sacsahuaman 10.02.07, 10:20 Czesc. Szukam fajnego deseru dla mojego kiciusia.Nie wiem, czy galaretka o smaku wisniowym ze swiezymi truskawkami i bita smietana bylaby w sam raz? Moj Kicius jest zgrabna,wiec niech sobie bidulka zje dobry deser;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sacsahuaman Re: deser dla gerlsa 10.02.07, 10:46 Moze lepiej gruszka 'Wiliams' zamiast truskawek? Pokrojona w drobna kosteczke... Odpowiedz Link Zgłoś
sacsahuaman Re: deser dla gerlsa 10.02.07, 10:53 Gruszka 'Wiliams'a' moze wazyc okolo 70 deko, wiec wieksza czesc bym wzial na kompot. Pozostaje do rozstrzygniecia tzw. kwestia wstepna, czyli byc albo nie byc: jak galaretka? Do gruszki moze lepiej galaretka o smaku cytrynowym? A moze o smaku wisniowym? A moze lepiej zrobic podwojne wersje? Tzn. galaretka o smaku wisniowym i o smaku cytynowym, ktorymi bede zalewal pokrojona w kosteczke gruszke 'Wiliams'a. Taaaak.To chyba uczciwe podejscie do sprawy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sacsahuaman Re: deser dla gerlsa 10.02.07, 10:59 Poprosze dwa kilo gruszek 'Wiliamsa'. -Prosze bardzo,oto dwie gruszki.O sorry, widze ze jest tylko 1.7 kg, doloze jedna mniejsza dla rownej wagi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3nerki Re: deser dla gerlsa 15.02.07, 02:16 jedna zalej galaretkami. z drugiej zrob kompot. z tej trzeciej, malenkiej konfitury albo jakis inny przecier. to sie dopiero Kicius ucieszy!!! smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
arogancka_agrafka Re: deser dla gerlsa 10.02.07, 11:01 sacsahuaman napisał: Nie wiem, czy galaretka o > smaku wisniowym ze swiezymi truskawkami i bita smietana bylaby w sam raz? Tak, jest w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś