visha 27.05.08, 10:15 pomóżcie mi ;-) Wybieram się w tamte rejony na 7 dni. Jest tam coś ciekawego a nieszablonowego do zobaczenia. Bo ja znalazłam masę zamków, pałaców katedr. A może jakieś inności? Bo chętnie zobaczyłabym coś innego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamasz Re: kobiety z zachodniopomorskiego 27.05.08, 10:53 Kobietą może nie jestem, ale jak bedziesz jechała przez Trzebiatów to z chęcią Cie oprowadzę po kilku okolicznych zabytkach. :) jak to się mówi- studiowanie historii do czegoś zobowiązuje. :P Pozdrawiam Yamasz. Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 09:37 Od nie kobiety pomoc też chętnie przyjmę ;-) Jeśli będę w tamtejszej okolicy dam znać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cbol37 Re: kobiety z zachodniopomorskiego 27.05.08, 13:13 Witam! zdecydowanie kobietą nie jestem ale troszkę pomóc mogę ; ) pytanie czy chcesz robić wypady z jednego miejsca czy przemieszczać z dnia na dzień ? Z zamkami to tak różowo nie jest, ciekawe niewątpliwie są Darłowo, Krąg, Świdwin, Pęzino i Swobnica. Pojunkerskich pałacyków faktycznie co niemiara, w wiekszości to ruiny ale parę perełek się znajdzie. np Kulice, Stołeczna, Maciejewo. B. fajna jest trasa od Kostrzyna n/Odrą w kier. na Chojnę / Gryfino + okolice Cedyni/Morynia i Trzcińsko Zdr. a dalej na Szczecin. Katedry w pasie nadmorskim to tak jak przedmówca powidział Trzebiatów + Kamień Pom. + Gryfice. Anyway, akbys coś więcej potrzebowała to pisz na gazetowego mail'a. Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 09:41 Tak jak pisałam wyżej,... nie przeszkadza mi to, że nie jesteś kobietą ;-)) Jak to będzie wygladało? A więc jakiś nocleg, na dzień dwa i dalej. Obejżenie okolicy i dalej :-) Mam plan objechać województwo ;-) Dzięki za ciekawe niejsca :-) Niewątpliwie skorzystam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: kobiety z zachodniopomorskiego 27.05.08, 23:01 A już myślałam, że jakąś koleżankę z okolic do wspólnych przejażdżek pozyskam... Poza tym, co wyżej to koniecznie Pojezierze Drawskie!! Przecudne widoki i wspaniale kręte drogi. Podobno najlepsza jest trasa na Połczyn Zdrój. Podobno, bo jeszcze nie miałam okazji się przejechać. Ogród dendrologiczny w Przelewicach, niedaleko Pyrzyc. Akurat wszystko kwitnie. Urokliwe podszczecińskie wsie, które nawet mają swój wątek fotograficzny na innym forum fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,62217582.html A jak będziesz w Szczecinie i będziesz miała czas, to chętnie wynajdę jakieś fajne miejsce na wspólną kawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotii3 Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 08:35 "A już myślałam, że jakąś koleżankę z okolic do wspólnych przejażdżek pozyskam..." - Asiek, już Ty nie narzekaj w tym Szczecinie:))) Visha, pytanie: gdzie konkretnie masz zamiar być? Jeśli chodzi o moje okolice to polecam ową drogę o której wspominała Asiek, Pojezierze Drawskie jest przecudne, a jadąc z Drawska do Szczecina jest mnóstwo zakrętów, tylko czy dla ludzi z prawie gór stanowi to jakąś atrakcję?;) Oczywiście Kołobrzeg, port - no jak ktoś się uprze to i plaża, a... mekka polskich turystów - Mielno:p poza sezonem da się przeżyć. Pomyślę co jeszcze jak wrócę do domu, a teraz piszę w biegu Jakby co Visha, to na gg 7245929 na niewidocznym wieczorem:) Pozdro znad Bałtyku:))) Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 09:46 Problem w tym, żenie wiem gdzie będę. Gdzieś gdzie nam się akurat spodoba bardziej okolica i będzie nocleg ;-) Mamy zamiar objeździć jak najwięcej tego województwa ;-) A GG już sobie notuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 09:44 No cóż... nie jestem z tamtych okolic :-) Ale kawy w Twoim towarzystwie wspólnie ze znajomymi chętnie się napiję ;-) Może nam przy okazji troszku podpowiesz jak zobaczyć to miasto ;-) Poproszę na gazetowego emila telefon :-) A ta trasa... brzmi ciekawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
visha a... i mój nr GG 29.05.08, 10:07 8402693... gdybyś mi podała swój nr tel. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vs2 Re: kobiety z zachodniopomorskiego 03.08.08, 23:53 Asiek!!!Zawsze możesz dać znać,to pojeżdzimy razem-droga Świdwin- Drawsko-Węgorzyno-Ińsko i dalej gdzie tylko konie poniosą-przepiękne widoki i droga marzeń.Naprawdę warto tam polatać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cbol37 Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 16:36 Trasa na Połczyn jest fajna ale zależy skąd się jedzie : )) Odcinek Drawsko / Połczyn i dalej drogą kraj. nr. 20 na Chociwel jest całkiem fajnia, ew. dalej pozostalościami Berlinki na Szczecin ofc z odkręconą do końca manetą : )) Takowoz trasa m-dzy Szczecinkiem a Drawskiem jest całkiem sympatico zwłaszcza w w/e, jak nie ma tylu katamarnów. Miłego turlania. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 18:32 ruiny kościoła nad morzem w Trzęsaczu. Jak wieje północ, połnocny- zachód na tamtejszym klifie lata się na paralotniach. :-D Niestety w weekendy możźe być tłoczno na plaży i dojazdówce (która biegnie wzdłuż wybrzeża i pachnie jodem :-) - droga nr 10 chyba?).. Odpowiedz Link Zgłoś
docaniela Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 19:30 Wychowalam sie w Świdwinie,teraz mieszkam w Poznaniu i droge do zachodniopomorskiego przemierzam czesto:)zgadzam sie z przedmowcami.Jezeli chodzi o winkielki to te na trasie Drawsko Pom-Szczecinek w okolicy Drawienskiego Parku Narodowego,ale jeszcze piekna Szwajcaria Polczynska miedzy Czaplinkiem a Polczynem-ponad 30km zakretasow miedzy jeziorami:)cudnie choc wielu kierowcow stracilo tam zycie rowniez motocyklistow. Konkretnie jezeli chodzi o uroczy Swidwin to mamy zamczysko pokrzyzackie z 13/14 wieku, brame kamienna i kosciol gotycki rowniez z tego okresu.Nad morzem w tym rejonie oczywiscie Kołobrzeg.Daj znac na komorke kiedy bedziesz w okolicy-moze tez zjade Honda z Poznania i posluze za przewodnika.Aniela 502105131 Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: kobiety z zachodniopomorskiego 28.05.08, 20:37 Proponuję uwiecznic sie na wspólnym zdjęciu na fotoradarze w Trzęsaczu. Tam już mają pewnie mój album ;] Jeszcze nie sprawdzałem ale jak Suzuki idzie prosto i da się nią jeździc to z chęcią z Wami pojeździł bym po zachodniopomorskim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 29.05.08, 09:53 nie ma problemu :-) Miło będzie :-) daj na siebie namiar na gazetowego emila :-) Odpowiedz Link Zgłoś
visha Re: kobiety z zachodniopomorskiego 29.05.08, 09:52 oki :) dzięki za wskazówki nie omieszkam skorzystać z oferty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś