tramwajarz7 12.08.08, 19:32 nie zawiedzionej, rozalonej bylej zony, tylko kochanki. Na wakacje i po wakacjach. tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziapoznan Re: Kochanki szukam 14.08.08, 13:20 hehehehhe a po dobrych torach jeździsz? no i klimatyzację masz?? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
copla Re: Kochanki szukam 14.08.08, 14:26 A czy może być z chorobą lokomocyjną ? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kochanki szukam 14.08.08, 14:49 moze to bedzie takie Love Tory:)tramwajowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: Kochanki szukam 14.08.08, 22:41 moze tramwajowe Love Tory, a moze idzie o zwyczajny pociąg:))) tram voyage Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kochanki szukam 14.08.08, 23:02 no,raczej napewno,pociąg,pociągiem ale tory muszą być:):)inaczej się nie da ! gdyby dołożyć jeszcze troche Love ,mamy cały ładny skład:):) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: Kochanki szukam 14.08.08, 22:36 copla napisała: > A czy może być z chorobą lokomocyjną ? ale zeby sie nie bala kolysania:) Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: Kochanki szukam 14.08.08, 22:34 madziapoznan napisała: > hehehehhe > a po dobrych torach jeździsz? wyłącznie po dobrych , Madziu:))) > no i klimatyzację masz?? ;p latem chłodno , zima cieplutko:))) , sama wiesz jak tak cały dzien z postawionym pantografem się śmiga to musi być jakis komforcik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kochanki szukam 14.08.08, 23:07 Gapuchno,to moze Pan Tram od voyage gra na ? no własnie na czym? Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kochanki szukam 14.08.08, 23:26 Ba! ale co to i jak wygląda? A nie chce mi sie googlować..:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorti-one Re: Kochanki szukam 15.08.08, 09:58 gapuchna napisała: > A co to jest pantograf? Witam wszystkich i tak na wstępie pozwolę sobie od razu na wyjaśnienie i odpowiedź odnośnie pantografu :D Pantograf służy do pobierania prądu z napowietrznej sieci trakcyjnej przez pojazdy szynowe - najczęściej spotykany, instalowany na dachu lokomotywy elektrycznej, tramwaju lub elektrycznego zespołu trakcyjnego; istnieją też pantografy instalowane na bocznej ścianie lokomotywy do współpracy z siecią boczną oraz pantografy o bardzo niewielkich rozmiarach i uproszczonej konstrukcji do zasilania suwnic, lokomotywek kopalnianych itp. Pantograf starszego typu ma kształt dwóch pięciokątów, połączonych poprzeczkami, obecnie coraz częściej stosuje się tzw. pantografy połówkowe (Faiveleya), w którym jest tylko jedno ramię (odpowiednio zmodyfikowane tak, aby samodzielnie utrzymywać ślizg w pozycji równoległej do przewodu sieci trakcyjnej), zamiast tradycyjnych dwóch (przedniego i tylnego). Pantograf taki wygląda jak połowa typowego pantografu nożycowego albo pantografu Stemmanna (stąd nazwa), najczęściej jest montowany "z włosem" (tak że ramię jest skierowane do przodu), rzadziej "pod włos". Z technicznego punktu widzenia nie ma to znaczenia, chodzi o względy estetyczne. źródło Wikipedia. Jak widać pantograf może współpracować z siecią bocznie, mają różne rozmiary a kształt zależy od wieku :D najczęściej montowane z włosem ale chodzi tu tylko o względy estetyczne bo techniczne nie mają w tym przypadku żadnego znaczenia i chyba słusznie hi hi hi ;-))) Miłego dnia wszystkim życzę i wybaczcie mi,że tak bez uprzedzenia i zapowiedzi pozwoliłam sobie na parę słów w tym temacie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorti-one Re: Kochanki szukam 15.08.08, 10:00 A swoją drogą bardzo ciekawe urządzenie ten pantograf :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kochanki szukam 15.08.08, 12:14 Dorti! powiem jedno - powaliłaś mnie na kolano fachową odpowiedzią.....zwłaszcza, ze ś kobietka! Po prostu podziwiam...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorti-one Re: Kochanki szukam 15.08.08, 16:34 Gapuchna ale ja umieściłam tam źródło informacji, z którego skorzystałam. Aż taka mądra to nie jestem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kochanki szukam 15.08.08, 17:29 No właśnie to, ze wiesz gdzie i jak szukać!...:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kochanki szukam 15.08.08, 17:59 dziewczyny co Wy z tym prądem? a tramwajarz gdzie? moze juz znalazł:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorti-one Re: Kochanki szukam 15.08.08, 18:12 viviene napisała: > dziewczyny co Wy z tym prądem? a tramwajarz gdzie? moze juz znalazł:) hmmm...nie wiemy czy już znalazł, bo milczy :) gapuchna napisała: > No właśnie to, ze wiesz gdzie i jak szukać!...:) tylko Google i Wikipedia :D tam jest wszystko he he he Ale powiem Ci Gapuchna, że z trudem się powstrzymała żeby nie napisać własnej definicji, gdy przeczytałam co jest napisane w Wikipedii ;)))) to było bardzo kuszące hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza7 Re: Kochanki szukam 26.08.08, 17:12 tramwajarz7 napisał: > nie zawiedzionej, rozalonej bylej zony, tylko kochanki. > Na wakacje i po wakacjach. > tramwajarz Tramwajarzu siódmy...byłe żony nie zawsze bywają rozżalone , czasami zadowolone nawet są i zdarzają sie fantastycznymi kochankami... Ty o tym nie wiesz ??!! dzika róża ( niech będzie ,że siódma ) Odpowiedz Link Zgłoś