Dodaj do ulubionych

Pożyczacie

25.01.07, 20:10
Jak w tytule, pożyczacie pieniązki? Mniejsze wieksze sumy? Czy w ogole nie ma
mowy?
Ja od kilku dobrych miesiecy scigam swojego bylego zeby mi oddal 200 zl,
oddaje mi w ratach, juz mam 150 zl.. ale oczywiscie na nowy samochod go bylo
stac :/ i jeszcze beszczelnie pyta mi sie czy znam kogos kto sprzedlaby tanio
komputer..
Obserwuj wątek
    • hana83 Re: Pożyczacie 25.01.07, 20:16
      heh ja tez od paru miesięcy ściągam 200zl.... tez w ratach.... tylko ze ja
      dopiro 100 odzyskałam :/... właściwie to wlasnie mi o tej stówce przypomnialas,
      bo juz zdązylam zapomniec
    • sanyu Re: Pożyczacie 25.01.07, 20:17
      nie pożyczam ani komuś ani od kogoś, u nas zauważyłam w przeważającej części
      społeczeństwa ten "zwyczaj" się nie sprawdza. Chociaż moja mama pożycza
      koleżankom :-)
    • nerri Re: Pożyczacie 25.01.07, 20:31
      Gdy mieszkałam z rodzicami i jeździłam do P. to wiecznie się zapożyczałam u
      brata;)
      Teraz jestem na swoim i nie pożyczam;)No...czasem pożyczamy coś znajomym,jak są
      w potrzebie...ale to na tyle dobrzy znajomi,że mamy pewność,że oddadzą jak
      tylko będą mieli;)
      • goscinnie_ino Re: Pożyczacie 25.01.07, 21:05
        łatwiej mi się pożycza komuś niż prosi o pozyczki, ale zdarza się i to ;-)
        znaczy się jestem otwarta na takie chwilowe wymiany dochodów. jeżeli pozyczam
        od kogoś, robię wszystko, żeby oddać w terminie, jeżeli ktoś pożycza ode mnie
        to sam mi nawet przypomina, że mi coś wisi ;-)
        jeszcze się nie zawiodłam, może dlatego nie jest to dla mnie problem.
    • czumczum Re: Pożyczacie 25.01.07, 21:11
      Ode mnie na szczęście nikt nie pożycza - najwyżej sporadycznie i to bliscy
      znajomi - nie ma więc problemu.
      Natomiast drażni mnie strasznie, kiedy ktoś upomina się o 50gr, które mi
      dopłacił do czegoś tam wiele lat temu. Rozumiem, że każdy pieniądz się liczy,
      ale bez przesady. Mi się nigdy nie zdarzyło ścigać kogoś o 2zł. 10 już coś innego ;)
    • guapisima Re: Pożyczacie 25.01.07, 21:20
      Jako że od niedawna zarabiam własne pieniądze, dotąd nikt mnie o większe
      pożyczki nie prosił. Jeśli chodzi o drobne sumy (typu: pani w sklepie nie ma
      wydać z 10) to pożyczam i komuś od innych i nigdy tego za bardzo nie
      przeliczam, podejrzewam, że w moim wypadku każdy wychodzi mniej więcej na zero.
      Ostatnio jednak koleżanka z pracy kupowała samochód i wiedziałam, że chwilowo
      było jej ciężko. Ja z kolei miałam akurat trochę więcej, więc jako że i tak
      dokładam się jej do benzyny, sama zaproponowałam pożyczkę, a raczej płatność za
      kilka miesięcy z góry.
      Jeśli chodzi o to, czy pożyczam od innych, to przeprowadzając się do Anglii,
      zmuszona byłam zaciągnąć pożyczkę u rodziców. Suma do zwrotu póki co czeka na
      rachunku oszczędnościowym, a zwrot (za zgodą stron) trochę się opuści ze
      względu na moją kolejną przeprowadzkę i możliwe chwilowe zwiększenie potrzeb
      finansowych. Ale przyznam, że bardzo mnie te pieniądze męczą i najchętniej
      oddałabym jak najszybciej:-)
    • ewelina23-20 Re: Pożyczacie 26.01.07, 07:00
      jak mam.....a rzadko to sie zdarza:) to pozyczam
      nigdy nie miałam problemów z odzyskaniem:)
    • prabucianka Re: Pożyczacie 26.01.07, 10:40
      pozyczam, ale tylko neiktorym, mnie sie w ogole pieniadze nie trzymaja
      generalnie. Mam jedna koleznke,ktorej nie pozyczam, poniewaz nie oddaje a potem
      mowi ze oddala. Wkurza mnie to, wiec jej asertywnie nie pozyczam.
    • lucy215 Re: Pożyczacie 26.01.07, 15:05
      Jeszcze nikt nie pożyczał ode mnie jakiejś większej sumy, na razie jest to
      kwestia kilku złotych z przypadku - sama teraz wiszę koleżance za ksero i piwo
      bo nie miałam drobnych - a wiadomo że nie bedziemy sie rozliczać co do grosza
      więc zaproszę ją na dobrą kawę.
      • frrancuzeczka Re: Pożyczacie 26.01.07, 20:22
        Pożyczyłam raz najlepszej ale to najlepszej przyjaciółce, która była w wielkiej
        potrzebie 200zł. Przyjaźń się skończyła. Tak po prostu. Wolała zerwać całkowicie
        kontakt niż oddać pożyczoną sumę. Zresztą to już nawet w pewnym momencie nie o
        sumę chodziło, tylko o sposób w jaki podeszła do tematu. Od tamtej pory mam
        traume i wierzę w prawdziwość powiedzenia "Chcesz stracić przyjaciela- pożycz mu
        pieniądze." :/
    • katikot Re: Pożyczacie 28.01.07, 00:29
      Prawie zawsze jestem bez kasy, więc nikt ode mnie nie pożycza-no chyba, ze jakieś grosze na ksero czy piwo;-)Sama pożyczać od kogoś nie znoszę, zawsze mam schizę, że nie będę miała z czego oddać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka