ania.home1 30.06.12, 21:38 Drogie panie gdzie polecacie zrobić USG? I jakie są ceny, bo słyszałam, że około 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gona1 Re: USG ciąży 01.07.12, 12:15 ja robiłam u dr. Tomasza Roszkowskiego ul.Finlandzka 9 (22) 616-13-87; jest BARDZO drogie (400) ale to uznany specjalista od wad płodu i na pewno sprawdzi wszystko dokładnie; ja byłam u niego w obu ciążach na tym USG po 20tyg; super specjalista i supersprzęt; czasem podobno dość oschły ale merytorycznie z najwyższej półki Odpowiedz Link Zgłoś
elwir-ka86 Re: USG ciąży 02.07.12, 00:41 a o jakie usg chodzi? wszystko co lekarz sprawdza robi chyba to i tak na 2D.lepsze sa dla oczu rodzicow :) znam miesjce gdzie wlasnie tylko 2D jest robione... nagrywane na plytke jak ktos ma zyczenie.i kosztuje ok.80zl. mam nadzieje ze nic nie pokrecilam.. bo to juz 2 lata minelo.. ale bylam zadowolona.lekarz bardzo fajny wszystko dokladnie sprawdza i opowiada, bylam tam 2 razy.i nagranie tez jest fajna pamiatka :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia_edzia Re: USG ciąży 02.07.12, 08:39 To zalezy o jakie usg ci chodzi. Stwierdzajace ciaze i kolejne kontrolne to koszt ok. 100-120 zl natomiast polówkowe po 20 tyg. ciazy to koszt ok. 300-350 zl ale masz wyjasnione wszystko no i pokazane (lekarz wyjasnia ci ile ma dlugosci kosc udowa i czy mózdzek rozwija sie prawidlowo czy nie ma wad itp). Ja osobiscie polecam dr. Andrzeja Lipe który przyjmuje prywatnie 1xtyg w zielonce i prawie codziennie w Wolominie w swoim prywatnym gabinecie. Pracuje tez w szpitalu w Wolominie wiec z porodem tez nie bedzie problemu (jesli mówimy oczywiscie o ciázy) Poszukaj w necie ul. Koscielna w Wolominie i ul. Kolejowa w Zielonce Odpowiedz Link Zgłoś
elwir-ka86 Re: USG ciąży 02.07.12, 11:38 wcale wlasnie ze nie prawda ze polowkowe ok.300zl. tak jak pisalam te wymiary lekarz robi na 2D i ja takie usg zrobilam za ok.80zl.to ok.300 to w 3D no to fakt tyle kosztuje.ale sa i tansze.. tyle ze ja prowadzilam ciaze gdzie indziej. tam robilam tylko samo usg. bo to gabinet nie ginekologiczny tylko usg roznego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.home1 Re: USG ciąży 04.07.12, 18:53 Na usg połówkowe to jeszcze za wcześnie. Potrzebuję zrobić usg sprawdzające ciążę. W miarę możliwości nie za drogie, bo i tak będą mnie czekać spore wydatki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elwir-ka86 Re: USG ciąży 05.07.12, 05:16 a to nie wystarczy na wizyte isc do gina? odrazu zrobi usg... przynajmniej ja tak mialam. na pierwszej wizycie odrazu mialam zrobione i sprawdzone. chyba i u nas w markach w przychodniach robia.. ale pewna nie jestem ja chodzilam prywatnie do lekarza.moge podac namiar, warszawa niedaleko pl. bankowego. koszt wizyty z usg chyba byl ok.120zl. i pewnie takie pierwsze usg i wizyta gdzies prywatnie tez w granicach tej ceny. i chyba to pierwsze to nie jest robione przez brzuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
dziwna22 Re: USG ciąży 05.07.12, 09:56 W przychodniach w Markach wystarczy iść do ginekologa i on robi USG stwierdzające ciążę za darmo w ramach ubezpieczenia na NFZ, jest to usg tzw. transwaginalne. Można iść do naszych przychodni na usg odpłatnie wtedy to koszt 100złotych. Przeważnie natomiast usg ciąży to wydatek rzędu 200 złotych. Jeśli chodzisz do gina państwowo to nie ma problemu robi usg 3 razy podczas ciaży za darmo. Jeśli prywatnie to masz wliczone usg( przynajmniej to pierwsze) w wizytę. Nie wiem w którym tyg. ciąży jesteś ale tak do 11-12 tygodnia na pewno nie będzie wykonywane przez powłoki brzuszne;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.home1 Re: USG ciąży 08.07.12, 13:00 elwir-ka86 Chętnie bym wzięła namiary na Twojego lekarza na bankowym, wydaje mi się najlepszą opcją. Jestem nie ubezpieczona a opłata nie jest wygórowana. Bardzo dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
elwir-ka86 Re: USG ciąży 13.07.12, 19:33 przepraszam ze dopiero odp. juz podaje namiary. wizyta kosztowala jakos 100-120 kazda, na kazdej mialam usg robione. lekarz sympatyczny :) powiazany jest z pewna klinika zaraz dam i linka do kliniki bo tam tez przyjmuje. ale jego gabinet gdzie jest sam znajduje sie na ul. Elektoralna 14b lok. 19 od bankowego ok. 10 minut spacerkiem.to jest w bloku na parterze. podpowiedziec moze ze jak sie idzie ta ul to po prawej stronie i obok zabki :) jesli ona nadal tam jest ;) Klinika Renesansowa Piątek 10:00 - 17:00 Sobota 10:00 - 16:00 Gabinet ul. Elektoralna 14B m19 Wtorek 16:00 - 19:00 Środa 16:00 - 19:00 Czwartek 16:00 - 19:00 tel. na elektronalna 0 22 620 84 56 link do kliniki www.klinikarenesansowa.pl/ mialam gdzies i nr na jego komorke ale chyba mi sie zawieruszyl... mam nadzieje ze sie info przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdao_magda Re: USG ciąży 06.07.12, 22:37 Ja chodziłam w zeszłym roku prywatnie do Zielonki i każda wizyta - badanie + USG 120 pln. USG w 12 tygodniu 4D - 250 pln - ale warto było :) Odpowiedz Link Zgłoś