p33m3k 13.10.11, 17:36 Co Wy na to? fakty.wwl.pl/component/content/article/67-numer-specjalny-221/1368-Nowoczesne-technikum-w-Markach.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomad997 Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 19:44 Proponuje opanować zachwyt, i zwrócić uwagę kto jest autorem tego tekstu. Dodam, iz ów Pan jest od bardzo wielu lat bardzo aktywnym pomocnikiem naszego Burmistrza. Ostatnio chyba szczególnie, ponieważ Burmistrz pokazuje się z nim na praktycznie każdej większej imprezie. Samo złożenie wniosku do budżetu nic nie gwarantuje, a ma charakter symboliczny. Osobiście wątpię aby Powiat cokolwiek zainwestował w Markach. Nasze miasto od bardzo wielu lat jest pomijane przy planowaniu jakichkolwiek inwestycji. Ponadto nie jest tajemnicą, że jest od zawsze bardzo silne lobby, aby jak najwięcej pieniędzy inwestować w drogi na terenie Wołomina, oraz we wschodnie tereny powiatu, czyli takie gminy jak Tłuszcz, Poświętne czy Radzymin - bo tam jest największa sieć dróg powiatowych, do Warszawy daleko i uczniowie nie tak chętnie chcą korzystać ze szkolnictwa średniego w Warszawie ze względu na dojazdy. I to właśnie te cele pochłaniają lwią część pieniędzy powiatu Odpowiedz Link Zgłoś
p33m3k Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 19:53 Od siebie dodam, że już dawno takiej bajki nie czytałem... cały powiat Wołomiński, całe Mazowsze, mało tego cała UE właśnie stoi w blokach startowych żeby w Markach zrobić nowoczesne technikum. Szczytne hasło w stylu ... Nikt Wam nie da tyle ile ja Wam mogę obiecać.... Tylko po co ten przekaz? I o co chodzi? Co takiego się stało w tym roku - prócz kryzysu na świecie - że nagle świetlana wizja technikum w Markach z finansowaniem "gwarantowanym?" z powiatu i z województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
nomad997 Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 20:18 p33m3k napisał: > Tylko po co ten przekaz? I o co chodzi? Jak to o co? Sztandarowa inwestycja naszego UM (czyli budowa kanalizacji) postępuje w sposób co najmniej kontrowersyjnym, nikt nie panuje nad wykonawcami. Dodatkowo w tym roku poważna wtopa wizerunkowa naszego Burmistrza, czyli jego wakacyjny urlop i miasto które w tym czasie dosłownie pływało. Akty wandalizmu obok UM na terenie objętym monitoringiem z ubiegłego lata nie zostały do dzisiaj naprawione (sam w czerwcu zgłosiłem pewną rzecz, którą nie naprawiono do dzisiaj). Z czym on więc pójdzie do wyborów za 3 lata? Perspektyw na kolejne spektakularne inwestycje w tej perspektywie czasu brak. A tak to powie podczas kampanii samorządowej: zbudowałem Wam kanalizację (wtedy już wielu zapomni jak to wyglądało), wprowadziłem/chciałem wprowadzić* pierwszą strefę biletową ZTM w mieście, wybudowałem/buduje się/będę zaraz budował* siedzibę nowoczesnej szkoły w mieście. Teraz widzisz w tym sens? * - wersja zależna od podjętych decyzji i zdarzeń losowych. Odpowiedz Link Zgłoś
p33m3k Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 20:48 1. zbudowałem Wam kanalizację (wtedy już wielu zapomni jak to wyglądało) sorry, ale jeśli chodzi o prowadzony projekt kanalizacji i zalewanie - to jeszcze takich tabletek nie wymyślili żeby tak łatwo zapomnieć - projekt się dopiero rozkręca! :-) 2. Z czym on więc pójdzie do wyborów za 3 lata? Matko Boska! 3 lata??? Weź nie strasz! - dzieci nie śpią! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
p33m3k Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 21:27 A tak generalnie i bardziej na serio - oczywiście się zgadzam - że to się może o to rozchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
oania87 Re: Nowoczesne Technikum w Markach 13.10.11, 21:49 Jakie technikum ? , w sytuacji kiedy brak gimnazjum jest oczywistą koniecznością ? , świadczy to o tym , że autor nie ma pojęcia o potrzebach mieszkańców Marek . Odpowiedz Link Zgłoś
k-skorpion Re: Nowoczesne Technikum w Markach 14.10.11, 10:51 oania87 napisała: > Jakie technikum ? , w sytuacji kiedy brak gimnazjum jest oczywistą konieczności > ą ? , świadczy to o tym , że autor nie ma pojęcia o potrzebach mieszkańców Mare > k . Autor tekstu jest od lat znanym zwolennikiem albo nawet pokusiłbym się o stwierdzenie cichym zwierzchnikiem Burmistrza. Od lat spędzają wspólne urlopy i obmyślają co by tu jeszcze takiego zrobić w Markach żeby o nich było głośno. Zaznaczam o nich czyli autorach pomysłów, a nie o Markach. Marki to oni generalnie mają w d...e. I nie dziwi mnie że w momencie kiedy opinia publiczna jest zbulwersowana pracą Burmistrza zaniepokojony Pan Kopczyński wyjeżdża z takim tekstem. Zobaczycie że jak dotrwa do następnych wyborów to razem z Akcja Katolicką wyjadą z pomysłem budowy następnego kościoła na Zieleńcu. Ten pomysł krąży im po głowach od dawna. I wierni polecą na głosowanie jak w dym. Tak było z kościołem na Ząbkowskiej. Plac za 1zł i wybory w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
oania87 Re: Nowoczesne Technikum w Markach 14.10.11, 20:04 Masz racje Skorpion , jest to scenariusz bardzo prawdopodobny . Zainteresowałam się autorem i faktycznie związki z kościołem są aż nadto bliskie , brat pana Kopczyńskiego jest Michalitą , którzy dzielnie głosują w wyborach na burmistrza . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nomad997 Trochę historii... 15.10.11, 09:57 Aby zrozumieć kontekst tej sprawy z z budową Technikum w Markach proponuje cofnąć się 2-3 lata wstecz, i dokonać drobnej analizy. A więc: Pamiętacie jak nam kiedyś Burmistrz załatwiał Orlika. Na stronach Urzędu był cały cykl newsów opatrzonych stosownymi zdjęciami, jak to Burmistrz jeździ i załatwia. Nawet już odtrąbiono sukces, ale się okazało że w kasie województwa pieniędzy zabrakło. Ale Burmistrz wykreował się jako skuteczny gospodarz. Potem była akcja z obwodnicą. I ponownie cała seria newsów jak to Burmistrz organizował spotkania z posłami i posłankami, relacje z tego jak jeździł na spotkania do różnych osób. Jednym słowem wielki sukces Burmistrza. Obwodnicy nie ma, ale to przecież nie jego wina, skoro "zły" rząd nie dał pieniędzy. A teraz mamy akcję pt. "Szkoła średnia w Markach". Zaczęło się on wniosku do powiatu, zaraz pewnie będzie cykl informacji jak to Burmistrz się spotyka i aktywnie działa, a na końcu jak zawsze wielka klapa. Ale co się Burmistrz wypromuje to jego. Odpowiedz Link Zgłoś