Dodaj do ulubionych

cyfrowy polsat

02.04.12, 18:08
Witam szanownych forumowiczów
Czy może ktoś z was posiada internet od Cyfrowego Polsatu i zechciałby się podzielić informacją na temat jego działania. Mapa obejmuje tylko część Marek. Mieszkam w okolicy stadionu Marcovi. Wszystkich korzystających proszę o informacje. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • gekon-3 Re: cyfrowy polsat 03.04.12, 08:50
      Miałem na próbę internt cyfrowego Polsatu LTE. Modem, ruter + dodatkowa antena zewnętrzna umieszczona na kominie. Po odpaleniu przesył był super ale sygnał bez ostrzeżenia potrafił się nagle urwać. Im dłużej korzystałem w ciągu dnia z internetu tym częściej zrywało połączenia. Musiałem zrezygnować. Obecnie korzystam ze starterów (Internet na kartę) z orange. Jest dużo stabilniejszy sygnał i przesył.
      Rejon ulicy lesnej.

• willy197 Re: cyfrowy polsat LTE 11.06.13, 15:49
        Potwierdzam. To najbardziej nieuczciwy dostawca internetu jakiego poznałem. Przestrzegam wszystkich, którzy myślą o podpisaniu umowy z Polsatem, żeby tego nie robili!
        Otwieranie stron bardzo długie- aż odechciewa się siedzieć przy PC, ping sięga 200 i więcej ms, prędkość pobierania to tragedia, wysyłania jeszcze gorzej.
        Każde zgłoszenie to traktowanie klienta jak idiotę albo dziecko w piaskownicy- "z naszej strony jest wszystko w porządku". Za każdym razem dokładnie to samo tłumaczenie.
        A ja za każdym razem niepotrzebnie wydaję pieniądze za usługi informatyka, który mówi, że po testowaniu u innych dostawców internetu, komputer i internet działa idealnie.
        Ostatnio zadzwoniła pani w sprawie reklamacji i poprosiła mnie o test prędkości (żebym wykonał podczas rozmowy z nią). Ping- 200 ms., prędkość pobierania- 1,5 Mbit/sek., wysyłania- 0,6 Mbit/sek. Nikt normalny nie ma cierpliwości do takiego żółwia. Jak szanowna pani to skomentowała?? "Z naszej strony wszystko działa jak należy"!!! "Podejrzewam, że to pana sprzęt działa nieprawidłowo". Ręce mi opadły, bo kilka dni temu informatyk testował mój komputer 3 dni u innych operatorów i prędkości były bardzo dobre.
        Ci którzy lubią grać w sieci mogą zapomnieć o tym przy pingu sięgającym nawet ponad 400 ms.- wiem o tym od syna, który też chciał pograć- nie da się.
        JESZCZE RAZ OSTRZEGAM WSZYSTKICH, KTÓRZY ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD TĄ TECHNOLOGIĄ- STRATA PIENIĘDZY, CZASU NA REKLAMACJE, NERWÓW.
        • nomad997 Re: cyfrowy polsat LTE 11.06.13, 18:50
          Mobilny internet to jest dobry do przeglądania stron na smartfonie albo tablecie. Ewentualnie tradycyjny komputer, lecz też tylko do stron typowo tekstowych, bo te z większa ilością flasha też się często tną.
          Wiem że operatorzy prześcigają się w biciu kolejnych rekordów szybkości, ale są to parametry czysto teoretyczne osiągane w warunkach laboratoryjnych. Z punktu widzenia szarego klienta nierealne do osiągnięcia.
          Póki co to jest tylko kiepski substytut dla swojego tradycyjnego, kablowego odpowiednika. Substytut dla mało wymagających klientów, a nie żadna alternatywa.
          • easym Re: cyfrowy polsat LTE 18.06.13, 11:40
            ja mam wątpliwą przyjemność posiadania internetu mobilnego w Plusie, ale to to samo co Polsat i też zdecydowanie ODRADZAM !!! Wieczorem są zbyt obciążone przekaźniki i internet nigdy nie działa. Napisałam mnóstwo reklamacji, również prośbę o rozwiazanie umowy z racji tego, że Polkomtel nie dostarcza mi usługi jaką zakupiłam. Odpowiedź oczywiście odmowna, szanowna pani odpowiadająca na moją prośbę napisała, że skoro nie działa w moim mieszkaniu to mogę korzystać gdzie indziej - przecież to internet mobilny. JEDNYM SLOWEM MASAKRA, potwierdzam słowa przedmówcy, że SZKODA NERWÓW. NIGDY WIĘCEJ INTERNETU W PLUSIE !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka