olcia66151 10.04.07, 20:28 mam problem chodze z 10 lat starszym męszczyzna ale moi rodzice nie chcą się z tym pogodzic my chielibśmy wziąść ślub i mieć dzieci ale czy warto kosztem rodziców Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goscinnie_ino Re: starszy facet 10.04.07, 21:59 jeżeli naprawdę się kochacie (że przywalę banałem...) to rodzice nie powinni mieć decydującego zdania o tym czy się pobierzecie, czy nie. to Wasza życie, jesteście dorośli, rodzice, owszem, moga wypowiedzieć swoje zdanie, ale ostateczna decyzja powinna należeć do Was. moim zdaniem powinnaś spokojnie porozmawiać z rodzicami i wytłumaczyć im, że szanujesz ich zdanie, ale masz już swoje lata i odpowiadasz za swoje czyny (z wynikającymi z tego konsekwencjami). poza tym 10 lat różnicy to jeszcze nie tak dużo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: starszy facet 10.04.07, 22:28 ja też chodze z 10 lat starszym :-) i moi rodzice nic nie maja naprzeciwko :-) a gdyby mieli to moje życie buduję a nie ich..oni już swoje zbudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: starszy facet 12.04.07, 08:19 10 lat to nie tak duzo moja ciotka wyszla za mężczyzne ponad 20 lat starszego od niej. I tez jej rodzice nie chcieli tego zaakceptowac. NO ale wszystko skończy ło sie dobrze, teściowie polubili Maurizzio:). Najtrudniejsze są poczatki a reszta to bułka z masłem Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: starszy facet 12.04.07, 12:14 Moi się pogodzili ze starszym facetem.W końcu to moje życie...a też myślałam,że w życiu nie zaakceptują mojego wyboru...no i rodziców własnych nie doceniłam;) A raczej mamy i jej zdolności przekonywania;) Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: starszy facet 12.04.07, 14:44 ja również mam faceta o 10 lat starszego i dla m,oich rodziców to żaden problem:) Kochana, Ty będziesz z nim żyła czy twoi rodzice? Jesłi naparwde się kochacie to walczccie o swoje ucziuce bo warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: starszy facet 12.04.07, 14:50 I ja jestem w klubie 10 ;-) Mój chłop też jest ode mnie starszy o 10 lat. Ja nie miałam problemów z mamą ponieważ mój tata był od niej starszy o 13 lat. Więc mam dobrze wie co dobre :-) Moim zdaniem powinnaś bardzo starać się żeby mimo wszystko nie robić nic "kosztem rodziców". Staraj się ze wszystkich sił znaleźć kompromis, rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj! Jeżeli tylko wiek jest dla nich przeszkodą to napewno dasz radę. Ewentualnie poczekajcie 10 lat. Wtedy ty będziesz już o 10 lat starsza ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: starszy facet 12.04.07, 18:28 hehe:) moja mam powiedziala mi kiedys ze dla mnie to ona widzi takiego minimum straszego7-8 lat moze wiecej:) mnie sie ta opcja podoba, bo 28 lat to swietny wiek w przypadku mezczyzn. Poki co uczucia jednak lokowane sa w mlodszym:) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: starszy facet 12.04.07, 18:34 ale oni w tym wieku są tylko przez rok ;)) zabawne, bo ja zawsze wiązałam się ze starszymi (od 4 do 14 lat różnicy między nami bywało) i sądziłam, że to jest dobre rozwiązanie dla kobiety. zresztą wiele moich koleżanek jest bardzo szczęśliwych w takich właśnie związkach. zresztą ba, 10 lat to nie jest jakaś niesamowita różnica wieku, wszystko zależy od osobowości - starszy facet może być bardziej wyluzowany i otwarty, niż niejeden małolat. ale ja to może lepiej zacichnę, bo odkąd się zakochałam w chłopie mocno młodszym, szczeniaku takim 22-letnim, poglądy mi się zmieniły baardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: starszy facet 12.04.07, 19:03 a tak przez rok;) ale co tam ...zawsze mozna co roku zmieniac;) ale chyba tylko do czasu zrownanaia sie wiekiem sumire -powazna kobieta z takim mlokosem??;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: starszy facet 13.04.07, 09:20 ja nie jestem poważna ;) a młokosowi to też zbytnio nie przeszkadza, zresztą to był jego pomysł, ja się tylko uprzejmie dostosowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: starszy facet 13.04.07, 07:53 Jak byłam w liceum to oczywiście imponowali mi starsi... Mam starszego brata, który zawsze był dla mnie wzorem i szukałam kogoś jak on :-) Ale jakos tak się porobiło, że związywałam się z aczsem z coraz młodszymi... a teraz mój pan jest o rok ode mnie młodszy :-) W sumie żadna różnica :-) A co do problemu z rodzicami... zależy ile masz lat? Bo jeśli jesteś młodziutka, to może boją się, że to nie jest prawdziwie uczucie tylko włąsnie facynacja wiekiem. Jeśli tak nie jest, to ich o tym przekonuj codziennie, aż zobaczą, że jesteś szczęśliwa i go zaakceptują :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jolitha Re: starszy facet 16.04.07, 11:18 Spotykalam sie z 16 lat starszym...nie widzialm nawet tej roznicy..mama coz..niby mowila, ze taki stary , ale to tyle...teraz 6 lat starszy ronica jak miedzy moimi rodizcami..tez dla niektorych za stary, ale maja zle doswiadczenia... :) Dla innych idealny wiek 29 :) Najwazniejsze nie sugerowac sie tym co mysla inni, ale czasem warto rowniez posluchac ich argumentow, zeby uniknac pewnych bledow. Odpowiedz Link Zgłoś