sloggi 14.04.04, 15:21 Rozejrzyjcie się wokoło - czy i gdzie rozpoczynają się jakieś budowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thepesz Re: Inwestycje w Markach 14.04.04, 22:26 Jedna ma miejsce w starej jednostce Zomo, teraz ma tam powstac osiedle mieszkaniowe dla policjantów. Róg ulic prostej i (szkolnej lub szerokiej - niepamiętam nazwy) Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: Inwestycje w Markach 16.04.04, 18:16 Na tabliczce napisane jest osiedle mieszaniowe. Więc tudno wywnioskować czy to będzie blokowisko, czy osiedle domków. Znając okolicę to raczej wysokie bloki, by nie wchodziły w grę, bo wszędzie dookoła same domki jednorodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Inwestycje w Markach 16.04.04, 21:18 Jest jeszcze intensywnie reklamowana nowa inwestycja "Osiedle Mickiewicza". Jako deweloper występuje "Ryńscy Development s.c." (czy ktoś coś słyszał o tej firmie?) Domki wyglądają na niebrzydkie (przynajmniej na ulotkach), na szczęście tylko dwupiętrowe a nie kilkunasto- jak moloch JW Construction w Pustelniku. Czy ktoś był tam ostatnio i widział może, czy coś się w tamtym miejscu dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
k.bychowski Re: Inwestycje w Markach 17.04.04, 13:55 rafal.redel napisał: > Jest jeszcze intensywnie reklamowana nowa inwestycja "Osiedle Mickiewicza". > Jako deweloper występuje "Ryńscy Development s.c." > (czy ktoś coś słyszał o tej firmie?) google.pl -> Ryńscy -> www.cegielnie-mazowieckie.pl/ ;-) > Czy ktoś był tam ostatnio i widział może, > czy coś się w tamtym miejscu dzieje? Bywam tam ostatnio często: domki jeszcze nie wyglądają jak na ulotkach, ale dzieje się dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
me-how Re: Inwestycje w Markach 04.05.04, 14:55 sloggi napisał: > Rozejrzyjcie się wokoło - czy i gdzie rozpoczynają się jakieś budowy? Wiem o budowie drogi dojazdowej do bloku i osiedla domków JWConstruction (inwestycja gminna), która ma ruszyć w maju br. Pozdrawiam Me-How Odpowiedz Link Zgłoś
lakers2 Re: Inwestycje w Markach 04.05.04, 15:02 me-how napisał: > sloggi napisał: > > > Rozejrzyjcie się wokoło - czy i gdzie rozpoczynają się jakieś budowy? > > Wiem o budowie drogi dojazdowej do bloku i osiedla domków JWConstruction > (inwestycja gminna), która ma ruszyć w maju br. > Witajcie Ta inwestycja tak szybko sie skonczyla jak rozpoczela . Wydaje mi sie ze zostal zrobiony tam tylko podjazd na parking pod blokiem JW . A o drodze dojazdowej to mozemy tylko pomarzyc Pozdrawiam Mieszkaniec tegoz bloku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-how Re: Inwestycje w Markach 05.05.04, 12:35 Nie prawda (bez obrazy, ale samo "Wydaje mi się" nie jest argumentem do dyskusji), z tego co wiem to podjazd to pierwszy etap budowy drogi. Jak już wspomniałem budowa drogi ma ruszyć w maju (więc nie mogła się zakończyć, skoro sie nie rozpoczęła ;-)). A co do tego czy w ogóle będzie, to raczej tak gdyż zapisane są środki w budżecie miasta na ten cel. Pozdrawiam Me-How Odpowiedz Link Zgłoś
mihau88 Re: Inwestycje w Markach 04.05.04, 18:04 Cześć! Bardzo fajnie, że są "jakieś" nowe inwestycje. Szkoda tylko,że rozpoczynając budowę niszczy się spory fragment całkiem nowego asfaltu i chodnika z kostki. Rozumiem, że ciężki sprzęt musi dojechać, ale patrzę na tę demolkę już tydzień i nikt jak narazie tego nie poprawił. Mam na myśli ul. 11-Listopada, gdzie przy TBS-ie powstają domki jednorodzinne. Zrobić jedno, żeby zepsuć inne? bo nie moje, państwowe? Oj NIEŁADNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś