Dodaj do ulubionych

Dziadków leśnych trzech

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 07:57
Menik, Mariodwa i Mawyrek,
gnębi ich leń
z rana już im się nie chce pracować!

Oj, nieładnie, Panowie, nieładnie!
:P
Obserwuj wątek
    • men_ Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 07:59
      Praca nie zając ..:)
      • Gość: maryjo2 Re: Dziadków leśnych trzech IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:00
        Nie zając? Ale potencjalne zyski nawiewają!
        • men_ Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:05
          Spoko, sieci zaciągnięte, O !:)
          • mario2 Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:07
            i myslisz ze zlapiesz zlota rybke? :)
      • makary0 Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:40
        men_ napisał:

> Praca nie zając ..:)

i trzy dni postoi ;))
    • mario2 Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:00
      Nie opowiadaj pierdol. Ja pracuje juz od 5.30 :)
      • Gość: maryjo2 Re: Dziadków leśnych trzech IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:01
        Phi, kto Cię tam wie, krasomówco ;)
        • mario2 Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:03
          Ty nie musisz.... wystarczy ze ja wiem :)
        • men_ Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:05
          Bajerant z niego, co ?:)

Gość portalu: maryjo2 napisał(a):

> Phi, kto Cię tam wie, krasomówco ;)
          • mario2 Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:07
            Mierzysz wszystkich swoja miara? :)
            • men_ Re: Dziadków leśnych trzech 04.11.03, 08:15
              Najwyżej to kity wciskam - nauczyłem sie od kitkowatego :)
    • mario2 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" :) 04.11.03, 08:13
      Wagą zabraną Temidzie
      Bawimy się w sprawiedliwość
      Na jednej szali zło kładziemy
      Na drugiej dobro i litość

Wszyscy się cieszą z równowagi
      Gardła zdzieramy w wiwatach
      Wszyscy się cieszą z równowagi
      Wskazówkę puszczamy po latach

Oj, nieładnie, człowieku, nieładnie
      Oj, nieładnie, człowieku, brzydko
      Ty się całe życie tylko bawisz
      Czasem sobie zmieniasz bawitko

Księgami bawimy się w mądrość
      Zabawa to dla upartych
      Z ksiąg budujemy nauki
      A przecież księgi to karty

Raz uczą prawa raz działań
      Już się gubimy w erratach
      Na ile to mądre, na ile starczy?
      Ktoś nas osądzi po latach

Oj, nieładnie...

Jest jeszcze jedna zabawa
      Też popularna, choć nie nowa
      Go niej potrzebnych jest dwoje ludzi
      I słowa, i słowa, i słowa

Słowami bawimy się w miłość
      Słowa składamy w kwiatach
      Potem przyprószą je liście jesieni
      Odgrzebujemy po latach

Oj, nieładnie...
      • Gość: maryjo2 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:21
        Nie wyznaję się na poezji, za to na prozie życia i owszem. Jeszcze nikt się
        wierszykami nie najadł, ani się w nie nie ubrał, choćby nie wiem, jak mądre i
        głębokie były. Nie samym słowem "kocham" człowiek żyje, zwłaszcza, jeśłi to
        pustosłowie.
        Dlatego lecę do pracki.
        Ahoj!
        • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 08:43
          człowiek rodzi sie zmęczony i żyje by odpocząć :))
          • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 08:48
            Żyj tak, by odpoczywać? ;-P
            • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 08:50
              Juz gdzieś mówiłem, praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia :))
              • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 08:55
                Tak ...
                Lepiej być szlachetnym, czy szczęśliwym, oto jest kwestia ... :-PPP
            • Gość: ania Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 08:50
              i dać sie złowić takim leśnym trzem dziadkom?
              • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 08:56
                a co masz okres...........ochronny ;))))))
                • Gość: ania Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 08:59
                  a chciałbyś się załapać? naprzód musiałbyś należeć do tego tercetu wymienionego
                  na wstępie
                  • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:01
                    ja tylko w nagonce i selekcji towaru :))
                    • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:02
                      Właściwy człowiek na odpowiednim ... stanowisku :-P
                      • Gość: ania Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:05
                        jak się zasapie przy naganianu, to jaki z niego pożytek?
                        • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:08
                          raczej przy odganianiu Aniu :))
                          • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:10
                            Odganiasz, żeby "zachęcić" ? :-P
                            • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:11
                              jakś selekcja musi być, nie tylko naturalna ;))
                          • Gość: ania Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:11
                            to teraz juz wiem dlaczego nie mogę wpaść w Twoje sidła- robisz straszny wiatr
                            podczas tego ganiania( od lub zaganiania)
                            • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:13
                              jak sama widzisz sidła przed Tobą uciekają, nie wiesz dla czego ??
                              • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:15
                                Kura ucieka przed kogutem i myśli: jeszcze tylko dwa kółka, żeby sąsiadki-kury
                                nie plotkowały :-PPPPP
                                • Gość: ania Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:18
                                  ...i ma problem- może za szybko uciekam?
                                  • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:19
                                    Schowam sie, a ty mnie znajdziesz!
                                    A jak cie nie znajdę?
                                    To jestem w szafie :-PPPP
                                  • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:20
                                    a Ty Aniu wolisz uciekać czy gonić ? ;)
                                    • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:23
                                      Woli "uciekać" by być "gonioną" :-))))
                                    • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:24
                                      coż za dylematy z rana...;)
                                      uciekac, czy gonić, dać się złapać, czy samemu coś złowić....
                                      • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:25
                                        Tak czy inaczej, należy "działać" by nie pokryć się "pajęczyną" :-PPPP
                                      • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:28
                                        Witaj Inko, dylematy jak dylematy ale strategia by coś osiągnąc ;))
                                        • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:30
                                          Inka :-)

wie, co zrobić ... :-))))
                                          • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:33
                                            W to nie watpię, co, gdzie, kiedy, dlaczego, z kim ;))
                                            • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:34
                                              Nie wątpisz? Więc nie jesteś? :-)))))
                                          • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:34
                                            właśnie nie wiem czy wiem, jak na razie to ani nie uciekam, ani nie gonię,
                                            siedzę i klikam, przynajmniej sie nie zmęczę ;)
                                        • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:32
                                          czyzby Ci była potrzebna jakaś strategia ? ;) nie wierze...
                                          • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:33

dobra zwierzyna wymaga dobrej strategii ... :-)))
                                            • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:35
                                              ale czy dobry łowca jej potrzebuje ? mam na mysli strategię, nie zwierzynę. A
                                              czy nie powinien sie opierac na własnych instyktach i wrodzonym talencie ? ;)
                                              • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:36
                                                Dobry łowca polega ... na sobie :-)))))
                                          • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:34
                                            brak strategii to też strategia :))
                                            • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:36
                                              Czyli czajenie się ... na okazję? :-PPPP
                                            • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:36
                                              :)))
                                              • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:37
                                                Cóż za uśmiech ... :-))))
                                                • makary0 Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:38
                                                  To dopiero jest strategia :))
                                                  • Gość: Inka Re: Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:40
                                                    no nie ? ;) spryciarz z tego naszego kolegi...;)
                                                    niestety praca wzywa, miłego dnia wszystkim
                                                  • ka_27 Tak mi sie przypomnialo do tego "nieladnie" : 04.11.03, 09:40
                                                    Strateg, strateg ... :-))))

ale wócisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka