Dodaj do ulubionych

Podoba mi się to :-)

19.12.03, 09:37
"Zawsze uważałam, że starzenie się powinno przebiegać w odwrotnym kierunku. O
ileż życie byłoby bardziej optymistyczne, gdybyśmy je zaczynali jako
pomarszczone staruchy, by z każdym upływającym rokiem młodnieć, nabierać
wigoru i pięknieć, żyjąc w dającym poczucie bezpieczeństwa przekonaniu, że
pod koniec ktoś z radością będzie się z nami bawił, zmieniał nam pieluchy i
zabierał nas na spacery w wózku, póki nie staniemy się jajem".
Obserwuj wątek
    • raduch Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 09:41
      the_dzidka napisała:

> pod koniec ktoś z radością będzie się z nami bawił, zmieniał nam pieluchy i
      > zabierał nas na spacery w wózku, póki nie staniemy się jajem".

Ów ktoś też by się cofał w rozwoju? Straszne. Zresztą, z moich obserwacji to
      niektóre ciocie tak mają. ;-)

R
      • the_dzidka Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 09:43
        > Ów ktoś też by się cofał w rozwoju? Straszne.

No, jak wszyscy to wszyscy, nie? :)

> Zresztą, z moich obserwacji to
        > niektóre ciocie tak mają. ;-)

Mają niby co? Że stają się jajem? No tak, ale w jakim opakowaniu?!
        • raduch Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 09:48
          the_dzidka napisała:
          >
          > Mają niby co? Że stają się jajem? No tak, ale w jakim opakowaniu?!
          >
          Oj, zaraz tam jajem, ale skorupa twarda, owszem. Wpienia mnie jak ciociunie do
          dziecka zaczynają bzibździać. Nie wytłumaczysz takiej, że jaką mowę dziecię
          słyszy takiej się nauczy. A dlaczegoby nie sikać do zlewu? Tak samo zabawne.

R
          • brezly Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 09:58
            O, rany. I mowiloby sie ze strach pomysle co sie z nim stanie dzeicinstwie? Jak
            on jest taki klimakterium to jak on przejdzie okres dojrzewania? :-)
            • raduch Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 10:13
              brezly napisał:

> O, rany. I mowiloby sie ze strach pomysle co sie z nim stanie dzeicinstwie?
              Jak
              > on jest taki klimakterium to jak on przejdzie okres dojrzewania? :-)

Zawsze by można pogrozić: uspokój się, bo jak za parę lat przyrżnę w dupę... :-)

R
              • brezly Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 10:38
                Hmm, ale jakby tak jeszcze skombinowac zeby jedni mogli tak a inni inaczej. Ile
                tu mozliwoscie hehe, a jaka ciekawa logika systemow emerytalnych.
                • the_dzidka Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 13:05
                  brezly napisał:

> Hmm, ale jakby tak jeszcze skombinowac zeby jedni mogli tak a inni inaczej.
                  Ile
                  > tu mozliwoscie hehe, a jaka ciekawa logika systemow emerytalnych.

Ty masz brezly osobliwie ekonomiczne podejście do rzeczywistości. usiłowałam
                  sobie wyobrazić te systemy emerytalne, zwłaszcza w Polsce. O RANY!
                  • brezly Re: Podoba mi się to :-) 19.12.03, 14:44
                    No wiesz, pierwsza mysla byla mysl nieekonomiczna, ze w wypadku mozliwosci
                    mieszanych zwiazkow (jak chodzi o kierunek czasu) to mozan sobie np. wyobrazic
                    coraz mlodszych wspolmalzonkow w miare jak nam lat przybywa. Czasem mam wrazenie
                    ze NO takiemu procesowi (pod wlos czasu) podlega, mowiac miedzy nami.
                    A co do podejscia ekonomicznego, to nie mam z ta nauka nic wspolnego poza
                    zdaniem egzaminu z ekonomii polityczne na I roku, looooooong time ago. Ale
                    ekonomai ejst zrodlem tylu przezyc w naszym zyciu ze trudno o niej zapomniec.
                    Moja uwage, jako milosnika literatury S-F, zwrocilo tez to ze nik specjalnie nie
                    probuje wyobrazic stosunkow gospodarczych w dalekeij przyszlosci. Ale to juz
                    zupelne inna sprawa.

No, OK. zarza sie u mnie zacznei biba przedswiateczna, a w poniedzialek ide na
                    urlop do konca oku praiwe. Skladam wiec wam zyczenia milego czasz swiatecznego,
                    oby dalo sie uniknac stresow i - do przeczytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka