shameeka 08.06.07, 17:23 twpoja indywidualna dieta. ktoras probowala?? kurcze 49 zl miesiecznie. do slubu 6 tygodni i musze sie sprezyc nie wiem czy warto kupic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroofka2 Re: vitalia.pl 08.06.07, 18:32 jak chcesz to napiszę ci dietę która pozwoli ci schudnąć do 10 kg w miesiąc;)) za darmo;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: vitalia.pl 08.06.07, 18:40 Pisz i wklej tu...ja też zerknę co to za dieta:D Chociaż ja nawet jak sie odchudzałam z pozytywnymi efektami - nie trzymałam się diety:P Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: vitalia.pl 08.06.07, 19:00 ta dieta naprawdę daje fajne efekty tylko trzeba jej przestrzegać. moje dwie koleżanki w ciągu 4-6 tygodni zrzuciły po 5 i 8 kg a to dużo według mnie śniadanie: -kromka ciemnego (żytniego)chleba -ryż na mleku 0% (niewielka miseczka) -szklanka przegotowanej wody lub gorzka czarna herbata lub -kromka ciemnego(żytniego) chleba -jogurt naturalny -szklanka przegotowanej wody lub czarna herbata obiad: -pełny obiad ale unikać zup na śmietanach, sosów do mięs i ziemniaków, najlepiej drób kolacja: -jeść najpóźniej o 18-19! -kromka zytniego chleba a do tego wymiennie wg upodobań ale w małych ilościach;) -tuńczyk w sosie własnym, -twarożek bez śmietany -warzywa i tradycyjnie: -szklanka przegotowanej wody między posiłkami stanowczo nie dojadać, natomiast pić dużo wody mineralnej niegazowanej Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: vitalia.pl 10.06.07, 18:42 jezusicku... ja na co dzień jem znacznie mniej i od 3 lat moja waga stoi w miejscu - wahnięć o kilogram w jedną lub drugą stronę nie uważam za tycie lub chudnięcie. nasuwa się pytanie, czy to ze mną coś nie tak, czy z innymi ludźmi (którzy - wynika z tego - jedzą więcej), czy z dietami może ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: vitalia.pl 10.06.07, 18:46 dieta to nie znaczy ograniczenie w ogole jedzenia tylko dobranie diety w odpowiednich proporcjach do wlasnych wymagan Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: vitalia.pl 10.06.07, 19:37 ilościowe diety tez są stosowane, to zależy od wielu czynników...;) Odpowiedz Link Zgłoś
agniechan Re: vitalia.pl 11.06.07, 19:51 A Ty się shameeka nie boisz, że jak za bardzo schudniesz, to w sukni będziesz pływać?;-) Przecież była mierzona na shamice sprzed diety:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: vitalia.pl 11.06.07, 20:03 albo że jak za bardzo schudniesz to cię luby nie będzie chciał?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: vitalia.pl 12.06.07, 20:50 Ja kupiłam, nawet na 3 miesiące ;) odpuściłam sobie po 5 dniach, bo zestawienia, które proponowali były paskudne ;) Mogę Ci wysłać przykładowy jadłospis, bo kopiowałam je i sobie zapisywałam w wordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: vitalia.pl 12.06.07, 21:20 o tak poprosze :) jakis ejden przykladowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Ok, wklejam tu jadłospis z Vitalii 12.06.07, 21:30 Śniadanie Woda niegazowana 300 g (1,2 x szklanka), Płatki żytnie na mleku 310 g Drugie śniadanie Surówka z marchwi i pietruszki 200 g Obiad Woda niegazowana 250 g (1 x szklanka) Makaron czterojajeczny 80 g HORTEX Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem 450 g (1 x opakowanie (450g)) Kolacja Bułka z pastą orzechową 130 g ------ Śniadanie Kanapka z sałatką z sera, orzechów i szczypiorku 120 g Drugie śniadanie Sałata z keczupem na jogurcie 140 g Obiad Woda niegazowana 295 g (1,2 x szklanka) Chleb żytni razowy 45 g (1,2 x kromka (8 x 9 x 1 cm)) Leczo 440 g Kolacja Woda niegazowana 350 g (1,4 x szklanka) Kanapka z chudym białym serem i dżemem truskawkowym 170 g -------------- Na vitalii wszystko jest ładne i kolorowe, ale uważam, że nie warto płacić. Na odpowiedź eksperta czeka się bardzo długo. Ja jestem teraz na diecie South Beach, kupiłam do niej co prawda aż trzy książki, ale spokojnie wystarczy jedna- podręcznik za 29 zł. No i nikt mi nie narzuca, co mam jeść! Powiedzcie mi, co to jest Sałata z keczupem na jogurcie??? Albo makaron 4-jajeczny z mrożonką warzywną- brzmi ohydnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś