Dodaj do ulubionych

Super Rada.

05.07.11, 15:32
To jest z tekstu Przewodniczącego Rady cyt
"Dalsze prace Rady przebiegły bardzo sprawnie bowiem na wniosek burmistrza zdjęliśmy punkty obrad poświecone uchwale w sprawie Programu Przeciwdziałaniu Przemocy w Rodzinie". No pewnie po co zajmować się przemocą przecież jak któryś z Was nie daj Boże przyłoży żonie to przejdzie to do porządku dziennego, a nie porządku obrad. Po co się tym zajmować. Żenada Panie Przewodniczący.
Obserwuj wątek
    • fast_markoni Re: Super Rada. 05.07.11, 17:28
      Szanowny Panie, na wniosek Burmistrza obie uchwały zostały wycofane z porządku obrad to po pierwsze, po drugie uchwały nie zyskały pozytywnej opinii komisji Zdrowia stąd wycofanie z porządku obrad obu projektów - proszę sobie mną nie wycierać chodnika...oczywiście obie uchwały wrócą do pracy na kolejnej Sesji Rady...skąd taka wrogość...uważnie czytam Pana wypowiedzi i powiem szczerze nie które uważałem za bardzo ważne..ale teraz...gdyby Pan poświęcił chwilę na odsłuchanie posiedzenia czy też obserwację transmisji na pewno nie napisałby Pan tak...ale cóż...
      • k-skorpion Re: Super Rada. 06.07.11, 10:51
        Szanowny Panie fast_markoni.
        A w którym to momencie wycieram Panem chodnik? Ja nawet nie wiem, kim Pan jest. Wkleiłem cytat z tekstu Pana Przew. Rady. Nie ma tam nic, dlaczego zdjęto z porządku obrad ten punkt tylko radość, że zdjęto i dalej to już poszło jak z płatka. Ja tak to odebrałem. Nie mam aż tyle czasu żeby przysłuchiwać się obradom. Pisze o tym, co przeczytałem. Następnym razem proszę dokładniej formułować swoje zdania, o ile ten tekst jest Pański. Bo w takiej formie jak w tej chwili dla kogoś, kto nie był tam obecny jest jednoznaczny. A według mnie Przew. napisał go dla tych, którzy tam byli. Po co? Oni to wiedzą. Piszcie dla pozostałych. Jeżeli w jakikolwiek sposób Pana uraziłem przepraszam nie miałem takiej intencji.
        • fast_markoni Re: Super Rada 06.07.11, 16:43
          Już przedstawiam Marcin Piotrowski (Przewodniczący Rady Miasta) ... może Pan się przedstawi, żebym wiedział z kim rozmawiam...
          • k-skorpion Re: Super Rada 08.07.11, 15:46
            fast_markoni napisał: może Pan si
            > ę przedstawi, żebym wiedział z kim rozmawiam...

Przedstawię się Panu, ale w bezpośredniej rozmowie jak przyjdę na Pana dyżur.
            • fast_markoni Re: Super Rada 08.07.11, 19:05
              Ależ w przeciwieństwie do Pana doskonale wiem z kim piszę panie k-skoprion - pozwoliłem sobie sprawdzić i zasięgnąć języka...
              • radwis Re: Super Rada 10.07.11, 15:23

• radwis Re: Super Rada 10.07.11, 15:25
                > Ależ w przeciwieństwie do Pana doskonale wiem z kim piszę panie k-skoprion - po
                > zwoliłem sobie sprawdzić i zasięgnąć języka...

czyżby groźba ..........
                • fast_markoni Re: Super Rada 10.07.11, 18:30
                  Nie jest żadna groźba i proszę nie zgaszać takich sugestii ...bo to jest właśnie żenada.
                  • radwis Re: Super Rada 10.07.11, 19:02
                    proszę pamiętać, że pańskie słowa jako człowieka władzy mają dużo większy ciężar gatunkowy niż zwykłego internauty.

najpierw publikuje pan post, z którym ktoś się nie zgadza, potem przedstawia się pan oficjalnie funkcją, wzywa do ujawnienia tego niezgadzającego się, potem pisze pan - co prawda bardzo miękko, ale jednak - że i tak i wie z kim ma do czynienia......

proszę pana, może i to nie jest groźba - i dobrze, że pan to potwierdza - ale jak się tak weźmie wszystko "do kupy", to brzmi co najmniej dziwnie, jest pełne pychy i buty władzy.
                    właśnie buty władzy, która nie dopuszcza żadnej krytyki, a co tam sobie knuje, to kto to może wiedzieć.

...niedawno, do pewnego obywatela wkroczyło o 6 rano ABW, bo prowadził "śmieszny serwis internetowy"....
                    • fast_markoni Re: Super Rada 10.07.11, 21:37
                      Zapewniam że nie ma krzty ani buty ani pychy - niestety internet jest anonimowy i to jest jest największą wadą - szkoda bo może gdyby Pan/i mnie spotkał i porozmawialibyśmy - post były zupełnie inny, tak jak autor całego wątku...ale to już przeszłość...jestem zawsze chętny do rozmów i każdego zapraszam na dyżury...Pana/Panią również...
                      • radwis Re: Super Rada 10.07.11, 22:11
                        > Zapewniam że nie ma krzty ani buty ani pychy
                        dziękuję za to zapewnienie, biorę je za dobrą monetę

> niestety internet jest anonimowy i to jest jest największą wadą
                        pan jednak musi uważać na to co mówi. w tych słowach można łatwo znaleźć chęć do ograniczenia prywatności w sieci, chęć do cenzury, itp.
                        ten pański żal: "niestety..." nie jest już żalem prywatnym tylko żalem przewodniczącego rady z ramienia......
                        a to już może się przełożyć na odbiór pańskiej osoby jako osoby publicznej

proszę pana, internet nie jest anonimowy,, bo przecież można każdego piszącego na tym forum zidentyfikować po adresie ip, po adresie mac; konto na gazeta.pl też się zakładało podając jakieś dane, itp. itd.
              • k-skorpion Re: Super Rada 11.07.11, 15:06
                A może tylko się Panu wydaje że Pan wie? I niech już Pan sobie daruje te dociekania. Powiedziałem że przyjdę to przyjdę. Chce pan usłyszeć prosto w twarz to Pan usłyszy. Tylko to co sobie powiemy uprzedzam jest tylko dla nas. Żeby Pan nie płakał później na forum.
                • radwis Re: Super Rada 11.07.11, 15:49
                  > prosto w twarz

w twarz? w twarz?

jak to tak, w twarz.....
              • k-skorpion Re: Super Rada 11.07.11, 15:07
                A może tylko się Panu wydaje że Pan wie? I niech już Pan sobie daruje te dociekania. Powiedziałem że przyjdę to przyjdę. Chce pan usłyszeć prosto w twarz to Pan usłyszy. Tylko to, co sobie powiemy uprzedzam jest tylko dla nas. Żeby Pan nie płakał później na forum.
                • fast_markoni Re: Super Rada 11.07.11, 23:10
                  Ma pan poczucie humoru, gratuluje.
      • radwis Re: Super Rada. 06.07.11, 13:05
        > nie które

a może pan włączyć automatyczne sprawdzanie błędów, bo najwidoczniej z edukacją szkolną to u pana nie najlepiej
        • 1marika26 Re: Super Rada. 06.07.11, 15:39
          a może właściwsze byłoby odniesienie się do tematu a nie ortografii
          • radwis Re: Super Rada. 06.07.11, 16:13
            ortografia jest bardzo ważna. gdyby to była literówka, lub inne mniejsze uchybienie, to bym się nie czepiał. jednak człowiek władzy powinien trzymać jakiś pion czy też poziom
            • daborsecurity Re: Super Rada. 06.07.11, 17:14
              Wracając to tematu, to powodem "zdjęcia" omawianego punktu z porządku obrad, były użyte w tekście definicje, określenia, stwierdzenia. Jedny słowem treść była przrerażająco realistyczna, daleka od naukowych kanonów. Program trafi do odpowiedniej Komisji, która zajmie się jego "usprawnieniem".
              Darek DABOR Boryczko
              • k-skorpion Re: Super Rada. 08.07.11, 15:43
                O i to jest wyjaśnienie. Dzięki Panie Darku. Aczkolwiek mnie ten bełkot naukowych kanonów w ogóle nie odpowiada. Powinny być ważne realia, a nie jak jest sformułowane to czy tamto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka