hirrek 20.01.04, 19:06 Rok za rokiem szybko leci, Minął dwa tysiące trzeci! Sezon w dwa tysiące czwartym Rymowania jest otwarty! ................. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hirrek Wspomnienie 20.01.04, 19:07 Odszedł wielki król muzyki, Słychać płacze, żale, krzyki, Bo już razem z nami nie ma Pana Czesława Niemena... Kompozytor, wokalista, Przede wszystkim zaś artysta, Wielka była jego sława, Nie ma już Pana Czesława... Śpiewał czysto i doniośle, Znał się On na tym rzemiośle, Za piękny „Sen o Warszawie”, Kochamy Ciebie Czesławie... A „Czy mnie jeszcze pamiętasz” Wejdzie w polski elementarz, To wokalny talent wszelki: Czesław Niemen Pierwszy Wielki... Słysząc zaś „Pod papugami”, Szybko się zalejesz łzami, Bo gdy świecił bardzo jasno, Jego światełko zagasło. Niemen był, jest, zawsze będzie, Bo kochamy my go wszędzie, Będzie z nami setki lat, Został po nim „Dziwny świat”... ........................... Pamięci Wspaniałego Artysty... Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Pustelnik 21.01.04, 22:09 Podłoga i cztery ściany, Sufit niepomalowany, Stolik, krzesło i polówka, Na stoliku zaś połówka. Strach uśmiech ze twarzy utrze, Gdy się z rana widzę w lustrze, Więc podchodzę do stolika I powoli wódkę łykam. Dzień i wieczór, noc, poranek, Nie kończę opróżniać szklanek, W samotności zegar tyka, Takie życie pustelnika... ......................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Achilles 21.01.04, 22:58 Przy Styksie w ciemnym Hadesie, Powstał mit o Achillesie, Gdzie Tetyda – jego matka, Przyniosła go w białych szatkach. W wodach rzeki go maczała, Lecz o jednym zapomniała. By dorównać siłą bogom, Miał zanurzyć się wraz z nogą. Troję niszczą Achajowie, Przyglądają się bogowie, Dziewięć lat trwa wojna w Troi, Odys się już niepokoi. Po Achillesa więc posłał I go w swe szeregi dostał. Po zdradzie Agamemnona, Herosa rola skończona. Jednak król ranny zostaje, Achilles znów w wojnie staje Toczy heroiczne boje, Aby zdobyć wielką Troję. Z Hektorem Achilles walczył, Hektor skończył bój na tarczy, Choć sława Hektora ścięta, Wciąż śmiertelna jest ta pięta. Do rydwanu przywiązane, Hektora resztki zjechane, Lecz jedna strzała pamięta, Że jej celem ma być pięta. Oblegana jest wciąż Troja, Wtem nastaje paranoja, Parys łuk mocno napina, Achilles się z bólu zgina. Styksu wody bardzo święte, Zapomniały zmoczyć piętę, Fasady świata zadrżały, Achilles zginął od strzały. .......................... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Zdradzony 11.03.04, 23:08 Od początku to wiedziałem... Sam siebie okłamywałem... Nieszczera wobec mnie byłaś... Bo już dawno mnie zdradziłaś... Piszę ja ten wiersz dla Ciebie... Bo już nie ujrzymy siebie.... Zdrada miłość mą zabiła.... Długo ze mną w kłamstwie żyłaś... List ten listonosz przyniesie... Ja już nigdy nie ujrzę Cię... Gdy tak czytasz w tajemnicy, Wiedz, że leżę już w kostnicy... Zdradą życie odebrałaś... Zbyt długo już na mnie grałaś.... Zaraz skończę swoje życie... Skok zakończy serca bicie... Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek KAZIMIERZ DEYNA 11.03.04, 23:09 Kazimierz Deyna – piłkarz genialny, Przy tym to człowiek już legendarny. W Legii i w kadrze był kapitanem, I pozostanie piłki polskiej Panem. Ponad 100 meczy w kadrze rozgrywał, Anglię, Brazylię i Włochy ogrywał! Pięknie podawał, strzelał i kiwał, Z rzutu rożnego bramki zdobywał! Tylko hanysy go wygwizdali, Za to powinni cały Śląsk spalić! Niech śpi w pokoju Deyna Kazimierz, Ty w naszych sercach nigdy nie zginiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Kogut 11.03.04, 23:09 Kogut wie, że to jest bzdura, Że na świecie jakaś kura, Pierwsza była od jajeczka. Kogut pierwszy był! Kropeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Nad przepaścią 11.03.04, 23:10 Gdy tak stoję nad przepaścią, A nade mną lata jastrząb, To chciałbym ja skrzydeł dostać, I, skacząc, lotowi sprostać. Każdy z nas na pewno marzył, Lub sen taki się mu zdarzył, Że latał hen nad górami, Łąkami i jeziorami. Każdy marzy o lataniu, Swobodnym lewitowaniu, Wystarczy nam jedno skok: Kto z przepaści zrobi krok? Odpowiedz Link Zgłoś
hirrek Słabość 11.03.04, 23:11 Jak zamek na piasku I świeca na wietrze, Jak skorpion w potrzasku I rzadkie powietrze, Jak masło na słońcu I robak malutki, Gdy takiś jest w końcu, To jesteś słabiutki. Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Bez tytułu 11.09.04, 20:23 Man siedemdziesiąty drugi bardzo autobusy lubi! Więc temat komunikacji wałkuje tu od wakacji. Bo to wazna rzecz dla wszystkich tych przyjezdnych i tych bliskich, żeby swe siedzenie przewieżć i na nogach tyłka nie nieść. Każda nowa wizja Mana rzeczywistość nam przyslania. On tu expert w tym temacie, a Wy sie nań obrażacie..... Popierajcie , przyklaskujcie bo nam Man w nieznane pójdzie! Ja tym czase zjem kanapkę , bo mam na kanapkę chrapkę. ....................... Hirku ...może byśmy coś...a może rafix się dołączy i toban... Tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich amba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
baddog Re: Bez tytułu 14.09.04, 04:14 man siedemdziesiaty drugi nie dojedzie ci do Strugi bo sie boi ze ktos stoi no i skore jemu zloi czasem jezdzi samochdem nie przejmujac sie tym smrodem co mu auto z rury puszcza on pochodzi chyba z Tluszcza on i jurek dwie figury przyjechali tu z "wichury" tam nie bylo swiatla,drog jak nam bog to zrobic mogl przeprowadzka prosze pana nie jest w Polsce zakazana mozna mieszkac gdzie sie chce zamiast szarpac nerwy...mnie biore proszki,fajki pale to sa obcy,nie ZIOMALE Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Re: Bez tytułu 14.09.04, 20:50 Witaj Baddog w Rymowaniu! Piszesz nie mysląc o spaniu. Dobrze to o Tobie świadczy. Rymem władasz jak się patrzy... ................. Pozdrawiam nocnego marka co urodził nam się w Markach. Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Re: Bez tytułu 14.09.04, 21:43 A...i jeszcze powiem jedno, żeby jasno było wszędzie. Jesli myślisz żeś jest lepszym no to chłopie jesteś w błedzie. To gdzie mieszkasz, skad przybywasz znaczenia tu wcale nie ma. Jesli rozum w głowie trzymasz to ci miła każda ziemia. Internet to świat jest wolny (jak tu kiedyś ktoś napisał) Wiec kazdy tu może bywać, nie kazdego trzeba czytać. .............. pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś