Dodaj do ulubionych

dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta?

04.09.03, 14:04
tak sie pytam w imieniu mojej kolezanki
ma lat 31 juz niedlugo i poza zwiazkiem z zonatym facetem rzadny normalny
facet sie nia nie interesuje
Nie myslcie , ze to paszczura! Nie, daleko od tego!
To osoba wyksztalcona ze znajomoscia angielskiego, srednia praca( a moze
fakt ,ze nie bogata odstrasza potencjalnych kawalerow), osoba majaca dobrze
poukladane w glowie i ... samotna.
Wiecie, kilka moich dobrych kolezanek ze studiow sa nadal samotne.
Dlaczego tak trudno spotkac kogos normalnego????
Wiem ,z eto zaczyna byc problemem spolecznym . ale dlaczego?
Obserwuj wątek
    • egon.olsen Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 14:10
      Poleć koleżance lekturę Eichelbergera. Można się z nim w pewnych kwestiach nie
      zgadzać, ale moim zdaniem przeczytać trzeba.

Kluczem do zrozumienia siebie jest zmiana sposobu postrzegania porażek
      życiowych. Ja zawsze podchodzę do tego: 'co we mnie jest nie tak, że się tak
      właśnie stało' i póki co spełnia to swoje zadanie. Źródło naszych niepowodzeń
      i kompleksów jest w nas, a nie w innych. Ot, co ja myślę...
    • peenezka Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 14:22
      a ja mysle, ze w naszym wieku, czyli tak +/- 30 to wiekszosc ludzi jest juz w
      jakich zwiazkach, wiekszosc facetow ma wiec pewnie zony i dzieci.
      a ze jest nas na tym swiecie nie do pary na dodatek to wlasnie tak sie dzieje.
      Ale chyba w kazdym wieku mozna znalezc porzadnego faceta, powiem Wam jak
      znajde !
    • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 14:44
      Myslę że to jest tak:
      1. Mamy za wysokie wymagania.
      2. Chemia nie zadziałała.
      3. Jestesmy pogubieni w tym świecie i nie zauważamy tych, którzy nas chcą, a
      mogą być porządni.
      4. Już jesteśmy w takim wieku ze trudno znalęźć wolnego, normalnego faceta.
      Albo są po rozwodach, po przejsciach i z jakimś bagażem doświadczeń i boją się.
      5. Albo my mamy za duży bagaż doświadczeeń. i sie boimy.
      6. Nasz wiek powoduje ze mamy pewne przyzwyczajenia i trudno nam z nich
      zrezygnować. Chociaż każdy jest refolmowalny.
      Jak wymysle jakąś głupotke jeszcze to dam znać
      Na razie karmię sie nadzieję ze znajdę tego jednego jedynego, który bedzie mnie
      kochał za to jaka jestem a nie zato jaką chciałby mnie widzieć. Oczywiście
      także vice wersa.) :))) I nie będzie tu grała różnica wieku. Mój brat jest
      młodszy od swojej żony o 5 lat isie świetnie dogadują. Czyli nic straconego.
    • ann.k Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 14:50
      Z całym szacunkiem, ale jak koleżanka będzie dalej wyznaczała swoją wartość
      mówiąc o sobie: "mam dyplom wyższej uczelni, znam doskonale angielski i mam
      stałą, w miare dobrze płatną pracę", to zawsze będzie sama. To nie mówi nic o
      człowieku. A raczej mówi o nim negatywnie. Że jest próżnym, zadufanym w sobie
      bucem.
      O wartości człowieka świadczy to co robi poza pracą. Czy siedzi w domu przed
      telewizorem, a może lubi pójść gdzieś między ludzi. Czym się interesuje, co go
      bawi, czego nie lubi.
      • dorota.28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:19
        moja teoria:
        1. fajni są już zajęci (trzeba było się oglądać za chłopem jakieś 10-15 lat
        temu),
        2. podobam się albo o wiele młodszym albo o wiele starszym,
        3. mam swoje przyzwyczajenia,
        4. trudno znaleźć faceta, który wytrzyma ze mną,
        5. nie szukam, bo podświadomie chcę być sama.
        Wiecie co? Jest mi z tym dobrze!!
        • yoric Heheh, a babkę? 04.09.03, 15:23
          A dlaczego babkę jest trudno znaleźć?
          pzdrv
        • mario774 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:32
          Prawda!
          Wydej mie sie, ze to rozwiazanie problemu tkwi w niej. Trzeba cos zminic w
          sobie. Byc bardziej tolerancyjnym i nie zgrywac ksiezniczki. Pozdrawiam.
          • dorota.28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:38
            mario774 napisał:

> Prawda!
            > Wydej mie sie, ze to rozwiazanie problemu tkwi w niej. Trzeba cos zminic w
            > sobie. Byc bardziej tolerancyjnym i nie zgrywac ksiezniczki. Pozdrawiam.

fajna rada, nie ma co
            idź do jakiegokolwiek klubu czy na dyskotekę i popatrz na panów, "królowie
            parkietów", siedzą na kanapach, nadęci, rozglądają się i nic więcej
            dla nich średnia wieku to 16 lat, anoreksja w stadium zaawansowanym, IQ na
            poziomie 20
            no i żeby nie zawracała głowy tekstami: kiedy się do mnie wprowadzisz??? co
            powiesz na dziecko????
      • matrek Masz duzo racji ann 08.09.03, 18:31
        Mezczyzni rzadko przywiazuja wage do wyksztalcenia, pozycji zawodowej, czy
        ilosci jezykow, ktorymi wlada kobieta. Najwazniejsze z reguly jest dla mezczyzn
        to, co ta czy inna dziewczyna soba reprezentuje. Jak jest w zyciu codziennym,
        jej styl bycia, sposob zachowania, idt. Niektorzy przywiazuja najwyzsza wage do
        urody, inni znow bardziej cenia intelekt (tak, tak, naprawde). Oczywiscie,
        kazdy facet ma wlasna skale wartosci reprezentowanych przez kobiete, ktora
        chcialby miec.
    • kathleen2 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:43
      Hmmm, trudna sprawa. Ale zgadzam się z rozmówcami- może ma za duże wymagania,
      albo trafia nie na "tych" facetów. Nie ma co szukać na siłę. Czasem ludzie
      znajdują później. Ale też prawdą jest to, że wiele osób jest już zajętych i tym
      bardziej w wieku 30 paru lat mogą mieć swoje rodziny. Ja mam 26 i mam już
      rodzinę, więc za 5 lat pewnie będzie jeszcze większa. Czy ona wogóle chce
      kogoś znaleźć? Piszesz w jej imieniu. Może nie chodzi nigdzie?nie ma gdzie kogo
      poznać?
      • tom1003 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:52
        Problem tak samo dotyczy obu płci. Znam wiele samotnych kobiet i wielu
        samotnych facetów, tęskniącymi za drugą połówką. Po prostu jesteśmy chyba
        zbytnimi indywidualistami.
        • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 16:02
          dawaj namiary na tych fajnych samotnych facetów :)))
    • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 04.09.03, 15:53
      aoto nastepna głupotka: moze po prostu jestesmy WREDNDE i nikt nie moze z nami
      wytrzymac. he he

Opowiesci dziwnej tresci.
    • lawendowy_sloggi :) 04.09.03, 16:42
      Dlatego, ponieważ z reguły mają już chłopaków.
    • kirkhammet Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 19:50
      pozwole sobie zabrać zdanie w tej dyskusji.

czy samotnośc nie jest spowodowana chęcia spotkania ideału?? Czy spotykajac
      fajnego faceta/kobietę nie zastanawiamy sie co by było gdyby..?? a może to
      jeszcze nie ten/ta?? i tak walczymy ze sobą wciaz az któregos dnia budzimy się
      ze snu i odchodzimy od tego naszego jedynego/nej lub rezygnujemy z poznania/
      zaangażowania w związek....

chyba tak to juz jest że doceniamy dopiero gdy tracimy, gdy nie ma odwrotu

Na formu możemy wypowiadac piekne słowa ale w rzeczywistosci wiekszość kobiet
      zwaraca uwage na majętnośc itp. , natomiast panowie na czysto wizualne walory i
      równiez pieniadze.. przykre to ale prawdziwe..

pozdrawiam
      • kathleen2 Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 20:04
        Na szczęscie nie zawsze jest tak jak piszesz:)Wtedy świat byłby smutny.
        • kirkhammet Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 20:07
          wesoły nie jest.

wierzę że każdy znajdzie kiedyś swa druga połowe i bedzie szcześliwy.
          Wszystkim i sobie tego zyczę
          • kirkhammet Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 20:09
            miało być wszystkim i Tobie tego życzę :-))
            • kathleen2 Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 20:14
              Dziękuję, ja już znalazłam sześć lat temu:)Nie miałam na jakie pieniądze
              lecieć:))Byliśmy jeszcze wteyd bardzo młodzi:)
              No ale, że faceci lubią mieć ładne kobietki:)Każdemu chyba na tym trochę
              zależy:)Cieszę się, ze mogę się podobać swojemu mężowi, no ale...wiem, ze to co
              mam w środku jest dla Niego bardzo ważne.
              • kirkhammet Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 04.09.03, 20:19
                Gratuluje !

w takim razie zyczę byscie z dnia na dzien mocniej się kochali

do zobaczenia w innym watku :-)
      • matrek Re: jako brzydsza połowa tego swiata, 08.09.03, 18:39
        kirkhammet napisał:

> ... natomiast panowie na czysto wizualne walory i
        >
        > równiez pieniadze.. przykre to ale prawdziwe..
        >

Faceci zwracaja uwage na pieniadze ? Zyje juz 32 lata i nies spotkalem jeszcze
        chyba swojego rowiesnika, ktory myslac, czy rozmawiajac o kobiecie, mowilby o
        tym, czy dysponuje kasa, czy tez nie. Przewciwnie, bardzo wielu facetow po
        prostu zle by sie czulo, wiarzac sie z laska bogatsza od nich. Z reguly,m
        normalni faceci stawiaja raczej sobie za punkt honoru zapewnienie wlasnej
        kobiecie i dzieciom przyzwoitych warunkow materialnych.
    • ulaula Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 05.09.03, 10:32
      hej, a mi sie wydaje, ze faceci w naszych czas, w wieku okolo 30 lat, ktorzy
      jeszcze nie zalozyli rodzin po porstu nie sa jeszcze na to dojrzali. Wydaje im
      sie, ze spotykajac sie z nim kobieta natychmiast widzi w nim meza i ojca swoich
      dzieci a on sie zwyczajnie tego boi i .. ucieka... moj mezczyzna wlasnie mnie
      poinformowal, ze nie wie czy w ogole chce byc w zwiazku jakimkolwiek, ze chyba
      woli byc sam.. bo nie chce byc odpowiedzialny za jeszcze jedna osobe - przykre,
      ale prawdziwe... bo porstu tak mu jest wygodniej.. a za kilka miesiecy czy lat
      znajdzie sobie mlodsza od siebie dziewczyne i z glowy.. tak to widze.
      Znalezienie porzadnego faceta w wielu kolo 30 lta, wolnego - to chyba cud.. ale
      mam nadzieje, ze spotkam kogos takiego .. grunt to sie nie poddawac ;)
      • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 05.09.03, 11:59
        ulaula napisała:

> hej, a mi sie wydaje, ze faceci w naszych czas, w wieku okolo 30 lat, ktorzy
        > jeszcze nie zalozyli rodzin po porstu nie sa jeszcze na to dojrzali. Wydaje
        im
        > sie, ze spotykajac sie z nim kobieta natychmiast widzi w nim meza i ojca
        swoich
        >
        > dzieci a on sie zwyczajnie tego boi i .. ucieka... moj mezczyzna wlasnie mnie
        > poinformowal, ze nie wie czy w ogole chce byc w zwiazku jakimkolwiek, ze
        chyba
        > woli byc sam.. bo nie chce byc odpowiedzialny za jeszcze jedna osobe -
        przykre,
        >
        > ale prawdziwe... bo porstu tak mu jest wygodniej.. a za kilka miesiecy czy
        lat
        > znajdzie sobie mlodsza od siebie dziewczyne i z glowy.. tak to widze.
        > Znalezienie porzadnego faceta w wielu kolo 30 lta, wolnego - to chyba cud..
        ale
        >
        > mam nadzieje, ze spotkam kogos takiego .. grunt to sie nie poddawac ;)

W obecnej chwili mam to samo. Zasatnawia mnie dlaczgo te historie są takie
        podobne. Zadaje pytania sobie i nie znajduje odpowiedzi. Trzymam kciuki
        • turtle3 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 05.09.03, 12:28
          ostatnio opuścia mnie narzeczona, nie wiedziała czy chce miec rodzinę i
          dzieci. ja chciałem. nie generalizowałbym w temacie niedojrzałych facetów.
          kobiety tez są niedojrzałe. kwestia osoby.
          • egon.olsen Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 05.09.03, 12:38
            Polecam mój wątek 'miłość'. Wiem, że trudno się pogodzić z tym, co tam jest
            napisane, ale tak po prostu jest...
            • pyzka3 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 06.09.03, 15:15
              to ja autorka

dziekuje wam za cenne rady. naleza sie wam scislosci.
              1. Moja koleznaka mimo , ze ma dyplom uczelni jest swiadoma ze nie w tym tkwi
              pelnia sukcesu. I na pewno nie spojrzy na faceta z wyzszoscia no bo co by nie
              pisac magister historii to zadna rewelacja. I wyzej nosci glowe z tego powodu,
              to nie jej styl, serio.
              2. Ona raczej woli facetow niz babki...No facet to facet!
              3. Ona nie odrzuca zadnego faceta, bo niestety zaden od roku nie zaprosil jej
              na kawe , nawet! Nie ma wiec mowy o wybieraniu , czy przebieraniu
              4. otwiera sie nowy watek pt: " jak znalezc faceta", krotko

pozdrawiam was
              • monisb Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 06.09.03, 15:47
                Witam wszystkich
                Po raz pierwszy wypowiem sie na tym fantastycznym forum, bo jak dotąd byłam
                tylko jego biernym (ale wiernym) uczestnikiem i czytelnikiem większosci wątków.
                Zgadzam się z większością wypowiedzi. Niestety znalezienie normalnego faceta
                w "pewnym wieku" jest coraz trudniejsze. Jestem w podobnej sytuacji. Mam 31 lat
                (choć nadal wydaje mi sie to abstrakcja) i jestem singlem. Nie to, żebym nie
                miała znajomych, przyjaciół i nawet adoratorów. Czuję i widzę zainteresowanie
                mężczyzn i to zarówno tych w związkach, jak i wolnych. Odnoszę jednak wrazenie
                ze obecne czasy (wieczna gonitwa, życie które właściwie ogranicza sie do pracy
                i weekendowych szaleństw lub odpoczynku) nie sprzyjaja tworzeniu związków.
                Facetom zrobiło się wygodnie żyć bez zobowiązań. Nie mają problemu ze
                znalezieniem kobiety na noc lub nawet kilka nocy, bardzo często koncentruja się
                na czymś innym niż budowanie związku. Wolą rozwijać swoje zainteresowania,
                uprawiać ekstremalne sporty itp. - generalnie skupiać sie na sobie. Bycie z
                drugą osobą wymaga wielu kompromisów i pozbycia się egoizmu. Wydaje mi sie ze
                wielu osobom (i to zarówno męzczyznom jak i kobietom) trudno jest zrezygnować z
                życia tylko dla siebie i własnych przyjemności, dlatego nie potrafią budować
                trwałych związków.
                Ale mimo niezbyt sprzyjających czasów mam cały czas nadzieję, ze mi się uda.
                Wierzę, że jeszcze spotkam tego jedynego, z którym uda się stworzyć coś
                fajnego. Wszystkim innym uczestnikom tego forum życzę tego samego ;-))

• klamerka_28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 07.09.03, 15:38
                  czemu tak trudno znalezc? sama sie nad tym zastanawialam... szczerze mowiac
                  zaczelam watpic, czy jeszcze tacy na tym swiecie sie znajduja :) pewnie odnosi
                  sie to tez i do kobiet - to chyba kwestia naszych czasow...
                  nie oszukujmy sie - czasami jest wygodniej samemu, nie trzeba wtedy sie
                  dostosowywac, naginac... nie musze sie tlumaczyc dokad i z kim ide... nie musze
                  sie tlumaczyc, dlaczego nieumyty kubek stoi na stoliku juz od tygodnia i
                  dlaczego w lodowce jest tylko butelka wodki i nic do jedzenia...
                  a to, ze czasami zle - to mozna zagluszyc...
                  innym faktem jest, ze pewnie gdybym spotkala kogos interesujacego nagielabym
                  sie z przyjemnoscia i z przyjemnoscia naginalabym jego :) a ze wiekszosc
                  facetow, ktorych spotykam traktuje mnie jako latwy (wedlug nich) obiekt
                  seksualny - mysla, ze skoro jestem sama to z okrzykami radosci rzuce sie na
                  kazda propozycje pojscia do lozka - coz... dziekuje - postoje i poczekam...
                  moze ktos zauwazy, ze jestem kobieta - cialem i umyslem... a moze nawet umyslem
                  i cialem... samym cialem nie chce byc - wole juz byc nikim :)
                  :)
                  s.
                  • tom1003 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 07.09.03, 19:24
                    No to masz Klamerko 28 wielkie (bezinteresowne) buzi.
                    Buźka.
                    • klamerka_28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 07.09.03, 20:01
                      dziekuje :)
                      bezinteresowne??? hmmmmmmmmmmmmmmmm :))))

s.
                  • bungo622 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 04:33
                    sprobuje dorzucic troche obserwacji z drugiej strony (facet) . Zgadzam sie z
                    wiekszoscia wypowiedzi powyzej tzn. podstawowy problem z trudnoscia poznania
                    widze w :
                    -trybie zycia (duzo czasu spedzanego na pracy, pracy+studia),
                    -zawezaniu sie kregu znajomych (trudniej nawizauje sie nowe znajomosci niz np.
                    w czasie studiow) i spedznie wiekszosci wolnego czasu w tej samej grupie
                    znajomych (wypady na narty, do klubow, etc.)
                    -bardziej skonkretyzowane 'wymagania' (nie nazwal bym tego jednak jako barziej
                    wygorowne) co do drugiej osoby (kultura osobista, wyksztalcenie, prace czy
                    pochodzenie spoleczne, status spol. itd. - nie chodzi o kase) zaweza krag
                    znjomych
                    -faceci nie lubia sytuacji kiedy to oni sa zdobywani a nie oni zdobywaja

natomiast nie zgodze sie z postulatami takimi ze faceci:
                    - wola facetow (niekrorzy moze tak), wola czas wolny spedzac z factami, wola
                    pojsc na piwo czy ogladac mecz z kumplami niz spedzic czas z konieta ktora cos
                    dla nich znaczy,
                    - wola byc sami bo nie musza wchodzic w kompromisy i brac odpowiedzialnosc za
                    zwiazek (niektorzy moze tak) i rozwijac swoje zainteresowania, koncentrowac sie
                    na sobie,

zgadzam sie ze czasami jest duzo latwiej/wygodniej byc samemu w sytuacji kiedy
                    chce sie skoncentrowac na studiach czy poczatkach kariery zawodowej, ale po
                    pewnym czasie wiekszosc ludzi chce chyba moc sie podzielic tym wszystkim z kims
                    bliskim, miec prawdziwego przyjaciela, etc.

jezli chodzi o wygorowane wymagania czy obizanie wymagan to uwazam ze sa pewne
                    kryteria (kulturowe czy spoleczne) z ktorych nie powinno sie rezygnowac bo brak
                    zwiazku jest chyba lepszy niz beznadziejny zwiazek (po tylko zeby nie byc
                    samym).

na koniec wg. tego co widze dookola siebie to widze ze (szczegolnie za granica -
                    US) jest troche wolnych, normalnych, wyksztalconych facetow, ktrzy tak sie
                    rzucili w wir pracy i nauki ze zapomnieli o bozym swiecie i otwieraja oczy ok.
                    30tki i zaczynaja sie rozgladac.

• monisb Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 10:29
                      Czytam kolejne, pojawiajace sie wypowiedzi zarowno kobiet jak mezczyzn i
                      zastanawiam sie dlaczego jest tak jak jest? To znaczy tyle singli zyje obok
                      siebie (wiekszosc jednak nie z wyboru)i praktycznie wszyscy maja zblizone
                      podejscie do zycia, tworzenia zwiazku, przeszkod jakie staja na drodze ....
                      Dlaczego my wszyscy sie gdzies mijamy? ;-))
                      Pozdrawiam
                      • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 13:09
                        Mijamy sie bo lubimy sobie komplikować życie. Bo jak jest za dobrze to szukamy
                        sobie nowych problemów. A jeszcze: nie zawsze doceniamy to co mamy na
                        wyciągnięcie reki, albo nie widzimy tego.
                        • monisb Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 15:52
                          Masz rację. Często zbyt późno doceniamy to co nas spotkało,naogół dopiero gdy
                          już tego nam zabraknie. Po za tym jeszcze jedno - nie wiem jak jest w Twoim
                          przypadku, ale mnie często najbardziej kręci to co nieosiągalne. A zupełnie nie
                          interesuje, to co podsuwa mi los. I to jest niestety mój wielki problem ;-)Tak
                          wiec zgadzam się z tym, ze lubimy sobie komplikować życie
                          Pozdrawiam pokrewną duszę ;-)

kalina28 napisała:

> Mijamy sie bo lubimy sobie komplikować życie. Bo jak jest za dobrze to
                          szukamy
                          > sobie nowych problemów. A jeszcze: nie zawsze doceniamy to co mamy na
                          > wyciągnięcie reki, albo nie widzimy tego.
                          • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 16:23
                            dlatego postanowiłam nie biec przez życie tylko rozglądać sie wokół siebie, a
                            nóż to co jest dla mnie jest obok mnie. powoli, powoli dojde do celu, mam
                            nadzije ze zycie da mi szanse kolejną i dobrze ja wykorzystam. Na razie robię
                            rachunek sumienia i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ze to wszystko nie pojdzie
                            na marne.
                            Pozdrowionka dla wszystkich to czytających.
                            • monisb Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 16:48
                              Napewno Ci sie uda. Najważniejsze to w porę się otrząsnąć z życia w biegu i
                              umieć wyciągnąć wnioski z wcześniejszych porażek.
                              Ja też wierze, że spotka mnie jeszcze coś dobrego i też staram się bardziej
                              uważnie patrzeć na to co dzieje się tuż obok mnie

kalina28 napisała:

> dlatego postanowiłam nie biec przez życie tylko rozglądać sie wokół siebie, a
                              > nóż to co jest dla mnie jest obok mnie. powoli, powoli dojde do celu, mam
                              > nadzije ze zycie da mi szanse kolejną i dobrze ja wykorzystam. Na razie robię
                              > rachunek sumienia i wyciągam wnioski. Mam nadzieję ze to wszystko nie pojdzie
                              > na marne.
                              > Pozdrowionka dla wszystkich to czytających.
                              • yoric Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 08.09.03, 19:10
                                Widzę po kobietach

bardzo dużo rozgoryczenia. Ostatnio rozmawiałem o tym na GG i dziewczyna
                                stwierdziła, że zwykła posługiwać się textem: 'Mogę zostać zawodową swatką,
                                znam tyle wspaniałych, miłych, mądrych, wolnych kobiet'. Opisałem swoje
                                preferencje i dowiedziałem się (słowo daję, że przez GG wyczułem urazony
                                ton ;)), że tak to można wybierać w agencji...
                                Myśląc rozsądnie, jest bardzo dużo 'zmiennych' (kilka odnośnie wyglądu,
                                charakteru, inteltu, itd.) i statystycznie trudno jest, by wszystkie się
                                nałożyły; a kiedy już się mniej więcej nałożą, to samo musi zadziałać w drugą
                                stronę. Gdybyśmy brali towar jak leci, albo z grubsza jak leci, nie byłoby
                                selekcji naturalnej i wyginęlibyśmy 100 do 200 tys lat temu!
                                pzdrv
                                • klamerka_28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 09.09.03, 11:12
                                  fakt - gdybym brala jak leci moglabym juz pewnie byc stateczna trzydziestolatka
                                  z piatka dzieci :)
                                  tak czytam i dochodze do wniosku, ze to dobrze, ze te wiekszosc singli wybiera
                                  bycie singlem zamiast ladowania sie w zwiazek na sile, po to tylko, zeby moc
                                  mowic 'moj facet' 'moja kobiete'
                                  nie wiem, jak Was, ale mnie to pociesza, bo to znaczy, ze jednak nie
                                  rezygnujemy z pewnych marzen - nawet w dzisiejszych, tak 'szybkich' czasach...
                                  coz - zgadzam sie, ze z pewnych wymagan nie powinno sie rezygnowc... nie mowie
                                  tu o wymaganiach typu: 185 cm wzrostu i ani centymetra mniej, ale o tych
                                  dotyczacych kultury osobistej i intelektu...

:)
                                  s.
    • tomito29 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 09.09.03, 12:10
      Takie samo pytanie można zadać w drugą stronę. Dlaczego trudno znaleźć porządną
      dziewczynę? Sądzę, że to znak naszych czasów. Ludzie po pierwsze są zalatani.
      Zwracają uwagę na kasę (która dziewczyna nie chciałaby faceta "zaradnego"?)
      Problem tkwi w tym, że chyba mamy zbyt duże wymagania i niekiedy nie
      dostrzegamy wartościowych osób, które kręcą się koło nas. Większość ludzi (dot.
      wykształcenia) posiada jakąś klasę i ukończone wyższe studia. Mnie frapuje
      bardziej fakt, że kobiety zwracają uwagę na facetów, którzy "palą głupa" i
      wygadują niestworzone rzeczy. Pierwsze wrażenie czadowe a później klops.
      Ponadto dlaczego wolne kobiety zadają się z żonatymi mężczyznami imponuje im
      to? Czy jak? Związek raczej bez przyszłości, a jednak pociąga. Ogólnie to chyba
      każdy wierzy w swoje szczęście. Czego każdemu życzę
      • kathleen2 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 09.09.03, 12:43
        Jednak nie ma co uogólniać. Nie każda kobieta zwraca uwage na kasę itp. Ja może
        powinnam się urodzić w innych czasach, ale dla mnie najważniejsza jest miłość.
        Nie poleciałam na kasę, a jestem bardzo szczęśliwą osobą, kochaną i kochającą.
        Pieniądze są ważne w życiu, to fakt, jak tu bez nich żyć. Ale jedni żyją
        lepiej, drudzy gorzej...mi one nie są do szczęścia potrzebne, a już na pewno
        nie chciałabym mieć ich wiele. Ponoć brak pieniędzy niszczy małżeństwa, ale wiem
        (widzę to po ludziach), że nadmiar też niszczy uczucia. Im więcej ich mają, tym
        więcej chcą mieć. Zatracają się dla nich, a uczucia, gdzieś tam odchodzą.
        Oczywiście nie ma co generalizować, ale różnie to bywa.
      • klamerka_28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 09.09.03, 13:37
        na mnie ostatnio bardzo duze wrazenie zrobil facet, ktory przez dwie godziny
        opowiadal mi, jakie to on przekrety robil prowadzac pewnien projekt...
        myslalam, ze spadne z krzeselka slyszac: 'wzialem, co prawda oni za to
        zaplacili, ale im sie nie przyda a nam tak'...

mam nadzieje, ze nie musze dodac, ze wrazenie bylo totalnie na minus

pewnie ludzie jak powyzej sa wsrod obu plci, dlatego zmienilabym temat na:
        dlaczego trudno znalezc porzadnego kogos (czlowieka)?

pozdrawiam
        s.
    • espada Re: dlaczego trudno znalezc porzadną kobietę. 09.09.03, 12:40
      Witam!
      To mój debiut na forum, nie literacki.
      Po pierwsze pozdrawiam Kalinę 28. Jest bardzo inteligentna i otwarta, co rzadko
      się zdarza. mam dokladnie ten sam problem. jestem trzydziestolatkiem od dwóch
      miesięcy, nie boję się odpowiedzialności za Kogoś, wręcz przeciwnie.
      Poznaje różne kobiety i czasami moja irytacja sięga zenitu.Albo ja nie mam
      szczęścia, albo szukam w srodowisku w ktorym nie powinienem (pracuje, nieźle w
      show- biznesie). To kilka przyczyn mojego zniechęcenia.

- facet jako szczebel w drabinie - "weź mnie kotku na bankiet do kreatywnego
      xxx, pójdziemy tam oczywiście jako przyjacielę, chciałabym kogos poznać"

- facet czuły i wrażliwy jest po prostu frajerem. Moja ostania dziewczyna
      stwierdziła, że kocha nadal pewnego gościa za to ze jest... skurwysynem bo tacy
      zawsze dadzą sobie radę w życiu, to że ją wykopał rano z łózka bardzo jej
      zaimponowało.

- facet jako pogotowie seksualne - "poprawa krążenia". w tym miejscu wiem, że
      faceci są tacy sami, ale to przecież mentalne gnoje.

Upss... wiem, że kobiety nie lubią potykać się o rozwalony język mężczyzny i
      brnąć w jego maslanych oczach, ale chyba jest jakiś złoty środek.
      Mimo wszystko wierzę, że można się jeszzce zakochać, a nie kogos upolować.
      Czego wszystkim stęsknionym miłości bardzo życzę.
      bo to chyba jedyny sens...
      • kathleen2 Re: dlaczego trudno znalezc porzadną kobietę. 09.09.03, 12:46
        Zrozum, są kobiety czułe i kochane. Na pewno taką znajdziesz. Ja osobiście nie
        zniosłabym faceta, który by mnie okropnie traktował. Może niektóre kobiety tak
        mają, ale nie ja...uwielbiam jak mójfacet jest czuły, kochany, jak mnie
        przytula i nawet po tych latach, które razem przeżyliśmy potrafi spojrzeć w
        oczy z miłością. Dla mnie tylko to się liczy. Ważne, aby dwie osoby chciałay
        tego samego. Moim zdaniem wiele jest osób, które potrzebują tego, by im to
        okazać, ale po prostu tez muszą kochać, tak prawdziwie.
      • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadną kobietę. 09.09.03, 13:18
        espada napisał:

> Witam!
        > To mój debiut na forum, nie literacki.
        > Po pierwsze pozdrawiam Kalinę 28.
        > > Mimo wszystko wierzę, że można się jeszzce zakochać, a nie kogos upolować.
        > Czego wszystkim stęsknionym miłości bardzo życzę.
        > bo to chyba jedyny sens...

Espada dzięki za pozdrowienia i komplement. Juz dawno nie słyszałam tak
        ciepłych słow od mężczyzny. Mój były nie rozpieszczał mnie komplemntami. Nawet
        ostatnio czuję sie jakbym straciła gdzieś poczycie własnej wartości. Ale ono
        wróci.

Mam także nadzieje ze w tym przeokropnym świecie można sie tak naprawdę
        zakochać i spotkać kogoś wartośiowego, kto popatrzy na nas z czułością i
        przyjmie nas takich jakimi jesteśmy ( oczywiście wice wersa).

Dla wszystkich stęsknionych powodzenia. :)
    • espada Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 10.09.03, 11:18
      Witajcie!
      Do Kaliny 28, to faktycznie chyba bez sensu, jesli ktoś Ci nie daje poczucia
      wiary w siebie. Chyba po to jest związek, żeby dzięki niemu czuć się silnym i
      nie szukać poczucia wartości na zewnątrz.
      Jesteś z wa-wy?
      Pozdrawiam Ciepło
      Michał
      • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 10.09.03, 13:45
        espada napisał:

> Witajcie!
        > Do Kaliny 28, to faktycznie chyba bez sensu, jesli ktoś Ci nie daje poczucia
        > wiary w siebie. Chyba po to jest związek, żeby dzięki niemu czuć się silnym i
        > nie szukać poczucia wartości na zewnątrz.
        > Jesteś z wa-wy?
        > Pozdrawiam Ciepło
        > Michał

Do espady.
        Niestety w tym zwariowanym świecie musimy liczyc tylko na siebie. Podoba mi sie
        hasełko "Niech moc bedzie z toba ". I ja tej mocy szukam teraz w sobie bez
        pomocy innych.
        I nie jestem z W-wy. Mieszkam na Mazurach na d pieknym jeziorkiem.
        Pozdrowionka. Pa
    • jp29 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 11.09.03, 11:38
      Witajcie, jestem obecna na forum ale raczej duchowo. Ale dyskusja właściwie
      dotyczy również mojej osoby. Tak naprawdę to chyba nie chodzi o zdobywanie
      męża. Szukamy partnera, kogoś kogo obchodzimy. Nie chcę budować nie wiadomo
      jakich związków, chcę po prostu czuć się potrzebna. Nie wierzę już w - nie
      szukaj samo cię znajdzie (uczucie). A najgorsze to już jest to czekanie - nie
      wiadomo na co!? Najlepiej przestać o tym myśleć ok ale coraz częściej odstajesz
      od sformalizowanego świata małżeństw&company, nie jesteś mile widziana, wieczna
      litość a ty znowu sama!! No nic to taki krótki wewnętrzny dialog osoby, która
      przestała już wierzyć.
      • arlenowski Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 21.09.03, 09:28
        Ja jestem porzadnym facetem:)
        Zapracowany, niemajetny, itd itp:)a...i moj rocznik to 76 wiec w kwiecie wieku:)mieszkam w miescie sredniej wielkosci lecz w mym krotkim zyciu juz kilka razy zmienialem adres. Prawdopodobnie z racji zawodu w zimie bede mial wiecej czasu wiec teraz jest calkiem dobra okazja by rozpoczac powazny zwiazek:). Licze ze w naszym spoleczenstwie reorientujacym sie na wlasne ego sa jeszcze fajne i odwazne dziewczyny nie czekajace na ksiecia z bajki a normalnego, fajnego faceta:)
        Pozdrawiam :)
        jesli jakas mila kobieta zdecydowalaby sie na pierwszy krok, zostawiam email:)
        • anika_73 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 22.09.03, 11:30
          A ja jestem porzadna kobietka :)
          Zapracowana, ambitna, inteligentna, towarzyska, kobieca, urocza...poza tym mam
          dobre serce, wiele ciepla, czulosci - wiele osob ocenia mnie w ten sposob i
          mowi mi to prawie co dzien...i co? Od dluzszego czasu na nikogo porzadnego nie
          moge trafic...kreca sie wokol sami zonaci faceci, ktorzy daliby wiele za kawe
          ze mna i wymiane pare sms'ow, za ucieczke "na chwile" z domu przy moim
          boku...ale ja chce bliskosci, milosci, perspektyw...chce miec rodzine, moze
          dzieci, chce weekendow i swiat z bliska osoba...dlaczego jest nas tyle a nie
          mozemy sie odnalezc?

arlenowski napisał:

> Ja jestem porzadnym facetem:)
          > Zapracowany, niemajetny, itd itp:)a...i moj rocznik to 76 wiec w kwiecie
          wieku:
          > )mieszkam w miescie sredniej wielkosci lecz w mym krotkim zyciu juz kilka
          razy
          > zmienialem adres. Prawdopodobnie z racji zawodu w zimie bede mial wiecej
          czasu
          > wiec teraz jest calkiem dobra okazja by rozpoczac powazny zwiazek:). Licze
          ze w
          > naszym spoleczenstwie reorientujacym sie na wlasne ego sa jeszcze fajne i
          odwa
          > zne dziewczyny nie czekajace na ksiecia z bajki a normalnego, fajnego
          faceta:)
          > Pozdrawiam :)
          > jesli jakas mila kobieta zdecydowalaby sie na pierwszy krok, zostawiam
          email:)
          • kalina28 Re: dlaczego trudno znalezc porzadnego faceta? 22.09.03, 12:44
            Dlatego ni możemy nikogo znaleźć bo jesteśmy za dobre. usłyszałam ostatnio, że
            nawet miód sie nudzi w nadmiernych ilosciach. Facet jak jest za bardzo pewny
            swego nudzi. Lubi zdobywać i byc zdobywany. Czyli w każdym związku potrzeba
            nutki niepewności i trochę mniej słodyczy, bo można zagłaskać na śmierć. Ja
            właśnie usłyszałam ze za bardzo głaszczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka