? Dla siebie, swoich dzieci i rodzin, zastanówice się, dziewczyny, co wy piszecie. jestem w ogromnym szoku i jest mi bardzo, bardzo smutno po przeczytaniu niektórych waszych wypowiedzi....czytałyście może wypowiedzi innych działaczy samoobrony, którzy o tym WIEDZIELI, ale mówia dopiero teraz? słowo przeciwko słowu, ale dziwne, żeby nagle wszyscy zaczeli zmyślac, tym bardziej, że sposób w jaki wypowiadają się członkowie samoobrony świadczy o przedmiotowym traktowaniu kobiet! czas przerwać milczenie i mówić głośno o tym, co się dzieje z kobietami! Nie tylko w samoobronie, nie tylko w rządzie, w dużych firmach, gdazie wykorzystuje się takie samotne matki, zdesperowane kobiety, które nie mając wyjścia muszą się na to godzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 15:21 a Ty wierzysz w cokolwiek w co zamieszana jest nasza 'polityka przez duze P'?? bo ja nie.... i nie smieje sie z tej kobiety. a pomysl teraz o jej dzieciach - tych starszych, co im zafundowala robiac to co zrobila jesli chodzi o media... Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 15:34 czyli ma siedziec cicho i duawać,że nic się nie stało????? nie, nie rozumiem! STAŁO się i to potwornie dużo i o tym trzeba mówić! O jej dzieciach? które nie mają co jeśc, bo matka przestała sypiać z szefem, bo przestała chcieć być jego wykorzystywaną i upodloną dziwką myślę! Jej córka jets być może wynikiem gwałtu! ma sie zamknąć i pozwalać tym draniom na roebienie tego samego innym kobietom? jej dzieci są ofiarami bez względu na to, czy ona o tym powie głośno, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:40 ale nie krzycz na mnie. nie napisalam, ze ma siedziec cicho. ja tez mam dziecko, ale nie poszlabym do lozka z kimkolwiek dla pracy. wolalabym roznosic ulotki od rana do nocy (na marginesie - co kiedys robilam...). nie oceniam jej, nie mowie czy jest dobra czy zla. mowie co ja zrobilabym na jej miejscu. gdyby posel jakis-tam byl ojcem mojego dziecka, podalabym go o ojcostwo, a potem o alimenty, jak akzdego innego czlowieka - polityk, posel, rolnik czy prawnik. jesli chodzi o starsze dzieci to napisalam w tym sensie, ze popatrz - to najmniejsze dziecko ma 3 czy 4 lata, ok, ma wszystko w dupie tak naprawde bo jest mala i wszystko dzieje sie poza nia. ale te starsze dzieci? komentarze sa rozne, sprawa bardzo glosna i wspolczuje tym dzieciakom starszym - chodza do szkoly, maja kolegow, koledzy maja rodzicow - nie wiesz czy zdajesz sobie sprawe jak okrutne potrafia byc dzieci... kobeita wybrala to co chciala (mowie o afere w tv, nie wczesniejszy domniemany wybor) . osobiscie wdzieczna jestem, ze nie mam telewizji i nie ciagnie mnie do ogladania tego wszystkiego - na noworoczna szopke bedzie jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:53 ale ja nie krzyczę, jeste,m tylko oburzona co niektórymi komentarzami, jest mi przykro, że w NIEKTÓRYCH z Was tak mało empatii,zrozumienia, a tak wiele chęci łatwego oceniania innych. to, co ona zrobiła teraz jest JEJ decyzją? Być może. Zrobiła szopkę? Bzdura! nie ona, tylko media, a także POSŁOWIE, to ONi robią szopkę, nie ta kobieta! Ona robi to także w naszym imieniu, w obronie tego, co się dzieje wszędzie z kobietami i bez względu na to, jak wiele jest w btym prawdy, a sądzę, że bardzo dużo, to wreszcie, dzięki jej poświęceniu zaczyna się o tym mówić. kobiety są molestowane i trzeba to głośno powiedzieć, ta koibeta jest,wraz ze swoją rodziną i swoimi dziećmi, ofiarą tego, a jednocześnie bohaterką, bo dzięki niej i jej poświęceniu zaqczyna się głośno mówić o tym potwornym wykorzystywaniu słabszych. jeśli jej nie oceniasz, to nie oceniaj jej także jako matki. uznała, że właśnie takie rozwiązanie będzie dobre dla niej i jej dzieci i nie wolno nam tego oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:55 no ale ona poszla do medii :)ztym a nie do prokuratury... i dlatego to ona zrobila szopke :) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:57 shameeka ma racje biedna, skrzywdzona kobieta zgłasza sprawe do odpowiedniego organu,a nie wywołuje afere medialna! i to po takim czasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaqus Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:01 ototot :) w ogole..oj znowu się nasmiewam, dlaczego się nie samoobronila? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:03 moze mialabym dla niej wiecej wspólczucia gdyby nie fakt ze ona to zrobila dla pracy za 1000zł, no sorry, taka prace to chyba latwiej dostac, przy pomocy innych metod niz sex! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:16 ale mówimy o określonym typie ludzi - elektoracie i członkach (nomen omen) Samoobrony. to są ludzie, którzy z problemem pójdą raczej do telewizji (czy do prasy w tym przypadku, bo zaczęło się od prasy) niż do prokuratury. szopka to jest raczej efekt śnieżnej kuli. i zgadzam się, że pewnie można było ruszyć głową i wymyślić inny sposób utrzymywania się - zwłaszcza, jeśli ma się dzieci. ale jednak świat nie jest czarno-biały i cholernie łatwo oceniać, kiedy ma się dobrą pracę, własne mieszkanie, niezłe wykształcenie i marne szanse na przerobienie podobnej historii we własnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:35 sumire napisała: cholernie łatwo oceniać, kiedy ma się dobrą pracę, własne > mieszkanie, niezłe wykształcenie i marne szanse na przerobienie podobnej > historii we własnym życiu. nie mam dobrej pracy, nie mam wlasnego mieszkania, wyksztalcenie mam teraz jeszce wciaz srednie , jakkolwiek na podobna historie mam BARDZO MARNE szanse w swym wlasnym zyciu (nigdy nie mow nigdy...?). jeszcze raz podkreslam - nie oceniam TEJ KOBIETY. oceniam styl w jakim robi to co robi. i jeszcze na marginesie (nie twierdze tak JA, podkreslam!!) - jak wnioskuje z wypowiedzi - wszyscy twierdza, ze ona mowi prawde. a jesli nie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: jestem w szoku! 11.12.06, 05:58 niunka24 napisała: > czyli ma siedziec cicho i duawać,że nic się nie stało????? > nie, nie rozumiem! > STAŁO się i to potwornie dużo i o tym trzeba mówić! O jej dzieciach? które nie > mają co jeśc, bo matka przestała sypiać z szefem, bo przestała chcieć być jego > wykorzystywaną i upodloną dziwką myślę! > Jej córka jets być może wynikiem gwałtu! ma sie zamknąć i pozwalać tym draniom > na roebienie tego samego innym kobietom? jej dzieci są ofiarami bez względu na > to, czy ona o tym powie głośno, czy nie. > Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jestem w szoku! 10.12.06, 19:29 zgadzam sie zniunka24.naprawde wasze podejscie do tej sprawy jest dla mnie szokujace Odpowiedz Link Zgłoś
imme1981 a gdzie kobieca solidraność? 08.12.06, 23:55 jeśli nawet ona kłamie życzę całej tej zasr... koalicji szybkiego powrotu do domu, Odpowiedz Link Zgłoś
lattimer Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 02:02 kobiecie. ..... aczkolwiek zbyt rezolutnie to ona nie postąpiła. wywlekać swoje brudy publicznie? jesli jest taka "honorowa" dlaczego nie zrezygnowała z jego propozycji. Ba! nie zareagowała! (już za samą propozycje seks-praca lepper miałby kłopoty prawne - musiałaby dostarczyć dowód). A swoją drogą seks z lepperem - no sorrrrrrrry! nie wolała zostać luksusową prostytutką??? (jeśli argumentowała swoje działanie tym ze potrzebowała kasy). Ale szczerze mówiąc - bardzo mi jej żal. kijem bym go nie tknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria_harla Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 10:00 a myślicie że miala wiare w dzialalnosc prokuratury? przychodzi pani do sadu i mowi ze lepper ja molestowal - i co? ilu panow na komisariacie wzruszyloby ramionami i kazalo jej sie cieszyc z wplywowego kochanka? ja bym sie tego mogla bac w podobnej sytuacji... a poza tym moze rzeczywiscie miala na uwadze tez inne podobne przypadki. pomyslcie, ile takich spraw juz sie toczy, gdzies w ukryciu, nikt nie wie, co sie dzieje... dopiero pokazanie, jak daleko sprawa siega, byc moze wywola jakies skutki. tv nie powie o 158 procesach w kilkunastu sadach gdzies w polsce bo to nikogo nie interesuje. ale jesli rzecz tyczy osob znanych, latwiej do ludzi dotrzec z problemem. rzeczywiscie niektore wypowiedzi byly niepokojace - np ze przynosi wstyd rodzinie. jak mozna tak myslec?? kobieta cierpi a Wy mowicie, ze ma siedziec cicho bo wstyd ludzi?? zlych rzeczy nie mozna ukrywac. wybaczcie, ale z takimi malomiasteczkowymi paranojami trzeba walczyc.. wiem, bo sama to przerabialam, choc na nieco innym przykladzie taka refleksja mi sie nasunela na jej obrone po tym, co tu czytam. chociaz przeciez nie wiem, kto mowi prawde... roznie moze byc. nikt z nas duchem swietym nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:37 wy naprwadę nie rozumiecie,że ta cała szopka była potrzebna? że dzięki niej wyjdzie na jaw wiele wstrętnych spraw i być może dzięki temu sprawcy zostaną ukarani? wy naprawdę nie pojmujecie, że [prokuratura pod rządami PIS nie jest wiarygodna, że nie wartio w tym kraju iśc do sądu,że lepiej iść do wolnych mediów, które mogą pomóc? Naprawdę nie rozumiecie, że ta kobieta jest zdesperowana? A argument,że TYLKO za 1200 zł się dała jest ohydny! jak tak można mówic? To była biedna kobieta, którą wstretny, ohydny buc z samoobrony wykorzystał. ona nie miała innej możliwości pracy,miała z głodu zdechnąć? w radomksu nie ma pracy, ona zrobiła to z obrzydzeniem,dla swoich dzieic, to ona została wykorzystana i to za marne grosze... sorry, ale to argument idiotki beggerowej, a widzę, że jest tu powtarzany i to mnie, sorry, ale po prostu wbija w ziemię, jak mozna w tak poniżający sposób mówić o kimkolwiek. a co, za 10 tys to już by była dobra mamusia, ale za 1000 zł to jest be? Sorry, dziewczyny, ale jestem po prostu w ogromnym szoku po tym, co przeczytałam na tym forum. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:44 Łyzwinski nie jest ojem dziecka Anety Krawczyk. Mowie pomijajac wszystko.. jak mozna ciagnac dziecko?? jak mozna robic taka szopke??jak mozna w to wciagac rodzine?? i jak mozna klamac w takiej sprawie?? dla mnie juz na pewno nie jest wiarygodna... Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:56 teraz to już chyba nie ma znaczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 10.12.06, 13:18 Nie Lepperowi. A kobiecie? Mysle, ze historia jest podkolotyzowana, ale jej wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 10.12.06, 13:42 mam wrażenie, że prawdy nigdy się nie dowiemy. przekłamania są możliwe wszędzie. gdzie tutaj się umiejscowiły, trudno stwierdzić. ostatnimi czasy przekonałam się na własnej skórze, jakie "kuku" można zrobić mieszając w sprawę media. nazmyślać cokolwiek i nakręcać za pomocą "wyborczej" i innych niby niezależnych mediów. to działa jak domino - jeden ruch powoduje lawinę. trudno to potem zatrzymać. to co do nas dociera to zaledwie czubek góry lodowej. podobnie rzecz się miała z tą kobietą. jak było naprawdę wie tylko ona i jej "szef". Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 idiotka kompletna z niej 10.12.06, 13:48 najpierw z nimi spała, dostawała za to kasę i pracę, a kiedy to się skończyło, postanowiła dalej zarabiać... żerując na nich publicznie, bo to, że jeszcze ktoś za nią stoi to jasne, a najgorsze jest to, że wciąga to swoje, niewinne dziecko; tylko baby są tak głupie niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: idiotka kompletna z niej 11.12.06, 06:09 nati.82 napisała: > najpierw z nimi spała, dostawała za to kasę i pracę, a kiedy to się skończyło, > postanowiła dalej zarabiać... żerując na nich publicznie, bo to, że jeszcze kto > ś > za nią stoi to jasne, a najgorsze jest to, że wciąga to swoje, niewinne dziecko > ; > tylko baby są tak głupie niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 15:41 Niunka 24, zgadzam sie z Toba. Zeby zrozumiec, dlaczego dopiero teraz wyszlo to na jaw, to trzeba sie zastanowic chwile, jakie sa mechanizmy psychologiczne, psychiczne w takich przypadkach. A godnosc? To nie chodzi o to, ze pewnie zadna z nas by tego nie zrobila- pewnie faktycznie nie. Ale jesli ona zyla wczesniej przez dlugi czas w przemocy, byla ofiara, to NAPRAWDE o wiele latwiej bylo jej wejsc w taka sytuacje. Nawet jesli historia jest podkoloryzowana, to wierze kobiecie. Dla mnie Lepper to jest czlowiek zenujacy i rowniez przypomnialam sobie jego wypowiedz o zgwalceniu prostytutki to nie dziwi mnie, ze i takie praktyki moze uwazac za normalne. Ogladalam jego konferencje prasowa wczoraj i nie moglam uwierzyc ze mozna takie rzeczy gadac i miec taka zadowolona z siebie mine prz tym! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 17:50 Jak czytam takie wynurzenia, jaka to ona biedna, jaka zaszczuta to śmieję się w głos. Za tą kobietą stoją potężne pieniądze i potężni ludzie, pewnie ta afera wyszła dlatego, żeby przykryć coś innego, politycznego, mocniejszego.. A że znalazła się taka gąska, co to dupy dawała, a jak już nikt jej nie chciałpłacić, to sobie sama uczciwie zarobić nie potrafiła, to ją wykorzystano publicznie. Jak patrzę na takie kobiety, to żałuję, że sama nią jestem. Albo inaczej: mam pewność, że jestem normalna, inteligentna. A jak komuś jej żal, to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 17:59 wiesz co, nawet jeśli publiczne poszukiwania tatusia swojego dziecka wśród prominentów są zawstydzające i małostkowe, a kariera przez łóżko też do chlubnych metod nie należy (tylko kurde, czemu taka częsta jest?) - to fakt, że jest się albo było molestowanym seksualnie nie świadczy ani o nienormalności, ani o braku inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 18:14 Z tym, że ja nie wierzę, że ona była molestowana. Jak mogła być molestowana skoro brała za to kasę? z tego ta kobieta żyła!!!! i co? po tylu latach sie obudziła, jak to ją zle traktowano? nie ośmieszajcie się dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 18:25 czyli - odrywając się od tej jednej sprawy na chwilę - zakładasz, że jeśli kobita jest molestowana przez swojego szefa, a mimo wszystko nadal pracuje w jego firmie i pobiera od rzeczonego szefa pensje i premie, to nie może krzyczeć, że jest molestowana? :) bez urazy, ale dostrzegam pewne zbieżności z opiniami wymienianego w nagłówku pana przewodniczącego. jego zdaniem prostytutki zgwałcić nie można, no bo też kasę za to bierze, więc o co się rzuca?... i abstrahując już zupełnie od tego, czy bohaterka ostatniego tygodnia jest mitomanką, agentem obcego wywiadu, koniem trojańskim wrogiej partii czy naprawdę krzywdzoną kobietą - nie podoba mi się bardzo to, że u nas jeszcze ciągle w takich sytuacjach psy wiesza się na kobietach. z babską solidarnością mamy spory problem, jeśli uważamy, że ofiara wykorzystywania seksualnego jest sama sobie winna, bo pewnie tyłek wypinała. przykre to. zaznaczam, ogólnie mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 08:19 Solidarność kobieca z Anetą K.??? to chyba jakiś żart... ona nie była molestowana, tylko dawała d.. za kasę i jej się to podobało, taki sposób na zycie sobie znalazła. Dziwię Wam się dziewczyny, zero godności i szacunku do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 09:22 Sumire, lepiej bym tego nie ujela. Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 09:48 a dzięki, dzięki :) szkoda tylko, że dla tak licznych samiczek świat jest czarno-biały i widzi się tylko przypadki chędożenia za kasę, a kompletnie nie dostrzega się problemu, który za tym stoi. bo i po co. baba zawsze sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 10:16 No wlasnie, dla mnie rzeczywistosc jest bardzo zlozona, nie czarno-biala tylko taka... procesualna. I szczerze powiedziawszy, bardzo mnie dziwi, ze kobiety tak rzadko staja po stronie kobiet. Jak slysze, ze to nie jest wykorzystywanie, bo Ona to robila dla kasy, to cos sie we mnie az gotuje, kurcze, przeciez ten caly lyzwinski wykorzystal swoja wladze, pozycje.... A juz odbiegajac od sprawy leppera, to cala ta sytuacja uswiadomila mi, jak mala jest swiadomosc spoleczna tego, czym jest wykorzystywanie seksualne i przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:12 bo to się chyba nadal przyjmuje za naturalne i prawidłowe zachowanie silniejszego wobec słabszego. rozumiem, że taki kmiot jeden z drugim (czy jak powiedział senator Niesiołowski - ćwok, w pełni zresztą popieram jego opinię w tym przypadku) może uważać kobiety za winne molestowania, bo niby po co chodzą z tymi łydkami na wierzchu, z tymi dekoltami, ale żeby kobiety same tak myślały? rety... a już zupełnie nie jarzę, co ma do tego moja godność i mój szacunek do siebie. ja bardzo siebie szanuję, natomiast straciłabym ten szacunek, gdybym przyłapała się na głupim dowartościowywaniu się przez pogardzanie kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:20 Matko jakie wy jesteście głupie i proste!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:22 w kwestii szacunku do samej siebie- rowniez sie z Toba zgodze Sumire. W ogole nie lapie zwiazku pomiedzy moim zdaniem w tej sprawie, a moim (skadinad naprawde duzym) szacunku do samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ojojoj 12.12.06, 11:31 a czytałaś "Erystykę"? :) kiedy się już nie ma żadnych argumentów, mówi się drugiej stronie: "a ty jesteś głupi i już". hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
imme1981 do sumire 12.12.06, 11:46 zgadzam się całkowicie z Twoimi słowami, sprawa Anety K. wychodzi daleko poza sprawy partyjne i walkę polityczną, tak naprawdę pokazuje, jak dziś, w XXIw. w cywilizowanym ponoć kraju jakim jest Polska patrzy się na molestowanie kobiet, nadal więc mamy tu ciemnogród niestety, o czym świadczą niektóre wypowiedzi. Przepraszam, ale jeśli kobiecie składa się ofertę seks za pracę, o którą wiemy, że jest trudno i każdy chce swoją zatrzymać, i do tego ma ciężką sytuację i straszy się ją widmem jej utraty, to to jest molestowanie, a czy kobieta się na to godzi czy nie nie ma już znaczenia, istota jest tutaj sama propozycja, wykorzystanie swojej pozycji i sytuacji wykorzystywanej osoby. Są kobiety, które przystają na propozycję, są też takie, które rezygnują, ale nie o tym powinno się dyskutować w kontekście molestowania seksualnego. I sprawa Anety K. pokazała jak daleko, jako społeczeństwo jesteśmy od takiego myślenia, jak brudna jest polityka i do czego są zdolni ludzie. Pomijam fakt, czy kłamie i po co. To jest sprawa dla prokuratury, problem tak naprawdę leży w tym, jak my sami podchodzimy do sprawy molestowania i że coś musi się w tym kierunku zmienić. Mam nadzieję, że dzięki tej aferze w ludziach zakiełkuje właściwe podejście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imme1981 Beger II 12.12.06, 11:52 jak czytam, że ktoś podziela poglądy "najmądrzejszej" posłanki to i mi się żal robi, ale siebie, że muszę je czytać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olka0000 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 12.12.06, 11:43 Dlaczego coróż wybucha jakas afera i skandal,czy my nie mozemy miec normalnego rządu!!???Co sie k.. dzieje w tej Polsce??nie chodzi mi o to zeby siedziec cicho w takiej sytuacji(wrecz przeciwnie)ale dlaczego my nie mamy normalnego rządu i normalnych,uczciwych posłów!??Przeciez to jakas patologia!W takim razie Polska niczego nie osiągnie,zawsze bedziemy do tyłu.Troche mi wstyd za ten nasz rząd bo zagranicą pewnie sie smieją z Polski,ze takie cyrki sie dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
imme1981 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 12.12.06, 11:48 cyrki się dzieją wszędzie, ale nigdzie nie urastają do problemu ogólnonarodowego, nie dominują w życiu obywateli tak nachalnie jak w naszym, tylko u nas afera przysłania wszystko i masz rację, przez to zawsze będziemy 100 lat za murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś