Dodaj do ulubionych

Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów?

28.03.08, 22:19
TVN zaprosił gejów z orędzia prezydenta

Homoseksualiści z orędzia prezydenta już w weekend będą w Polsce.
Co więcej, wystąpią w TVN. "Jutro w południe wsiadam do samolotu w
Nowym Jorku" - mówi "Newsweekowi" Brendan Fay, partner Toma
Moultona. Migawki z ich ślubu trafiły do orędzia Lecha Kaczyńskiego.

www.dziennik.pl/wydarzenia/article144886/TVN_zaprosil_gejow_z_oredzia_prezydenta.html

Pytam: po co?
I proszę nie mówić, że to nie jest telewizja antykaczyńska.
Obserwuj wątek
    • grzespelc Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 28.03.08, 23:41
      > I proszę nie mówić, że to nie jest telewizja antykaczyńska.

A nawet jeżeli jest, to co, nie wolno?
      • kann2 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 28.03.08, 23:51
        Może i wolno, ale wtedy niech się nie chwali "obiektywnością".

Ciekawe, że nie przepuszczą najmniejszej okazji, aby dowalic
        Kaczyńskim, a jak Kwaśniewski się upił w Charkowie, to pokazali to
        dopiero po kilku dniach, gdy już wiadomość pojawiła się w innych
        mediach. Po latach Posmieszalski, zdaje się, wyciągał od
        dziennikarzy, dlaczego mając te wiadomość, nie chcieli jej
        wyemitować. Mówili o racji stanu, dobrymi imieniu Polski etc.
        Ciekawe, że teraz wcale na to nie zważają.
        • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 09:13
          > Mówili o racji stanu, dobrymi imieniu Polski etc.
          > Ciekawe, że teraz wcale na to nie zważają.

Własnie zważają - im szybciej Kaczyńscy zejdą ze sceny politycznej Polski, tym
          dla Polski lepiej. Może zaczniemy patrzeć w przyszłość, zamiast ciągle babrać
          się w przeszłości.

M.
          • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 09:25
            maika7 napisała:

>Może zaczniemy patrzeć w przyszłość, zamiast >iągle babrać się w przeszłości.

w takim razie, po co NATURA wyposażyła człowieka w PAMIĘĆ!!!! Czyż nie dla
            pamiętania i wyciągania wniosków celem NAUKI?
            • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 10:48
              > w takim razie, po co NATURA wyposażyła człowieka w PAMIĘĆ!!!! Czyż nie dla
              > pamiętania i wyciągania wniosków celem NAUKI?

Natura celu za bardzo w tym wyposażaniu nie miała ;-)))

Ale skoro już mamy "takie wyposażenie" to ja jestem za tym, zeby własnie
              pamiętać, wyciągać wnioski i iśc do przodu, a nie stać w miejscu.

A Braci K postrzegam jako promujących stanie w miejscu.

M.
              • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 10:56
                A ja braci Kaczyńskich postrzegam jako tych, którzy zanim zrobią krok na przód -
                chcą posprzątać.

Albo inaczej - zanim postawią następną cegłę - chcą aby ta poprzednia nie była
                sparciała...
                Jeśli się tego nie dopilnuje - cała budowla runie.
                A sparciałych cegieł jest u nas dostatek...
                • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 11:49
                  > A ja braci Kaczyńskich postrzegam jako tych, którzy zanim zrobią krok na przód
                  > -
                  > chcą posprzątać.
                  >
                  > Albo inaczej - zanim postawią następną cegłę - chcą aby ta poprzednia nie była
                  > sparciała...
                  > Jeśli się tego nie dopilnuje - cała budowla runie.
                  > A sparciałych cegieł jest u nas dostatek...

To postrzegamy Ich inaczej.

I nie ma co latać ze szmatka, jak pociąg odjezdża. Wolę mysleć o moich
                  prawnukach niż o pradziadkach.

M.
                  • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 13:29
                    czyli wolisz myśleć o tym, co dasz prawnukom, niż o tym, co otrzymałaś od
                    dziadka....
                    prawnuki tak samo pomyślą o Tobie. I przeklną, gdy darowizna obróci się na ich
                    szkodę.
                    • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 13:53
                      wróżkaś ?? czy co? z tym przeklinaniem??

Czy ja przodków przeklinalam za ustrój, w którym przyszło mi życ kawalek życia,
                      albo moi rodzice swoich za wojny dwie swiatowe i inne zabory??

Wole myslec o tym co zrobic z tym, co otrzymałam "od dziadka", zeby moim
                      prawnukom zylo sie lepiej* niz mnie, a na jakie zawirowanie historyczne trafią ?
                      - nie moje dzielo...

* m pisząc "lepiej" nie mam na mysli sytuacji materialnej

M.
                      • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 14:07
                        nasi dziadowie nie mieli wpływu na ustrój narzucony nam siłą przez wojennych
                        triumfatorów poprzez oddanie nas pod wpływy Moskwy.
                        Oni też z tego tytułu cierpieli.

Teraz zaś sami sobie i naszym dzieciom budujemy dom. Dlatego tak jest ważne, aby
                        przyjrzeć się stanowi fundamentów i poprawić co jest do poprawienia. Aby wnukom
                        się na łeb nie zawaliło.

Do tego jest potrzebne wyciągnięcie NAUK z błędów dziadów naszych.... a skąd
                        będziemy wiedzieć, w którym miejscu zbłądzili, jeśli ich świat odrzucimy
                        a'priori precz????

• maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 14:26
                          > Do tego jest potrzebne wyciągnięcie NAUK z błędów dziadów naszych.... a skąd
                          > będziemy wiedzieć, w którym miejscu zbłądzili, jeśli ich świat odrzucimy
                          > a'priori precz????

Nauk nie wyciągamy (spójrz na sejm....).
                          Dlatego jestem za spychaczem, wyrownaniem i budowaniem od podstaw.
                          I nie chodzi o odrzucanie tego, co dobrego wypracowały przeszłe pokolenia,
                          tylko, zeby iśc do przodu - zamiast tracić czas, siły i pieniadze na szukanie
                          winnych, karanie i przygladanie się przez lupe kto sie do kogo usmiechal i co
                          komu szeptal na ucho w roku panskim 195X czy 196X.

No dobra, ja o polityce nie lubie.
                          Niezaleznie od Twojego zdania wole dbac o swoje prawnuki - jak umiem najlepiej.

Pradziadków wspomne z rozrzewnieniem i na tym poprzestane
                          M.
                          • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 15:01
                            maika7 napisała:

> Nauk nie wyciągamy (spójrz na sejm....).

który jest podobno odzwierciedleniem NARODU!!!

> Dlatego jestem za spychaczem, wyrownaniem i budowaniem od podstaw.

Czyli gruba kreska.

> I nie chodzi o odrzucanie tego, co dobrego wypracowały przeszłe pokolenia,

a skąd będziesz wiedziała, co dobre a co złe? Co każesz operatorowi spychacza
                            zachować a co wyrównać, jeśli pierwej się nie obejrzysz wstecz??

> zamiast tracić czas, siły i pieniadze na szukanie winnych,

To w którym miejscu będziesz tą grubą kreskę stawiać? Kogo oddzielisz od wpływu
                            na budowlę?

> Niezaleznie od Twojego zdania wole dbac o swoje prawnuki - jak umiem najlepiej.
                            >
                            Toś szczęśliwa. U mnie na prawnuki się nie zanosi.
                            Ani nawet na wnuki...
                            >
                            > Pradziadków wspomne z rozrzewnieniem i na tym poprzestane

Toś szczęśliwa. Ja nawet swoich dziadków nie znam.
                            • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 18:06
                              Bedę starała się popierać tych, którzy chcą rozwijac państwo i rozwiazywac
                              bieżące problemy, a nie stawiać ciągle nowe pomniki i ścigać cienie przeszłości.

Azerko, niezaleznie od tego czy mi się zanosi na osobiste prawnuki (pewnie z
                              czasem się zaniesie) chciałabym, zeby ci, co po nas przyjda mieli lepiej.
                              Truizm, ale mi sie podoba.

Znałam wybiorczo jedną Babcię, reszta znikneła z tego swiata zanim ja sie na nim
                              pojawiłam, zostali w opowieściach i wspomnieniach moich Rodziców i na zdjęciach
                              w starej puszcze po herbacie, która odgrywa rolę "skarbca pamięci rodzinnej" ;-)
                              To, ze nie znałaś swoich Dziadków osobiście chyba nie przeszkadza w wiedzy o
                              tym, jacy byli, masz ich cząstke w sobie, jakby nie było ;-)

M.
                              • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 18:50
                                mnie też się ten truizm podoba. I też nie chcę setnych pomników, pięćdziesiątych
                                muzeów ku czci kogoś, kogo nikt nie poważa...
                                I też optuję za pozytywizmem, romantyzm pozostawiam w "świątyni dumania".
                                Naszemu społeczeństwu potrzebna jest praca u podstaw.
                                Ale nie znoszę nagonek i niesprawiedliwości.

Ja nie znałam ani babć ani dziadków. I wierz mi - dane o ich rodzinach w wojnie
                                zaginęły i wiem o nich bardzo niewiele. Nawet nie wiem skąd pochodził dziadek ze
                                strony mamy, czy miał rodzeństwo....
                                • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 19:35
                                  W sumie wydaje mi sie, ze znalazłybysmy punkty wspolne w patrzeniu w przyszłośc.
                                  Co do Braci K. - pewnie sięnie przekonam do nich już nigdy i uwazam, ze
                                  uruchamiaja w ludziach najgorsze instynkty - nienawiśc wzajemna. Uciesze sie,
                                  jak znikna ze sceny politycznej. Doceniam natomiast bardzo odrebnośc zdania M.
                                  Kaczyńskiej.

moja rodzina los rozrzucil bardzo. Ale nie jest istotne to, ze np. nikt z nas
                                  nie wie, gdzie jest grob jednego z dzaidków, wazne to, co zostawil po sobie we
                                  wspomnieniach mojego taty i to, co tato przekazal mnie i to, co ja przekaże
                                  dzieciom. Nawet jesli nie znam imion pradziadków oni sa jednymi z najbliższych
                                  ludzi, których decyzje zawazyły na tym, ze ja jestem na tym świecie. Tysiące
                                  niewidzialnych nitek łączy mnie z Nimi. gdzieś tam w moich komórkach siedzi Ich
                                  DNA, niose w przszlość ich obciążenia, skłonnosci, ladunek emocjonalny
                                  zgromadzony w rodzinie. Konsekwencje poplatanych losow. łańcuch pokoleń. Nie
                                  musze o nich wiele wiedzieć.
                                  Babcia, którą znałam wniosła w moje życie nauke "jaką babcią NIE być". mam
                                  nadzieję, ze nie powtórzę jej bledów. No, ale my nie o tym ;-)
                                  Azerko czasem strzepy informacji sa wazniejsze od samych informacji o Bliskich
                                  Przeszłych - mozna sobie pozwolic na kochanie wyobrazenia o Nich.
                                  • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 20:14
                                    Zapewniam Cię Majko, że mamy więcej punktów wspólnych niż to by się mogło wydawać.

Co do Kaczorów. Widok ich ryja - zabija. Aż mnie skręca, gdy na nich patrzę. I
                                    właśnie dlatego ze wszech sił staram sie nie dopuścić do głosu uprzedzenia i
                                    stereotypy tkwiące przecież w każdym z nas. I staram się ZROZUMIEĆ ich
                                    stanowisko, zrozumieć - bo na moją sympatię nie mają co liczyć. A przecież mamy
                                    OBOWIĄZEK walczyć z uprzedzeniami i starać się choć zbliżać do jakiegoś
                                    przynajmniej względnego obiektywizmu. Dlatego, gdy widzę coś co moim zdaniem
                                    jest pozytywem - staram się bronić. A gdy widzę NIESPRAWIEDLIWOŚĆ spowodowaną
                                    niechęcią opcjonalną - trafia mnie. Bo tak nie wolno, to jest niegodziwe. To
                                    jest potępianie w czambuł z powodu odmiennych poglądów.
                                    Pewnie dlatego niektórzy na forum sądzą, że jestem elektoratem pisiaków.
                                    • hiperrealizm A to nie jesteś? n/t 30.03.08, 09:14

• kochanica-francuza Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 19:04
                                        że można nie kochać zarówno Kacza, jak i Tuska...

"Kto nie kocha Tuska, ten kocha Kacza" - co to kurde jest? Przedszkole???
                                        • hiperrealizm Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 19:52
                                          kochanica-francuza napisała:

> że można nie kochać zarówno Kacza, jak i Tuska...
                                          >
                                          > "Kto nie kocha Tuska, ten kocha Kacza" - co to kurde jest?
                                          Przedszkole???
                                          ==============
                                          A co to ma wszpólnego z domniemanym poparciem azerki dla PiS?
                                          Ona wcale nie musi darzyć sympatia braci K. by byc elektoratem PiS.
                                          Ma takie poglady jakie ma - do PiS jej najbliżej.
                                          A że estetyka braci K. jej nieodpowiada... hmmm to juz jej problem.
                                          • kochanica-francuza Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 20:04

> Ma takie poglady jakie ma - do PiS jej najbliżej.
                                            Ale jak nie głosuje na PiS, to jakie by nie miała, to nie jest elektoratem, hihi.

>
                                            • hiperrealizm Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 20:09
                                              kochanica-francuza napisała:

>
                                              > > Ma takie poglady jakie ma - do PiS jej najbliżej.
                                              > Ale jak nie głosuje na PiS, to jakie by nie miała, to nie jest
                                              elektoratem, hih
                                              =====================
                                              wybory sa tajne - możemy tylko domniemywać :)
                                              • a000000 Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 20:13
                                                hiperrealizm napisał:

> wybory sa tajne - możemy tylko domniemywać :)

lepiej nie domniemywaj, jesteś złą wróżką...
                                          • a000000 Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 30.03.08, 20:12
                                            hiperrealizm napisał:

> Ma takie poglady jakie ma - do PiS jej najbliżej.

NIEPRAWDA, Hipciu. Nie twórz "faktów medialnych".
                                            Nie masz pojęcia, jakie mam poglądy i do której partii mi najbliżej.

NIGDY nie głosowałam ani na PC ani na PiS. A w każdych wyborach udział biorę.
                                            • hiperrealizm Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 31.03.08, 16:24
                                              a000000 napisała:

> hiperrealizm napisał:
                                              >
                                              > > Ma takie poglady jakie ma - do PiS jej najbliżej.
                                              >
                                              > NIEPRAWDA, Hipciu. Nie twórz "faktów medialnych".
                                              > Nie masz pojęcia, jakie mam poglądy i do której partii mi
                                              najbliżej.
                                              ==================
                                              Racja!
                                              Mogę jedynie domniemywać na podstawie twoich postów. A te są jakie
                                              są. Najbliżej tobie do PiS.
                                              ==============================
                                              > NIGDY nie głosowałam ani na PC ani na PiS. A w każdych wyborach
                                              udział biorę.
                                              =============================
                                              Oddawałaś głosy nieważne?
                                              • a000000 Re: Hipciu, weź i wyobraź sobie 31.03.08, 16:54
                                                hiperrealizm napisał:

> Oddawałaś głosy nieważne?

masz mnie za tumana?
                                                • kochanica-francuza Azerciu, Hip po prostu nie może porzucić swojej wi 31.03.08, 19:13
                                                  zji "Azerka głosuje na PiS lub na nikogo".

Twoim kosztem, ale się przy niej uprze.
                                                  • a000000 Re: Azerciu, Hip po prostu nie może porzucić swoj 31.03.08, 19:27
                                                    a co, nawiedzony jakiś, że posiada wizje???
                                    • maika7 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 30.03.08, 18:03
                                      :) mnie nie skręca widok.
                                      Skręca mnie jak zaczynają mówić.
                                      Usta pelne frazesów.

Postrzegam ich jako "złych rzemieślników" - do zwolnienia z roboty za partactwo.

Trudno ocenić co jest niegodziwe i po której stronie jest większa niegodziwośc.
                                      No tak - zmykam z polityki - czas na zajęcie się obserwacją, czy coś drgnęło
                                      pozytywnie w sprawie wycinania Puszczy Białowieskiej ;-)) Chociaz wbrew pozorom
                                      to tez jak sie okazuje ma z polityką wiele wspólnego :-(

M.
    • marcinlet Bo chcą tam orgię gejowską pokazać 29.03.08, 10:43
      A niby po co by mieli pokazywać homoseksualistów w TV. Powód jest
      tylko jeden.
      • a000000 Re: Bo chcą tam orgię gejowską pokazać 29.03.08, 10:53
        e tam, od razu orgię.

OGLĄDALNOŚĆ, proszę pana!!!!
        będzie skandal, będzie kij w mrowisku, będzie o czym klepać....

osobiście uważam, że jeśli ci panowie homo sami zaprosili kamery na swój "ślub"
        - to tym samym zrezygnowali ze swojej prywatności w TYM zakresie. I powinni
        jeszcze Kaczorom zapłacić za reklamę.

A że ci homo są wredni- to fakt. Gadają, że mają ślub katolicki!!! Ciekawe, jak
        do tego doszli, że pastor to ksiądz katolicki.
        • hiperrealizm azreak lubi wino 29.03.08, 11:27
          nawet więcej - zerka jest hobbystką. Pod karuzami zalozyła niewielką
          winnicę (jakies 1000 lat wcześniej pewni zakonnicy zrobili to samo w
          pobliżu)
          Właśnie uzyskała pierwsze, naprawdę dobre wino!
          azerka zaprosiła przyjaciół na degustację tego co udało jej się
          wyprodukować. Atmosfera jest bardzo dobra. Nikt się nie upił. Pełna
          kultura. Wszak znajomi azerki to ludzie poważni - to lokalna elita.
          Azerka strzeliła kilka fotek z tego spotkania i fotki te umieściła w
          blogu enologicznym który prowadzi.
          ======================================
          Pół roku później azerka zasiada przed telewizorem i ogląda spot
          kampanni antyalkoholowej. Wśród wykorzystanych materialów azerka
          widzi zdjecia ze spotkania ktore odbyła 6 miesięcy wcześniej.
          ======================================
          azerka jest szczęśliwa że ma swój wkład w walkę z alkoholizmem.
          • hiperrealizm azerka lubi wino 29.03.08, 11:28
            hiperrealizm napisał:

> nawet więcej - azerka jest hobbystką. Pod Krauzami założyła
            niewielką
            > winnicę (jakieś 1000 lat wcześniej pewni zakonnicy zrobili to samo w
            > pobliżu)
            > Właśnie uzyskała pierwsze, naprawdę dobre wino!
            > azerka zaprosiła przyjaciół na degustację tego co udało jej się
            > wyprodukować. Atmosfera jest bardzo dobra. Nikt się nie upił. Pełna
            > kultura. Wszak znajomi azerki to ludzie poważni - to lokalna elita.
            > Azerka strzeliła kilka fotek z tego spotkania i fotki te umieściła w
            > blogu enologicznym który prowadzi.
            > ======================================
            > Pół roku później azerka zasiada przed telewizorem i ogląda spot
            > kampanii antyalkoholowej. Wśród wykorzystanych materiałów azerka
            > widzi zdjęcia ze spotkania które odbyła 6 miesięcy wcześniej.
            > ======================================
            > azerka jest szczęśliwa że ma swój wkład w walkę z alkoholizmem.
            • gumpel Re: azerka lubi wino 29.03.08, 13:07
              He, he, he :-)

Żeby porównanie było naprawdę dobre to trzeba je nieco zmodyfikować:
              Zdjęcia zostały zamieszczone w telewizji arabskiej by pokazać jak
              zdemoralizowany jest Zachód i przestrzec do czego mogłoby dojść w
              Arabii gdyby państwo Saudów bez zastrzeżeń przyjęło jakąś
              międzynarodową rezolucję dotyczącą przestrzegania praw człowieka ...

Pozdrawiam
              G.
              • a000000 Re: azerka lubi wino 29.03.08, 13:27
                hihihi...

poprawka druga.

Azerka nie robiła sama zdjęć i nie umieszczała ich na PRYWATNYM blogu, tylko
                zaprosiła na uroczystość MEDIA aby te światu całemu pokazały, jak to azerka
                łamie konwenanse i obowiązujące tabu - i wśród społeczeństwa znanego z
                abstynencji - pije kulturalnie i oświatowo - aby wykazać, że picie jest też dla
                ludzi.

Widząc te zdjęcia za rok w arabskiej telewizji al jazeera - jest szczęśliwa,
                gdyż może udowodnić widzom z tamtego terenu że nie ma rogów i ogona.

NIESTETY, Hipciu.... klimat jest chłodny, i winnice pod Krauzami znowu dały
                kwaśne owoce... następny rok w plecy.... zero balowania.
                • hiperrealizm Re: azerka lubi wino 29.03.08, 14:26
                  a000000 napisała:

> Widząc te zdjęcia za rok w arabskiej telewizji al jazeera - jest
                  szczęśliwa,
                  > gdyż może udowodnić widzom z tamtego terenu że nie ma rogów i
                  ogona.
                  ===================
                  Niestety, zdjęcie jest ilustracją do orędzia Wielkiego Muftiego
                  Absztyfikanta w którym demaskuje on dekadencję i zepsucie Zachodu.
                  Tak więc azerko masz rogi, ogon i kopyta!
                  A z paszczy zioni ci siarką i smołą!
                  • a000000 Re: azerka lubi wino 29.03.08, 15:07
                    > Tak więc azerko masz rogi, ogon i kopyta!

ale przyznasz, że mi w tym do twarzy?

Wielkiemu Muftiemu Absztyfikantowi nikt nie uwierzy, bo azerka po piątym
                    kielichu nadal idzie prosto i śpiewa całkiem niesprośnie....hihihi
                • hiperrealizm a jeśli chodzi o wina w Polsce... 29.03.08, 14:28
                  www.newsweek.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=23769
                  • a000000 Re: a jeśli chodzi o wina w Polsce... 29.03.08, 15:05
                    czy sugerujesz, że azerka powinna zamieszkać w małopolsce?
                    • hiperrealizm 1000 lat temu 29.03.08, 15:10
                      w okolicach dzisiejszych Karuż zakonnicy prowadzili winnice (to
                      miedzy innymi dzieki temu w Polsce zamieszkał ślimak winniczek)
                      W tej chwili pewni ludzie załozyli winnicę pod Suwałkami.
                      ==========
                      Nie o to chodziło bys winnice zakładała w całej tej symulacji.
                      • a000000 Re: 1000 lat temu 29.03.08, 15:23
                        hiperrealizm napisał:

> w okolicach dzisiejszych Karuż

Kartuzy masz na myśli???

> Nie o to chodziło bys winnice zakładała w całej tej symulacji.

no wiesz! najpierw namawiasz, a jak zyski się pokazują, to "nie o to chodzi"!!!!
                        A właśnie że o to. INTERES.

Bo to co nas podnieca,
                        to się nazywa KASA

Sądzisz, że będę harowała w winnicy dla strat?
                        • hiperrealizm Dobra azerko 29.03.08, 15:36
                          widze że nie ma to sensu.
                          Opuszczem ten niezwykle ciekawy wątek.
                          • a000000 Re: Dobra azerko 29.03.08, 15:38
                            hehehe, Hipcio, czyżbyś się poddał?
    • gumpel Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 14:56
      Jest takie pouczające przysłowie: jaką bronią wojujesz od takiej
      bronii giniesz. By ratować swoją pozycję polityczną Kaczyńscy
      rozpętali zupełnie niewiarygodną kampanię w sprawie nieistniejącego
      problemu, posługując się kłamstwem i siejąc strach przed
      wyimaginowanym zagrożeniem. Straciłem do nich resztkę szacunku
      (której po dwóch latach rządu PiSu pozostało mi już i tak bardzo
      niewiele). Doprawdy, nie spodziewałem się, że pojawi się w RP
      partia, której politykę będę oceniał gorzej niż rządy SLD. Tak się
      stało. Dzisiaj, gdybym był zmuszony do wyboru między głosowaniem na
      PIS i SLD wybrałbym SLD, a gdybym musiał wybierać między
      Kwaśniewskim a Kaczyńskim wybrałbym ... towarzysza z partii
      zakłądanej przez Bieruta. Smutne to, ale prawdziwe. Dzięki Bogu nie
      muszę wybierać między tymi skrajnościami. Uff ... Dlatego cieszę
      się, że Kaczory dostaną po nosie. Liczę, że Pan Prezydent będzie
      musiał spotkać się z rzeczonymi "małżonkami" i podać im rękę :-)
      Niech przynajmniej sam wypije to piwo, bo niestety, za debilizm z
      wykorzystaniem wizerunku Merkel ucierpi całą nasza polityka (czyli
      pośrednio my wszyscy).

G.
      P.S. Na zadane przez Ciebie Kaanie pytanie odpowidada: TVN chce
      zmusić Kaczyńskiego do spotkania się z "małżonkami". Postawić go w
      głupiej sytuacji. I bardzo dobrze.
      • a000000 Re: Jaki cel ma TVN zapraszając homoseksualistów? 29.03.08, 15:09
        nie będzie okazji do podania żonowi ręki.... Pan Prezydent w Juracie. Razem z
        panem Premierem się zmawiają.
        • hiperrealizm Pan Pezydent z Panem Premierem... 29.03.08, 15:12
          w Juracie... bez małżonej...
          To wygląda na homorandkę...
          • a000000 Re: Pan Pezydent z Panem Premierem... 29.03.08, 15:24
            no, nie wiem, gdzie premierowa...
            pogoda wiosenna.
            Słoneczko na przemian z deszczykiem. W powietrzu już pachnie wiosną. Pomimo
            resztek śniegu na dachach.
    • kann2 Homoseksualiści w Sejmie Rzeczypospolitej 29.03.08, 17:29
      Geje, których zdjęcie ślubne urozmaiciło orędzie prezydenta Lecha
      Kaczyńskiego na temat Traktatu Lizbońskiego przylatują do Polski w
      niedzielę. W poniedziałek odwiedzą Sejm, gdzie - jak dowiaduje się
      TVN24 - spotka się z nimi poseł LiD Ryszard Kalisz. Natomiast
      wieczorem panowie będą gośćmi poniedziałkowego internetowego wydania
      Teraz My!

www.tvn24.pl/-1,1544033,wiadomosc.html

Może od razu nadać tym panom obywatelstwo RP, wypłacic sowite
      odszkodowanie (za co?) i mianować dożywotnimi posłami SLD.
      • hiperrealizm No poprostu cyrk :( 29.03.08, 17:37

• marcinlet Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 09:39
      zarazić całą Polskę homoseksualizmem. Są naukowe dowody na to, że
      wirus homoseksualizmu najskuteczniej rozprzestrzenia się przez
      telewizję. Pisali o tym naukowcy ze szkoły Radia Maryja.
      • hiperrealizm Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 09:51
        marcinlet napisał:

> zarazić całą Polskę homoseksualizmem. Są naukowe dowody na to, że
        > wirus homoseksualizmu najskuteczniej rozprzestrzenia się przez
        > telewizję. Pisali o tym naukowcy ze szkoły Radia Maryja.
        ??????
        homoseksualizm nie jest zaraźliwy.
        • marcinlet Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 10:44
          hiperrealizm napisał:

> marcinlet napisał:
          >
          > > zarazić całą Polskę homoseksualizmem. Są naukowe dowody na to,
          że
          > > wirus homoseksualizmu najskuteczniej rozprzestrzenia się przez
          > > telewizję. Pisali o tym naukowcy ze szkoły Radia Maryja.
          > ??????
          > homoseksualizm nie jest zaraźliwy.
          Pozwól, że będę opierał się na autorytecie uczonych z Radia Maryja,
          nie Twoim. Oni wiedzą co mówią. Kann też. Zaproszenie tych gejów do
          TV i nawet do sejmu bedzie miało katastrofalne skutki dla naszego
          kraju.
          • hiperrealizm no dobrze 30.03.08, 10:54
            choć twoja opinia (wsparta autorytetem RM) jest kuriozalna to nie
            zamierzam z toba dyskutowac na ten temat.
            • marcinlet To w tym czasie zapoznaj się z pojeciem ironii 30.03.08, 11:17
              Bo czasami trzeba przyjąć postawę kpiarza, żeby obnażyć absurdy
              współczesnej rzeczywistości (jak np. robienie problemu z wystąpienia
              paru gejów w TV).
              • kann2 Robienie problemu 30.03.08, 11:30
                marcinlet napisał:

> Bo czasami trzeba przyjąć postawę kpiarza, żeby obnażyć absurdy
                > współczesnej rzeczywistości (jak np. robienie problemu z
                wystąpienia
                > paru gejów w TV).

Problem to robią, ci, którzy podnieśli krzyk po pojawieniu się
                fotografii homoseksualistów w tle przemówienia prezydenta. Poza tym
                nie chodzi o samo wystąpienie homoseksualistów w TVN, ale o ich
                zaproszenie, by specjalnie w tym celu przyjaechali do Polski (kto im
                za to płaci?), a przede wszystkim wizytę tych panów w Sejmie
                Rzeczypospolitej Polskiej. Niby z jakiej racji mają się tam pojawić?
                • hiperrealizm kann przegnę zauważyć że to są przede wszystkim 30.03.08, 12:55
                  ludzie.
                  Naprawdę kann, uwież mi, homoseksualista to też człowiek.
                  • hiperrealizm kann pragnę zauważyć że to są przede 30.03.08, 12:57
                    wszystkim ludzie.
                    Naprawdę kann, uwierz mi, homoseksualista to też człowiek.
                    • a000000 Re: kann pragnę zauważyć że to są przede 30.03.08, 13:28
                      hiperrealizm napisał:

> wszystkim ludzie.
                      > Naprawdę kann, uwierz mi, homoseksualista to też człowiek.

A czy ktoś mówi, że nie?
                      To jest człowiek, zboczony w dziedzinie seksualnej, ale człowiek. Taki trochę
                      niepełnosprawny.
                      Który ze swej niepełnosprawności chce zrobić zaletę.
                      • hiperrealizm Re: kann pragnę zauważyć że to są przede 30.03.08, 13:32
                        a000000 napisała:

> hiperrealizm napisał:
                        >
                        > > wszystkim ludzie.
                        > > Naprawdę kann, uwierz mi, homoseksualista to też człowiek.
                        >
                        > A czy ktoś mówi, że nie?
                        ===============================
                        kann dostrzega przede wszystkim homoseksualnosc pomijając zupełnie
                        człowieczeństwo.
                        > To jest człowiek, zboczony w dziedzinie seksualnej, ale człowiek.
                        A co to w ogóle jest zboczenie? W seskuologi nie ma takiego pojęcia.
                        Taki trochę
                        > niepełnosprawny.
                        A z tym się zgodzę. Również tak uważam.
                        > Który ze swej niepełnosprawności chce zrobić zaletę.
                        Naprawdę? Pierwszy raz cos taiego słyszę!
                        Przeciez to absurd!
                    • kann2 Re: kann pragnę zauważyć że to są przede 30.03.08, 14:10
                      hiperrealizm napisał:

> wszystkim ludzie.
                      > Naprawdę kann, uwierz mi, homoseksualista to też człowiek.

Wiem o tym i nie kwestionuję tego. I nie trzeba mi dwa razy
                      powtarzać!

Ja też jestem człowiekiem, ale TVN mnie nie zaprasza, nie funduje mi
                      przelotu transoceanicznego, do Sejmu RP pewnie bym nie został
                      wpuszczony, a poseł Kalisz też nie planuje rozmowy ze mną.
                      • hiperrealizm kto wie 30.03.08, 14:37
                        może w przyszłości, gdy władze w Polsce przejmie lobby
                        homoseksualne, jedno z orędzi homoprezydenta zostanie zilustrowane
                        zdjęciami z twojego hetero-ślubu....
                        Może wtedy TVN ciebie zaparosi.... :)
                    • isma Re: kann pragnę zauważyć że to są przede 31.03.08, 09:01
                      Nie no, w porzadku, nie zauwazylam, zeby ktos kwestionowal ich
                      czlowieczenstwo? Ale co ma do nich Sejm RP?
                      Przeciez to nie sa obywatele poslcy (i obywatelstwa od Kaczynskiego
                      nie dostana, raczej, a z art. 10 ustawy o obywatelstwie polskim tez
                      raczej nie, bo oni juz sa po slubie ;-)))
      • kann2 Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 10:08
        Kpisz sobie. A mnie naprawdę jest przykro, że Sejm RP się szmaci.
        • maria421 Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 15:12
          Nie czytalam wpisow w tym watku, ale temat mniej wiecej znam i powiem Wam jedno-
          jest to absolutny majstersztyk miedzynarodowki gejowskiej. Przyklad jak
          ideologia wiktymizmu sluzy w dochodzeniu wlasnych celow.
          Powinni dac Kaczynskiemu medal za to, jak im sie przysluzyl.
          • kann2 Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 16:00
            Jeszcze do kościoła się wybierają, bo to ponoć praktykujący katolicy
            są (???!!!). Na pewno kamery za nimi będą latały i w TVN-nie pokażą.
            • hiperrealizm Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 17:37
              kann2 napisał:

> Jeszcze do kościoła się wybierają, bo to ponoć praktykujący
              katolicy
              > są (???!!!).
              =================
              A co w tym dziwnego? Przecież niejeden gej msze odprawia.
              Jeśli gej jest niepraktykujący (tzn. niepraktykujący gejostwa) to w
              ogóle nie ma problemu.

Na pewno kamery za nimi będą latały i w TVN-nie pokażą.
              ========
              A to już jest normalna hucpa.
              • kann2 Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 17:40
                hiperrealizm napisał:

>> A co w tym dziwnego? Przecież niejeden gej msze odprawia.

Sprawdzałeś?

> Jeśli gej jest niepraktykujący (tzn. niepraktykujący gejostwa) to
                w
                > ogóle nie ma problemu.

Ale tu jest, bo skoro się "pobrali", to nie po to, by prowadzić
                dyskusje o piłce nożnej.
                • hiperrealizm Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 17:47
                  kann2 napisał:

> hiperrealizm napisał:
                  >
                  > >> A co w tym dziwnego? Przecież niejeden gej msze odprawia.
                  >
                  > Sprawdzałeś?
                  ===================
                  kann to wynika ze statystyki 5% populacji to osoby o orientacji
                  homoseksualnej. Nie widze powodu by ksieża byli wyjatkiem.
                  ===================
                  >
                  > > Jeśli gej jest niepraktykujący (tzn. niepraktykujący gejostwa)
                  to
                  > w
                  > > ogóle nie ma problemu.
                  >
                  > Ale tu jest, bo skoro się "pobrali", to nie po to, by prowadzić
                  > dyskusje o piłce nożnej.
                  =============================
                  kann to że żyją w grzechu nie wyklucza ich ze wspólnoty Kościoła.
                  tak jak nie wykucza życie w heteroseksualnym związku
                  pozasakramentalnym.
                  ===
                  Poruszyłes ciekawa rzecz. A co z parą gejowska postrzymujaca się od
                  współżycia? No dwóch chłopów mieszka razem ale seksu nie uprawia.
                  Co z takimi? Formalnie wszytko jest ok z punktu widzenia Kościoła...
                  hmmmm....
                  • kann2 Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 18:08
                    hiperrealizm napisał:

> kann to wynika ze statystyki 5% populacji to osoby o orientacji
                    > homoseksualnej. Nie widze powodu by ksieża byli wyjatkiem.

W gronie moich znajomych powinno być w takim razie 5%
                    homoseksualistów, a nie znam takiego. Nie do wszystkiego można
                    przykładać statystyczną miarkę.

>> kann to że żyją w grzechu nie wyklucza ich ze wspólnoty Kościoła.
                    > tak jak nie wykucza życie w heteroseksualnym związku
                    > pozasakramentalnym.

A kto mówi, że są wykluczeni w Kościoła?

> Poruszyłes ciekawa rzecz. A co z parą gejowska postrzymujaca się
                    od
                    > współżycia? No dwóch chłopów mieszka razem ale seksu nie uprawia.
                    > Co z takimi? Formalnie wszytko jest ok z punktu widzenia
                    Kościoła...

Nie byłbym taki pewny. W tym przypadku są to ludzie, którzy zawarli
                    związek ze sobą. Rozumnie wolno domniemywać, że obejmuje on również
                    seks. Tak jak domniemywa się, że mężczyzna i kobieta, któryz nie są
                    krewnymi, mieszkają razem pod jednym dachem w dzień i w nocy i
                    prowadzą wspólne życie, dzielą ze sobą łoże. Do tego dochodzi
                    jeszcze aspekt publicznego zgorszenia, jakie dali zawierająć "ślub"
                    gejowski.
                    • hiperrealizm Re: Tak poważnie, to uważam, że TVN ma na celu 30.03.08, 18:14
                      kann2 napisał:
                      > W gronie moich znajomych powinno być w takim razie 5%
                      > homoseksualistów, a nie znam takiego. Nie do wszystkiego można
                      > przykładać statystyczną miarkę.
                      ======================================================
                      kann zapewniam ciebie że nie jednemu mówisz dzień dobry a co
                      gorsza...
                      niektórym nawet podajesz reke.
                      niestety tego nie da się uniknąc - tak to Bóg wymyslił.
                      =====================================================
                      >
                      > A kto mówi, że są wykluczeni w Kościoła?
                      ==============================================
                      No tak wynikało z twojego postu.
                      ==============================================
                      domniemanie, domniemanie.
                      ok. jeśli dwóch facetów mieszka razem to geje.
                    • hiperrealizm domniemanie... domniemanie... 30.03.08, 18:18
                      biorąc pod uwage fakt że księdza (nieżonatego faceta) reguralnie
                      odwiedza gospodyni (kobieta) mozna domniemywać że uprawiają sex.
                      • kann2 Re: domniemanie... domniemanie... 30.03.08, 18:46
                        Gdyby zawarli ze sobą związek cywilny i wspólnie prowadzili ze sobą
                        gospodarstwo domowe, mieszkając w dzień i w nocy w tym samym
                        mieszkaniu, takie domniemanie byłoby jak najbardziej uzasadnione.
                        • hiperrealizm ok. 30.03.08, 19:53
                          nie mam siły dłużej ogrywac roli adwokata diabła :)
          • hiperrealizm masz rację, ale 30.03.08, 17:35
            medal się nalezy kurskiemu. To on prezydenta w całe to bagno wrobił.
            • kann2 Re: masz rację, ale 30.03.08, 17:37
              Niekoniecznie. Owi dwaj panowie swój wizerunek upublicznili
              dobrowolnie. To media rozdmuchały sprawę, a teraz dalej ją
              podkręcają. Wszystko po to, by przyłozyć Kaczyńskiemu.
              • hiperrealizm czy nie uwazasz że doradca 30.03.08, 17:41
                prezydenta powinien mieć na tyle rozwiniętą wyobraźnię by
                przewidzieć taki obrót sprawy?
                wina jest po stronie ludzi którzy spot ten stworzyli.