fantka 07.10.07, 16:38 Czy ktoś kto kocha może być jednocześnie skąpy dla tej kochanej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczesciarz2007 Re: Skąpstwo a miłość 07.10.07, 17:34 Nigdy niczego nie skąpiłem swojej wybrance, wystarczy mi ten jej błysk w oczach. Gdybym mógł dałbym nawet gwiazdkę z nieba jest tego warta!!!Ale takich wymagań jeszcze nie było i nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Skąpstwo a miłość 08.10.07, 19:46 Ja mam inne doświadczenia ale też już to przeszłość jest. Ciekawe co inne osoby na to? Jakie mają doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
aladar1975 Re: Skąpstwo a miłość 08.10.07, 21:15 Czy ktoś kto kocha może być jednocześnie skąpy dla tej kochanej osoby? nie ma takiej opcji....to nie możliwe .... Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Skąpstwo a miłość 09.10.07, 19:36 Takie właśnie pytanie mnie gnębi. Wg mnie jeśli ktoś kocha to nie jest skąpy, a jeśli jest skąpy tzn że nie kocha, pomimo że mówi że kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
junata Re: Skąpstwo a miłość 21.11.07, 10:20 hmm... trudno mi byłoby w to uwierzyć...a z pewnością nie chciałabym być w takiej sytuacji. A jako dziewczyna pewnego chłopaka widzę tego sygnały :( Nie chciałabym być "na garnuszku" takiego człowieka w przyszłości, a przecież to oznacza, że się nie ma do niego zaufania, więc jak tu mówić poważnie o przyszłości we dwoje? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenna01 Re: Skąpstwo a miłość 23.11.07, 22:16 witaj Fantko! Ktoś kto jest skąpy w uczuciach, nie Kocha Cię, niestety - właśnie to przetestowalam... a wszystkie znaki na ziemi i w nebie wskazywaly swego czasu inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Skąpstwo a miłość 26.11.07, 09:42 Junata witam Cię na forum. Jeśli widzisz niepokojące sygnały, to radzę Ci od razu je wyjaśnić z partnerem. Wiem to z własnego doświadczenia, że przemilczanie niepokojących tematów jest bardzo złą taktyką i do niczego dobrego nie prowadzi. "Jakoś to będzie" - to nie jest dobra postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariaeva Re: Skąpstwo a miłość 23.11.08, 22:54 zgadzam sie z Wami niestety nic nie zalatwi sie samo a kiedy ktos zaczyna byc skapy w milosci nalezy zakonczy cz nim zwiazek milosc z zalozenia nie jest skapa Odpowiedz Link Zgłoś
rozwazna35 Re: Skąpstwo a miłość 23.11.08, 21:50 A co powiecie na taki przypadek. Facet nie podaruje mi żadnej złotówki, nigdy niczym nie częstuje, nic nie kupuje, nawet głupiej czekolady, czy loda. Potrafił wziąć 2 zł ode mnie za to, że skorzystałam z jego telefonu. Poza tym nie chce mieć ze mną żadnych wspólnych planów, niczego wspólnego nie chce kupić, ani na to odkładać. Jego cel jest jeden - jego firma. Do mieszkania nic nie chce kupić. To chyba nie jest miłość. W każdym razie ja uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-29 Re: Skąpstwo a miłość 24.11.08, 22:20 Skapstwo nie idzie z miłością w parze! Wręcz odwrotnie, ukochanej osobie oddalibyśmy przecież wszystko a nawet więcej! Coż to za uczucie byłoby,gdybyśmy rozliczali się z każdego podarowanego kwiatka? (chodzi mi oczywiście o symbol, tak dla przykładu). Odpowiedz Link Zgłoś
zakochanyenzo Re: Skąpstwo a miłość 25.11.08, 20:43 To zależy co uważasz za skąpstwo? Czasem trzeba wziąć pod uwagę coś co nazywamy zdrowym rozsądkiem. Spełnianie zachcianek ukochanej jest bardzo przyjemne pod warunkiem, że nie odbywa się to kosztem pustej lodówki i nieopłaconych rachunków ;)Mówi się: mierz siły na zamiary. W tym wypadku można by powiedzieć: mierz możliwości (finansowe) na zachcianki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Skąpstwo a miłość 26.12.08, 03:36 Skąpstwo i rozrzutność...to dwie przeciwności. W miłości trzeba potrafić wypośrodkować;) Mój mąż nieba by mi przychylił,ale nie dotyczy to tylko finansów;) Wiem,że mogę na niego liczyć w każdej sytuacji, wiem że mnie kocha,słucha... I wiem że każda moja nawet najbardziej głupia sprawa jest ważna;) Odpowiedz Link Zgłoś
pressya Re: Skąpstwo a miłość 06.04.09, 19:40 mój były był skąpcem.. muszę to przyznać..żal mu było nawet pożyczyć mi drobnej kwoty.. teraz jest inaczej :) nie skąpi,ale też sama go jakoś nie "wyciągam" z pieniędzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Może 10.04.09, 10:22 Można kochać i być skąpym. Ludzie są różni i mają różne wady. Poza tym to co dla jednego jest wadą dla innego może być zaletą. Natomiast pytanie, czy druga strona to zaakceptuje.... Odpowiedz Link Zgłoś