Dodaj do ulubionych

Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie?

08.12.06, 13:13
Ja Lepperowi :)
Obserwuj wątek
    • anulkina Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:17
      ja nikomu :) szkoda mojej przestrzeni w glowie na zasmiecanie jej takimi
      historiami!
      • ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:17
        anulkina napisała:

> ja nikomu :) szkoda mojej przestrzeni w glowie na zasmiecanie jej takimi
        > historiami!
        • gosiaqus Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:21
          • ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:22
            gosiaqus napisała:

a mnie smiech wział ,ze po takim czasie sobie przypomniała ,ze ją Lepper
            grzmocił:)
            • gosiaqus Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:27
              ja chyba też cierpiałąbym na zaniki pamięci po "takim kochanku" :)
              • ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:31
                gosiaqus napisała:

> ja chyba też cierpiałąbym na zaniki pamięci po "takim kochanku" :)

hahahha
                no wiesz co?:)
                Ja za nikim nie jestem , w ogóle nie lubie polityki ,ale jakby nie było w tej
                dziwnej sytuacji stawiam na Endrju:)
          • anulkina Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:26
            gosiaqus napisała:
            >za taką polskość, to ja dziękuję :)
            "gorzki chleb to Polskość" jak to pisał poeta ;)

Ja tez dziekuje, wole bez :P bede sie traktowac w kategoriach obywatelki Europy
            i swiata :]
    • sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:20
      wart Pac pałaca, jak dla mnie.
      partii politycznej pod wodzą rzeczonego nie wierzyłam nigdy i nie zamierzam, a
      występ tej pani w "Teraz my" moje baaardzo mieszane uczucia wzbudził. co nie
      zmienia faktu, że molestowanie seksualne jest powszechną praktyką i może taka
      burza coś zmieni na plus.
      • ewelina23-20 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 13:21
        sumire napisała:

> wart Pac pałaca, jak dla mnie.
        > partii politycznej pod wodzą rzeczonego nie wierzyłam nigdy i nie zamierzam,
        a
        > występ tej pani w "Teraz my" moje baaardzo mieszane uczucia wzbudził. co nie
        > zmienia faktu, że molestowanie seksualne jest powszechną praktyką i może taka
        > burza coś zmieni na plus.
        • sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 15:56
          nie, to niezupełnie tak, że żadnemu. przyznaję, coś dziwnego było w tonie tej
          kobiety i nie wykluczam podkoloryzowania całej historii, ale nie mogę pomyśleć
          o takiej sytuacji, że jest zupełnie nieprawdopodobna.
          poza tym statystyki przemawiają na jej korzyść.

pan przewodniczący tymczasem wczoraj u Lisa zaprezentował się jakby trochę
          żenująco.
          • shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 16:12

chodzi mi o show ktore zrobila. o to jak upokorzyla reszte swojej rodziny przez to. smiac mi sie chcialo ze wystapila w programie "teraz my" - kasa kasa kasa.
            acha i jeszcze jedno.najpierw o spratwie dowiedzialy sie mediaa dopeiro potem prokurator.
            Molestowanie jest zle. i my musimy znac nasze prawa. ale napradwe postapilybyscie wtakim sposob.
            osmieszajac wrecz siebie i swoja rodzine.
            a co z corka?? jak jej bedzie ot tlumaczyc za 10- 15 lat???
            ze chciala jej sie pozbyc???

Jesli faktycznie byla molestowama dobrze ze mowi o tym, nawet glosno.. tylko ze nie rozumiem dlaczego Ona z tego robi szopke??
    • mama007 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:11
      nikomu. sa siebie warci. ale moze wreszcie pajac przestanie zajmowac sie
      polityka, a ogolnie burzliwa dyskusja zmieni cokolwiek na plus wzgledem kobiet.

chociaz calej formie tego cyrku sie dziwie - ze tez ta babka (prawda czy nie,
      nieistotne) na to poszla. szkoda mi jej dizeciakow....
      • shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:28

ja tez sie wto nie mieszam.
        ale przypuszczam ze lepper mowi prawde :)
        a ta kobotka klamie.bo wedlug mnie gdyby to byla prawda nie robila tego wtaki sposob : przez media. chodzi jej o kase :)
        zobaczymy... jak to sie wyjasni...
        • sumire Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 08.12.06, 14:51
          dlaczego nie przez media?
          to akurat bardzo dobra sprawa do nagłaśniania - nieważne, czy prawdziwa, czy
          nie. można narobić ogromnego zamieszania. vide casus Clintona parę lat temu.
          • niunka24 jestem w szoku! 08.12.06, 15:03
            Jestenm w szoku, jak lekko podchodzicie do tej sprawy! Molestowanie seksualne,
            czy wy wiecie co to znaczy? bo ja WIEM! I wiecie co? jesli ta kobieta mówi
            prawdę, a wierzę jej, nie bucom z samoobrony, to jest niezwykle doważną
            kobietą, która odwazyła się powiedziec o tym, co ją spotkało. O molestowaniu
            się nie mówi w naszym kraju. śmiechy, hihy i najlepiej - wina baby, nie? sama
            się pchała! ja do dziś nikomu nie mówię po tym, co mnie spotkało.
            Dlaczego?! Bo Polacy podchodzą do tego tak, jak posłanki Samoobrony, te
            niedouczone kretynki, dla których ta sprawa jest powodem do śmiechu, niektóre
            nawet zazdroszczą (o matko) Anecie, która była nagabywana. Naprawdę sądzicie,
            że tacy ludzie, jacy są w samoobronioe są godni zaufania? że można wierzyć
            lepperowi, który dziwi się "jak można zgwałcić prostytutkę"? Czy wy zdajecie
            sobie sprawę, coto znaczy być molestowaną seksualnie?? Nie jedna Aneta K mówi,
            że była molestowana, to co, wszystkie nagle postanowiły zniszczyć Samoobronę?
            NIE! One mają odwagę MÓWIĆ, bo czuja, że nie są same!
            Matko boska, dla kasy to robią, jakiej kasy? Co one z tego będą mieć? Dla
            rozgłosu medialnego? Chciałybyście takiego rozgłosu? Dla siebie, swoich dzieci
            i rodzin, zastanówice się, dziewczyny, co wy piszecie. jestem w ogromnym szoku
            i jest mi bardzo, bardzo smutno po przeczytaniu niektórych waszych
            wypowiedzi....czytałyście może wypowiedzi innych działaczy samoobrony, którzy o
            tym WIEDZIELI, ale mówia dopiero teraz? słowo przeciwko słowu, ale dziwne, żeby
            nagle wszyscy zaczeli zmyślac, tym bardziej, że sposób w jaki wypowiadają się
            członkowie samoobrony świadczy o przedmiotowym traktowaniu kobiet!
            czas przerwać milczenie i mówić głośno o tym, co się dzieje z kobietami! Nie
            tylko w samoobronie, nie tylko w rządzie, w dużych firmach, gdazie wykorzystuje
            się takie samotne matki, zdesperowane kobiety, które nie mając wyjścia muszą
            się na to godzić.
            • mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 15:21
              a Ty wierzysz w cokolwiek w co zamieszana jest nasza 'polityka przez duze P'??
              bo ja nie....
              i nie smieje sie z tej kobiety. a pomysl teraz o jej dzieciach - tych starszych,
              co im zafundowala robiac to co zrobila jesli chodzi o media...
              • niunka24 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 15:34
                czyli ma siedziec cicho i duawać,że nic się nie stało?????
                nie, nie rozumiem!
                STAŁO się i to potwornie dużo i o tym trzeba mówić! O jej dzieciach? które nie
                mają co jeśc, bo matka przestała sypiać z szefem, bo przestała chcieć być jego
                wykorzystywaną i upodloną dziwką myślę!
                Jej córka jets być może wynikiem gwałtu! ma sie zamknąć i pozwalać tym draniom
                na roebienie tego samego innym kobietom? jej dzieci są ofiarami bez względu na
                to, czy ona o tym powie głośno, czy nie.
                • mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:40
                  ale nie krzycz na mnie. nie napisalam, ze ma siedziec cicho. ja tez mam dziecko,
                  ale nie poszlabym do lozka z kimkolwiek dla pracy. wolalabym roznosic ulotki od
                  rana do nocy (na marginesie - co kiedys robilam...). nie oceniam jej, nie mowie
                  czy jest dobra czy zla. mowie co ja zrobilabym na jej miejscu. gdyby posel
                  jakis-tam byl ojcem mojego dziecka, podalabym go o ojcostwo, a potem o alimenty,
                  jak akzdego innego czlowieka - polityk, posel, rolnik czy prawnik.
                  jesli chodzi o starsze dzieci to napisalam w tym sensie, ze popatrz - to
                  najmniejsze dziecko ma 3 czy 4 lata, ok, ma wszystko w dupie tak naprawde bo
                  jest mala i wszystko dzieje sie poza nia. ale te starsze dzieci? komentarze sa
                  rozne, sprawa bardzo glosna i wspolczuje tym dzieciakom starszym - chodza do
                  szkoly, maja kolegow, koledzy maja rodzicow - nie wiesz czy zdajesz sobie sprawe
                  jak okrutne potrafia byc dzieci...
                  kobeita wybrala to co chciala (mowie o afere w tv, nie wczesniejszy domniemany
                  wybor) . osobiscie wdzieczna jestem, ze nie mam telewizji i nie ciagnie mnie do
                  ogladania tego wszystkiego - na noworoczna szopke bedzie jeszcze czas.
                  • niunka24 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:53
                    ale ja nie krzyczę,
                    jeste,m tylko oburzona co niektórymi komentarzami, jest mi przykro, że w
                    NIEKTÓRYCH z Was tak mało empatii,zrozumienia, a tak wiele chęci łatwego
                    oceniania innych. to, co ona zrobiła teraz jest JEJ decyzją? Być może.
                    Zrobiła szopkę? Bzdura! nie ona, tylko media, a także POSŁOWIE, to ONi robią
                    szopkę, nie ta kobieta! Ona robi to także w naszym imieniu, w obronie tego, co
                    się dzieje wszędzie z kobietami i bez względu na to, jak wiele jest w btym
                    prawdy, a sądzę, że bardzo dużo, to wreszcie, dzięki jej poświęceniu zaczyna
                    się o tym mówić. kobiety są molestowane i trzeba to głośno powiedzieć, ta
                    koibeta jest,wraz ze swoją rodziną i swoimi dziećmi, ofiarą tego, a
                    jednocześnie bohaterką, bo dzięki niej i jej poświęceniu zaqczyna się głośno
                    mówić o tym potwornym wykorzystywaniu słabszych.

jeśli jej nie oceniasz, to nie oceniaj jej także jako matki. uznała, że właśnie
                    takie rozwiązanie będzie dobre dla niej i jej dzieci i nie wolno nam tego
                    oceniać.
                    • shameeka Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:55
                      no ale ona poszla do medii :)ztym a nie do prokuratury...
                      i dlatego to ona zrobila szopke :)
                      • anulkina Re: jestem w szoku! 08.12.06, 16:57
                        shameeka ma racje
                        biedna, skrzywdzona kobieta zgłasza sprawe do odpowiedniego organu,a nie
                        wywołuje afere medialna! i to po takim czasie..
                      • gosiaqus Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:01
                        ototot :)
                        w ogole..oj znowu się nasmiewam, dlaczego się nie samoobronila?
                        • anulkina Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:03
                          moze mialabym dla niej wiecej wspólczucia gdyby nie fakt ze ona to zrobila dla
                          pracy za 1000zł, no sorry, taka prace to chyba latwiej dostac, przy pomocy
                          innych metod niz sex!
                      • sumire Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:16
                        ale mówimy o określonym typie ludzi - elektoracie i członkach (nomen omen)
                        Samoobrony. to są ludzie, którzy z problemem pójdą raczej do telewizji (czy do
                        prasy w tym przypadku, bo zaczęło się od prasy) niż do prokuratury.

szopka to jest raczej efekt śnieżnej kuli.

i zgadzam się, że pewnie można było ruszyć głową i wymyślić inny sposób
                        utrzymywania się - zwłaszcza, jeśli ma się dzieci. ale jednak świat nie jest
                        czarno-biały i cholernie łatwo oceniać, kiedy ma się dobrą pracę, własne
                        mieszkanie, niezłe wykształcenie i marne szanse na przerobienie podobnej
                        historii we własnym życiu.
                        • mama007 Re: jestem w szoku! 08.12.06, 17:35
                          sumire napisała:

cholernie łatwo oceniać, kiedy ma się dobrą pracę, własne
                          > mieszkanie, niezłe wykształcenie i marne szanse na przerobienie podobnej
                          > historii we własnym życiu.

nie mam dobrej pracy, nie mam wlasnego mieszkania, wyksztalcenie mam teraz
                          jeszce wciaz srednie , jakkolwiek na podobna historie mam BARDZO MARNE szanse w
                          swym wlasnym zyciu (nigdy nie mow nigdy...?).
                          jeszcze raz podkreslam - nie oceniam TEJ KOBIETY. oceniam styl w jakim robi to
                          co robi.

i jeszcze na marginesie (nie twierdze tak JA, podkreslam!!) - jak wnioskuje z
                          wypowiedzi - wszyscy twierdza, ze ona mowi prawde. a jesli nie mowi?
                • ewelina23-20 Re: jestem w szoku! 11.12.06, 05:58
                  niunka24 napisała:

> czyli ma siedziec cicho i duawać,że nic się nie stało?????
                  > nie, nie rozumiem!
                  > STAŁO się i to potwornie dużo i o tym trzeba mówić! O jej dzieciach? które
                  nie
                  > mają co jeśc, bo matka przestała sypiać z szefem, bo przestała chcieć być
                  jego
                  > wykorzystywaną i upodloną dziwką myślę!
                  > Jej córka jets być może wynikiem gwałtu! ma sie zamknąć i pozwalać tym
                  draniom
                  > na roebienie tego samego innym kobietom? jej dzieci są ofiarami bez względu
                  na
                  > to, czy ona o tym powie głośno, czy nie.
                  >
            • magdaksp Re: jestem w szoku! 10.12.06, 19:29
              zgadzam sie zniunka24.naprawde wasze podejscie do tej sprawy jest dla mnie szokujace
    • imme1981 a gdzie kobieca solidraność? 08.12.06, 23:55
      jeśli nawet ona kłamie życzę całej tej zasr... koalicji szybkiego powrotu do domu,
    • lattimer Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 02:02
      kobiecie. ..... aczkolwiek zbyt rezolutnie to ona nie postąpiła. wywlekać swoje
      brudy publicznie? jesli jest taka "honorowa" dlaczego nie zrezygnowała z jego
      propozycji. Ba! nie zareagowała! (już za samą propozycje seks-praca lepper
      miałby kłopoty prawne - musiałaby dostarczyć dowód). A swoją drogą seks z
      lepperem - no sorrrrrrrry! nie wolała zostać luksusową prostytutką??? (jeśli
      argumentowała swoje działanie tym ze potrzebowała kasy). Ale szczerze mówiąc -
      bardzo mi jej żal. kijem bym go nie tknęła.
      • gloria_harla Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 10:00
        a myślicie że miala wiare w dzialalnosc prokuratury? przychodzi pani do sadu i mowi ze lepper ja molestowal - i co? ilu panow na komisariacie wzruszyloby ramionami i kazalo jej sie cieszyc z wplywowego kochanka? ja bym sie tego mogla bac w podobnej sytuacji...
        a poza tym moze rzeczywiscie miala na uwadze tez inne podobne przypadki. pomyslcie, ile takich spraw juz sie toczy, gdzies w ukryciu, nikt nie wie, co sie dzieje... dopiero pokazanie, jak daleko sprawa siega, byc moze wywola jakies skutki. tv nie powie o 158 procesach w kilkunastu sadach gdzies w polsce bo to nikogo nie interesuje. ale jesli rzecz tyczy osob znanych, latwiej do ludzi dotrzec z problemem.

rzeczywiscie niektore wypowiedzi byly niepokojace - np ze przynosi wstyd rodzinie. jak mozna tak myslec?? kobieta cierpi a Wy mowicie, ze ma siedziec cicho bo wstyd ludzi?? zlych rzeczy nie mozna ukrywac. wybaczcie, ale z takimi malomiasteczkowymi paranojami trzeba walczyc.. wiem, bo sama to przerabialam, choc na nieco innym przykladzie

taka refleksja mi sie nasunela na jej obrone po tym, co tu czytam. chociaz przeciez nie wiem, kto mowi prawde... roznie moze byc. nikt z nas duchem swietym nie jest...
        • niunka24 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:37
          wy naprwadę nie rozumiecie,że ta cała szopka była potrzebna? że dzięki niej
          wyjdzie na jaw wiele wstrętnych spraw i być może dzięki temu sprawcy zostaną
          ukarani?

wy naprawdę nie pojmujecie, że [prokuratura pod rządami PIS nie jest
          wiarygodna, że nie wartio w tym kraju iśc do sądu,że lepiej iść do wolnych
          mediów, które mogą pomóc?

Naprawdę nie rozumiecie, że ta kobieta jest zdesperowana?

A argument,że TYLKO za 1200 zł się dała jest ohydny! jak tak można mówic? To
          była biedna kobieta, którą wstretny, ohydny buc z samoobrony wykorzystał. ona
          nie miała innej możliwości pracy,miała z głodu zdechnąć? w radomksu nie ma
          pracy, ona zrobiła to z obrzydzeniem,dla swoich dzieic, to ona została
          wykorzystana i to za marne grosze... sorry, ale to argument idiotki beggerowej,
          a widzę, że jest tu powtarzany i to mnie, sorry, ale po prostu wbija w ziemię,
          jak mozna w tak poniżający sposób mówić o kimkolwiek.

a co, za 10 tys to już by była dobra mamusia, ale za 1000 zł to jest be? Sorry,
          dziewczyny, ale jestem po prostu w ogromnym szoku po tym, co przeczytałam na
          tym forum.

pozdrawiam,
          • shameeka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:44

Łyzwinski nie jest ojem dziecka Anety Krawczyk.
            Mowie pomijajac wszystko..
            jak mozna ciagnac dziecko?? jak mozna robic taka szopke??jak mozna w to wciagac rodzine??
            i jak mozna klamac w takiej sprawie??
            dla mnie juz na pewno nie jest wiarygodna...
    • mroofka2 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 09.12.06, 19:56
      teraz to już chyba nie ma znaczenia??
    • prabucianka Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 10.12.06, 13:18
      Nie Lepperowi.
      A kobiecie?
      Mysle, ze historia jest podkolotyzowana, ale jej wierze.
      • goscinnie_ino Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 10.12.06, 13:42
        mam wrażenie, że prawdy nigdy się nie dowiemy.

przekłamania są możliwe wszędzie. gdzie tutaj się umiejscowiły, trudno
        stwierdzić. ostatnimi czasy przekonałam się na własnej skórze, jakie "kuku"
        można zrobić mieszając w sprawę media. nazmyślać cokolwiek i nakręcać za
        pomocą "wyborczej" i innych niby niezależnych mediów. to działa jak domino -
        jeden ruch powoduje lawinę. trudno to potem zatrzymać.
        to co do nas dociera to zaledwie czubek góry lodowej. podobnie rzecz się miała
        z tą kobietą. jak było naprawdę wie tylko ona i jej "szef".
        • nati.82 idiotka kompletna z niej 10.12.06, 13:48
          najpierw z nimi spała, dostawała za to kasę i pracę, a kiedy to się skończyło,
          postanowiła dalej zarabiać... żerując na nich publicznie, bo to, że jeszcze ktoś
          za nią stoi to jasne, a najgorsze jest to, że wciąga to swoje, niewinne dziecko;
          tylko baby są tak głupie niestety!
          • ewelina23-20 Re: idiotka kompletna z niej 11.12.06, 06:09
            nati.82 napisała:

> najpierw z nimi spała, dostawała za to kasę i pracę, a kiedy to się skończyło,
            > postanowiła dalej zarabiać... żerując na nich publicznie, bo to, że jeszcze
            kto
            > ś
            > za nią stoi to jasne, a najgorsze jest to, że wciąga to swoje, niewinne
            dziecko
            > ;
            > tylko baby są tak głupie niestety!
            • prabucianka przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 15:41
              Niunka 24, zgadzam sie z Toba.
              Zeby zrozumiec, dlaczego dopiero teraz wyszlo to na jaw, to trzeba sie
              zastanowic chwile, jakie sa mechanizmy psychologiczne, psychiczne w takich
              przypadkach.
              A godnosc?
              To nie chodzi o to, ze pewnie zadna z nas by tego nie zrobila- pewnie
              faktycznie nie.

Ale jesli ona zyla wczesniej przez dlugi czas w przemocy, byla ofiara, to
              NAPRAWDE o wiele latwiej bylo jej wejsc w taka sytuacje.

Nawet jesli historia jest podkoloryzowana, to wierze kobiecie.

Dla mnie Lepper to jest czlowiek zenujacy i rowniez przypomnialam sobie jego
              wypowiedz o zgwalceniu prostytutki to nie dziwi mnie, ze i takie praktyki moze
              uwazac za normalne.

Ogladalam jego konferencje prasowa wczoraj i nie moglam uwierzyc ze mozna takie
              rzeczy gadac i miec taka zadowolona z siebie mine prz tym!
              • nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 17:50
                Jak czytam takie wynurzenia, jaka to ona biedna, jaka zaszczuta to śmieję się w
                głos. Za tą kobietą stoją potężne pieniądze i potężni ludzie, pewnie ta afera
                wyszła dlatego, żeby przykryć coś innego, politycznego, mocniejszego.. A że
                znalazła się taka gąska, co to dupy dawała, a jak już nikt jej nie chciałpłacić,
                to sobie sama uczciwie zarobić nie potrafiła, to ją wykorzystano publicznie. Jak
                patrzę na takie kobiety, to żałuję, że sama nią jestem. Albo inaczej: mam
                pewność, że jestem normalna, inteligentna. A jak komuś jej żal, to współczuję.
                • sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 17:59
                  wiesz co, nawet jeśli publiczne poszukiwania tatusia swojego dziecka wśród prominentów są zawstydzające i małostkowe, a kariera przez łóżko też do chlubnych metod nie należy (tylko kurde, czemu taka częsta jest?) - to fakt, że jest się albo było molestowanym seksualnie nie świadczy ani o nienormalności, ani o braku inteligencji.
                  • nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 18:14
                    Z tym, że ja nie wierzę, że ona była molestowana. Jak mogła być molestowana
                    skoro brała za to kasę? z tego ta kobieta żyła!!!! i co? po tylu latach sie
                    obudziła, jak to ją zle traktowano? nie ośmieszajcie się dziewczyny!
                    • sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 11.12.06, 18:25
                      czyli - odrywając się od tej jednej sprawy na chwilę - zakładasz, że jeśli kobita jest molestowana przez swojego szefa, a mimo wszystko nadal pracuje w jego firmie i pobiera od rzeczonego szefa pensje i premie, to nie może krzyczeć, że jest molestowana? :)

bez urazy, ale dostrzegam pewne zbieżności z opiniami wymienianego w nagłówku pana przewodniczącego. jego zdaniem prostytutki zgwałcić nie można, no bo też kasę za to bierze, więc o co się rzuca?...

i abstrahując już zupełnie od tego, czy bohaterka ostatniego tygodnia jest mitomanką, agentem obcego wywiadu, koniem trojańskim wrogiej partii czy naprawdę krzywdzoną kobietą - nie podoba mi się bardzo to, że u nas jeszcze ciągle w takich sytuacjach psy wiesza się na kobietach. z babską solidarnością mamy spory problem, jeśli uważamy, że ofiara wykorzystywania seksualnego jest sama sobie winna, bo pewnie tyłek wypinała. przykre to. zaznaczam, ogólnie mówię.
                      • nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 08:19
                        Solidarność kobieca z Anetą K.??? to chyba jakiś żart... ona nie była
                        molestowana, tylko dawała d.. za kasę i jej się to podobało, taki sposób na
                        zycie sobie znalazła. Dziwię Wam się dziewczyny, zero godności i szacunku do
                        siebie.
                        • prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 09:22
                          Sumire, lepiej bym tego nie ujela.
                          Zgadzam sie z Toba w zupelnosci.
                          • sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 09:48
                            a dzięki, dzięki :) szkoda tylko, że dla tak licznych samiczek świat jest czarno-biały i widzi się tylko przypadki chędożenia za kasę, a kompletnie nie dostrzega się problemu, który za tym stoi. bo i po co. baba zawsze sobie winna.
                            • prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 10:16

No wlasnie, dla mnie rzeczywistosc jest bardzo zlozona, nie czarno-biala tylko
                              taka... procesualna.

I szczerze powiedziawszy, bardzo mnie dziwi, ze kobiety tak rzadko staja po
                              stronie kobiet. Jak slysze, ze to nie jest wykorzystywanie, bo Ona to robila
                              dla kasy, to cos sie we mnie az gotuje, kurcze, przeciez ten caly lyzwinski
                              wykorzystal swoja wladze, pozycje....

A juz odbiegajac od sprawy leppera, to cala ta sytuacja uswiadomila mi, jak
                              mala jest swiadomosc spoleczna tego, czym jest wykorzystywanie seksualne i
                              przemoc.
                              • sumire Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:12
                                bo to się chyba nadal przyjmuje za naturalne i prawidłowe zachowanie silniejszego wobec słabszego. rozumiem, że taki kmiot jeden z drugim (czy jak powiedział senator Niesiołowski - ćwok, w pełni zresztą popieram jego opinię w tym przypadku) może uważać kobiety za winne molestowania, bo niby po co chodzą z tymi łydkami na wierzchu, z tymi dekoltami, ale żeby kobiety same tak myślały? rety...

a już zupełnie nie jarzę, co ma do tego moja godność i mój szacunek do siebie. ja bardzo siebie szanuję, natomiast straciłabym ten szacunek, gdybym przyłapała się na głupim dowartościowywaniu się przez pogardzanie kimś innym.
                                • nati.82 Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:20
                                  Matko jakie wy jesteście głupie i proste!!!!!
                                • prabucianka Re: przeczytalam, przemyslalam 12.12.06, 11:22
                                  w kwestii szacunku do samej siebie- rowniez sie z Toba zgodze Sumire.
                                  W ogole nie lapie zwiazku pomiedzy moim zdaniem w tej sprawie, a moim (skadinad
                                  naprawde duzym) szacunku do samej siebie.
                                  • imme1981 ojojoj 12.12.06, 11:26
                                    nati82, co za mocne słowa...
                                    • sumire Re: ojojoj 12.12.06, 11:31
                                      a czytałaś "Erystykę"? :) kiedy się już nie ma żadnych argumentów, mówi się drugiej stronie: "a ty jesteś głupi i już". hehe.
                                    • imme1981 do sumire 12.12.06, 11:46
                                      zgadzam się całkowicie z Twoimi słowami, sprawa Anety K. wychodzi daleko poza
                                      sprawy partyjne i walkę polityczną, tak naprawdę pokazuje, jak dziś, w XXIw. w
                                      cywilizowanym ponoć kraju jakim jest Polska patrzy się na molestowanie kobiet,
                                      nadal więc mamy tu ciemnogród niestety, o czym świadczą niektóre wypowiedzi.
                                      Przepraszam, ale jeśli kobiecie składa się ofertę seks za pracę, o którą wiemy,
                                      że jest trudno i każdy chce swoją zatrzymać, i do tego ma ciężką sytuację i
                                      straszy się ją widmem jej utraty, to to jest molestowanie, a czy kobieta się na
                                      to godzi czy nie nie ma już znaczenia, istota jest tutaj sama propozycja,
                                      wykorzystanie swojej pozycji i sytuacji wykorzystywanej osoby. Są kobiety, które
                                      przystają na propozycję, są też takie, które rezygnują, ale nie o tym powinno
                                      się dyskutować w kontekście molestowania seksualnego. I sprawa Anety K. pokazała
                                      jak daleko, jako społeczeństwo jesteśmy od takiego myślenia, jak brudna jest
                                      polityka i do czego są zdolni ludzie. Pomijam fakt, czy kłamie i po co. To jest
                                      sprawa dla prokuratury, problem tak naprawdę leży w tym, jak my sami podchodzimy
                                      do sprawy molestowania i że coś musi się w tym kierunku zmienić. Mam nadzieję,
                                      że dzięki tej aferze w ludziach zakiełkuje właściwe podejście. Pozdrawiam
                • imme1981 Beger II 12.12.06, 11:52
                  jak czytam, że ktoś podziela poglądy "najmądrzejszej" posłanki to i mi się żal
                  robi, ale siebie, że muszę je czytać, pozdrawiam
    • olka0000 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 12.12.06, 11:43
      Dlaczego coróż wybucha jakas afera i skandal,czy my nie mozemy miec normalnego
      rządu!!???Co sie k.. dzieje w tej Polsce??nie chodzi mi o to zeby siedziec cicho
      w takiej sytuacji(wrecz przeciwnie)ale dlaczego my nie mamy normalnego rządu i
      normalnych,uczciwych posłów!??Przeciez to jakas patologia!W takim razie Polska
      niczego nie osiągnie,zawsze bedziemy do tyłu.Troche mi wstyd za ten nasz rząd bo
      zagranicą pewnie sie smieją z Polski,ze takie cyrki sie dzieją.
      • imme1981 Re: Komu wierzycie:)?? Lepperowi czy kobiecie? 12.12.06, 11:48
        cyrki się dzieją wszędzie, ale nigdzie nie urastają do problemu
        ogólnonarodowego, nie dominują w życiu obywateli tak nachalnie jak w naszym,
        tylko u nas afera przysłania wszystko i masz rację, przez to zawsze będziemy 100
        lat za murzynami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka