Dodaj do ulubionych

dla wszystkich bez wyjatku

22.12.03, 10:30
swieta tuz tuz
wiec

pomyslnosci w slad za oscmi (zamiast szczesciodajnych lusek)
wrazen rozlicznosci od nowosci (zblizajacego sie roku)
ciepla stalego nie ulatniajacego (sie)
dobrych ludzi wokol (nie tylko wigilijnego stolu)
radosci z milosci (lub odwrotnie)

zyczy kwik w przedswiatecznej aurze

Obserwuj wątek
    • wasia a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 11:44
      kwik napisała:

> swieta tuz tuz
      > wiec
      >
      > pomyslnosci w slad za oscmi (zamiast szczesciodajnych lusek)
      > wrazen rozlicznosci od nowosci (zblizajacego sie roku)
      > ciepla stalego nie ulatniajacego (sie)
      > dobrych ludzi wokol (nie tylko wigilijnego stolu)
      > radosci z milosci (lub odwrotnie)
      >
      > zyczy kwik w przedswiatecznej aurze
      >

a Mikołaj przyniesie nam prezenty? ja nie chcę rózgi, cokolwiek by gutek nie
      mówił...

w.a
      • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:10
        specjalnie dla ciebie
        w prezencie
        nowy, aktualny rozklad jazdy :P
        • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:30
          kwik napisała:

> specjalnie dla ciebie
          > w prezencie
          > nowy, aktualny rozklad jazdy :P

już mam :P

w.a
          • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:38
            ale ten jest w skorzanej, pozlacanej oprawie :)
            • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:46
              kwik napisała:

> ale ten jest w skorzanej, pozlacanej oprawie :)

złota nie lubię ;P

w.a
              • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:47
                nie wybrzydzaj, tylko podziekuj ladnie :)
                • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:49
                  kwik napisała:

> nie wybrzydzaj, tylko podziekuj ladnie :)

z dygnięciem?

w.a
                  • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:50
                    wedle uznania. i umiejetnosci :)
                    • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 12:55
                      kwik napisała:

> wedle uznania. i umiejetnosci :)

oj, umiejętności to ja mam duże, gorzej z uznaniem :)

w.a
                      • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:02
                        biedactwo, wspolczuje :)
                        • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:05
                          kwik napisała:

> biedactwo, wspolczuje :)

to twoja wina (między innymi), źe mi uznania brakuje ;P

powinnaś mnie wielbić, a nie współczuć; wtedy podziękowania z dygnięciem
                          byłyby zapewnione :P

w.a
                          • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:17
                            nieoczekiwana zmiana miejsc? to juz bylo :)

wielbic..wielbic..cy to ma cos wspolnego z wielbladem?
                            • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:19
                              kwik napisała:

> nieoczekiwana zmiana miejsc? to juz bylo :)
                              >
                              > wielbic..wielbic..cy to ma cos wspolnego z wielbladem?

nie, jedynie z uwielbieniem :P

w.a
                              • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:23
                                przykro mi, nie znam :P
                                • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:35
                                  kwik napisała:

> przykro mi, nie znam :P

trzeba zacząć się dokształcać, kochana ;P

w.a
                                  • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 13:43
                                    wasiu, ukonczylas korespondencyjny kurs kolejowy "nauka uwielbienia w
                                    weekend" ? gratulacje :)

• wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 14:15
                                      kwik napisała:

> wasiu, ukonczylas korespondencyjny kurs kolejowy "nauka uwielbienia w
                                      > weekend" ? gratulacje :)

umiejętność uwielbienia nie jest mi potrzebna, natomiast *ty*, drogi kwiku,
                                      bardzo cierpisz na braku tej zdolności ;P

w.a
                                      • sloggi Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 14:18
                                        Waśka, a jak Ci nóżka odpadnie podczas dygania - lub się złamiesz?
                                        • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 14:27
                                          sloggi napisał:

> Waśka, a jak Ci nóżka odpadnie podczas dygania - lub się złamiesz?

dygać nie będę, bo kwik mi niedostatecznie kadzi. problem złamania z głowy :)

w.a
                                          • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 14:39
                                            moze sloggi cie poadoruje i przesle wyrazy uwielbienia,
                                            wg mnie - nie zasluzylas :)
                                            • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 14:54
                                              kwik napisała:

> moze sloggi cie poadoruje i przesle wyrazy uwielbienia,
                                              > wg mnie - nie zasluzylas :)

to sloggi nie adoruje wyłacznie amora vel gutka?

w.a
                                              • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 15:11
                                                moglby okazac swiateczne milosierdzie :P
                                                • wasia Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 15:19
                                                  kwik napisała:

> moglby okazac swiateczne milosierdzie :P

miłosierdzie gminy nie dla mnie, oj nie dla mnie ;P
                                                  • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 15:21
                                                    przed chwila narzekalas na brak uwielbienia, a teraz krecisz nosem?
                                                    ach ta dzisiejsza mlodziez...
                                                  • sloggi Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 22.12.03, 15:38
                                                    Z braku Amora mogę z dekla poadorować Waśkę.
                                                    A zamiast złoconego rozkładu proponuję w prezencie wczasy weekendowe w budce
                                                    dróżnika przy nieczynnym przejeździe, albo szlaban bez złoceń - wybieraj Waśka.
                                                  • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 23.12.03, 10:19
                                                    wasia ma chyba trudny wybor. musi rozwazyc alternatywy dodatnie i alternatywy
                                                    ujemne. wasia, decyduj sie, bo sloggi nie zdazy prezentu wrzucic pod choine :)
                                                  • sloggi Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 23.12.03, 10:55
                                                    Trochę kwik pojechałaś.
                                                    Szlaban to jeszcze się zmieści od biedy pod ogromnym świerkiem - ale budkę
                                                    dróżnika to niby jak tam wsadzisz?
                                                  • kwik Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 23.12.03, 11:07
                                                    normalnie, w kawalkach. do samodzielnego montazu. nie bedzie sie dziewczyna
                                                    nudzic w swieta :P
                                                  • sloggi Re: a może zrobimy sobie wirtualną choinkę? 23.12.03, 12:05
                                                    Waśka w Wigilię przy nieczynnym przejeździe to chyba trochę okrutne?
                                                  • amor_latino listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 12:34
                                                    kochani, mogli byscie okazac troche litosci w obliczu nadchodzacych swiat i nie
                                                    jezdzic tak po biednej wasi tylko dlatego, ze sie zadurzyla w pociagach pod
                                                    specjalnym nadzorem? mlode kobiety sa uczuciowe i nic dziwnego, ze traca glowe
                                                    dla twardzieli panujacych na nieokielznanymi dla laikow, goracymi i ogromnymi
                                                    lokomotywami (mowi sie, ze samochody sa tzw. przedluzeniem, to co powiedziec o
                                                    lokomotywach?). jestem z toba wasiu! jak krasc to miliony, jak kochac to
                                                    prawdziwe lokomotywy (a propos, nie myslalas o parowcach?)

przy okazji wszystkim zycze zdrowych, bo ze bedzie wesolo to wiadomo.
                                                  • kwik Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 13:27
                                                    przeciez okazujemy (vide: prezenty, na ktore chyba nie zasluzyla w tym roku.
                                                    byla za grzeczna:)
                                                  • sloggi Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 13:36
                                                    To ja tu ze szlabanem na dłoni....
                                                  • amor_latino Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 13:52
                                                    nie baw sie szlabanem bo sie wykoleisz!
                                                  • sloggi Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:05
                                                    To go schowaj.
                                                  • amor_latino Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:11
                                                    schowany. sam chciales. masz szlaban na semafor o czym sygnalizuje sygnalizacja
                                                    swietlno-dziekowa w postaci migajacego czerwonego swiatelka oraz tonow
                                                    alarmowych dzyn dzyn dzyn.
                                                  • kwik Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:34
                                                    przekazcie sobie znak pokoju, nerwusy :)
                                                  • amor_latino Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:42
                                                    nerwusy? ja jestem niespotykanie spokojny przeciez. tak sobie tylko gadamy o
                                                    kolejnictwie co pewnie jest skutkiem tego, ze jako dzieci nie mielismy
                                                    porzadnej kolejki do zabawy [dlaczego mi to zrobiles tato??!!!]

kwik napisała:

> przekazcie sobie znak pokoju, nerwusy :)
                                                  • kwik Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:50
                                                    ty chyba dostawales co rok nowy woz strazacki :)

• amor_latino Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:53
                                                    skad wiesz?:P
                                                  • kwik Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 14:57
                                                    intuicja :P
                                                  • sloggi Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 15:15
                                                    Ja nie dostawałem wozów strażackich a lubię sikawki - jak to wytłumaczyć?
                                                  • kwik Re: listosci w przed-dniu osci 23.12.03, 15:22
                                                    pociag....do Nieznanego. odjedzie z toru 2 przy peronie 3:)
                                                  • wasia nie podobają mi się te wasze prezenty ;P 23.12.03, 15:47
                                                    sloggi napisał:

> Z braku Amora mogę z dekla poadorować Waśkę.
                                                    > A zamiast złoconego rozkładu proponuję w prezencie wczasy weekendowe w budce
                                                    > dróżnika przy nieczynnym przejeździe, albo szlaban bez złoceń - wybieraj
                                                    Waśka.

Trudno mi uwierzyć, że osoba ofiarowująca mi szlaban (i do tego bez złoceń)
                                                    uwielbia moją osobę. A ja tak bardzo przed świetami liczyłam na podniesienie
                                                    (nie, nie szlabanu) mojego niskiego mniemania o sobie :(

Co do spędzania świąt: kolei odpada, bilet mi się skończył; będę siedzieć przed
                                                    komputerem i tłumaczyć :D Zarobię tyle, że prywatną linię sobie wykupię :D

w.a
                                                  • amor_latino Re: nie podobają mi się te wasze prezenty ;P 23.12.03, 16:11
                                                    wasik, ty zyjesz. juz myslalem, zes sie gdzies zagubila miedzy uniesionymi
                                                    semaforami:P jesli nie chcesz sloggiowych prezentow, to mozesz przyjmiesz
                                                    czapke slynnego zawiadowcy czeslawa z dworca minsk mazowiecki?
                                                  • sloggi Re: nie podobają mi się te wasze prezenty ;P 23.12.03, 16:16
                                                    albo wiesława.z Gołotczyzny pod Ciechanowem?
                                                  • kwik Re: nie podobają mi się te wasze prezenty ;P 23.12.03, 16:23
                                                    moze komplet plakatow z bravo2003 (+ listy do redakcji z odpowiedziami, gratis)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka