mi.nka 02.10.09, 12:49 co sądzicie o osiedlu kosynierów w markach chcę kupić tam mieszkanie czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaaniela Re: mieszkania 02.10.09, 14:50 Zdaje się, obok tego osiedla będzie przebiegać obwodnica Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.nka Re: mieszkania 02.10.09, 15:12 a jak blisko? z tego co wiem ok 2 km sama nie wiem co robić cała warszawa otoczona jest drogami ekspresowymi duży ruch trasy mnie nie odstraszają bo nawet w lesie teraz wybudują autostradę Zastanawiam się tylko czy dojazd do wawki będzie dobry i czy dobrze jest tam zainwestować w mieszkanie na droższe mnie nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
k-skorpion Re: mieszkania 02.10.09, 15:46 Najlepiej zapytaj u źródła, dlaczego ludzie wyprzedają tam mieszkania. Chyba nawet ktoś(wysoko postawiony)z Urzędu tam mieszkał. Moim zdaniem wybierz sobie inne miejsce. Te bloki już teraz się rozpadają, a co będzie jak ruszy w 2020 obwodnica. Na Białołęce jest niewiele drożej ale to jak by nie patrzeć Warszawa. Kupisz gdzie indziej i jak przyjedziesz na kosynierów za 10 lat to szampana postawisz że się posłuchałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
oszczepnikos Re: mieszkania 02.10.09, 15:54 Obok Osiedla Kosynierów będzie przechodził łącznik pomiędzy właściwą Obwodnicą Marek a Trasą Toruńską, jest to element Wschodniej Obwodnicy Warszawy. Jeżeli ktoś Ci powiedział, że do Obwodnicy Marek będzie 2 km - to jest to półprawda. Formalnie tak będzie ale, bezpośrednio przy osiedlu będzie przebiegała 3 pasmowa droga ekspresowa. Zabezpieczenia akustyczne przewidziane na tym etapie to ekrany o wysokości 5m. Może uda się powalczyć o lepsze na etapie właściwego projektowania. Pierwsze prace przy Kosynierów ruszą wraz z przebudową Trasy Toruńskiej, będzie przebudowywany węzeł przy M1 i kawałek dalej w kierunku Kosynierów. Prawdopodobnie wiosną pojawi się tam ciężki sprzęt. Tu masz linka gdzie wszystko widać, na dole mapy zabezpieczeń akustycznych. www.obwodnicamarek.pl/informacje/trasa-s17/ Tu link do forum gdzie można poczytać o budowaniu przy planowanych trasach. forum.gazeta.pl/forum/w,23704,26011205,26011205,Inwestycje_mieszkaniowe_przy_planowanych_trasach.html Jeżeli chodzi o dojazd to teraz czeka mieszkańców Marek w tym Kosynierów przebudowa Trasy Toruńskiej do EURO 2012, potem przebudowa Mostu Grota-Roweckiego (prawdopodobnie 2 sezony budowlane). Czyli w okolicach 2014 będzie się jeździć "dobrze". Z osiedla Kosynierów wyjazd na Trasę Toruńską i tak będzie przez węzeł koło M1. Jedyny plus z dojazdem to Metrobus 190 (może się ktoś podzieli opinią) z M1, i szansa, że przedłużą aż do M1 buspas. pzdr OSzczepnikos www.obwodnicamarek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ro_a Re: mieszkania 02.10.09, 16:01 Obwodnica Marek pod samymi oknami. Dlatego ceny tak tam poleciały. Nie kupuj. No chyba, że ruch samochodowy na trasie trzypasmowej w jednym kierunku z prędkością przelotową 110km/h Ci nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
oszczepnikos Re: mieszkania 02.10.09, 16:15 110 raczej nie będzie po prędkość projektowa wynosi 70 km/h (do niej dostosowuje się parametry drogi) a miarodajna 90km/h a ile będą jeździć ludki to zobaczymy. Tak czy owak mieszkańcy bloków położonych w bezpośrednim sąsiedztwie mogą podziękować JWDestruction za wybranie świetnego miejsca. Trzeba powalczyć o dobre zabezpieczenia akustyczne tego osiedla i to już. by-the-way, niedługo S będzie 120km/h, a na A 140km/h OSzczepnikos www.obwodnicamarek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi.nka Re: mieszkania 02.10.09, 16:27 dziękuje za odpowiedzi a może polecicie mi jakieś dzielnice gdzie można dobrze kupić własne M byłam na ursusie fajne mieszkania ale jest jedno ALE samoloty kursują na okrągło już sama nie wiem może jestem wybredna ale oszczędności całego życia Jeśli chodzi o Białołękę to tez tam buduje JVC i ludzie zrywają umowy poradżcie gdzie najlepiej zamieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
ro_a Re: mieszkania 02.10.09, 17:10 Jeśli chcesz w Markach to mogę polecić z czystym sumieniem budynek przy Małachowskiego 1. Osłonięty od drogi ale kupować tylko od wewnętrznej strony budynku. Dobry standard. Niskie opłaty. Osiedle zamknięte. Mieszkałem tam 7lat i byłem zadowolony. Potrzebowałem czegoś większego i tylko dlatego się wyprowadziłem. Ja swoje mieszkanie już sprzedałem, wiec to nie reklama. Ceny oscylują (sprzedaży a nie wywoławcze) w okolicach 6100-6500m2 w tym garaż podziemny. Obok jest Kwitnące Osiedle ale tam część osób narzeka na rozliczenia ze spódzielnią (SAM-81). Wiem że jest osobny wątek na forum o tym. Dziwne bo u mnie było wszystko ok. Pozdrawiam roa Odpowiedz Link Zgłoś
bigziomek Re: mieszkania 02.10.09, 17:46 niestety nie masz wielkiego wyboru Warszawa to wielka płyta więc nie polecam jak nie prusaki to osiadają budynki i te tramwaje pod oknami od 4 do 24 kursują pomyśl o tych markach chociaż od urbanizacji się nie ucieknie na tych kosynierów są ładne mieszkania WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA Jerry Springeer Odpowiedz Link Zgłoś
xxmarksxx Re: mieszkania 05.10.09, 05:59 A ja polecam osiedle Mickiewicza... Blisko do Wawy, do autobusu, Do szkoly, przedszkola, cicho, spokojnie, osiedle zamkniete, naprawde spoko... Mieszkam tu od 2 lat.. i jestesmy naprawde zadowoleni... www.rynscy-development.pl/ www.mickiewicza.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tutmozis2 Re: mieszkania 02.10.09, 20:25 Polecam mieszkanie na osiedlu ,,Horowa Góra" w Markach przy ulicy Dużej. Fajne, ciche osiedle całkiem niedaleko Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek1947 Re: mieszkania 02.10.09, 20:53 Byłem widziałem, ale przez ogrodzenie,fajnie wygląda w www.zumi.pl A tak z dla wszystkich, to jakie są ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzmarek Re: mieszkania 02.10.09, 22:01 Prawda jest taka, że to najlepszy moment na kupowanie (o ile ma się finansowanie). Deweloperzy martwia się jak sprzedać mieszkania. Warto się przejechac po Markach. Nie wiem czego mi.nko szukasz, ale na rynku pierwotnym jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy42wawa Re: mieszkania 05.10.09, 00:09 jeśli tak jednak ceny poleciały na Kosynierów to może warto tam kupić ze względu na cenę jeśli trasa poszłaby pod ziemią ceny mieszkań poszłyby niebotycznie w górę - kokosowy interes Odpowiedz Link Zgłoś
oszczepnikos Re: mieszkania 05.10.09, 15:12 Powiem więcej ;) na 100% nie pójdzie pod ziemią. A pierwsze koparki przy modernizacji TT już się kręcą. pzdr OSzczepnikos Odpowiedz Link Zgłoś
mi.nka Re: mieszkania 05.10.09, 22:18 witam jednak zajadę obejrzeć mieszkanko na kosynierów bo byłam na Lazurowej VILLA LAZUR górczewskiej i tam trasa od bloków idzie 300 m niecałe a mimo to developer sprzedaje mieszkania 8.5 tyś za metr i nie ma znaczenia trasa czy nie a ja chcę kupic i wprowadzić się a nie jeszcze wykańczać M dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
kapuchaw Re: mieszkania 06.10.09, 09:03 mi.nka Mieszkam na tym osiedlu już sześć lat i nic takiego nie stwierdziłem. Dziwne jest , że o takich sprawach piszą ludzie , którzy tam nie mieszkają. Osiedle jest czyste. Wymieniono ochronę. W blokach odnowiono klatki schodowe. ( na mojej akurat malują ) Mam dziwne przeświadczenie , że posty negatywne piszą np deweloperzy lub ich pracownicy- u których buble jeszcze nie są sprzedane.Najlepiej zrobisz jak sprawdzisz to sama. WKapucha Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy42wawa mi.nka 06.10.09, 18:25 wysłałem ci wiadomość prywatną-odbierz pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
eclipse83 Re: mi.nka 07.10.09, 15:35 Mi.Nka Witaj, Ja kupiłam mieszkanie całkiem niedawno na kosynierów. Jetsem bardzo zadowolona jak do tej pory. Cena była super, dojazd do centrum Wawy jest bardzo dobry ( bus pas:) ). S8 mi nie przeszkadza - często podróżuję i uważam, że będzie to raczje dla mnie atut bliskość takiej drogi niż wada. W warszawie obejrzałam wiele mieszkań i w niewielu z nich było cicho i spokojnie - to już ma do siebie aglomeeracja. Jeśli masz pytania - pisz na maila. Co będę mogła doradzę i odpowiem :) pozrawiam, eclipse Odpowiedz Link Zgłoś
malgos724 Re: mi.nka 08.10.09, 22:35 Polecam gorąco solidnego fachowca,wykonujące wszelkie prace wykończeniowe w mieszkaniach.Rowniez doradzi i dobrze wykonuję.Jego tel.to 781601009. Odpowiedz Link Zgłoś
marco.online Re: mieszkania 01.11.09, 20:51 witaj minka ja mieszkam w bloku od JWC i nie narzekam mieszkanie ciepłe i suche nie kupuj od dom development typu lazur willa lub multi heek tam moi znajomi odebrali mieszkanie teraz i mają pleśnie na suficie wskutek czego i zacieki na ścianach mało tego woda w garażu im stoi po kostkii niby Villa lazur uhaaaaaa ludzie narzekają na JWC ale ci co tam nie mieszkają a osiedle w piasecznie słowicza strusia pelikany się rozpada balkony odpadają i tego ludzie nie widzą tylko tam kupują Odpowiedz Link Zgłoś
kolegowo Re: mieszkania 25.11.09, 16:34 Dokładnie - wszędzie się coś znajdzie. Ja mieszkałem na Kosynierów i ani mi nic nie pękało, ani nie spadało, było czysto, ciepło i sympatycznie. Mieszkałem w bloku 6, który podobno powinien się już dawno rozpaść, a tu nic. Tam jest wbrew opiniom niektórych dość prężna wspólnota mieszkaniowa, która na przestrzeni 5 lat (a tyle mieszkałem) naprawiła bardzo dużo zaniedbań JW. 5 lat temu kupiłem duże mieszkanie za nieduże pieniądze, pomieszkałem i teraz sprzedałem za również nieduże (jak na warszawskie warunki) pieniądze, a sprzedałem, bo się pobudowałem. Oczywiście trzeba sprawdzić wszystko, źeby decyzję podjąć świadomie, ale nie demonizujmy - osiedle,jak każde inne ze swoimi wadami i zaletami. Odpowiedz Link Zgłoś
black-dotka Re: mieszkania 05.04.10, 19:03 kupię bezpośredni mieszkanie na ulicy kosynierów w markach kontakt na maila dotka-24@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś