urszulka_ma chop na gruszy 12.06.07, 08:44 grzeszył, na duszy, teraz go coś suszy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: chop na gruszy 12.06.07, 13:02 Takie niemożliwe coś dawno temu widziałem na własne oczy w miejscowości Szczawnica, wierzba była szczepiona a gruszki dawała karłowate i nienadające sie do jedzenia ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: chop na gruszy 12.06.07, 21:23 na moje gruszy, coś dziwnego rośnie, nie jest to orzech, ani też szyszka, jak na sośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: chop na gruszy 14.06.07, 09:47 "Na lipcowej, na lipie, od popielca, od rana, wisi sobie wisiołek oj da dana, da dana..." Kto wie, czyj to wiersz? Bo ja zapomniałem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ślimok na gruszy 14.06.07, 22:11 na mojej gruszy, ślimaki rosną gruszkoślimki nową, pojawią się wiosną :) oj da na!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: ślimok na gruszy 14.06.07, 22:18 Posadził ogrodnik wiosną gruszę obok krzaczków. Czekał na gruszki. Doczekał się ślimaczków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ślimok na gruszy 14.06.07, 22:32 i aż oczy wybałuszył, co na tej jest gruszy, mając kłopot ogrodnik, wielki z braku owoców kompotowych gdy na drzewie tylko muszelki obiad poda ślimakowy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: ślimok na gruszy 14.06.07, 22:35 Obiad smakowity (znawcy powiadają) a muszelki pewnie mrówki zamieszkają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ślimok na gruszy 14.06.07, 22:44 muszelkowe domki do wynajęcia zostały, a my rymy piszmy, jutro przez dzień cały ślimaczy się tydzień ten czerwcowy, jeszcze piątek pracowity, czeka nowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ślimok na gruszy 15.06.07, 07:19 halina501 napisała: > ...oj da na;))) oj dana, oj dana od samego rana śpiewać należy piątkowy dzionek, niech wesoło bieży :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: na wierzbie gruszki... 25.08.07, 23:28 czerwiec, lipiec, sierpnia dni się wolno snują a na gruszy ślimakowej... złodziejaszki biesiadują! kto zjadł gruszkę? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ślimaki w ogrodzie:) 19.05.15, 20:02 Halinko, Twoje ślimaki przywołały wspomnienie - moich ślimaków na gruszce..:) Pośmiałam się czytając ten stary wątek, zapomniany już nieco, ogrodu zakątek:) Gruszka niestety już przepadła, ale żadna "zaraza" jej nie zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: ślimaki w ogrodzie:) 21.05.15, 14:54 Paskudy takie,kluchy łyse.Brrrrrrr:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ślimaki w ogrodzie:) 22.05.15, 00:10 halina501 napisała: > Paskudy takie,kluchy łyse.Brrrrrrr:) nie jadasz francuskich przysmaków ?:) ja też nie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: ślimaki w ogrodzie:) 22.05.15, 16:04 Te wstręciuchy mają tylko jednego naturalnego wroga,jeża. Niestety jeży jest coraz mniej i stąd taki wysyp ślimaków. Sposoby walki są różne. Np:Kopie się dołek,wrzuca ślimaki i ....soli:) Wlewa się piwo do wkopanego słoika :) Kaczka potrafi się takim przysmakiem zadławić. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ślimaki w ogrodzie:) 24.05.15, 11:34 ostatnio, wieczorem, na spacerze basia ciągnęła jak szalona w jedno miejsce, nie mogłam ją na smyczy utrzymać... zastanawiałam się, co ona tam znowu wywęszyła a moja panienka, jeża w środku miasta wypatrzyła:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: ślimaki w ogrodzie:) 24.05.15, 18:05 Na pewno chciała zapędzić go do ogródka:) Odpowiedz Link Zgłoś