goha66 15.02.08, 07:27 podajcie Wasze sposoby na szybkie wyjście z przeziębień ... moje "ciągnie" się już 3 tydzień (przez co nie mogę oddać krwi), chociaż wypróbowałam wszystkie czary poza leżeniem plackiem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrymoon Re: sposoby na przeziebienia 15.02.08, 07:47 grzaniec chleb z czosnkiem garść witaminy C sen to z reguły działa i wystarcza. dobrze jest też się wygrzać pod kołderką z kimś obok :D odpukać poważniejszych przeziębień prawie nie miewam. Jesli tak długo Cię trzyma to zrób sobie może ze dwa dni siedzenia w domu z kuracją, wygrzewanei nóg, ciepłe okłady itp Polecam też Salisal, trudno dostać ale na prawde leczy Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: sposoby na przeziebienia 15.02.08, 08:01 3 razy dziennie 5-6 tabletek rutinoskorbinu lub rutinacei (czy jak się to tam pisze) + 3 razy dziennie wapno rozpuszczone w wodzie i przeziębienie nawet mocne przechodzi mi w ciągu paru dni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
4joannag Re: sposoby na przeziebienia 15.02.08, 08:22 gryzący wełniany sweter na gołe ciało - albo cię zagryzie albo wyleczy (ewentualnie skarpety, takie góralskie na noc do łóżka). Można obie wersje połączyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola35 Noż w mordkę jeża...Tobie się baty należą:-) 15.02.08, 12:28 Jak wyżej:-)) Przyjadę i własnoręcznie wykonam wyrok:-D Leżenie plackiem w połączeniu z ww receptami MiDowych koleżanek i kolegi:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: sposoby na przeziebienia 15.02.08, 08:37 Czary to przewaznie slabo pomagaja - moze by tak jednak odwiedzic jakiegos lekarza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka777 Re: sposoby na przeziebienia 15.02.08, 19:52 kieliszek wódki + ząbek czosnku + miód + ciepła woda, jeżeli miód nie jest w stanie płynnym. Stawia na nogi od razu. Tylko dla dorosłych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosik69 Re: sposoby na przeziebienia 17.02.08, 11:40 hm,powiem tak jak gardelko boli,wyspac sie do woli wstac potem w blogim stanie strzelic szklaneczke mleczka z czosnkiem,miodkiem na sniadanie potem kawusia,pocalunek ob mezusia(jak nie ma to kochaniusia) welniane ciuszki tez pomagaja choc wiele drapiacych bodzcow przysparzaja grzeczna dziewczynka wie tez co to polopirynka popijac herbatka w korej plywa cala cytrynka pyszny obiadek sil rowniez doda deser wskazany ale nie loda potem drzemeczke mila strzelamy na ktora dawno ochote juz mamy juz po kolacji gdzies tak przed spaniem nozki wymoczyc juz nam zostanie w goracej wodzie z pachnaca sola potem juz one wcale nie bola witaminek kilka do snu utuli koniecznie w skarpetach i cieplej koszuli po tej kuracji wnet wyzdrowiejesz z zmego wiersza szczerze sie zasmiejesz:) zdrowka zycze ps.a tak powaznie to chyba jednak naprawde czas do placowki leczniczej(chyba ze strajk:) ) Odpowiedz Link Zgłoś