Dodaj do ulubionych

PROWOKACJA - WYJASNIENIA

04.12.01, 20:48
W pierwszych slowach mojego listu, wy ksieze dobrodzieju i wy szanowna publiko
posluchajcie mojej wypowiedzi dla publiki, spowiedzi dla proboszcza.
Poniewaz niektorzy tu sa z mojej parafii, to wiedza o co idzie, pozostali niech
wysluchaja.
Zjadlam sobie obfity obiadzik-kolacje i moge pisac i pisac.
dziele te moje pisanine na czesci
I - wstep - wyjasnienie dlaczego ja to pisze.
II - moj komentarz do bitwy
III - moj komentarz - bitwa o bzdure
IV - moj komentarz - prowokacja
V - moje podsumowanie.

to jest plan, teraz przechodze do czesci pierwszej.
Obserwuj wątek
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part one 04.12.01, 21:09
      wstep - wprowadzenie.
      pewnego razu otoz, nie pamietam juz kiedy - ale zas niedawno - przypadkowo na
      innym forumie przeczytalam wypowiedz dwoch panow pragnacych pokazac show w
      rajtuzaxch, czerwonych zreszta, do muzyki grechuty paniom. niewiele myslac,
      kierujac sie impulsem, (oj lepiej bym pomyslala) zaprosilam obu panow do nas w
      celu rozbawienia pan. Imprezka byla szalona, panowie spiewali poetycko,
      rajtuzki w dole juz byly, panie klaskaly, o honorarium byly negocjacje - do
      czasu,az cos zazgrzytalo. Jedno slowo, obraza, jedna emalia (cytuje - emalia to
      wyrazenie kolegi Leziox'a, z blogoslawienstwem pozwolono mi je dalej
      zapowiadac) i sruuu. Cili Robin Hood w rajtuzach czerwonych do muzyki grechuty -
      kaputt.
      Potem zas rubin schudl i rajtuzki opadly. Klotnie, przepychanki i tu wlasnie
      pojawila sie nasza ukochana artystycznie sprokurowana adwokatka diabla panna
      lwowsko-minneapolis. A tak bylo fajniutko, dusilismy sie we wlasnym smrodku, az
      tu przyszla ona - stworzenie na pozor oblaskawione, dwunozne, wielojezyczne,
      wielonic'kzne. I wtedy dopiero sie zaczelo!!!! Hulaj dusza, piekla nie ma!

koniec czesci pierwszej
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part two 04.12.01, 21:39
      moj komentarz do bitwy.
      Jak juz ktos napisal - liga jest dosyc hermetyczna, lubimy kisic sie we wlasnym
      sosie, lubimy patrzec na reakcje innych, nowych, na nasze zachowanie, sposob
      wyslawiania sie, na nasz temperament, na nasze zrozumienie sie w pol zdania. bo
      przeciez kopernik kobieta byl i basta. przejdzie ktos eliminacje, ok jest nasz,
      normalny inny, ktoremu nie odpowiadaja nasze zachowania, slownictwo,
      zaczepnosc, brak taktu, tupet - machnie na nas reka i nie bedzie zwracal uwagi.
      zas inny (maly czlowiek bierze zwykle swoj duzy cien za miare swej wielkosci)
      wdaje sie z nami w polemike, probujac nas pozbawic swoistego poczucia wolnosci.
      slowa takze. I ten toto, czlowieczek nie znoszacy u innych przede wszystkim wad
      wlasnych, stara sie nawrocic nas na swoja religie, umoralniac, ciagnac w dol.
      Z nami nie tedy droga, nam w to graj!!!!!!

Haec non insanit satis sua sponte, instiga - terencjusz

koniec czesci drugiej
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part three 04.12.01, 22:01
      ojej ale litery sie zamieniaja, sorki

tlumaczenie terencjusza
      nie dosc szalona sama z siebie, wiec ja podniecaj

Bitwa o bzdure sie zaczela. cel byl - choc zagraniczny, nie szkodzi. Cel - pal
      wypalilysmy z muszkietow! Proch wystrzelil, poszedl smrod, a to scierwo onowe
      dalej zyje, widac przywyklo - lecz to wina lwowskiego pochodzenia aby, nie da
      sie wyplenic, rosnie jak chwast. zaczynamy inaczej, choc z taktyka (nauka
      wojskowa przecie - a my, bidne, slabe kobiety - nie wojaki)nie najlepiej. W
      sukurs staja nasi dzielni obroncy, powstancy walczacy na barykadach, w obronie
      chamstwa, pijanstwa i godnosci osobistej z wezykiem. Bohaterom naszym ciezko
      przychodzi stanac w szranki, ale wedle slow heinego "ilekroc zwalczylem pokuse,
      bylo to piekne - kiedy pokusie uleglem, bylo to stokroc piekniejsze" do boju
      ruszyli w obronie swych bogdanek, szarfe zawiesiwszy u boku (fiuletowom w
      zielone ciapki - z gaci nie upranych przycientom). poszly w boj palasze,
      szable, herbicydy, pestycydy, sekatory, motyki, bejsbole, nawet skalpelem
      cieto!!!!!! Ach ci nasi bledni rycerze na swych szalejacych kobylach!!! widok
      nie z tej ziemi.!!!
      bitwa trwa.
      koniec czesci trzeciej
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part four 04.12.01, 22:38
      Chcac mnie sadzic, nie ze mna trzeba byc, lecz we mnie - Mickiewicz - Zeglarz

Teraz nastepuje rzecz dziwna - to to one zaprasza wszystkie bojowniczki do
      prezentacji przed publika, ale jaka publika - w auli siedzaca, studiujaca
      ludzkie charaktery. Reke wyciaga, kladke przez most kladzie! Ej, sliczna a
      most porozumienia nie powinien byc zwodzony, nie wiesz, duszko? Swiruje myszka
      nasza, farmazony gada, bilety sle, spotkania organizuje. My za dobre wziawszy,
      chociazby z przyczyn ekonomicznych, w kolorowe piorka sie stroimy, rozklady
      jazdy sprawdzamy, kosmetyczke zamawiamy, salony odziezy second hand odwiedzamy,
      zeby naszego dobroczyncy nie zawiesc!!! Oj jasna przyszlosc przed nami, kamery,
      mikrofony, uwielbienie tlumu, mas robotniczych, samoobrone zamawiamy jako
      ochroniarzy, panu Endrju nowy krawat piekny szukamy w kolorach odpowiednich.
      nadgarstki cwiczymy, zeb podpisywac nasze zlote mysli forumowe, a tu nagle taka
      szara rzeczywistosc!!! Wziela i odwolala! O pieklo, o szatani!!!! I co my
      zrobimy z temy slicznosciamy zakupionymi do prezentacji, co? Tyli forsy
      wlozyly, taki majatek! Ale chuj z pieniedzmi, marzen na spozbawila !!!!!!! A to
      jest najgorsze, co mogla zrobic! Na tragedie czlowieka patrzy ludzka malpa!!!

Ale nie rozstane sie nigdy ze swymi zludzeniami. Kiedy mnie opuszcza, moze
      wciaz jeszcze bede egzystowac, ale zyc przestane. Bede jeszcze gwiazda.
      Bedziemy jeszcze gwiazdami!!!! Wszystkie aule uniwersyteckie przed nami!!!!!
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part five i end 04.12.01, 23:02
      "Nasz wulgarny luz" to wszystko co mamy, zyjemy na luzie, kochamy luz, luzik,
      luziczek!!!!
      W rzeczach zbytecznych wystarczy to co niezbedne, a jesli mi ktos powie, ze
      nigdy w zyciu nie rzucal miesem - nie uwierze. A jezeli tak jest, niechh
      pierwszy rzuci kamieniem!!! Bywaja wady wiecej warte niz najwieksze cnoty!

Nie potrzebne sa nam wywarzone reakcje innych ludzi, choc rozumiemy to i raz
      jeszcze, nie po raz ostatni mam nadzieje, tlumacze ignorantom,
      ciemnogrodzianom, ynteligentom , (ludzi inteligentnych przepraszam) i innym
      popaprancom - zyjemy jak chcemy i wara wam od nas!!!
      SMIAC SIE DO WSZYSTKICH, ZE WSZYSTKIEGO I MIMO WSZYSTKO, CHCEMY ZYC, A NIE WLEC
      ZYWOT!
      zamiast wspinac sie na szczyt madrosci, nie dla kazdego dostepny, usiluje
      chociaz wyzbyc sie glupoty!

NIECH ZYJE PRZECIETNOSC I OGRANICZONOSC. ONA WSZYSTKICH PRZEZYJE I ZAWSZE
      ZMARTWYCHWSTANIE !!!!!!!!!

I tym optymistycznym akcentem koncze juz swoja spowiedz.
      Kochane pieniazki przyslijcie rodzice, bo ksiadz proboszcz w karty przegral.
      corka wasza
      czort
      • Gość: samanta1 Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA part five i end IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:06
        jako prosta,nieskomplikowana istota dodam..amen!:)
    • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end 04.12.01, 23:06
      AMEN - SAMANTA TO DLA CIEBIE
      • Gość: samanta1 Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:07
        spojrz co napisalam a zrozumiesz moja prosbe...wyjdz za mnie za
        maz!!!!!!:)))))))))))
        • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end 04.12.01, 23:31
          to tero ja mom byc zona?
          i gaci prac, ni chuja! Prac nie beda!
          ale ciebie to chce!!!
          • Gość: pomerank Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:41
            A już miałam chować butelczynę do barku! No to zdrówko, moje kochane.

Tu mi dobrze tu mi ciepło, tu się będę rozmnażać!
            • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end 04.12.01, 23:51
              na czat wlizc nie moga, serwer niby zajety, wy tez nie?
              • Gość: samanta1 Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:02
                i znowu zebralo sie towarzystwo wzajemnej adoracji!:))) Ja juz wlizlam na czat
                ale nikogo ni ma!I co bede kitrac Czort Twoje fiuletowe majtochy do
                usmiechnietej smierci????
                • Gość: pomerank Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:08
                  Już wlezłam... Czort, czekamy!
              • Gość: pomerank Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:02
                O żesz, fakt. Idziemy gdzieś?
                • czort Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA the end 05.12.01, 00:08
                  no, nie moga wlizc, dalej niby zajety, ale jeszcze raz probuje, do skutku byda!!
    • Gość: kakadoo Re: PROWOKACJA - WYJASNIENIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 23:08
      howgh
    • Gość: samanta1 DZIOUCHY! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:32
      serwer sie znarowil i nie wpuszcza mnie na czat.:(Mowi dran ze jest zajety!
      Wobec powyzszego zwazywszy moj starczy wiek,pozna godzine i ranna pobudke do
      nozek padam i zycze dobrej nocy! pa moje sloneczka!!!! Pomeranka Ty se jeszcze
      kochanienka przemysl moja oferte!:))))
      • czort Re: DZIOUCHY! 05.12.01, 00:33
        pa, mezu, pa
        • czort Re: DZIOUCHY! 05.12.01, 00:34
          tfu, zono, ZONO!!!!!!!
          • mina.mina Re: DZIOUCHY! 05.12.01, 00:43
            witejcie, panienki!
            tez probowalachna czata i chuja z tego wychodzi.
            corciku, laaaaadnies sie wyspowiadol i nawet plan zes zrobiel! ty to jednak
            pracowita dziuszka jezdes, zesz twoja!
          • Gość: pomerank Re: DZIOUCHY! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 00:43
            papaty Sam, propozycja się mieli w maszynie losującej! :))
          • czort Re: DZIOUCHY! 05.12.01, 00:44
            witom i proboj dalij, ino probuj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka