Dodaj do ulubionych

Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacja

14.09.11, 12:15
Szanowny Panie Krzysztofie
Od kilku miesięcy zwracam do się Pana jako właściciela strony marki-net.pl z prośbą o możliwość uczestniczenia pod nazwą PJN - Polska Jest Najważniejsza na takich samych warunkach jakie posiadają partie PO i PiS oraz inne organizacje społeczne. Kilka miesięcy temu zostałem poinformowany, że gdy wróci Pan z urlopu temat będzie rozwiązany.
Informuję, że do dnia dzisiejszego temat nie został rozwiązany a wszelkie korespondencje są przez Pana przemilczane lub ignorowane.
Dlatego zwracam się o publicznie o wyjaśnienie.
1. Dlaczego PJN w Markach nie może posiadać możliwości dokonywania wpisów o swej działalności na stronie pod nazwą „marki-net”. pl
2. Czy zaistniałą sytuację możemy nazwać dyskryminacją jednej Partii niewygodnej dla obecnej sytuacji politycznej w Kraju?
Z pozdrowieniami Jan Waldemar Orłowski Koordynator PJN na Marki.
Obserwuj wątek
    • nomad997 Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 09:32
      I tak po wyborach znikniecie, więc w czym problem?
      • j.w.orlowski Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 10:38
        nomad997 napisał:

> I tak po wyborach znikniecie, więc w czym problem?

Problem jest w tym, że wielu mówi o tolerancji, równości ale tylko mówią.
        PiS czekalo cztery lata na swoje dwa, PO też przez sześć lat czekała na swoje cztery lata rządzenia. Jestem zdania a nawet jestem tego pewny PJN nie zniknie z polityki i poczekamy aż mądrość narodu dojrzeje i przejrzy na oczy.
        • gekon-3 Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 11:58
          j.w.orlowski napisał:

> nomad997 napisał:
          >
          > > I tak po wyborach znikniecie, więc w czym problem?
          >
          > Problem jest w tym, że wielu mówi o tolerancji, równości ale tylko mówią.
          > PiS czekalo cztery lata na swoje dwa, PO też przez sześć lat czekała na swoje c
          > ztery lata rządzenia. Jestem zdania a nawet jestem tego pewny PJN nie zniknie
          > z polityki i poczekamy aż mądrość narodu dojrzeje i przejrzy na oczy.

Co do wiary w to, ze ugrupowania przetrwają to może należy popatrzeć w przeszłość. Ci z PZPR-u twierdzili że będą rządzić bardzo długo – pomylili się. W III RP też wielu myślało, ze ich partia wytrwa ale cóż, wyborcy zweryfikowali ich poglądy i możliwości i pokazali gdzie ich miejsce. BBWR, PC AW Solidarność, Chrześcijańska Demokracja. LPR i Samoobrona. Tych partii i wielu innych nie ma. Nie przetrwali próby czasu a wyborcy wskazali im ich miejsce w historii polityki. Niemniej jednak wielu z polityków tych upadłych partii do dziś pod kołderka innych ugrupowań „tworzy politykę”. Pani Orłowski wydaje mi się, żę z PJN będzie tak samo. Jedna z założycielek już jest jedynką w PO. Po wyborach, które będą dla PJN przegrane, bo uważam, że nie uzyskacie poparci tak dużego by wejść na wiejską szeregi opuszczą co sprytniejsi i przejdą do innych partii z nadzieją, że w następnych wyborach może uda się wpłynąć na wiejską. Tak jak tym politykom z „upadłych partii”. Zresztą politycy PJN to osoby z „bogatym” doświadczeniem jeżeli chodzi o zmianę ugrupowania a nawet i poglądów. Co do mądrości narodu, to mam pytanie: czy mądry naród / obywatel, bo o to chyba Panu chodziło/ to ten który odda głos na PJN? Czy w związku z tym, że oddam głos na kogoś innego będę miał przypiętą łatkę głupiego obywatela? Bo jeśli tak to Panie Piotrowski już w bardzo ale to bardzo niedawnej przeszłości Pan Prezes z piedestału grzmiał, że tylko On i jego ludzie to cała mądrość narodu.
          • fast_markoni Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 13:29
            Witam, proszę o sprostowanie, nie jestem autorem wpisu a ni też p. Orłowskim.
            • gekon-3 fast-markoni ale o co chodzi? 15.09.11, 14:56
              fast_markoni napisał:

> Witam, proszę o sprostowanie, nie jestem autorem wpisu a ni też p. Orłowskim.

A o co chodzi fast-markoni?, bo nic z wpisu nie rozumiem
              • gekon-3 Re: fast-markoni ale o co chodzi? już wiem!!!! 15.09.11, 15:38
                gekon-3 napisał:

> fast_markoni napisał:
                >
                > > Witam, proszę o sprostowanie, nie jestem autorem wpisu a ni też p. Orłows
                > kim.
                >
                Już wiem o co chodzi Panie Piotrowski, chodziło mi o Pana Orłowskiego. Przepraszam za umieszczenia Pana w tym kontekście. Nie było to zamierzone. ;-)
                > A o co chodzi fast-markoni?, bo nic z wpisu nie rozumiem
          • j.w.orlowski Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 15:33
            Panowie i Panie jakowe takie są.
            Bardzo proszę o spokuj. Wiem rozumiem idą wybory ale czy warto sobie ubliżać. jaki to ma sens w rozmowach i dyskusjach, żaden.

gekon-3 napisał:
            >Pani Orłowski wydaje mi się, żę z PJN będzie tak samo. Jedna z założycielek już jest jedynką w PO. Przykro jest bardzo gdy matka pozostawia swoje dzieci. Może wyborcy pokochają taką matkę albowyborczo Ją zlinczują. Wybór należy do właśnie mądrości narodu

>Co do mądrości narodu, to mam pytanie: czy mądry naród / obywatel, bo o to chyba Panu chodziło/ to ten który odda głos na PJN? Czy w związku z tym, że oddam głos na kogoś innego będę miał przypiętą łatkę głupiego obywatela? Bo jeśli tak to Panie Piotrowski już w bardzo ale to bardzo niedawnej przeszłości Pan Prezes z piedestału grzmiał, że tylko On i jego ludzie to cała mądrość narodu.

Za szybko wpada się w twórczość i przy okazji dostaje Pan Piotrowski :) Przepraszam.
            Każdy ma prawo głosować zgodnie ze swoimi poglądami i powinien to robić nie tylko narzekać. Jeżeli chodzi o głosowanie to uważam, że mądrość narodu polega na tym, że każdy powinien wiedzieć i być świadomy na kogo głosuje nie ulegając modzie i śmieszności ani jej stwarzać. A takie głosowania w Polsce bywają. I to jest przykre.
            • j.w.orlowski Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 15:38
              I jeszcze jedno spokuj to nie błąd, lecz ortograficzny żart, celem upuszczenia powietrza z Ó. Docinki są niepotrzebne
          • perrocanario Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 18:53
            gekon-3 napisał:

> (...) Po wyborach, które będą dla PJN przegrane,(...) szeregi opuszczą co sprytniejsi i przejdą do innych parti i z nadzieją, że w następnych wyborach może uda się wpłynąć na wiejską.(...) Zresztą politycy PJN to osoby z „bogatym” doświadczeniem jeżeli chodzi o zmianę ugrupowania a nawet i poglądów.

To zupełnie jak założyciel wątku.
            Gdy PJN zniknie ze sceny to P.Orłowski zmieni barwy partyjne i będzie agitował na forum pod innym sztandarem, ciekawe jakim tym razem.
            • j.w.orlowski Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 16.09.11, 09:20
              perrocanario napisała:
              Gdy PJN zniknie ze sceny to P.Orłowski zmieni barwy partyjne i będzie agitował na forum pod innym sztandarem, ciekawe jakim tym razem.

O, to coś ciekawego a może wskaże Pani ile partyjnych barw zmieniłem. Kiedyś już ten temat był przez Panią maglowany, myślałem, że został definitywnie wyjaśniony i zrozumiany, lecz nic do Pani nie dociera
              • perrocanario Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 16.09.11, 18:52
                Po pierwsze, skąd pomysł, że jestem "Pani" ??
                Po drugie o ile mnie pamięć nie myli, to w poprzedniej kadencji był Pan radnym z PIS'u, w 2010 kandydował Pan pod szyldem MSG (szczęśliwie tylko kandydował) a teraz jako aktywny działacz, a może internetowy agitator, PJN pcha się pan na Wiejską.
                A co do definitywnego wyjaśnienia tematu to .....
                No ale pozwolę sobie na Pana historię w pigułce :
                Facet, lat 58, od 41 lat pracuje nieprzerwanie w jednej instytucji ,do której został przymusowo skierowany (nakaz pracy) w ramach represji za swą antypartyjną działalność działalność. Ciekawe czym Pan tak podpadł jako 17-latek.
                Cóż za okropnym systemem była ta komuna, że za kare dawała ludziom pracę (chyba nie taka zła ta praca skoro cały czas się Pan jej trzyma) i mieszkanie, bo pisał Pan , że mieszkanie też za kare pan dostał.
                Wielu dziś chciałoby być ofiarami tak strasznych "represji".
                Co tam jeszcze było po drodze? Solidarność i jakieś organizacje kościelne z tego co pamiętam.
                To Pana parcie do władzy jest naprawdę żenujące, swoimi "Apelami do wędkarzy" chyba wszystkie możliwe fora na mazowszu Pan zaśmiecił. Czyżby jakieś kompleksy? niespełnione ambicje??
                • j.w.orlowski Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 16.09.11, 21:04
                  Odpowiadasz na:
                  perrocanario napisała:
                  > Po pierwsze, skąd pomysł, że jestem "Pani" ??

Skopiowane, jak wyżej.

> Po drugie o ile mnie pamięć nie myli, to w poprzedniej kadencji był Pan radnym z PIS'u,

Byłem Radnym z poparcia PiS

>w 2010 kandydował Pan pod szyldem MSG (szczęśliwie tylko kandydował)

PiS nie wznowił poparcia w moim ponownym kadnydowaniu gdyż mówiąc prawdę o katastrofie Smoleńskiej obraziłem obcnie aktywnych jej członków. Dlatego będac sympatykiem i współpracownikiem MSG, Zarząd Stowarzyszenia widząc przedwyborczą sytuację zaproponowal kandydowanie z listy MSG z czego jestem dumny.

>a teraz jako aktywny działacz, a może internetowy agitator, PJN pcha się pan na Wiejską.

Przemilczę formę zazdrości

>Facet, lat 58, od 41 lat pracuje nieprzerwanie w jednej instytucji ,do której został przymusowo skierowany (nakaz pracy) w ramach represji za swą antypartyjną działalność działalność. Ciekawe czym Pan tak podpadł jako 17-latek.

Bzdury i kłamstwo, Teatr Narodowy w którym do dziś pracuję został odbudowany 1996 r.

Na resztę kłamst i insynuacji nie podejmę dyskusji gdyż nie ma sensu tlumaczyć, że człowiek choćby się starał to i tak z tłumoka walizki się nie zrobi.
                  • perrocanario Bzdury i kłamstwo ???? 16.09.11, 22:30
                    to Pańskie słowa
                    forum.gazeta.pl/forum/w,450,127541133,127579727,Re_nie_przypuszczacie_jaki_madry_jest_nasz_Burmi.html
                    i jeszcze
                    forum.gazeta.pl/forum/w,450,127541133,127585698,Re_nie_przypuszczacie_jaki_madry_jest_nasz_Burmi.html
                    więc kłamstwa czy nie?

Widać Pańska prawda zmienia się w zależności od potrzeb i od tego co chce Pan udowodnić.
                    W jednym Panu przyznam rację : z Pana walizki się nie da zrobić.
                    • j.w.orlowski Re: Bzdury i kłamstwo ???? 17.09.11, 07:08
                      Szanowna Pani
                      Trzeba czytać ze zrozumieniem. Uprzedzam , że jeżeli jeszcze raz Pani napisze nieprawdę lub insynuacje na mój temat spotkamy się w Sądzie i to w trybie pilnym (wyborczym). Proszę pamiętać, że siedząc za komputerem nie jest się osobą tajemniczą.
                      • perrocanario Re: Bzdury i kłamstwo ???? 17.09.11, 09:34
                        Ha ha ha
                        To byłby pierwszy w historii proces za cytowanie słów powoda. Insynuacją to jest cały ten wątek. To Pan insynuuje P.Bychowskiemu jakieś dziwne intencje.
                        Więc nie strasz pan.
                        Widzę, że jak nie wiadomo co odpowiedzieć to trzeba postraszyć, to Pana metoda?
                        Jeżeli nie chce Pan aby o Panu pisano to niech Pan przestanie zaśmiecać forum swoimi wywodami.
                        I może jednak odniesie się pan do swoich wypowiedzi z cytowanych linków.
                        • zombi191 Re: Bzdury i kłamstwo ???? 17.09.11, 09:42
                          Perrocanalio zapamniałaś dodac link: forum.gazeta.pl/forum/w,450,127541133,127601878,Re_nie_przypuszczacie_jaki_madry_jest_nasz_Burmi.html
                          • perrocanario Re: i ? 17.09.11, 10:05
                            co w związku z powyższym?
                            Schowaj się już zombi pod ziemię bo słońce świeci.
                            To nie noc żywych trupów.
      • radwis Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 13:03
        nomad997 napisał:

> I tak po wyborach znikniecie, więc w czym problem?
        w braku równego traktowania, ale co tam taki poplecznik satanisty może wiedziec o demokracji
        • nomad997 Re: Do Pana Bychowskiego. Strach czy dyskryminacj 15.09.11, 13:41
          radwis napisała:

> w braku równego traktowania, ale co tam taki poplecznik satanisty może wiedziec
          > o demokracji

Tyle czasu nie umiałeś przypiąć mi żadnej "łatki" w czym się tak lubujesz. Jeżeli czujesz z tego powodu jakąś ekscytacje/podniecenie, uważasz to za swój osobisty i życiowy sukces to niech ci będzie. Mi to rybka ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka