Dodaj do ulubionych

Czas nas uczy pogody

09.02.08, 08:05
Widziałam wiatr o siwych włosach, roznosił spokój wśród pól,
W ciepłe babie lato kości grzał.
A innym razem lasy kosił, spadał ostrzem z gór,
Młody był, bogiem był i gnał wolny tak.

Wiele dni, wiele lat czas nas uczy pogody,
Zaplącze drogi, pomyli prawdy, nim zboże oddzieli od trawy.
Bronisz się, siejesz wiatr, myślisz: jestem tak młody,
Czas nas uczy pogody, tak od lat, tak od lat.

Ilu ludzi czas wyleczył z ran,
Zamienił w spokój burzę krwi.
Pewnie kiedyś nam, pod jesień tak,
też czoło wypogodzi i wygładzi brwi.

Widziałam dni w muzeach sennych o wnętrzach zimnych jak lód,
Starsi ludzie w rogach wielkich sal.
Księgi pięknych myśli pełne pokrył gruby kurz,
Herbaty smak, kapci miękkich sznur, spokój serc.

Wiele dni, wiele lat. . .

CZAS NAS UCZY POGODY - Grażyna Łobaszewska
(Muz.: Krzesimir Dębski, sł.: Jacek Cygan)

fordoh.wrzuta.pl/audio/bCPyQDdTDr/
Obserwuj wątek
    • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 09:32
      Bardzo,bardzo lubię tą piosenkę :))))))
      Może potraktuję to jak motto dnia? A może nie tylko dnia? :)))))
      • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 09:42
        Ha!
        Ja też ją lubię, i przy okazji pomyślałam sobie, że chyba z wiekiem robię się
        coraz bardziej sentymentalna :)
        Chyba rzeczywiście jest tak, że czas nas wycisza jakby...
        • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 09:55
          O tak,czas uczy nas całkiem innego spojrzenia na pewne sprawy.Często
          łapię się na porównywaniu,jak zareagowałabym kiedyś,jak reaguję
          teraz.Może jeszcze nie nauczyłam się zdystansować do niektórych
          problemów tak,jakbym chciała,ale nawet czasowi trudno zmienić pewne
          zakorzenione mocno cechy mego charakteru:))))
          A co masz na mysli mówiąc sentymentalna? Czy może to,że nie możesz
          opanować wzruszenia z coraz błahszysz wydawałoby się powodów i
          czasem głupio Ci w kinie,gdy światło zapalą? :))))))
          • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 11:58
            Ze mną jest podobnie, jeśli chodzi o sposób reagowania chociaż z jednej strony
            pewne zdarzenia potrafię traktować z wielkim dystansem, a z drugiej wydaje mi
            się, że wobec innych robię się coraz mniej tolerancyjna.
            Sentymentalna się zrobiłam rzeczywiście pod tym względem, że potrafię się
            rozczulić nad byle czym i w ogóle wszystko bym głaskała i pieściła. Czasem aż mi
            głupio z tego powodu :)
    • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 10:39
      Wszystko ma swój czas. Nawet do świadomosci wyboru i wzajemnej
      tolerancji też trzeba dojrzeć:)
      • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 12:01
        Byle nie za długo trwało takie dojrzewanie, żeby można było się nim jeszcze
        jakiś czas potem pocieszyć :)
        • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 12:10
          Sama wiesz najlepiej, że pewnych etapów przeskoczyć się nie da:)
          • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 12:36
            Ano nie da się, trzeba wszystkie przykładnie zaliczyć, choćby nie po kolei :)
            • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 12:50
              Czyli zaliczamy kolejny etap...pogody:)
              • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:00
                Ta jednak wydaje się być ustalona do końca :)
                • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:13
                  A ja zupełnie się nie domyślam,co też Ty chciałas przez to
                  powiedzieć........To pogodę można ustalić? I to do końca? ;)))))
                  • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:16
                    marijola1 napisała:

> A ja zupełnie się nie domyślam,co też Ty chciałas przez to
                    > powiedzieć........To pogodę można ustalić? I to do końca? ;)))))

Można. Chodzi o pogodę, której uczy nas czas:)
                • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:15
                  Nic nie jest ustalone do końca, poza wspólnym zaliczaniem kolejnych
                  etapów:)
                  • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:24
                    Chyba zgodzę się z Tobą bez zbędnej polemiki :)
                    • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:32
                      No to dla świetego spokoju ja też się zgodze,choć tak naprawdę to
                      niezupełnie do końca się zgadzam:)))))))
                      • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:34
                        To popolemizuj za mnie, bardzo Cię proszę :)
                        • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:44
                          O no masz,i jak ja mam polemizować z zakochaną kobietą,nawet jeśli
                          antybiotyk bierze:DDDDDDD Nie ma nawet mowy!!!!!!!!!!!;)
                          • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:55
                            Sam chetnie poczytałbym odrobinę polemiki z tą powszechną zgodą:)
                          • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 13:57
                            Nie ze mną, tylko z Crimenem możesz polemizować, bo zdaje się, że to z nim
                            zaznaczyła się niejaka różnica zdań między wami :)
                            • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 14:11
                              eeeeeeeeee, nooooooooo, teeeeeeegooooooo.... ja też w końcu biorę
                              antybiotyk :PPPPPPP
                              • debi_bebi Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 14:12
                                Spryciara :)
                                A niedawno mówiłaś, ze już kończysz, więc jak to jest, cooo? ;)
                                • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 14:15
                                  Dajcie mi antybiotyk i wszystko się wtrówna:)
                                  • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 15:14
                                    no to wybieraj,ktory wolisz: ten ekstremalny 3-dniowy, czy ten
                                    wolniej działający,z rozmysłem niejakim,ale jeszcze nie znamy
                                    skuteczności:)))))))
                                    • crimen Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 15:15
                                      Zawsze ekstremalny. Lubie mocne przeżycia:)))
                                • marijola1 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 15:07
                                  No bo kończę,dzis ostani łyknęłam:))Więc sie liczy,że jeszcze
                                  biorę :PPP
    • kitek1 nasza-klasa 09.02.08, 14:26
      www.youtube.com/watch?v=d11PkbPobcA
      • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 14:35
        Strasznie smutna ta piosenka, Kitku, a nam się przecież bardzo chce żyć w
        uśmiechu :)
        • marijola1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:09
          a coż to naszego Kitka tak naszło ? ;)))
          • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:15
            a przez ta nasza-klase takie mam humory :)
            • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:19
              Przecież klasa się nam rozrasta:)
              • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:21
                ta nowa tak,
                a ja na starej spotkalem narzeczona sprzed 30 lat :)
                www.youtube.com/watch?v=PwxRvmhzulA&NR=1
                • marijola1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:35
                  To ta na tej fotce? Coś też jakaś smutna.....:))))
                  • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:46
                    tak,
                    ta w bialej czapce :)
                • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:36
                  To teraz możesz ocenić, co Cię ominęło:)
                  • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:48
                    dziekuje przyjacielu,
                    poprawiles mi humor,
                    juz spiewam wesolo,
                    zeby znowu debi na mnie nie krzyczala :)
                    www.youtube.com/watch?v=hTJ3e6pF9qM&feature=related
                    • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 15:55
                      Kitek, ja Cię proszę, już przynajmniej Ty nie rób ze mnie Złej Kobiety :)
                      • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:10
                        Poświęciłem się i uwolniłem świat od Ciebie, więc Kituś moze spać
                        spokojnie:)
                        • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:13
                          i sluchac sobie jakich chce piosenek,
                          nie tylko wesolych :)
                          www.youtube.com/watch?v=N-hg58QQmdc
                          • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:31
                            Wszystko zależy od dedykacji. Nawet Debi mozna rozjuszyć:)
                            • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:42
                              szczerze,
                              to jakos nie wyobrazam sobie Jej,
                              rozjuszonej,
                              chyba ze znowu Ci o jakies inne,
                              i nie zwiazane z praca,
                              rozjuszenie chodzi :)
                              na wszelki wypadek dedykuje Jej w Twoim imieniu,
                              moze sie rozjuszy ?
                              www.youtube.com/watch?v=UYOF1B9PcRE&feature=related
                              • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:50
                                Tak prawdę mówiac to nie widziałem jej rozjuszonej, ale twierdzi, że
                                jest zdolna, w co nie śmiem watpić:)
                              • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:59
                                Kitku...tak się wzruszyłam panem Foggiem, że nie jestem w stanie się rozjuszyć
                                nawet na pół dzikiego zwierza :)
                                • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:32
                                  nie mow,
                                  ze tez Go spotkalas,
                                  dzisiaj w autobusie ?
                                  moze jeszcze raz zmierz sobie temperature :)
                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:42
                                    Mierzę i mierzę i dalej oczom nie wierzę, że napisałeś, co napisałeś ;P
                                    Ale fakt, że napotkałam ostatnio ducha, tyle że nie w autobusie, a u mnie w
                                    pracy. Szkoda tylko, że uciekł natychmiast, jak mnie zobaczył.
                                    • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 18:14
                                      o to walczylismy w IV-tym Powstaniu Warszawskim,
                                      zeby Duchy uciekaly przed Toba,
                                      a nie Ty przed nimi,
                                      wiec nie rozumiem,
                                      dlaczego oczom,
                                      nie zielonym,
                                      nie wierzysz ?
                                      • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 18:20
                                        Bo mi się zdało, że uzasadniasz stan mojego umysłu ciepłotą ciała, gdy u mnie
                                        tymczasem jedno sobie, a drugie sobie :)
                                        • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 18:51
                                          moze tak Ci sie wydaje,
                                          a moze jestes taka Papieska,
                                          ze wszystko dobrze odbierasz :)
                                          czego nie rozumiesz :)
                                          • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 19:44
                                            Kitek, teraz kompletnie nie rozumiem, co do mnie mówisz, może masz rację z tą
                                            temperaturą? :)
                                            • kitek1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 19:55
                                              ach te netowe skroty myslowe,
                                              www.youtube.com/watch?v=hMuncRnOo-k&NR=1
                              • marijola1 Re: nasza-klasa 09.02.08, 18:41
                                a ja mój nastrój obecny opiszę takim oto utworkiem:)))
                                pl.youtube.com/watch?v=l4XhMANcCbM&NR=1
                        • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:42
                          Aż się boję pomyśleć, co by było, gdybyś nie uratował świata przede mną świata!
                          Na pewno popsułabym wszystko, co by mi się dostało w ręce i narobiła samych
                          szkód emocjonalnych pozostawiając za sobą pożogę i zgliszcza ;)
                          • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:48
                            Od samego początku czułem wagę i wymiar swojej misji:)
                            • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:50
                              To dlaczego oprócz mnie jeszcze nikt Ci za Twoje poświęcenie nie podziękował, za
                              to niektórzy z jakimiś dziwacznymi pretensjami walą?
                              :)
                              • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:52
                                Zbawcom się nie dziekuje, najwyżej ich krzyżują;)
                                • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:57
                                  Tym to już może ja się zajmę osobiście w stosunku do Ciebie? :)
                                  • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 16:59
                                    Chcesz mnie ukrzyżować? :)
                                    • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:02
                                      Przecież na ostatnich mękach wyznałeś mi, że to uwielbiasz :)
                                      • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:17
                                        Bo uwielbiam. Nie wyprę się tego:)
                                        • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:20
                                          Szykuj się więc na kolejne zestawy tortur :)
                                          • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:25
                                            Rozumiem, że zestaw jest niespodzianką:)
                                            • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:29
                                              Tu nie ma nic do rozumienia, zapewniam Cię, tu jedynym wyjściem jest poddać się
                                              z oddaniem :)
                                              • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:34
                                                Jestem Twój. Proszę o łagodne traktowanie;)
                                                • debi_bebi Re: nasza-klasa 09.02.08, 17:46
                                                  Chcesz, żebym Cię nawet nie dotknęła? ;)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 09.02.08, 23:56
                                                    Nawet mnie tak nie strasz:)
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 01:32
                                                    Ja cie nie strasze,ale tak bywa czasami ze jak zaprosisz wampira do domu z woli
                                                    wlasnej,to on niejako z obowiazku czuje sie do tego zobligowany,zeby cie wyssac
                                                    do cna...
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 07:31
                                                    Lepiej tego nie skomentuję, co by się nie narazić na zemstę jakiegoś wampira :)

leziox napisał:
                                                    > Ja cie nie strasze,ale tak bywa czasami ze jak zaprosisz wampira do domu z woli
                                                    > wlasnej,to on niejako z obowiazku czuje sie do tego zobligowany,zeby cie wyssac
                                                    > do cna...
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 07:30
                                                    Nie straszę, tylko chciałeś delikatnie, a to by było tak delikatnie, że już
                                                    bardziej nie można :)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 09:22
                                                    I to ma być ta ZŁA KOBIETA? ;)
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 09:24
                                                    Najwyraźniej i w tej sprawie punkt widzenia zależy od punku siedzenia :)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 09:51
                                                    Zwłaszcza gdy wyrok popiera się inwektywami:)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 09:51
                                                    Zwłaszcza gdy wyrok popiera się inwektywami:)
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 10:04
                                                    Tak się dzieje, kiedy się pamięta tylko o tym, co było złe.
                                                    Nie rozumiem chęci zemsty, czy odwetu, chociaż sama miałabym kilka powodów ku temu.
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 10:21
                                                    Odświeżymy mu pamięć, jesli dalej będzie kontynuował swój żenujący
                                                    teatrzyk:)*
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 10:37
                                                    Mam wielką nadzieję, że nie będzie musiało do tego dojść. Nie znoszę szarpaniny.
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 10:45
                                                    To nie będzie szarpanina, tylko jeden precyzyjny cios.
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 11:00
                                                    Ech, szkoda słów.
                                                    Zmieńmy temat na przyjemniejszy :)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 11:19
                                                    Porozmawiajmy o kobietach, a zwłaszcza o jednej takiej;)
                                                  • debi_bebi Re: nasza-klasa 10.02.08, 11:23
                                                    Ta "jedna taka" oznacza jej nick, czy coś innego? ;)
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 11:38
                                                    Taka jedna, to siła sprawcza całego zamieszania i temat sam w sobie:)
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 12:51
                                                    Moze ja tez balbym sie ducha jakbym takowego spotkal,ale jak mam sie czegos bac
                                                    o czym nawet nie wiem jak wyglada?
                                                  • wietka Re: nasza-klasa 10.02.08, 12:54
                                                    Najstraszniejsze jest niewidzialne.
                                                    :)
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:06
                                                    Tak tak,to najlepiej ze strachu skoczyc z dachu czy jak?Bo sie nie widzi czego
                                                    sie boi niby?
                                                  • wietka Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:18
                                                    E, właśnie, jak się widzi, to się skacze. A jak się nie widzi, tylko
                                                    boi, boi czegos nieogarnionego, niezrozumiałego, tego, co w
                                                    wyobraźni, to dopiero jest strach. Strach do zwariowania.
                                                    Tak mi się wydaje.
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:31
                                                    To chyba najlepiej na strachy wychlac jakiegos nosnika energii albo do tego
                                                    znalezc jakiegos zywego kaloryfera co przytuli do tego jeszcze i po zestrachanej
                                                    glüwce poglaszcze.
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:40
                                                    Lezio jak zwykle odpowiada na jedno, podpisując się pod drugim:)))
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:42
                                                    A na cholere mam skakac na gore czy na dol zeby dokladnie trafic w to miejsce
                                                    ktore wam odpowiada?Powinno sie pisac chronologicznie i jeden po drugim,wtedy
                                                    nie byloby na forum takiego burdelu jaki czasami tu wystepuje.Howgh!
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:49
                                                    leziox napisał:

> A na cholere mam skakac na gore czy na dol zeby dokladnie trafic w
                                                    to miejsce
                                                    > ktore wam odpowiada?Powinno sie pisac chronologicznie i jeden po
                                                    drugim,wtedy
                                                    > nie byloby na forum takiego burdelu jaki czasami tu
                                                    wystepuje.Howgh!

My to cię znamy, ale Mariola w życiu nie domyśli się, że otrzymała
                                                    odpowiedź:)))
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:51
                                                    Toz nasza krwawa Mary posiada tez zapewne mysze i wie jaki z niej uzytek trza
                                                    czynic,czy jak?
                                                  • crimen Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:57
                                                    leziox napisał:

> Toz nasza krwawa Mary posiada tez zapewne mysze i wie jaki z niej
                                                    uzytek trza
                                                    > czynic,czy jak?

Myszę z pewnością posiada, choć osobiście tego nie sprawdzałem.
                                                    Sądzę też, że potrafi jej użyć zgodnie z przeznaczeniem:)
                                                  • marijola1 Re: nasza-klasa 10.02.08, 14:34
                                                    Mysze ma i użyć jej potrafi:)))Tylko dlaczego krwawa? Ja ostatnio
                                                    tylko whisky i szarlotkę pijam!!!!
                                                    Przyznam,że chwilę mi zajęło rozpracowanie,żw właśnie ciut wyżej
                                                    dostałam odpowiedź na to ciut niżej.Duchów się boję,bo
                                                    skowyczą,trzęsą łańcuchami i szmaty białe mają na głowie.Raz taki
                                                    jeden po cmentarzu mnie ganiał,aż w efekcie w koniec (tej szmaty)
                                                    zarobił bejsbolem!!!!!!!!!
                                                  • leziox Re: nasza-klasa 10.02.08, 14:36
                                                    Jakze wiedziec milo Maryjola ze ty nawet na cmentarze z bejsbolem za pazucha
                                                    chadzasz.Bratnia dusza z ciebie i prawdziwa Polka :-)
                                                  • marijola1 Re: nasza-klasa 10.02.08, 15:01
                                                    Eeeeeee,prawdziwa to nieeeeeee:( Matka-Polka to całkiem ze mnie do
                                                    doooopy :PPPPPPPP
                                                  • wietka Re: nasza-klasa 10.02.08, 13:44
                                                    leziox napisał:

> To chyba najlepiej na strachy wychlac jakiegos nosnika energii
                                                    albo do tego
                                                    > znalezc jakiegos zywego kaloryfera co przytuli do tego jeszcze i
                                                    po zestrachane
                                                    > j
                                                    > glüwce poglaszcze.

A najlepiej to jedno z drugim polączyć :)
    • kwiato-stan29 Do mnie przyszla wiosna .. 09.02.08, 14:50
      i jestem z tego powodu Radosna:):):)
      Pozdrawiam
      • marijola1 Re: Do mnie przyszla wiosna .. 09.02.08, 15:10
        tak,Ci co byli dzis na dworze twierdza,że wiosnę juz czuć
        wyraźnie:))))
        Może wyjdę na chwilkę by tez poczuć????
        • leziox Re: Do mnie przyszla wiosna .. 09.02.08, 15:24
          U mnie czuc wyraznie wiosenkie.Aktualnie 12 stopni-gicio.
          Skoro wy takie kobitki do przytulania gotowe to ja sie zglaszam jako maskotka do
          glaskania i pieszczenia.Moge nawet z wami w trakcie spiewac ze czas nas uczy
          pogody czy jakos tak,bo tez to lubie :-)
          • marijola1 Re: Do mnie przyszla wiosna .. 09.02.08, 15:40
            z tego co wiem,to duzo na Tobie miejsca do przytulania:)))))I
            jeszcze pośpiewasz.......no,no;)
            A może jeszcze.........hmmm ,albo nie powiem:))))
            • debi_bebi Re: Do mnie przyszla wiosna .. 09.02.08, 18:40
              Że niby kiziu-miziu zrobi? :))
              • marijola1 Re: Do mnie przyszla wiosna .. 10.02.08, 08:11
                Jak go ładnie poprosisz:))))) Nasz Lezio myślę jak lawa,z wierzchu
                twarda i plugawa,ale w środku.......;)
                • debi_bebi Re: Do mnie przyszla wiosna .. 10.02.08, 08:12
                  W środku niezmierzalne zasoby ciepła ? :)
                  • marijola1 Re: Do mnie przyszla wiosna .. 10.02.08, 11:21
                    No własnie tak jakoś go o to podejrzewam:))))))))))))
    • kookardka Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 16:12
      Bardzo lubię tę piosenkę :) przed chwilą leciała na Wawie :)
      • kwiato-stan29 Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 16:49
        O i kookardka sie tu nam zaplątała:)Cos nas duzo chetnych do głaskania przez
        lezioxa:)
        Ja sie wycofuję,nie chcę go meczyc ,mam dobre serduszko:) Pa
        • kookardka Re: Czas nas uczy pogody 09.02.08, 16:55
          mnie nie trzeba głaskać ;)
          • grzech_o_1 Ciebie Kokardeczko glaskać? Ciebie 09.02.08, 20:44
            trzeba o północy wichrowa i burzową porwać i unieść do zamczyska na
            górze. Ciemnego i ponurego.
            Ale nie martw się Koko. W środku jest bardzo przytulnie. Milutko i
            cieplutko.
            Wieczorek Kooko.:)))
            • leziox Re: Ciebie Kokardeczko glaskać? Ciebie 09.02.08, 22:44
              Z tym porywaniem to trzeba bardzo uwazac.Moze sie zdarzyc ze przywleczemy na
              zamek gorszego upiora,niz ten co okazjonalnie nam straszy po korytarzach i juz
              sie calkiem swojski zrobil.
              • marijola1 Re: Ciebie Kokardeczko glaskać? Ciebie 10.02.08, 08:19
                Dlaczego ostatnio tyle się pisze o duchach? Nawiedzone domy w
                których kogoś zamordowano,zjawa w autobusie,duch w pracy,upiór na
                zamku.....coś się szykuje,a ja nie wiem??? :)))
                • leziox Re: Ciebie Kokardeczko glaskać? Ciebie 10.02.08, 10:52
                  Hehehe,ot zastanowienie Marijole ogarnelo...Moze sie szykuje jakis zjazd
                  mrocznych upiorow,zlych duchów objawiajacych sie tylko raz na lat pare,oraz
                  innych plugastw wszelakich,marzacych o dokonaniu mnostwa czynow zlych,ze
                  szczegolnym uwzglednieniem czynow lubieznych oraz za takowe uwazanych...Któz to
                  wie,hmmm...
                  • marijola1 Re: Ciebie Kokardeczko glaskać? Ciebie 10.02.08, 11:15
                    Nie straasz mnie,bo ja się duchów od dziecka boję...>strach i panika
                    w oczach mych<

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka