mocz.piwosza 20.07.09, 12:50 ale w podtekście nie mam zamiaru pić piwa z nią, tylko poczytać poezję:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 13:27 a kto będzie czytał pierwszy? no i skąd w moczu piwosza takie zapędy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 13:30 odkryłem w sobie "romantyka" mogę czytać jako pierwszy viviene;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 13:37 no proszę,człowiek to tajemna wciąż istota:) jakiś ulubiony rodzaj "romantyzmu" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 13:52 Heinego?;-))) znajdź coś jego dla mnie viviene:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 14:07 a może to ? :) Kochali się i nie chcieli Nic sobie wyznać najprościej, I spoglądając wrogo Oboje ginęli z milości. Rozstali się i już tylko W snach się widzieli czasami. Byli od dawna umarli I nie spostrzegli się sami. uff :) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 14:19 albo ? Dziecko! to by cię zgubiło I ja sam się o to staram, By serduszko twoje dla mnie Nie zajęło się pożarem. Lecz osiągam to tak łatwo, Że aż smutno mi bez mała I czasami jednak myślę: Gdybyś jednak mnie kochała! :))) twój ulubiony autor,jak sądzę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 14:43 serio? kochana jesteś, daj coś więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 15:00 a ja ? a dla mnie coś ? znów się muszę upominać ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 15:05 "Tak, jak możesz" Jeśli nie możesz ukształtować swego życia tak, jak chcesz, przynajmniej o to się staraj tak, jak możesz: aby go nie upodlić w ciągłym ze światem obcowaniu w bieganiu i gadaniu. Upodliłbyś je, wlokąc to w prawo, to w lewo, obnosząc je dokoła, zanurzając w te spotkania towarzyskie, te bankiety w tę głupotę codzienną, ażby się stało obcym dla ciebie brzemieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 15:27 mocz.piwosza napisał: > "Tak, jak możesz" Jak moge, to poprosze: o zmiane nicka na: - moc.piwosza Bardziej mnie to przekonuje, gdyz od razu wiem, ze mocno chlejesz i mocno lejesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 15:29 nie biję kobiet:) iwona334 napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > "Tak, jak możesz" > > Jak moge, to poprosze: > o zmiane nicka na: - moc.piwosza > > Bardziej mnie to przekonuje, gdyz od razu wiem, > ze mocno chlejesz i mocno lejesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 Re: moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 15:37 mocz.piwosza napisał: >nie biję kobiet:) Jak mocno nie lejesz - to Ty jestes w takim razie zwykly SIUSIEK a nie piwosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 15:45 iwona? czemu tak piszesz:) iwona334 napisała: > mocz.piwosza napisał: > >nie biję kobiet:) > > Jak mocno nie lejesz - to Ty jestes w takim razie zwykly SIUSIEK > a nie piwosz :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 Re: moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 16:06 mocz.piwosza napisał: > iwona? czemu tak piszesz:) Chce troche mniej, niz Jezus Chrystus - i probuje tylko zamienic piwo w wino :) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: moc.piwosza - jesli moge prosic. 20.07.09, 15:30 iwona334 napisała: > mocz.piwosza napisał: > > > "Tak, jak możesz" > > Jak moge, to poprosze: > o zmiane nicka na: - moc.piwosza > > Bardziej mnie to przekonuje, gdyz od razu wiem, > ze mocno chlejesz i mocno lejesz :) he he, wodę ale :))) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 15:28 Jednym szeptem Jednym szeptem jednym gestem Jednym drgnieniem powiek zmieniasz Zawstydzenie kiedy jesteś W zamyślenie gdy cię nie ma Mam tyle słów jest ich siła Życzeń i pragnień jak w kolędzie Gdzie się podziały kiedy byłeś Czy się odnajdą gdy znów będziesz ładne co ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 15:30 bardzo ładne, ckliwe,... mógłbym czytać i czytać, i nie pić:) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza dla viv...:) 20.07.09, 15:31 W przestrzeni wokół domu — kawiarnie, ulice — na którą patrzę i po której chodzę, przez lata i lata. Ja ciebie utworzyłem w radości i w smutku, z tyloma zdarzeniami, z tyloma sprawami. Ty cała się w uczucie przemieniłaś, dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 16:16 Dla ciebie:) moze miłość ma jest cieniem noc nabrzmiała jak marzenie smutnych dzwięków białe fale jesteś ze mną lecz wciąż dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 16:21 Zamierzałem powiesić ją na ścianie mego pokoju. Ale ją skaziła wilgoć w szufladzie. Nie będę oprawiał tej fotografii. Powinienem był pilnować jej troskliwiej. Te wargi, ta twarz — o, gdyby choć na jeden dzień, na jedną tylko godzinę mogła wrócić ich przeszłość. Nie będę oprawiał tej fotografii. Nie byłbym zdolny patrzeć na nią, tak skażoną. A zresztą nawet gdyby nie była uszkodzona, męczyłoby mnie ciągłe uważanie na to, by jakieś przypadkowe słowo, coś w brzmieniu mego głosu nie zdradziło mnie — gdyby ktoś o nią zapytał. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 16:36 Fotografia Gdy się miało szczęście, które się nie trafia: czyjeś ciało i ziemię całą, a zostanie tylko fotografia, to - to jest bardzo mało... Bez ciebie. Nudno jest tu bez ciebie. Nudno do obłędu! Jestem jeszcze wraz z wiewiórką i pieskiem, Piszę, czytam i palę, wciąż mam oczy niebieskie, Lecz to wszystko tylko siłą rozpędu. Wciąż jeszcze świt jest szary, zmierzch niebiesko -złoty, Dzień przechodzi na jedną, noc na drugą stronę I róże zakwitają bez wielkiej ochoty: Bo tak są już przyzwyczajone. A jednak świat się skończył. Czy wy rozumiecie? świata nie ma i ja go nie stworzę. Czas jest równy i cichy. Lecz czekajcie... może - Może ja jestem już na tamtym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 16:43 WUNDERBAR:) viviene napisała: > Fotografia > > Gdy się miało szczęście, które się nie trafia: > czyjeś ciało i ziemię całą, > > a zostanie tylko fotografia, > > to - to jest bardzo mało... Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 19:53 chcę być łzą szczęścia co spływa Tobie po policzku:) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt piwo ? 20.07.09, 20:15 mocz.piwosza napisał: > chcę być łzą szczęścia co spływa Tobie po policzku:) Ty mi sie tu nie wydurniaj z tym minimalizmem, co? Ta lza szczescia musi dokads doplynac :) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:37 a tymczasem spływa zupełnie inna,dlaczego? nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:43 proszę, zmień swe myśli, nie czuj bólu!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:46 miłość to przecież nie kostka lodu... nie chcę tak myśleć.. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:54 no bo jeśli jest, to trwa i już !! nie może zniknąć tak bezkształnie spływając, to czas,to życie,to wieczność !! Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:55 kroplę wchłoniesz skórą, nie wyciraj chusteczką viviene;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 22:58 jedną,jedyną kroplę.., a całe morze..miłości,łez ? po co? jak przecież nie ma dla kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:00 hm...zaznaj choć w myślach, że ktoś jest i tez o tym samym myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:05 nie,nie,nie, nie można karmić się tylko myslami, każdego dnia,każdej nocy,to niepokojace uczucie,osłabia,kaleczy,wypacza,przekształca coś pieknego w gorycz a to nie może trwać wiecznie. Musi się skończyć bo inaczej zamiast budować, tłamsi. Czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:06 tak...ale popycha, bo wiesz że ktoś nie uśminie zanim Ty nie uśmiesz;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:10 Niee, to nie tak ! jeśli wiesz,jeśli tylko wiesz, a jeśli nie wiesz ? jest twoją zgubą,kosznarem,nieszczęściem. no i po co komus taka miłość ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:12 ja wiem że jest, ona wie że jest...wiem potrzeba czegoś wiecej, ale na początku moze być? co:-0)0 Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:18 to masz to szczęście i ona je ma :) cieszę się,nie zatracie tego bo nie każdemu się zdarza :) czasem trzeba czekać długie lata i tak nie przyjdzie albo czmychnie gdzieś bokiem niezauwazona.. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:22 hm...tylko to czekanie;-) on świecie przekonana że mogę czekać, ale ile..??no ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:27 a dlaczego nie zapytasz? wiesz co jest największym błedem? nawet ci,ktorzy się kochają ,tak bardzo nie potrafią o tym rozmawiać lub nie chca. A nic samo się nie wyjasni,niestety..:) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:34 ona mnie zapytała czy ją kocha, czy bede wierny, czy tesknię, na każde odpowiedziałem TAK;-) i czekam na nią... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:42 czy podołasz temu wszystkiemu a ona ? macie wielkie szczeście,że macie siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:44 ona, powiedziała zobaczymy, zobaczymy...i czekam tak, i czekam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:49 chyba troche mi smutno sie zrobiło... nikt na mnie nie czeka, a i ja nie powinnam :) ale wy to macie,macie to !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 20.07.09, 23:57 ja na razie nie mam nic;-( mam tylko słowa! to się przeradza w coś nie wiem!! ale czemu pyta? kochasz? bedziesz? tesknisz??? tylko pyta Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 00:01 hmm, nie wiem,nie jestem nią.. gdyby mnie ktos tak kochał,wiedziałabym co odpowiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 00:08 :) na razie jej nie ma wyjechała, milczy, odpoczywa, od czasu do czasu coś napisze! tęsknisz, co robisz, ba... czasami pisze "nie gniewasz się aby na mnie?" :))) nie wiem czy zdołam tak czekać długo Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 07:47 a czym jest ta krótka rozłąka? jak czeka was cała reszta życia! Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 09:04 pewnie kroplą w morzu?...? ale czekanie....aż się odezwie łaskawie...przybija mnie na pal Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 09:12 a ty? nie możesz pierwszy? jakieś przeszkody? ty kochasz ona kocha,tak? wiecie o tym..? no to co za różnica? nie pojmuję was zakochanych.. a może tylko dla mnie miłość to droga prosta bez zawiłości,kombinacji,nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 09:34 nie mogę pierwszy! jak wróci, da znak, mówiła, jeżeli nie,...cóż... będzie znów pytać, gniewasz się? kochasz? tęsknisz? po co jej to wkółko macieju Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 09:40 czyli jest bariera,która nie pozwala wam być razem,nie wnikam,nie pytam.. trudna miłość.. taak.. gdzieś w zapomnieniu obłakana myslami o tobie.. znam,wiem,też tak to czuje.:( Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 09:43 a może to i lepiej,że mnie nikt nie kocha !! tylko co ja mam począć z tym co noszę w sercu? wyrzucić,wyrzucić jak najszybciej ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 10:05 chyba to co dobre zostaw...zostaw pragnienie, chęć, pożadanie to zostaw... bariera...hm, nie wiem...ona sama coś stwarza, coś kombinuje, coś wyczekuje, coś sprawdza, ale do licha w nieskończoność tak nie może być... tylko nie wiem, nie znam się? pytałabyś : kochasz, tesknisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 10:14 mówiłabym,że kocham,tęsknie,etc.. oczekiwałabym chyba tego samego :) czy to nienaturalne ? chyba to co dobre zostaw...zostaw pragnienie, chęć, pożadanie to > zostaw... jak to zrobić? jednocześnie musiałabym zatrzymać w sercu tą miłość, nie da się tak przeskoczyć z tymi pragniemiami na kogoś zupełnie innego.. to chyba wiesz i ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 10:33 zdaję się że wiem, co znaczy, znaczy wiem, czego zrobić na razie nie mogę, myślę, i ... a ona gdzieś wyjechała;-) ma wrócić nie bawem, ale co z tego jeżeli ... nie wiem... byś tak mogła w nieskończoność sprawdzać i pytać, nie zaufałabyś nie poniosłoby Ciebie w końcu ...???? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 14:02 nie ma takiej mozliwości do sprawdzenia czy druga osoba czuje to samo. pozostaja tylko jej zapewnienia a jak to wyrazic inaczej niz słowami.? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 14:04 nie jestem zbyt dobrym doradcą ! bo mna samą targają uczucia ..takie.. nie chciałabym,zebys sie sugerował tym co piszę moge sie mylic przeciez:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 21.07.09, 19:12 taak, czas-czekanie i wielka niewiadoma ale moze warto poczekać i zobaczyć.. moze zisci sie to czego pragniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 21.07.09, 22:17 idziemy jutro gdzieś, odezwała się, poprosiła:) czy wyjdzie nie wiem!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 22.07.09, 07:41 Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu no widzisz,czasami nie trzeba zbyt długo czekać:) pozdrawiam V. Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 22.07.09, 09:26 czasami nie, ale czy nastąpi nei wie NIKT;p Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: dziękuję:)) 23.07.09, 01:02 byłem, zrobiłem wszystko, rozmawialiśmy, smialiśmy się ale co..?? potem parę sms? że było fajnie i na parę może dni, tygodni NIC, aż znów coś sie zadzieje w mieście, aż nikt jej nie kupi biletu, aż tylko ja, i bede ten dobry??? ale po jasny gwint pytać kochasz. tęsknisz. śnisz?????????????????????? jak NIC nawet rękawa uchwycić jej koszuli???? smutno mi, płaczę, bo ku....a co ja ????????? pomiata mną i tyle!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: dziękuję:)) 23.07.09, 08:06 przykro mi..bardzo. Wciąż jesteś przy mnie. Wszelki dźwięk i ruch tak zwykły, jak schylenie czoła ku rękom, trzepot powiek i cichy uśmiech zamyślenia - to jesteś ty. Milczenie ust, puls serca i pieszczota dłoni nie chwycą ciebie, ani słowo, które w przemożny rośnie rytm i jakby falą i ciemnością ogarnia mnie... Więc smutek, gorycz, tęsknota - czyż naprawdę jestem struną, na której ból mijania w dźwięk się przewija? Tylko jedna ty, kiedy schylasz się nade mną uważnie patrząc w moje oczy, uciszasz drżenie i mój ból, i chociaż ciebie nie ogarnę słowem i gestem, jest mi dobrze i mówię ci po prostu: jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
albine Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 16:31 mocz.piwosza napisał: > ale w podtekście nie mam zamiaru pić piwa z nią, tylko poczytać > poezję:) piwo, poezja, przyjazń, piękno, pożądanie, porozumienie, pomoc, pragnienie, pamięć - proste słowa, sama nie wiedziałam , że tyle wartościowych słów zaczyna się na p... Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 20.07.09, 16:42 widzisz albine, widzisz... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
subtelnaaa Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 21.07.09, 12:18 jestem 20letnią studentką . Interesuję się kultura i folklorem ukraińskim, moją pasją są konie i jeździectwo (niestety amatorsko na razie). Interesuję się muzyką głównie jazzem klasycznym i muzyką ukraińskich wykonawców p. okean elzy. W wolnym czasie biegam, chodzę na basen, uciekam na kilka dni w góry, by móc poskładać myśli i odetchnąć od hałasu i miasta... Interesuję się także kinematografią głównie skandynawską i rosyjską. To byłoby na tyle o mnie w wielkim skrócie ;-)po szczegóły zapraszam na www.e-podryw.com Odpowiedz Link Zgłoś
mocz.piwosza Re: Kto zaprzyjaźni się z ... 21.07.09, 12:37 hm...subtelna...czy aż muszę się tak wysilić, by szukać gdzieś Cię tam w e...coś tam! fajne masz zainteresowania:) Odpowiedz Link Zgłoś