Dodaj do ulubionych

Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia??

11.06.07, 23:09
"Zmysł wzroku jest niezwykle istotny w kontaktach z ludźmi; zanim kogoś
usłyszysz lub podasz mu rękę, musisz go wpierw zobaczyć. W przypadku "miłości
od pierwszego wejrzenia" decyzja zapada w mózgu, gdzie obraz zostaje
przetworzony i utrwalony, w ciągu kilku milisekund. Zanim się zastanowisz,
jesteś już zakochana po same uszy."

Czy przeżyliście taką miłość? Co sądzicie o jej istnieniu? Czy jest realna?
Czy jest zwykłym zauroczeniem?
Obserwuj wątek
    • elunia77 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 11.06.07, 23:34
      Nie wiem czy istniej miłosc od pierwszego wejrzenia bo sama jej nie przezyłam
      na mojego męzulka musiała spojrzec dobre pare razy aby coś poczyć po jakimś
      czasie:-)Chyba na poczatku raczej jest zauroczenie a hormony robia swoje no i
      wtedy wszyscy nosza rozowe okukary,moja znajona zawsze na początku jakiejs
      znajomosci były zakochane i mowiła ze to miłosc od pierwszego wejrzenia ale gdy
      juz mineła euforia i ta niepewnosc co i jak i gdy juz się sprobowali to miłosc
      się ulatniała po cichu.A tak na prawde to wszyscy pragnelibysmy takiej
      miłosci,tak jak w bajkach czy romansach,na takich książkach zostalismy
      wychowani ze miłosc istnieje od pierwszego wejrzenia tylko mam pytanie dlaczego
      nigdzie nie pisze co się pozniej dzieje z ta miłoscią?Zyli długo i szczęsliwie
      i co dalej?

• ememka1 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 09:32
        .........lepeij nie wnikać co się dzieje dalej, pewnie uciekałybyśmy gdzie
        pieprz rośnie:DDD

Mnie się nie zdażyła, ale wierzę że istnieje.......niepoprawna marzycielka:)
        • pyzka34 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 11:27
          Milosc to pewnie nie, ale fascynacja, silny pociąg fizyczny i poczucie, ze
          MUSISZ go mieć i to zaraz, po tym pierwszym spojrzeniu. Ależ to fajne
          uczucie:)))
          • witaminka29 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 12:52
            Istnieje a najlepszym przykładem jestem ja i mój małżonek :))
            Osobiście sama nigdy w taką miłość nie wierzyłam dopóki nie poznałam mojego M...
            To takie niepowtarzalne uczucie że szok i nie można go pomylić z niczym....
            • elunia77 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 16:01
              "Trudno serce okłamywać
              Bo mądrzejsze jest niz Ty
              Trudno sercu się sprzeciwiaiać
              Gdy wyrywa się i drży" Hanka Ordon

Zyli długo i szczęsliwie i co dalej?Bo jakos nie moge sobie wyobrazić
              kopciuszka ktora została księżniczką i pierze ręcznie skarpetki męzowi-hihi
              albo spiącą krolewna-taka eteryczna-i nagle musi zmieniać pieluch dzieciom i
              biedna biega po tych swoich kolkunastu pokojach za dziecmi i zbiera zabawki od
              rana do wieczora-haha.Moze lepiej nie wiedzieć co byłoby bo faktycznie
              uciekłybyśmy daleko...a tak to od małego karmią nas o miłosci romantycznej i
              szczęsliwie się konczoncej :-)

• agatelek2 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 16:15
                Nie wierzę w taką miłość-może dlatego,ze nigdy mi sie nie przydarzyła.
                • dresiarz_z_wasem Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 19:53
                  No cóż, miłość od pierwszego wejrzenia to taki mit... Tzn. nie jest to takie
                  dosłowne. Nie wierzę w to, że ktoś pierwszy raz spojrzy i już jest zakochany.
                  Natomiast wierzę, że przebywając kilka godzin razem można się drugą osobą
                  zauroczyć. TA miłość to w rzeczywistości fascynacja, takie nakręcanie się, dużo
                  myślimy o drugiej osobie i marzymy na jej temat, bo to nam sprawia przyjemność.
                  Wyobrażamy sobie cuda na kiju, a później gdy bardziej poznamy osobę, to okazuje
                  się, że wyobraźnia nas poniosła, albo, że "on się zmienił". To nie prawda... My
                  stworzyliśmy sobie obraz tej osoby jako szóstego cudu nad Wisłą i zwyczajnie się
                  nim zawiedliśmy...
                  PS. Naukowcy "niby" dowiedli, że miłość trwa maksymalnie 2-3 lata. Potem to
                  zwykłe przyzwyczajenie, przywiązanie, strach przed czymś innym "bo może trafimy
                  gorzej" itd. No i ponoć człowiek to takie zwierzę, które stworzone jest do
                  związków maksymalnie czteroletnich.
                  • tusia21 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 22:00
                    Mój mąż jest moją miłością od pierwszego wejrzenia:)
    • anna_sla brzmienie głosu 12.06.07, 19:11
      "Ucho jest bardzo wrażliwym narządem, wyłapującym dźwięki. Kiedy przebywasz z
      drugą osobą, wsłuchujesz się w brzmienie jej głosu i jeśli twoje ucho akceptuje
      ten dźwięk, zwyczajnie się w nim zakochujesz. Warto wiedzieć, że ludzie
      zakochani zmieniają barwę głosu i ton. Ich rozmowy są melodyjne, stanowią
      niezwykłą symfonię o niecodziennym brzmieniu i są swoistym ukojeniem dla ucha."
    • anna_sla dotyk 12.06.07, 20:24
      "Miłości wiernie towarzyszy dotyk. Skóra stanowi ogromną powierzchnię seksualną
      z ogromną ilością komórek czuciowych (na jednym centymetrze znajduje się ich
      trzy tysiące) i receptorów, za pomocą których bodźce dotykowe przekazywane są do
      mózgu."
    • anna_sla węch 12.06.07, 21:58
      "Węch w zamierzchłych czasach był bardziej rozwinięty niż w dzisiejszym świecie.
      Jednak jest on nadal bardzo ważnym narządem, zwłaszcza w miłości. Dziewczyny
      mają bardziej rozwinięty zmysł węchu niż chłopcy. Ostatnio został przeprowadzony
      eksperyment: jedna grupa mężczyzn została spryskana zapachem podobnym do męskich
      hormonów, druga grupa mężczyzn nie. Wszyscy panowie uczestniczyli w
      zaaranżowanej randce; okazało się, że mężczyźni, którzy zostali spryskani
      zapachem, cieszyli się większym powodzeniem u kobiet niż ci, którzy nie zostali
      spryskani. I co tu dużo mówić - chcecie wierzyć, czy nie, zakochanie to w dużym
      stopniu sprawa węchu."
    • anna_sla smak 12.06.07, 22:57
      Kwintesencją wszystkich zmysłów jest smak. Kiedy wracamy we wspomnieniach do
      ukochanej osoby, czujemy jej zapach, dotyk, głos, jednak najbardziej
      zapamiętujemy jej smak, czyli po prostu pocałunek. Zmysł węchu i smaku są ściśle
      powiązane ze sobą; wystarczy, że jedząc pyszną pizzę zaciśniesz nos palcami, a
      twoja ulubiona potrawa zmieni smak - podobnie by się stało z twoją miłością.
    • anna_sla the end 12.06.07, 23:02
      "Miłość od pierwszego wejrzenia, zwłaszcza jej letnia odmiana, oprócz tego, że
      jest emocjonująca, słodka, romantyczna, jest także bardzo "niebezpieczna":
      często tracicie poczucie proporcji i zakochujecie się w nieznanej osobie, która
      nawet nie wie, kim jesteście! Często później okazuje się, że to właśnie "nie
      jest to złoto, co się świeci"."
    • anna_sla Cóż, przeżyłam miłość od pierwszego wejrzenia 12.06.07, 23:04
      Ta miłość trwała ponad 3 lata mimo zauważalnych wad, do dziś pozostał mi
      sentyment, a On choć nigdy nie odwzajemnił, denerwowałam go, dziś również
      wspomina to mimo wszystko z sentymentem..
    • hunter444 Re: Czy istnieje miłość od pierwszego wejrzenia?? 12.06.07, 23:20

Miłosc od pierwszego zauroczenia moze tak to nazwijmy , bo z tym wejrzeniem
      to to róznie bywa .

Pozdr
      hunter

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka