Dodaj do ulubionych

PROPOZYCJA

30.01.02, 11:23
Taka mam propozycję. Mario 2 , nie podejmuję się określania Twojego miejsca na
Forum. Nie chcę i nie widzę możliwości byś miał robić to Ty wobec kogokolwiek,
w tym i mnie. To zajęcie dobre dla uzurpatorów.
Ale gdzie jest propozycja? Otóż tak, podejmij rozmowę . Bez żadnych wstępnych
warunków. Zwyczajną rozmowę , bo wydaje się ,że nadmierną wagę przywiązujesz do
własnej cenzury tego miejsca. Bez przesady, ale mam wrażenie , że właśnie z
Twojej strony pada najwięcej uwag o krytycznym charakterze. Jesli są to
wystąpienia cięte , dowcipne, chytrze pointowane to OK, gorzej jeśli są to dość
jednostronne oceny w formie przekraczajacej dobry smak.
Proponuję rozmowę. Może to wyczyścic choć trochę atmosferę na Forum.
Oczywiście możesz nie podjąć tematu, lub unieść się wyniośle i powiedzieć co
też Ty Mario będziesz z koniem gadał, ale może jednak należałoby?
A jesli już zupełnie nie chcesz to wpadnij czasem na piwsko do SZKAPY.
Kląć , to prawda nie bardzo pozwalam , ale mamy też Weizen jeśli lubisz albo
odpowiednio zimne z odpowiednią pianą z porządnego bawarskiego browaru
książęcego
Oczekuję - nowszy trochę i bardzo wesoły starykon

Obserwuj wątek
    • mag_nolia Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 11:26
      Koniu, po co wzywasz Mario, skoro wiadomym jest , że lubicie chadzać całkiem
      różnymi ścieżkami?
      Mario tu jak jak widzisz o tej porze nie zagląda...
      • aniela_ Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 11:33
        aha w maliny chciał go może wpuścić
        • Gość: samanta Re: PROPOZYCJA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 11:43
          no to jak? Nie moge sobie czasami ostrego slowka rzucic?:(
          • mag_nolia Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 11:44
            rzucaj Samanto i nie pytaj, Koń ma słabość na Twoim punkcie...tak mi się
            zdaje...
        • starykon Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 11:58
          Rzecz w tym ,że te ścieżki w niejednym miejscu się krzyżuja. To naturalne. W
          tym także , że właśnie ze strony Mario, najczęściej bodaj na tym Forum , padaja
          autorytatywne opinie na temat nie tyle jakości wątków , a osób właśnie. Nie od
          rzeczy byłoby wskazać kilka bardzo konkretnych odniesień do rozmaitych watków ,
          w których właśnie Mario w sposób właściwy dla siebie, co zresztą uważam jest
          okolicznościa pozytywną, opiniuje innych. Natychmist ustawia ich lokalizację,
          ocenia wartość, przydatność, itd.
          Sądzę ,że prawo do takiej rozmowy daje mi choćby to, że i mnie samemu udało się
          parokrotnie taka opinię otrzymać.
          Nie zamierzam dyskutować jakości tych wypowiedzi, chciałbym znać cel a także
          uprawnienie takich sądów. Jesli natomiast są to oceny i opinie takiego jak
          każdy uczestnika Forum, to o co tyle wrzasku jesli ktokolwiek wyraża swoja
          ocenę np. właśnie Mario?
          Dziwi mnie , że nie padają takie pytania, a jedynie pewna grupa ( zreszta wcale
          nie tak liczna) poklaskuje, a nastepnie przystępuje do mniej lub bardziej
          wyszukanego pietnowania i pognębiania upatrzonej osoby.Praktyka wydaje się byc
          żenująca i bez misji czy posłannictwa , uważam że nalezałoby tego zaprzestać.
          Że nie ma Mario teraż? Nie zwróciłem uwagi, jednak nie jest to reguła bo zdarza
          się , że bywa o porach różnych.
          Pozostawiam kwestię otwarta i jestem zdania , że nie jest to temat tak całkiem
          nieistotny. Tym bardziej , że dotyczy niemal codziennie spotykajacych się tu
          ludzi. Wirtualnych ale przecież za każdą klawiatura siedzi ktoś konkretny. Ze
          swoimi radościami, problemami, zmartwieniami i całą swoja otwartością.
          Jeśli decyduje się na wysłanie czegokolwiek , to znaczy że jest gotowy kogoś
          spotkać. Chyba nikt nie oczekuje tu na drugiego z uniesiona do uderzenia pałą.
          A na to niestety czasem wygląda.
          Pozdrawiam i zapraszam na dobry obiad do SZKAPY.
          Kto dziś będzie kucharzem i co zaproponuje?
          starykon
          • mag_nolia Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 12:04
            Koniu, niechże o jakość forum martwią się Ci, którym płacą za to by o to się
            martwili...
            jak się ludzie dobrze bawią na własny sposób, to po co im w drogę wchodzić...
            Kooniu daj spookój...
            • starykon Re: PROPOZYCJA 30.01.02, 12:09
              Magnolio droga, otóż jeśli postawić sprawę tak jak proponujesz to należałoby
              oczekiwać działań i nterwencji administrujacych Forum. A po co? Czy spotykający
              się tutaj sami nie mogą kierować się elementarnymi zasadami przyzwoitości?
              Przecież to wcale nie znaczy , że będzie grzecznie jak w grobie.
              Czy dobra zabawa jest tylko wtedy jak sie komu "przypierdoli" żeby
              sobie "kurwa", nie myślał?
              I wtedy jest wesoło? Wtedy zabawa?
              Zapraszam na obiad. Pewnie i głodna już jesteś.
              starykon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka