koza.podkuta 14.10.08, 04:50 Zero powodów mam, by myśleć o nim. Tysiąc powodów mam, by myśleć o nich. Czemu więc myśl tu na początku wymieniona towarzyszy mi nieustannie? Czemu więc, ta myśl druga, bez mego starania, omija mnie starannie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina501 Re: Paradox 14.10.08, 08:55 Koza podkuta:) Dzieje się tak dlatego,że mając ciągle na myśli myśl pierwszą ,nadajesz jej wagi i znaczenia.Myśl rośnie i rozpiera się w Tobie. I tak "zero" urasta do gigantycznych rozmiarów. Jeżeli Ci to nie odpowiada,podczas pojawiania się tej natrętnej myśli powtarzaj sobie"skreślam,skreślam"wstawiając świadomie myśl drugą:)) A może jednak myśl pierwsza warta jest myśli? ;) :))się nafilozofowałam;)) Dobrego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Paradox 14.10.08, 09:26 Halinko filozofuj ,filozofuj ,bo my to lubimy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Paradox 14.10.08, 10:14 Nienawidzę pająków. Powtarzam więc, to pająk, to pająk. Lecz Ze wszystkich pająków, ten jeden mógłby pieścić me ciało. Dla Ciebie Halinko niech też ten dzień będzie pralinką :) i cenne są rady Niania-y Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Paradox 14.10.08, 15:37 wypowiedziane głośno słowo "pomidorowa" sprawia, że zupa jest z talerza niezjedzona a na drugi dzień odgrzana, ta sama i jako "marchewkowa" przedstawiana z talerzyka szybko znika… czasem nazwa załatwia wszystko a czasem nazwa najbardziej nielubiana, nie może zniechęcić do przedmiotu jej nazwania Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Paradox 14.10.08, 16:57 E tam, Urszulko, poradzę sobie i tak przecież zbyt wiele mam na głowie. Ta strzała Amora, którą przypadkowo zostałam trafiona dla innej przecież była przeznaczona, bo Amorek w TiVi na serial się zagapił i dlatego źle trafił :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Paradox 14.10.08, 17:53 a to amorek gapa, że też musi się tak zglapiać! seriale powiadasz ogląda? strzały strzela później, po kątach! w strzelniczych zawodach nie ma szans ta ślepota! Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Paradox 16.10.08, 14:34 Zero ma taki kształt, że gładko się toczy. Wturla się tu, albo tam... Spróbuj poturlać czwórkę! O bardziej złożonych liczebnikach nawet nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Paradox 21.10.08, 08:30 bym polemizowała. Zero, owszem, może się potoczyć, ale będąc o kształcie elipsoidalnym, a jak źle kojarzę, to bliżej mu do kształtu jajka niż do O np. O jak Urszula, oczywiście, w Trenach opisywana. Takie O, oo, to się dopiero poturlać może. Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Paradox 22.10.08, 14:22 OOOO...jjj ,poturla się jak fajerka "napędzana" drutem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Paradox 24.10.08, 09:19 Miej baczenie mocium Pani. Do porządku tak wezwane słowa składnie z ust popłyną iułożą się w myśl lotną... nie za mądrą....acz istotną ;)) Odpowiedz Link Zgłoś