drzejms-buond 11.12.06, 14:31 kupiłem mamie pod choinę, księgę w empiku, gdy odpakowałem w domu, okazało się,ze nie ma 10 stron druku! i muszę teraz dylać z powrotem na drugi koniec stolicy,żeby ją oddać. wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 15:32 w zeszlym roku kupilam w empiku dvd z the best of the cure dla mojego mezczyzny pod choinke plyta przyszla z opoznieniem bo cos tam i calym polamanym opakowaniem nigdy wiecej a byl to moj pierwszy wysylkowy zakup w empiku natomiast od lat wielu kupuje w merlinie (plyty i ksiazki) i zawsze na najwyzszym poziomie ostatnio sie tylko na nich zbiesilam bo zmienili wystroj strony glownej i jest kupa straszna Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 15:36 i ja też tak zrobię! mam ich ostatecznie po sąsiedzku! merlin ruuuuuulz! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 15:38 osz kurde!sprawdziłem. i taniej o 7 złotych! Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 16:29 tez kupuje w Mwrinie-super, ale nowy wyglad-fatalny:( Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 17:25 a ja kupiłam taką sama książkę jak dżejms dla mojej koleżanki ale nie policzyłam kartek bo szybciutko zapakowałam i wysłałam. I co teraz zrobie jak sie okaże, że wybrakowana? Tym bardziej że sama nie kupowałam ale przez znajomą która zrobiła mi grzeczność przywożąc książke z sądeckiego empiku. Kuuuurde, no. Wiem dżejms, wiem, że mam refleks 3 dni do tyłu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 19:06 Mam takie ksiązki z pustymi stronami, ale one za komuny były wydawane. W dzisiejszych czasach to też możliwe? Aż wstyd dla wydawnictwa, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 19:17 Nie o Empiku, ale w temacie :) Mój podręcznik do polskiego (rok temu), składał się z prawie 300 stron, patrzę nie ma conajmniej 100, a grubość ta sama... do dziś nie wiem o co chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: EMPiK -srempik :-[ 11.12.06, 20:59 EMPIK wcale nie srempik:) To że książka wybrakowana to wina wydawcy, a nie sprzedawcy (i od razu tam uderz zamiast do sklepu). Ja na EMPIK złego słowa nie powiem, bo nie dość, że mi książki z zagranicy ściągają to jeszcze wychodzi to taniej niż kupowanie naszych tłumaczeń (ciekawe czemu?) A Merlin po ostatniej kampanii podrożał. No i stronę ma do bani:/ pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 09:50 no to ja odpowiem na takie dictum, gdyż albowiem wczoraj pojechałem oddać, licząc w cichosci na jakieś BONUSY. otóż , jak głosi prawo klijędzkie...za towar odpowiada sprzedawca. też wydawało mi się,ze to wina tylko i wyłącznie wydawcy..i co? pan wziął ode mnie ksiażkę, "JUŻ" po 20 minutach czekania (w trzeciej kolejce) powiedział: cóż, mogę jedynie panu oddać pieniadze (dychy za dojazd ,nie oddał) po czym sprawdził czy nie zniszczona..i..uwaga! ODSTAWIŁ ABAROT NA PÓŁKE. w kolejce stałem niejednej, bo przede mna kasjerka chciała orżnąć jakąś panią nie wydajac jej 70 złotych i zrobiła się awantura a w drugiej, inna kasjerka też rżła licząc drożej za jakieś ozdoby choinkowe. byłem tam tylko 25 minut...przypadek? a w merlinie, być moze jest drożej U NICH niż rok temu ale i tak taniej niż w srempiku! ----------------- JAŃKA, no co ty? te samą książkę??? czarownica!!! :-D) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 13:50 Pecha masz i tyle. Ja właśnie z empiku wróciłam i znowu było miło i sympatycznie:) pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 14:15 aga.p.p napisała: > Pecha masz i tyle. Ja właśnie z empiku wróciłam i znowu było miło i sympatyczni > e:) > > pzdr, > Aga ale czy ja mówie że tam było nie sympatycznie i niemiło? barrrrrrrrrdzo! ale... czy jeśli nauczymy ludożercę jeść widelcem, to będzie to postęp (Lec) Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 11:06 no jasne bedzie jezdzil po wydawnictwach-zastanow sie! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 11:22 ja srempika nie lubie za polamana plyte kurde, kupuje czlowiek na prezent gwiazdkowy, czeka prawie do usranej smierci i dostaje zepsute bleeeeeeeeeeee a merlin - mimo oblesnej nowej strony i czasami wyzszych cen - nigdy przenigdy nie przyslal mi ani opoznionej przesylki, ani uszkodzonej a jak byly strajki to mimo ze mialam opcje oplacona "poczta" dostalam paczke kurierem Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 11:30 dragon_fruit napisała: > no jasne bedzie jezdzil po wydawnictwach-zastanow sie! a kto komu każe jeździć po wydawnictwach? Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 12:21 AAAA tajest własnie , że srempik....orżnęłam się na Cobenie mają o całe 11 zł wiecej niż w "normalnej"księgarni,,,,niby nie tak dużo...ale jak by nie patrzeć to 1/4 na nowy nabytek by było:-((( a strona merlinowa buuu faktycznie...a najtaniej to jest w KDC ...wiem co mówiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 12:44 aga.p.p 11.12.06, 20:59 + odpowiedz EMPIK wcale nie srempik:) To że książka wybrakowana to wina wydawcy, a nie sprzedawcy (i od razu tam uderz zamiast do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 13:17 czy wam ktoś placi za reklamowanie merlina ? ;) a co do empiku - może tak jest w stolycy? u mnie na prowincji wszystko gra :) a empik i merlin mają tę samą wadę - gdzie indziej można kupic taniej nowa strona merlina brzydka wyjątkowo :( Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 13:23 nikt mi za reklame merlina nie placi uwazam ze strona jest do dupy, cena wyzsze niz gdzie indziej ale za to swietna jakosc transakcji: zakupilam u nich kilkadziesiat w sumie rzeczy przez kilka dobrych lat i nigdy nie nawalili, nie spoznili sie z przesylka ani jej nie uszkodzili dlatego trudno, wole placic wiecej ale miec pewnosc ze dostane zakupiona rzecz na czas i w nienaruszonym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 13:26 mnie ostatnio oszołomił inbook dostawą w ciągu 2 dni,to najszybsza dostawa z jaką sie do tej pory spotkałam Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 13:49 I gdzie tu jest napisane, że ma do tego wydawnictwa osobiście książkę dostarczyć? Zadzwonić trzeba i się dogadać. Łatwiej i szybciej niż ze sprzedawcami. No i akurat jeśli chodzi o bonusik na przeprosiny, to prędzej dostanie się go od wydawcy niż sprzedawcy. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: EMPiK -srempik :-[ 12.12.06, 14:14 a jak kupujecie świecącego w ciemnościach kurczaka to do kogo macie pretensję? do producenta paszy czy sprzedawcy? sprawdziłem: to sprzedawca odpowiada za towar! to ON powinien oddać całość nakładu wydawcy a nie odstawiać na półkę żeby nabrać kolejnego klienta! wiele zalezy też od kierownika konkretnego sklepu. być moze w innym empiku do czegoś takiego by nie doszło. w każdym razie ODRADZAM EMPIK W ARKADII powtarza się sytuacja jak z emłejem.. nikt mi nie płaci za chwalenie merlina- ganienie empiku... życie narzuca taki wybór. łot i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś