marki_ja1 16.10.14, 15:31 Czy ktoś wie gdzie można poszukać kandydatów na radnych? Chodzi mi o okolice szkolnej . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateuszczyk.slawomir Re: wybory Radni 16.10.14, 16:13 Wystkie dane: wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/143402 Klikaj na cyfrę okręgu w tabelce Listy Komitetów Wyborczych, żeby zobaczyć kandydatów. ulice za Leśną do Szkolnej włącznie: wybory2014.pkw.gov.pl/pl/komisje/districtview/20320 ulice za Szkolną do Fabrycznej bez Fabrycznej: wybory2014.pkw.gov.pl/pl/komisje/districtview/20321 Odpowiedz Link Zgłoś
bojkot1970 Re: wybory Radni 17.10.14, 10:21 Dzień dobry, No nieźle się szykuje - mamy 5 kandydatów - w sumie oceniałbym 4 równych i jednak JW z pewną przewagą. No a na radnego średnio 6 na jedno miejsce ....... jest z kogo wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszczyk.slawomir Re: wybory Radni 17.10.14, 13:42 PKW publikuje dane z lekkim poślizgiem, nie traćmy nadziei. Komitet, który miał możliwość a nie zgłosił kandydata na burmistrza wyglądałby trochę niepoważnie, jakby sam nie wierzył w kwalifikacje swoich ludzi. Ja wierzę, że będzie komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
zielu52 Re: wybory Radni 17.10.14, 23:39 Jak czytam te listy to mnie rozpacz ogarnia. Zgrane karty na każdej liście, byli PZPR-owcy milicjanci, wojskowi, karierowicze, święte 'Teresy Magdaleny" grupa Ojca Dyrektora itd itd. Czy Marki są skazane na taką marność. Kto wydał taki wyrok. Zdecydowałem. Chyba nie pójdę na wybory, bo nie ma na kogo głosować. Jest kilka ładnych sympatycznych kobiet, ale to nie są wybory miss. Jeżeli pójdę to tylko pod jednym warunkiem. Że mnie ktoś czymś zaskoczy i zachęci przez ten miesiąc. W moim rejonie nie widzę nikogo komu mógłbym zaufać. Natomiast Burmistrza wybrałem już dawno. Ale o tym gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszczyk.slawomir Re: wybory Radni 18.10.14, 21:08 Zielu52, dlaczego więc sam nie kandydujesz? Daj szansę temu miastu - wystartuj jako kandydat. Piszę to zupełnie serio. Kandydaci są jacy są bo nikt inny nie chce kandydować. Wyłuskać z tego tłumu tych kilkunastu sensownych radnych jest bardzo trudno. Tym bardziej, że akurat tacy zwykle nie potrafią wciskać kitu i snuć wizji jak to będzie pięknie i bogato pod ich rządami. W Markach łatwiej znaleźć 11 sensownych piłkarzy niż 11 sensownych radnych, żeby mieli większość w 21 osobowej radzie. Na dodatek nie idąc na wybory pozwalasz, żeby to ktoś inny wybrał a będzie wybierał niekoniecznie dla Twojego dobra. Im więcej ludzi zagłosuje tym większa szansa, że uda się wyeliminować lokalne kliki, które przepychają kandydata dysponując kilkudziesięcioma głosami w wyborach. Żeby nie być gołosłownym w kwestii propozycji, żebyś kandydował: Sławomir Mateuszczyk Kandyduję z KW Mareckie Stowarzyszenie Gospodarcze w okręgu nr 1 - okolice Kosynierów, Zielna, Wiejska, Szwoleżerów, Wojskiego, Pałacowa, Zamkowa, cała Szpitalna. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_ksiedza Re: wybory Radni 18.10.14, 21:55 > Kandydaci są jacy są bo nikt inny nie chce kandydować. Nikt nie chce pensji extra w wysokości prawie 2000 PLN/m-c? Doprawdy niepojęte... Odpowiedz Link Zgłoś
zielu52 Re: wybory Radni 18.10.14, 22:32 mateuszczyk.slawomir napisał: > Zielu52, dlaczego więc sam nie kandydujesz? Daj szansę temu miastu - wystartuj > jako kandydat. Piszę to zupełnie serio. Listy zamknięte nie mogę :) a tak na poważnie to: Chyba jesteś nowy w tym mieście, a raczej na pewno, bo inaczej wiedziałbyś, że już to przerobiłem. Kandydowałem i ponieważ wybory w mojej ocenie i wielu innych, ale tylko ja o tym miałem odwagę głośno powiedzieć w Sądzie były zmanipulowane to nie wszedłem. Więc po co drugi raz próbować skoro nadal ta sama ekipa zarządza kolejnymi wyborami. Głosy były wożone prywatnymi samochodami bez obecności członków komisji. Człowieku obudź się. Podtrzymuję to co napisałem. Ekipa rządząca i trzymająca władzę w tym mieście plus wszyscy bezRadni to zgrane karty. Dołączę się jak zobaczę, że coś się zmieniło. Tak to para w gwizdek w dodatku gwizdek tej ciuchci, co już nie jeździ i nigdy nie pojedzie a stoi i zajmuje centralny plac miasta. Ciebie kandydacie też nie znam, ale to nie mój rejon. A i to Mareckie Stowarzyszenie z którego startujesz straciło w moich oczach dużo, bo wszystko. Dwaj radni z waszego MSG zarządzali klubem który doprowadzili do upadku a śledztwo prowadzi Prokuratura. Tego w 90 letniej historii tego klubu jeszcze nie było. Wyroku też nie było, ale to rzuca cień na waszych kolegów. I to jaki cień tym bardziej, że jeden z nich był w Zarządzie MSG. A wasz kandydat na Burmistrza był członkiem tego klubu i na pytania i sugestie, że coś jest nie tak odpowiadał, że to nie jego sprawa. A czyja? Aż strach pomyśleć co będzie jak zostanie Burmistrzem. A więc tym gorzej dla was. Głosowałem na Jacka Orycha w poprzedniej kadencji. Nie tylko głosowałem. Wspierałem całą moją rodziną i grupą znajomych. Rozmawiamy czasami i on wie, że moje zaufanie stracił. Nigdy już nie dostaniecie ode mnie złamanego głosa*. A dlaczego ja nie kandyduję? Chcę żyć godnie a jak z tymi co teraz są i będą wejdę w koła rządzenia, to ludzie za mną też będą pluli. Też, bo za nimi już plują. Ostatnio Michał Jaroch mi powiedział, że głosuje na człowieka nie na organizację. Tak i na niego bym zagłosował, ale nie ma go w moim okręgu. Ale skoro na człowieka to po jasną cholerę podajecie to zgrane MSG jako organizację. Dlaczego nikt nie startuje jako Iksińksi, Igrekowski, Zetkowski tylko podpiera sie PiS, PO, WS, MSG, itd skoro już nie głosujemy na partię tylko na człowieka. W samorządach partie nie mają znaczenia. A przynajmniej nie powinny. I tu nie ma ani jednego słowa wymyślonego. Podałem ci same fakty. Dlatego mam taki a nie inny stosunek do tego co się tu dzieje. I wiesz co będzie? Znowu bezRadnymi zostaną ci co są w tej radzie od 20 lat i kilku nowych no i z tym samym Burmistrzem, bo co by nie mówić żaden z was mu do pięt nie dorasta. A w czym to już moja słodka tajemnica. I to jest moja subiektywna ocena do której mam prawo. Nie pomawiam nie oskarżam podaje fakty. Ocenę win pozostawiam Sądom. O ile do tego dojdzie w co wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszczyk.slawomir Re: wybory Radni 18.10.14, 23:38 Nowy nie jestem, pamiętam czasy kiedy Centrum Handlowego M1 jeszcze nie było :) Przyznam, że nie pamiętałem o Twoim kandydowaniu, ale i z obecnych 119 kandydatów ponad połowy nie kojarzę. Pamiętam o tym wożeniu kart. Może gdybyśmy znali się osobiście to bym łatwiej skojarzył. Do tej pory też robiłem swoje i nie afiszowałem się nazwiskiem. To pierwsze wybory w których głosuje się wyłącznie na konkretnego człowieka a nie na listę. Jest szansa na rewolucję i zupełnie inne rozdanie kart - zasłużeni działacze mogą nie przejść tej weryfikacji. Co do MSG to wszędzie może się trafić czarna owca. Sprawę klubu znam tylko z opowiadań. Przypuszczam jednak, że gdyby prokuratura miała cokolwiek konkretnego to zostałoby to ujawnione przed wyborami a jeśli są czyści to wyjdzie to dopiero po wyborach. Podawanie nazwy komitetu wyborczego to ułatwienie, dodatkowa informacja po której można nas będzie znaleźć na kartach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
zielu52 Re: wybory Radni 19.10.14, 00:20 mateuszczyk.slawomir napisał: Sprawę klubu znam tylko z opowiadań. Przypuszczam jednak, że gdyby prokuratura miała cokolwiek konkretnego > to zostałoby to ujawnione przed wyborami a jeśli są czyści to wyjdzie to dopiero po wyborach. Żartujesz sobie chyba. Z powodu tego jak to określasz coś konkretnego* wystąpiłem z Zarządu Klubu już po pół roku jego rozpoczętej kadencji. Właśnie dlatego, że już wtedy panowie prezesi nie ujawniali nikomu finansów klubu. Nawet członkom Zarządu. A dlaczego ma wyjść po wyborach. Chyba ci zbłaźnieni radni nie startują ani teraz ani już nigdy mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
markowy_zieleniec Re: wybory Radni 18.10.14, 13:22 bip.marki.pl/pl/bip/wybory_2014 Wybory Samorządowe - 2014 Informacje ogólne więcej informacji Informacja o tworzeniu komitetu wyborczego wyborców w wyborach do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw oraz wójtów, burmistrzów i prezydentów miast, które zostaną zarządzone na dzień 16 listopada 2014 r. więcej informacji Informacja Państwowej Komisji Wyborczej z dnia 30 czerwca 2014 r. o zasadach i sposobie zgłaszania kandydatów na wójta, burmistrza, prezydenta miasta w wyborach, które będą zarządzone na dzień 16 listopada 2014 r. więcej informacji Informacja Państwowej Komisji Wyborczej z dnia 30 czerwca 2014 r. o zasadach i sposobie zgłaszania list kandydatów na radnych w wyborach do rad gmin (rad miejskich, rad miast) w gminach niebędących miastami na prawach powiatu, które będą zarządzone na dzień 16 listopada 2014 r. więcej informacji Okręgi wyborcze Okręg wyborczy nr 1 Okręg wyborczy nr 2 Okręg wyborczy nr 3 Okręg wyborczy nr 4 Okręg wyborczy nr 5 Okręg wyborczy nr 6 Okręg wyborczy nr 7 Okręg wyborczy nr 8 Okręg wyborczy nr 9 Okręg wyborczy nr 10 Okręg wyborczy nr 11 Okręg wyborczy nr 12 Okręg wyborczy nr 13 Okręg wyborczy nr 14 Okręg wyborczy nr 15 Okręg wyborczy nr 16 Okręg wyborczy nr 17 Okręg wyborczy nr 18 Okręg wyborczy nr 19 Okręg wyborczy nr 20 Okręg wyborczy nr 21 Komunikat burmistrza Miasta Marki z dnia 1 września 2014 roku w sprawie podania do publicznej wiadomości wykazu miejsc przeznaczonych na bezpłatne umieszczanie urzędowych obwieszczeń wyborczych i plakatów komitetów wyborczych. (Komunikat) Odpowiedz Link Zgłoś
markowy_zieleniec przynależność do okręgu 18.10.14, 13:35 bip.marki.pl/pl/bip/px_okregi_2014_obwieszczenie.pdf Odpowiedz Link Zgłoś