Dodaj do ulubionych

starszy facet

10.04.07, 20:28
mam problem chodze z 10 lat starszym męszczyzna ale moi rodzice nie chcą się
z tym pogodzic my chielibśmy wziąść ślub i mieć dzieci ale czy warto kosztem
rodziców
Obserwuj wątek
    • goscinnie_ino Re: starszy facet 10.04.07, 21:59
      jeżeli naprawdę się kochacie (że przywalę banałem...) to rodzice nie powinni
      mieć decydującego zdania o tym czy się pobierzecie, czy nie. to Wasza życie,
      jesteście dorośli, rodzice, owszem, moga wypowiedzieć swoje zdanie, ale
      ostateczna decyzja powinna należeć do Was. moim zdaniem powinnaś spokojnie
      porozmawiać z rodzicami i wytłumaczyć im, że szanujesz ich zdanie, ale masz już
      swoje lata i odpowiadasz za swoje czyny (z wynikającymi z tego konsekwencjami).

poza tym 10 lat różnicy to jeszcze nie tak dużo :-)
      • paenka Re: starszy facet 10.04.07, 22:13
        No właśnie!!
        • sanyu Re: starszy facet 10.04.07, 22:28
          ja też chodze z 10 lat starszym :-) i moi rodzice nic nie maja naprzeciwko :-)
          a gdyby mieli to moje życie buduję a nie ich..oni już swoje zbudowali.
          • lutea Re: starszy facet 12.04.07, 08:19
            10 lat to nie tak duzo moja ciotka wyszla za mężczyzne ponad 20 lat starszego
            od niej. I tez jej rodzice nie chcieli tego zaakceptowac. NO ale wszystko
            skończy ło sie dobrze, teściowie polubili Maurizzio:). Najtrudniejsze są
            poczatki a reszta to bułka z masłem
            • nerri Re: starszy facet 12.04.07, 12:14
              Moi się pogodzili ze starszym facetem.W końcu to moje życie...a też myślałam,że
              w życiu nie zaakceptują mojego wyboru...no i rodziców własnych nie doceniłam;)
              A raczej mamy i jej zdolności przekonywania;)
              • rasgeea Re: starszy facet 12.04.07, 14:44
                ja również mam faceta o 10 lat starszego i dla m,oich rodziców to żaden
                problem:) Kochana, Ty będziesz z nim żyła czy twoi rodzice? Jesłi naparwde się
                kochacie to walczccie o swoje ucziuce bo warto:)
                • kreatywni Re: starszy facet 12.04.07, 14:50
                  I ja jestem w klubie 10 ;-) Mój chłop też jest ode mnie starszy o 10 lat. Ja
                  nie miałam problemów z mamą ponieważ mój tata był od niej starszy o 13 lat.
                  Więc mam dobrze wie co dobre :-)
                  Moim zdaniem powinnaś bardzo starać się żeby mimo wszystko nie robić
                  nic "kosztem rodziców". Staraj się ze wszystkich sił znaleźć kompromis,
                  rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj! Jeżeli tylko wiek jest dla nich przeszkodą to
                  napewno dasz radę.

Ewentualnie poczekajcie 10 lat. Wtedy ty będziesz już o 10 lat starsza ;-)))
    • monalajza Re: starszy facet 12.04.07, 18:28
      hehe:)

moja mam powiedziala mi kiedys ze dla mnie to ona widzi takiego minimum straszego7-8 lat moze wiecej:)

mnie sie ta opcja podoba, bo 28 lat to swietny wiek w przypadku mezczyzn.
      Poki co uczucia jednak lokowane sa w mlodszym:)
      • sumire Re: starszy facet 12.04.07, 18:34
        ale oni w tym wieku są tylko przez rok ;))

zabawne, bo ja zawsze wiązałam się ze starszymi (od 4 do 14 lat różnicy między
        nami bywało) i sądziłam, że to jest dobre rozwiązanie dla kobiety. zresztą
        wiele moich koleżanek jest bardzo szczęśliwych w takich właśnie związkach.
        zresztą ba, 10 lat to nie jest jakaś niesamowita różnica wieku, wszystko zależy
        od osobowości - starszy facet może być bardziej wyluzowany i otwarty, niż
        niejeden małolat.
        ale ja to może lepiej zacichnę, bo odkąd się zakochałam w chłopie mocno
        młodszym, szczeniaku takim 22-letnim, poglądy mi się zmieniły baardzo :)
        • monalajza Re: starszy facet 12.04.07, 19:03
          a tak przez rok;)

ale co tam ...zawsze mozna co roku zmieniac;)
          ale chyba tylko do czasu zrownanaia sie wiekiem

sumire -powazna kobieta z takim mlokosem??;)
          • sumire Re: starszy facet 13.04.07, 09:20
            ja nie jestem poważna ;) a młokosowi to też zbytnio nie przeszkadza, zresztą to
            był jego pomysł, ja się tylko uprzejmie dostosowałam...
    • mroofka2 Re: starszy facet 12.04.07, 23:55
      10 lat to tak dużo?
      • maryshaa Re: starszy facet 13.04.07, 07:53
        Jak byłam w liceum to oczywiście imponowali mi starsi... Mam starszego brata,
        który zawsze był dla mnie wzorem i szukałam kogoś jak on :-) Ale jakos tak się
        porobiło, że związywałam się z aczsem z coraz młodszymi... a teraz mój pan jest
        o rok ode mnie młodszy :-) W sumie żadna różnica :-)
        A co do problemu z rodzicami... zależy ile masz lat? Bo jeśli jesteś
        młodziutka, to może boją się, że to nie jest prawdziwie uczucie tylko włąsnie
        facynacja wiekiem. Jeśli tak nie jest, to ich o tym przekonuj codziennie, aż
        zobaczą, że jesteś szczęśliwa i go zaakceptują :-)
    • jolitha Re: starszy facet 16.04.07, 11:18
      Spotykalam sie z 16 lat starszym...nie widzialm nawet tej roznicy..mama
      coz..niby mowila, ze taki stary , ale to tyle...teraz 6 lat starszy ronica jak
      miedzy moimi rodizcami..tez dla niektorych za stary, ale maja zle
      doswiadczenia... :) Dla innych idealny wiek 29 :) Najwazniejsze nie sugerowac
      sie tym co mysla inni, ale czasem warto rowniez posluchac ich argumentow, zeby
      uniknac pewnych bledow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka