anna_sla 08.06.07, 14:14 Czy taka przyjaźń jest możliwa bez podtekstów miłosno-seksualnych i nie kończy się w łóżku?? Czy Wasi partnerzy nie są zazdrośni o Waszych przyjaciół tej drugiej płci?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slicznotkaa Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 08.06.07, 14:27 Nieciekawie się robi jak jednej osobie zależy na czymś więcej niż na przyjaźni, a tej drugiej nie. Ale jakoś można to przeżyć i przyjaźń się wcale nie musi skońćzyć z tego powodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla a czy uważasz, że jest możliwe pominięcie 08.06.07, 14:31 zupełne tego aspektu?? Nigdy żadna z moich przyjaźni z mężczyznami nawet nie dotrwała do chwili takiej próby, ponieważ zawsze kończyły się interwencją partnerek owych panów (bo w końcu u każdego w końcu się pojawiały).. Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotkaa Re: a czy uważasz, że jest możliwe pominięcie 08.06.07, 14:44 No cóż, miałam okazję przyjaźnić się z czterema facetami. Jeden zupełnie mnie nie pociągał fizycznie, ani ja jego też nie - to pewne. W dwóch z nich to ja się zakochałam (jeden zrezygnował z przyjaźni ze mną, a z drugim się nadal przyjaźnimy). A czwarty daje mi wyraźne sygnały, że mu się podobam. Jak ktoś Ci od początku nie odpowiada fizycznie, to taka przyjaźń ma duże szanse nie skończyć się w łóżku. Chociaż niedawno czytałam, że wyniki jakichś badań mówią, że mężczyźni wybierają przyjaciółki kierując się głównie ich wyglądem, i atrakcyjność dziewczyny zwiększa jej szanse na zostanie przyjaciółką. Natomiast dla kobiet atrakcyjność mężczyzny jest przeszkodą w zaprzyjaźnieniu się z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla oo to ciekawe 08.06.07, 14:56 choć przyznam szczerze, że ja nie zauważyłam takiej prawidłowości w swoich doświadczeniach.. Zwłaszcza jeśli chodzi o atrakcyjność mężczyzn, miałam przyjaciół i przystojnych i całkiem nieprzystojnych ;)) i raczej Ci przystojni nie interesowali się mną więc niejako była to bezpieczniejsza "platforma". Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla z innej strony 08.06.07, 15:03 mój znajomy, który do najpiękniejszych nie należy dobiera się przyjaciółki i atrakcyjne i nieatrakcyjne, ale generalnie te, które są gotowe do przyjaźni z nim, a fakt, że niektóre dyskryminują go za szpetność, więc niejako atrakcyjność też gra tu ważną rolę, ale znów nie ma potwierdzenia tezy tych badań.. Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotkaa Re: z innej strony 08.06.07, 15:15 Ja wolałabym się przyjaźnić z mniej przystojnymi mężczyznami, ale przecież nie będę rezygnować z przyjaźni z przystojnym facetem tylko dlatego, że obawiam się że mi się za bardzo spodoba, a cenię go też za to jaki jest jako kolega, przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
astronia Re: z innej strony 08.06.07, 15:38 miałam kilku przyjaciół w facetach myślę że idzie mi sie lepiej dogadać z nimi ale no niestety w 1 przypadku skończyło się na łóżku i koniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotkaa Re: z innej strony 08.06.07, 15:59 Mnie tez sie z facetami lepiej dogaduje. Ale nawet jak się dojdzie do etapu łóżka (o ile jest to takie jednorazowe) to przyjaźń może trwać dalej Odpowiedz Link Zgłoś
rene-76 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 08.06.07, 15:42 bez żadnych podtekstów-nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 08.06.07, 15:56 jeśli chodzi o facetów mam tylko dwóch przyjaciół... męża i ojca :) więc w jednym przypadku podteskt erotyczny jest oczywisty, a w tym drugim oczywiste jest,że on odpada ;) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla blizniaki14 08.06.07, 16:25 ale WY poniekąd jesteście przyjaciółmi uwarunkowanymi, tj. póki jesteście małżeństwem i jakoś się dogadujecie to się przyjaźnicie, jeżeli coś w związku pójdzie nie tak, przyjaźń może się skończyć, przerwać. Wasza przyjaźń jest obciążona, ale ile z niej zostanie w chwili niepowodzeń czy np. rozstania?? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: blizniaki14 08.06.07, 20:12 zgadzam się ,ale nie zakładam rozstania :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: blizniaki14 08.06.07, 21:02 daj Wam Boże.. chciałam tylko pokazać, że to trochę inna przyjaźń i nie miałam takiej na myśli zadając pytanie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: blizniaki14 08.06.07, 21:16 rozumiem cię , spoko :) ale przyjaźń tez się może "rozpaść" tak jak związek! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: blizniaki14 08.06.07, 21:33 owszem, ale spoczywa na niej mniej obowiązków jak na przyjaźni partnerskiej dlatego łatwiej ją utrzymać (chyba).. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 08.06.07, 21:17 acha wiem o co ci chodziło zadając to pytanie, odpowiedziałam tak jak odpowiedziałam, bo innych męskich przyjaciół po prostu nigdy nie miałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 09.06.07, 08:13 Istnieje taka przyjaźń na pewno...sama osobiście miałam dwóch takich przyjaciół z jednym nasze drogi rozeszły się z biegiem czasu choć jeśli się spotykamy (bardzo bardzo rzadko to rozmawia się nam super) a z drugim to popsuło się wszystko kiedy po prawie 9 latach przyjaźni on powiedział że mnie kocha.... I tu klops, nie można patrzeć na miłość przez pryzmat przyjaźni i odwrotnie jeśli obie strony tego nie oczekują... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 09.06.07, 08:49 Uswiadamiam sobie, ze nie staram sie zaprzyjaznic z dziewczyna - nie majac na oku podtekstu seksualnego; to dziwne. Przypominam sobie tez dziewczyne ze studiow - ktora starala sie o przyjazn ze mna, ja tez traktowalem ja po przyjacielsku; ta przyjazn byla calkiem dluga, uswiadamiam sobie, ze jej przyjazn mial kontekst seksualny - a ja tego zupelnie nie zauwazalem. ---------- play it again..... Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 możliwa:) 12.06.07, 12:43 Mam przyjaciela od wielu lat. Był świadkiem na moim ślubie, a teraz będzie chrzestnym mojego dziecka. Tylko tak jak któraś piasła nie jesteśmy dla siebie artakcyjni. Wiem, że on jest przystojny, ale mnie zupełnie nie rusza. Uwielbiamy się przytulać, ale nie ma w tym aspektu seksualnego. Kiedyś zrobiliśmy taki numer, że jak usłyszeliśmy, że jego brat wraca do domu postanowiliśmy szybko rozebrać się i wskoczyć do łóżka. Brat i tak nie dał się nabrać. Wszyscy, co nas znają wiedzą, że nic nie mogłoby między nami być. Po prostu jest dla mnie jak brat Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: up ;))) 12.06.07, 23:29 anna_sla napisała: what it really means: "up:)))"? Odpowiedz Link Zgłoś
margot84 Re: up ;))) 12.06.07, 23:40 Zapewne taka przyjaźń jest możliwa, ale mi nigdy nie wychodziło. Zawsze z jednej bądź drugiej strony pojawiało się oczekiwanie na coś więcej, a szkoda, bo zawsze marzyłam o bracie, nawet takim "przyszywanym"... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla andreas 13.06.07, 00:05 napisałam "up" aby podnieść wątek, który spadł już dość nisko na tyle, że nikomu nie będzie się chciało go wygrzebywać. Zależy mi na prowadzeniu i wciąganiu Was w dyskusje, a ten temat jest jednym z ciekawszych, w który mogliby uczestniczyć zarówno faceci jak i kobitki.. W ten sposób "podniosłam" kilka wątków.. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: andreas 15.06.07, 23:50 anna_sla napisała: > napisałam "up" aby podnieść wątek, który spadł już dość nisko na tyle, że nikom > u > nie będzie się chciało go wygrzebywać. Zależy mi na prowadzeniu i wciąganiu Was > w dyskusje, a ten temat jest jednym z ciekawszych, w który mogliby uczestniczyć > zarówno faceci jak i kobitki.. W ten sposób "podniosłam" kilka wątków.. Dziekuje, rozumiem. --------- until we meet again... Odpowiedz Link Zgłoś
cinkoj1977 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 16:46 ja cos takiego przezywam kilka lat temu poznałem pewną dziewczyne mój cel był taki by sie znią zaprzyjaznic ale pech chciał ze sie w niej zakochałem zadnych łózkowych sytuacji niebyło ale ją kocha dziewczyna ma kogos niedawno sie dowiedziałem ze jest w ciązy troszke sie załamałem wyobrazałem sobie ze moze jednak cos bedzie i mi sie uda ze jej sie nie ułozy z innym tak sie jednak niestało Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 20:10 często tak właśnie bywa że po cichu jesteśmy przyjaciółmi licząc na coś więcej a szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
cinkoj1977 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 20:45 chciałem sobie obiecac ze juz nigdy sie nie zakocham po swoich niepowodzeniach ale tego sie nieda obiecac :) Odpowiedz Link Zgłoś
nina1984 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 22:26 Uważam, że przyjaźń damsko-męska jest możliwa tylko wtedy, gdy dwoje ludzi nie jest dla siebie atrakcyjna i pociągająca z seksualnego punktu widzenia. Ja osobiście zawsze wolałam przyjaźnić się z facetami - są po prostu lojalni. Na kobietach zawsze się zawodziłam. Ale to już tak abstrahując od temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
cinkoj1977 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 22:41 przypadku mnie nigdy nie nalegałem zeby zemną była bo zdawałem sobie z tego sprawie wie co doniej czuje ale jest jak jest ciesze sie ze wkoncu jest szczesliwa wkoncu jesli sie kogos kocha zyczy sie tej osobie jak najlepiej mi pozostaje cieszyc sie tym co mam Odpowiedz Link Zgłoś
kruz7 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 22:42 Mam przyjaciółkę ze studiów i jest ona nią od kilku lat. Nigdy nie przekroczyliśmy granicy naszej przyjaźni. Mam też kilka koleżanek, z którymi łaczy mnie tylko znajomość koleżeńska. Czasami żałuję, że nie ma między nami czegoś więcej. Wystarczyło powiedzieć sobie o co chodzi i sprawa załatwiona. Wiele razy jedna z nich prowokowała mnie swoich ubiorem i zachowaniem. Twardym trzeba być, nie miętkim. Odpowiedz Link Zgłoś
cinkoj1977 Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 22:50 moze ktos z własnych doswiadczen mi doradzi jesli juz sie zakochałem jak sobie z tym poradzic z taką sytuacją Odpowiedz Link Zgłoś
moniskap Re: Fakty i mity o przyjaźni damsko-męskiej 15.06.07, 23:20 nie istnieje przyjazn damsko-meska,moze byc kolega kolezanka ale nie przyjazn.Meza byla przyjaciolka w rezultacie sie w nim zakochala i byly z tego same klopoty.Ja mam kolegow a nie przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś